Het neo-Ottomaanse Turkije haat Israël

In een van de boeken van Necla Kelek kun je lezen, dat de Turken in Istanboel openlijk op straat hebben gehuild toen de Amerikaanse president Kennedy in 1963 werd vermoord. Wanneer 40 jaar later de Amerikaanse president Bush het slachtoffer van een aanslag zou zijn geworden, zou men aan de Bosporus vreugdedansen hebben gezien. Zozeer is in Turkije de stemming omgeslagen.

En nadat de AKP van Erdoğan in de binnenlandse politiek door de arrestatie van de generale staf en de Atatürk-vleugel de macht naar zich toe heeft getrokken en de islamisering van het land steeds meer bevordert, is ook de buitenlandse politiek duidelijk verschoven naar de richting van het Morgenland. Israël is nu de vijand en de grote leider Erdowaan ziet zichzelf als nieuwe hegemonist in het Nabije Oosten en Noord-Afrika, zo niet als opkomende wereldmacht.

Aan dit alles zullen waarschijnlijk ook de afwijzing tot nu toe van de Turkse EU-toetreding en de tanende macht van de Amerikanen hebben bijgedragen, maar wij kunnen niet 10 tot 15 miljoen Turkse ongeschoolde arbeiders en werkelozen in Duitsland opnemen, alleen om van ze te houden, wat sowieso twijfelachtig is, want zoals de actuele politiek aantoont, worden ons de miljarden, die wij in de integratie van de Turken gestoken hebben, niet in dank afgenomen. Hoe het ook zij, Erdoğan ziet het Ottomaanse rijk weer opstaan, wat een waanbeeld is, want hij krijgt niet eens de Koerden onder de duim.

Dat de islam en de om zich heen grijpende islamisering ook van het Morgenland een grote rol speelt, schrijft Clemens Wergin in een zeer goede analyse in CICERO:

…Het land verliest zijn westelijke binding en drijft af naar de Oriënt. Verschillende peilingen laten zien, dat de Turkse bevolking meer sympathie heeft tegenover Arabieren en Perzen dan tegenover Europa en de VS. Het Westen wordt met angst en wantrouwen bekeken. En dat heeft maatgevend te maken met de in de jaren-80 beginnende en in de jaren-90 snel sterker wordende waardering voor de islam en conservatieve waarden. Vooral de islamisten hebben de indruk van een islamitisch “wij” bevordert, dat tegenover een westers “zij” staat.

De Turkse politicoloog Ersin Kalaycioglu schrijft, dat Turkije een schoolvoorbeeld voor de “cultural turn” zou zijn, die Samuel Huntington in zijn “Clash of Civilizations” heeft voorspeld. En verder: “Een resocialisatie van de Turkse publieke opinie heeft een nieuwe mentaliteit gecreëerd, die de religieuze identiteit benadrukt door te definiëren wie een Turkse burger is en een kijk op de wereld met zich meebrengt, die kijkt door het prisma van het religieuze conflict”. Bij deze mentaliteit zou de opvatting behoren, dat moslims overal in de wereld onrecht door het Westen zou worden aangedaan. “Grote delen van de Turkse bevolking schijnen in een bijna middeleeuws wereldbeeld te geloven”, aldus Kalaycioglu, “waarin moslims, christen en Joden met elkaar in oorlog zijn. Ze geloven, dat ze de islam tegen de aanvallen van christelijke missionarissen en hun joodse geallieerden in het Nabije Oosten en thuis te moeten beschermen.”…

Waarom is ons Ministerie van Buitenlandse Zaken te dom om deze overduidelijke ommekeer te zien? Israël heeft hem al lang opgemerkt en ik had nooit het waanidee, dat het Turkije van Erdowaan een schakel tussen het Avondland en het Morgenland zou kunnen zijn.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/01/die-neo-osmanische-turkei-hast-israel/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Turkije. Bookmark de permalink .

19 reacties op Het neo-Ottomaanse Turkije haat Israël

 1. hans van de mortel zegt:

  Het is nogal simpel. Erdogan heeft een zieke geest. Maar dat heeft ook Balkenende. En wat te denken van de super dwaas Hirsch Ballin? Twee keer voormalig minister van justitie. En dat met een reputatie die gelieerd is aan de opvoeding van de Jezuïten. Een regelrechte garantie voor idiotisme en godsdienstwaanzin. De man is rooms-katholiek. En dat notabene vrijwillig op latere leeftijd.

  Ik bedoel maar. Ook Stalin had – naar ik meen – een Jezuïeten opleiding. Ook Hitler had iets op met de kerk binnen zijn opvoeding. Voor wie het nog niet snapt: de opleiding richting God is een regelrechte ramp voor het welzijn van de mens. Omdat die opleiders zich reeds in de kont wanen van hun God en dientengevolge zich verheven voelen boven de God die zij notabene de facto van achteren genaaid hebben.

  Duidelijk?

  Dat geldt dus ook voor die aan Hitler gelieerde Erdogan. Weliswaar niet groot gebracht met de religieuze paplepel van de Jezuïeten, maar in ieder geval wel met de religieuze strontlepel van de historische Mohammed.

  De wereld zal nooit puur en rechtvaardig zijn, zolang religie de basis vormt voor het absolute godsdienstwaanzinnige denkvermogen van de mens.

  Beschikte ik over de macht, ik zou alle religie stante pede uitroeien, voor goed van de aardbodem verwijderen, als oorzaak van altijd maar weer niet aflatende steeds weer opkomende overbodige ellende.

  Like

 2. wachteres zegt:

  Wie zou dit nu toch gedaan hebben?

  http://news.sky.com/home/world-news/article/16146742

  An Iranian nuclear scientist who worked at one of the country’s uranium enrichment facilities has been killed by a bomb that had been attached to his car.

  Mostafa Ahmadi Roshan, 32, died after two unidentified men on a motorbike fastened a magnetic bomb to his vehicle outside a university in east Tehran.

  Two passengers in the car were wounded and taken to hospital, reports added.

  The dead scientist worked at Iran’s uranium enrichment facility in Natanz, and officials were quick to blame Israel for the assassination.

  Like

 3. Columnist zegt:

  Ik denk dat de huidige religieuze problemen alleen kunnen worden opgelost door een nieuwe godsdienst.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Hé, Decky, het blijft toch een krwestie van perceptie, niet waar, Hahahah 🙂
  ‘Er hangen 56 appels in een boom. Hoeveel appels kunnen zes slaven elk plukken?’. Ouders van leerlingen van een basisschool in de Amerikaanse staat Georgia zijn woedend op de school die hun kinderen sommen laat maken die recht uit een schoolboekje uit de vroege negentiende eeuw lijken te komen.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3115480/2012/01/11/Ouders-buiten-zinnen-over-pijnlijke-slavensommen.dhtml

  En hier eentje om je nog eens in het gelijk te stellen.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3114397/2012/01/10/Arbeidsongeschikte-valt-door-Hyves-door-de-mand.dhtml

  Like

 5. Linsky zegt:

  Oostenrijker mag geen Tomahawk heten

  Een Oostenrijker is erg erg teleurgesteld omdat hij zijn achternaam niet mag veranderen in Tomahawk. De 22-jarige student had zich zo willen noemen als eerbetoon aan de indianen, omdat die de natuur respecteren. Een tomahawk is een indiaans gebruiksvoorwerp, dat volgens hem zowel als bijl maar ook als vredespijp kan dienen.
  ‘Sinds 2007 heb ik me tot een nieuw mens ontwikkeld. Dat wilde ik duidelijk maken met een andere naam’, zei hij tegen de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. ‘Ik had dit verzet nooit verwacht. Ik ga desnoods tot het Europees gerechtshof.’
  De naam was door de autoriteiten afgewezen, omdat de naam staat voor een LEVENOOS voorwerp. Eerder zijn ook Rotkäppchen (Roodkapje) en Rainer Zufall (Puur Toeval) afgewezen.
  AD.nl
  ————–
  (????) Nou ja, hij had het kunnen weten, niet waar?
  Je mag er tenslotte ook niet meer jodelen. Kost 800€ als je het toch doet!
  Wat me dus opvalt is de steeds meer toenemende bizarre, ziek en werkelijk van de pot gerukte argumentatie die men daar in Oostenrijk gebruikt…. Het lijkt wel of er iets in de lucht of het water zit, want normale redelijke argumenten zijn steeds zeldzamer. Evenzogoed als de uitspraken van rechters dat verkrachting, (door bendes zelfs) nu eenmaal tot de islamitische cultuur behoren en zo doende niet strafbaar zijn.

  Like

 6. wachteres zegt:

  Nog meer info over de ‘godsdienst van de Vrede’. O nee, sorry, dit heeft niets met de islam te maken:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/nigeria/9006465/Three-shot-dead-in-attack-on-Christian-village-in-Nigeria.html

  Gunmen killed three people in an attack on Tuesday on a Christian village in northern Nigerian Bauchi state, police and community leaders said.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/nigeria/9006351/Boko-Haram-kill-eight-as-Nigerian-beer-parlour-is-targeted.html

  Gunmen from the radical Islamist sect Boko Haram killed eight people, including four police officers, after opening fire at a beer parlour in northeast Nigeria.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/egypt/9003096/Egypt-liberal-secular-leader-to-be-put-on-trial-for-Minnie-Mouse-in-a-burka-cartoons.html

  Naguib Sawiris, Egypt’s richest man and figurehead of the liberal movement for the country’s political leadership, is to be put on trial for insulting religion over cartoons he put on Twitter showing Mickey and Minnie Mouse in traditional Muslim clothing.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Wachteres;
  Hier een filmpje waar ik van denk dat het interessant is, maar mijn Engels is niet goed genoeg om het echt te kunnen beoordelen. Ik zet het er op, omdat ik vaker wel heel goede berichten krijg van deze bron.
  Soms echter begrijp ik het niet helemaal goed.
  Beoordeel eens aub.

  It seems unlikely that US foreign policy will matter a lot in the upcoming US election as the economy is on top of the agenda. Nevertheless, some presidential candidates can’t miss the opportunity to showcase their support for Israel, even if it requires going to such extremes as denying the fact of the Palestinians’ existence. How do Americans view their long-lasting friendship with Israel today? Does everyone who runs for president have to be pro-Israel? And does this fervent desire to protect Israel do any good to Israel’s foreign policy? CrossTalking with Sarah Wildman and Shmuel Rosner on Jan. 11.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Niet on topic, wel belangrijk:aan Ben, aan allen: lezen jullie even mee?
  http://tinyurl.com/6ooc8fb

  Like

 9. wachteres zegt:

  Linsky, helaas doet het geluid op mijn lap top het niet zo goed momenteel

  Ik zal Henk V. wel om zijn oordeel vragen. Het is in elk geval een rechts geluid!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: perceptie..??? Ik had hier nog geen reactie geparkeerd. Waar reageer je op..???

  Like

 11. Columnist zegt:

  Wat is nuttiger, denken jullie, Turks of Koerdisch?

  Like

 12. Columnist zegt:

  RIP Internet?! Terugkeer van de pashkavil.

  Like

 13. Linsky zegt:

  Decky ik bedoelde de manier waarop ze daar les denken te moeten geven, hahahaah

  Het blijft toch een kwestie van perceptie, niet waar,
  ‘Er hangen 56 appels in een boom. Hoeveel appels kunnen zes slaven elk plukken?’.

  ‘Als Frederick twee keer per dag in elkaar geslagen wordt, hoeveel keer wordt hij dan per week in elkaar geslagen?’.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/
  3115480/2012/01/11/Ouders-buiten-zinnen-over-pijnlijke-slavensommen.dhtml

  Like

 14. Linsky zegt:

  wachteres;
  Wellicht heeft Henk V, interesse om deze site eens in de gaten te houden.
  Naar mijn gevoel is het best goed geïnformeerd,
  maar zoals gezegd, er ontgaan mij helaas nog al eens nuances in het Engels.
  Jammer maar helaas.

  http://www.youtube.com/user/RussiaToday?feature=watch

  Like

 15. Linsky zegt:

  VS klaar voor snel militair ingrijpen na moord op Iraanse kerngeleerde!

  Militaire confrontatie nabij.
  Marine commandant admiraal Jonathan Greenert zei gisteren dat hij ’s nachts niet kan slapen vanwege de voorbereidingen voor een op handen zijnde militaire confrontatie met Iran. Zijn collega generaal Norton Schwartz, commandant van de Amerikaanse luchtmacht, sprak in meer algemene bewoordingen over het feit dat de luchtmacht ‘duidelijk een rol zal spelen’ bij het openhouden van de Straat van Hormuz.
  Een paar dagen eerder had generaal Martin Dempsey, voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, al erkend dat Iran in staat is om gedurende korte tijd de Perzische Golf te blokkeren, maar dat Amerika in dat geval militaire actie zal ondernemen om de waterweg weer vrij te maken.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=650124&r=1&tbl_archief=&

  Like

 16. Linsky zegt:

  Court: Oklahoma Ban On Islamic Law Unconstitutional!
  Wordt er dan niemand wakker?
  Een federale rechtbank in Denver heeft het wetsvoorstel Save Our State dat moet voorkomen dat rechtbanken in Oklahoma de sharia zouden kunnen toepassen, naar de prullenbak verwezen. Het amendement zou volgens de rechter haaks staan op de godsdienstvrijheid.
  http://www.huffingtonpost.com/2012/01/10/court-ban-on-islamic-law-oklahoma_n_1197193.html

  Like

 17. Linsky zegt:

  Thanks, my friend! 🙂

  Like

 18. E.J. Bron zegt:

  You´re welcome, my friend! 😉 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s