De mensensmokkelaars sturen nu de kinderen vooruit

De asielproblematiek in Oostenrijk heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Syndicaten mensensmokkelaars maken volgens de “Kurier” doelbewust gebruik van minderjarige vluchtelingen om mensen het land binnen te kunnen brengen. Op dit moment bevinden zich 230 zogenaamde “ankerkinderen” in het jeugdcentrum van het kamp Traiskirchen – tendens stijgend.

Achtergrond van deze tactiek van de smokkelaarbendes: De volwassenen wachten in het buitenland, naar het heet meestal in Griekenland, totdat het asielproces van de kinderen is afgerond. Dat gaat bij kinderen heel snel. Daarna komen de ouders in het kader van de wettelijke familiehereniging. En omdat een kind in Oostenrijk bijna nooit wordt uitgezet, wordt de toestroom in het voordeel van de smokkelaarbendes en alle instellingen, die beter worden van de asielzoekers, kunstmatig hoog gehouden.

De discussie over de “ankerkinderen” begon, toen bekend werd, dat er in het jaar 2011 meer dan 13.000 asielaanvragen in Oostenrijk waren geweest. Dat betekent in vergelijking met het jaar daarvoor een stijging van 30,41%. In het kader van dit debat maakte Franz Schabhüttl, de chef van het vluchtelingenkamp Traiskirchen en kenner van alle trucs van de wereldwijde syndicaten van mensensmokkelaars, attent op de problematiek van de minderjarige vluchtelingen. Volgens Schabhüttl zouden mensensmokkelaars vooral van Afghanen, die in kampen zijn gestrand, de kinderen afpakken en deze voor de poort van het vluchtelingenkamp Traiskirchen uitzetten. Een smerige handel over de ruggen van de arme jongeren heen, waar de “Kurier” en de “ORF Niederösterreich”  ruimschoots aandacht aan besteedden.

Ontevredenheid bij “SOS Mitmensch” en “Caritas”

Tot grote ontevredenheid van “SOS Mitmensch” en “Caritas”, beide sterk betrokken bij de asiellobby. Zij hebben bijvoorbeeld geen kritiek op de bendes mensensmokkelaars en hun afschuwelijke methodes, maar men veroordeelt – men kan het nauwelijks geloven – de verslaggeving daarover. In een OTS-uitzending schrijft Alexander Pollak van “SOS Mitmensch” , dat de anti-asielverslaggeving op noe.orf.at de rechtsextremen in de kaart zou spelen. En verder: “Strache & Co wrijven zich in de handen over de ongefundeerde verslaggeving over ´ankerkinderen´.” Tegen dit begrip “ankerkinderen” protesteerde ook de directeur van “Caritas”, Michael Landau. Dit zou “verachtelijk, harteloos en ook inhoudelijk fout zijn”, benadrukte Landau in een gesprek met de APA. Dat ouders en broers en zuster na de goedkeuring van de asielaanvraag zouden mogen nakomen, zou “niet alleen met het oog op het welzijn van het kind zinvol zijn”, zei hij. Er zou per slot van rekening van uit kunnen worden gegaan, dat niet alleen kinderen en jongeren bijvoorbeeld politiek vervolgd zouden worden, maar ook de rest van hun familie.

“SOS Mitmensch” en “Caritas” verdragen blijkbaar de waarheid over het toenemende asielmisbruik niet. Ze reageren uitermate gevoelig en bekritiseren onafhankelijke verslaggeving als “fout en tendentieus” (“SOS Mitmensch”), ze steunen daarmee echter ook indirect de vuile zaken van de smokkelaarbendes, die er zelfs niet voor terugdeinzen om kinderen naar het asielfront te sturen. De chef van het vluchtelingenkamp Traiskirchen, Franz Schabhüttl, heeft medelijden met alle asielzoekers: “Dat zijn allemaal arme duivels, die alleen een stuk ban het leven willen hebben”, zegt hij tegenover de “Kurier”. Hij weet echter, dat velen geen recht op asiel hebben en dat zich onder hen ook vaak misdadigers bevinden.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006621-Die-Schlepper-schicken-jetzt-die-Kinder-voraus

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

3 reacties op De mensensmokkelaars sturen nu de kinderen vooruit

 1. hans van de mortel zegt:

  In een OTS-uitzending schrijft Alexander Pollak van “SOS Mitmensch” , dat de anti-asielverslaggeving op noe.orf.at de rechtsextremen in de kaart zou spelen.

  Tsja . . . vind je het gek? Hun dik belegde boterham komt in gevaar. Stel je dat nu toch eens voor. Dat is toch werkelijk ronduit hartverscheurend ten hemel schreiend. Verschrikkelijk! Dat mag nooit gebeuren!

  Like

 2. Columnist zegt:

  De Islam zal in het Midden-Oosten verslagen worden, of níét verslagen worden. Deze asielkwesties zijn van minder belang.

  Like

 3. Hir zegt:

  Waarom moet ik meteen aan Mauro denken? Die met valse naam en geboortegegevens een nederlandse nationaliteit wil? Mauro’s echte moeder en vader zijn nu al in Nederland hoorde ik voor de radio, deze week. Dit is toch van de zotte. Als ook die asielzoekers en illegalen die hier
  massaal kinderen poepen, liefst een half bloedje zoals Moesetta of zoals bij Jamila Mohammed Nur. Dit kan nooit goed gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s