Westerwelle: Islampartijen zijn zoals de CDU/CSU

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle heeft tijdens zijn uitstapje naar Tunesië islamitische partijen net zo geschikt voor de democratie genoemd als christendemocratische partijen. De vergelijking, dat de islam onverenigbaar zou zijn met democratie, zou fout zijn.

Ambtscollega Rafik Abdessalam scheen zich gezien de in totaal 92 miljoen euro uit Duitse belastingmiddelen, die ten goede zouden moeten komen aan het Noord-Afrikaanse land, niet verder aan de homoseksualiteit van zijn gesprekspartner te storen. Hij behoort tot de “islamitisch-conservatieve Ennahda-partij”, die door de media voor de verkiezingen “islamistisch” werd genoemd.

Nachrichten.at bericht:

“De islamitische oriëntatie van politieke opvattingen is net zo min een probleem als een christelijke oriëntatie van politieke opvattingen. Beslissend is de democratische geest”, zei de FDP-politicus maandag tijdens zijn bezoek aan Tunesië. Daar had bij de parlementsverkiezingen in oktober de islamitisch-conservatieve partij Ennahda met 41% de meeste stemmen gekregen en leidt de huidige coalitieregering.

Democratie en islam verenigbaar

Westerwelle sprak zich er ook voor uit om zulke politieke krachten openlijk tegemoet te treden. Zij zouden het recht hebben om “als gerespecteerde gesprekspartners te worden beschouwd”, zei hij na een gesprek met zijn ambtscollega Rafik Ben Abdessalam, die lid is van de Ennahda. “Islamitisch=-democratische partijen zullen hier net zo vanzelfsprekend als christendemocratische partijen dit in Europa zijn”, zei hij. De simpele vergelijking, dat islamitische oriëntatie onverenigbaar zou zijn met democratie, zou fout zijn. (…)

Westerwelle en Abdessalam ondertekenden een overeenkomst, die voorziet in 32 miljoen euro uit Duits belastinggeld voor het democratiseringsproces en een schuldsanering van 60 miljoen euro. Met dit geld dienen projecten op de terreinen werkgelegenheid, regeringsleiding, justitie, media en mensenrechten te worden bevorderd.

Meer info:

WELT: Westerwelle vergelijkt regering in Tunis met CSU

FOCUS: Westerwelle vergelijkt islamitische partijen met CSU

DEUTSCHE WELLE: Westerwelle prijst islamitische partijen

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/01/westerwelle-islamparteien-sind-wie-cducsu/#more-230778

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Duitsland, Islam, political correctness. Bookmark de permalink .

12 reacties op Westerwelle: Islampartijen zijn zoals de CDU/CSU

 1. Columnist zegt:

  Het is juister om te zeggen, dat ècht Christendom óók onverenigbaar is met democratie.

  Like

 2. Niek Verheyen zegt:

  Ongelooflijk hoe onnozel dit soort politici zijn. Ellendiger is dat zeker 90% van alle kamerleden, ministers en staatssecretarissen in westerse landen nauwelijks van deze mijnheer verschillen. Hun counterparts in islamitische landen lachen heimelijk in hun vuisten, spelen het spel mee en zullen op het (voor hen juiste) moment tot die acties overgaan waartoe zij in hun koran verordonneerd worden. Vol afgrijzen zullen de Westerwellen, de Pechtolds, de Cohennen en wat dies meer zij zich dan realiseren hoe idioot zij geweest zijn. Tot dat moment zullen wij knarsetanden van ellende.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Ruggengraatloos, karakterloos en laf!

  Maar, oké, anders kun je natuurlijk geen dhimmi worden! 😦

  Like

 4. Linsky zegt:

  En hier nog een boekje open over Ron Paul, de door velen gevierde ‘redder’!
  Persoonlijk heb ik nooit geloofd in al die zogenaamde tegenstanders en rechtse ‘redders’.
  Daarvan getuigen al mijn eerdere artikelen al.

  Ik blijf er bij dat de NWO het enige doel is, en om dat te grondvesten moet men natuurlijk ook de ‘tegenpartij’ controleren. Precies zoals tijdens de eerste wereldoorlog, de tweede al werd bekokstoofd, evenals zelfs de komende ‘Koude oorlog!

  De ‘tegenstander’ Rusland met haar Communisme lag al klaar op de tekentafel in de jaren 1914-1918.
  Precies ook zoals men vanuit de hogere regionen ook de islam ontwierp en altijd controleert en nu er Europa en de USA mee overspoeld! 😦

  ========================
  Xander;
  Is Ron Paul een door de Vrijmetselaars elite aangestuurde presidentskandidaat?

  Ook Ron Paul maakt de bekende elitaire handgebaren (boven, L&R) die in de Satansbijbel (L, onder) worden omschreven als een groet aan de duivel zelf. Rechts: president Obama die dezelfde handgebaren maakt.

  De bekende Amerikaanse libertarische politicus Ron Paul maakt de laatste tijd plotseling serieuze kans om genomineerd te worden als de officiële Republikeinse presidentskandidaat die het dit jaar moet gaan opnemen tegen Barack Obama. Paul, die die door sceptici als een extreme isolationist wordt beschouwd, is de held van iedereen die zich beschouwt als anti-gevestigde orde zoals bijvoorbeeld de Occupy Wall Street beweging. Ook wordt hij gepromoot door het overgrote deel van het alternatieve internet (denk aan Alex Jones / Infowars). Toch zijn er al enkele jaren sterke aanwijzingen dat Ron Paul zelf óók tot de elite behoort waarvan hij beweert dat hij deze juist wil bestrijden.

  Als de elite inderdaad ook de oppositie controleert is het echter niet meer dan logisch dat Paul een geheel ander beleid voorstaat dan zijn tegenstrevers. Zijn meeste aanhangers geloven inmiddels dat hij ‘echt’ is en de zo gehate Nieuwe Wereld Orde wil stoppen. ‘Maar tegen de tijd dat president Ron Paul de gevestigde orde uit de innerlijke structuur van de VS heeft verwijderd, zal Wall Street, dat dan nog steeds onderzocht wordt, een andere president nomineren die vervolgens een soort Hitler zal worden die tegen het laatste restje blanke christenen zal optreden,’ aldus een analyse op de website Essential Intelligence.
  Verder:
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=650078&r=1&tbl_archief=&

  Like

 5. Linsky zegt:

  Overigens, als ik de zaak zelf zou moeten bestieren, begon ik met enkele kranten en zenders zonder meer de vrijheid te geven en er zorg voor te dragen dat die ook altijd zonder problemen alles en vrij kunnen publiceren.
  Vooral juist tegen het gevoerde beleid!

  Er is zoiets als het gezegd houd je vrienden dichtbij, maar je vijand nog dichter.
  Door de publicaties,… en de reacties daarop, weet men dan precies wie, wat denk.
  Het is helemaal niet nodig alles en iedereen aan te pakken. Alleen die subversieve elementen er uit te isoleren die het stelsel in gevaar kunnen brengen, de schreeuwers zijn gelijk honden, ze blaffen, maar bijten zelden, en vervolgens lopen ze netjes in het gareel.

  Overweeg het eens……….. 😦

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  De gedachtekronkel van Westerwelle wordt ingegeven door angst. Volgens mij weet GW ook heel goed hoe binnen de moslimwereld over homosexualiteit wordt gedacht, GW is nl. homo, vandaar. Verder heeft het geen zin de islam en zijn aanhangers te bestrijden door er op voorhand voor te capituleren. http://tinyurl.com/3z6csvp

  Like

 7. Columnist zegt:

  In theorie zou het mogelijk moeten zijn, een vorm van Islam te ontwikkelen die verenigbaar is met democratie. In de praktijk is de Islam alleen ‘democratisch’ te houden met ondemocratische methoden.
  DE Islam bestaat niet. Om de verschillende stromingen in kaart te brengen, en eventueel tegen elkaar uit te spelen, is het erg handig om bijvoorbeeld Turks te kunnen.

  Like

 8. Columnist zegt:

  @Linksy

  Over het algemeen wordt aangenomen dat de NWO de wereldbevolking wilt uitdunnen met feminisme en abortus. Dit geeft uiteraard spanningen met de Islam. Hoe werkt dat zich uit?

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Columnist: het makkelijkst is om te verodonneren dat religie uitsluitend binnen de eigen vier muren beleden mag worden. Het moet strafbaar worden eea aan anderen op wat voor manier dan ook op te dringen. Wat heb ik eraan te weten hoe anderen zichzelf de kop op hol brengen met allerlei waanvoorstellingen? Bovendien is religie verzonnen, dat alleen al maakt het makkelijker ertegen op te treden. http://tinyurl.com/chvotkr

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Nick V.Eens met jouw reactie hoewel ik denk dat als het te laat is ze zullen zeggen dat de islam veranderd is.
  Ze zullen nooit toegeven dat ze fout zaten.

  Like

 11. chantal zegt:

  Deckzeijl, dank voor de link naar dat intervieuw met Pierre Vinken.

  http://www.maxpam.nl/2011/10/interview-met-pierre-vinken/

  Behartenswaardig wat hij als neuroloog te melden heeft over een verkeerd gebruik van de hersenfunctie. 🙂

  – Als je terugkijkt op de jaren uit je jeugd, beschouw je dan het katholicisme als een achterlijke godsdienst?

  “Ik beschouw alle godsdiensten als achterlijk. Op mijn school heerste in de jaren dertig een fundamentalistisch regiem, en het leven in de Limburgse dorpen leek meer op dat van de middeleeuwen dan op dat van nu. Er zijn natuurlijk verschillende graden van achterlijkheid, maar het blijven tenslotte allemaal dwalingen, producten van een verkeerd gebruik van de hersenfunctie”.

  – God wordt dus in ons hoofd gecreëerd, omdat er in onze hersenen allerlei wissels verkeerd staan. Bedoel je zoiets?

  “Zo zou je het ook kunnen zeggen. Evenals de andere organen kunnen de hersenen meer dan nodig is, het is een soort klier met overcapaciteit. Daardoor kun je denken wat onbestaanbaar is. Die overcapaciteit op zichzelf is wel goed, want doordat je verder kunt denken dan de werkelijkheid, kun je nieuwe inzichten krijgen en kun je nieuwe voorwerpen en situaties laten ontstaan. Dat is vooruitgang. Maar je mag natuurlijk niet voetstoots iets blijven aannemen wat niet kan worden aangetoond of wat onwaarschijnlijk is. Een zekere scepsis is noodzakelijk voor de geestelijke hygiëne”.

  Like

 12. Linsky zegt:

  Columnist op Westerwelle: 11 januari 2012 om 12:22
  Quote: Linsky:
  Over het algemeen wordt aangenomen dat de NWO de wereldbevolking wilt uitdunnen met feminisme en abortus. Dit geeft uiteraard spanningen met de Islam. Hoe werkt dat zich uit?
  ——————-
  Ik zag nu pas je comment.
  Hier wat ik denk……………..

  M.i. geven de ‘Protocollen…’ een duidelijk antwoord.
  Het wennen van de bevolking aan een redelijke levensstandaard, ogenschijnlijke vrijheid van meningsuiting en ontwikkelen van stevige gezinsbasis.
  En na gewenning de grote deceptie!
  Het afnemen en ontwrichten van het geloof van mensen in hun persoonlijke identiteit en integriteit.
  En daarnaast het ondermijnen van alle stabiliteit, vooral ten aanzien van de hoeksteen, het gezin!
  Vooral ook de zelf-waarde en seksuele ervaringswereld van de mens volledig verwarren en al dan niet terechte schuldgevoelens veroorzaken!

  De hele gang van zaken, de these, antithese en synthese, staat hier beschreven.
  En of ze nu echt zijn, vervalst of zelfs een satire is, doet gewoonweg niks af van het feit dat de ontwikkelingen sinds die tijd wel degelijk zijn zoals beschreven door deze manipulators!

  Wellicht ten overvloede, maar hier het adres waar ze te vinden zijn in het NL.
  http://hetuurvandewaarheid.info/2011/11/19/de-protocollen-van-de-wijzen-van-sion-nederlandse-vertaling-uit-1933-deel-1/
  Voor Deel-2, onderaan doorklikken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s