Egypte: Islamisten verhinderen bedevaart naar het graf van rabbi Yaakov Abuhatzeira

De jaarlijkse bedevaart van Sefardische Joden naar het graf van rabbi Yaakov Abuhatzeira werd om veiligheidsredenen afgezegd. Egyptische islamisten hadden woensdag gedreigd de Israëli´s er ook met geweld aan te hinderen de heilige plaats in de Nijldelta te bezoeken.

Gamal Heshmat van de Moslimbroederschap zei, dat de voor begin januari geplande bedevaart voor de joden een “zelfmoordcommando” zou worden. Hij riep alle Egyptenaren op tot verzet. De bevolking zou langs de straten naar de bedevaartsplaats in het dorp Daymouta 180 kilometer ten noorden van Cairo moeten gaan staan om te protesteren.

“De normalisatie van de betrekkingen met Israël werd de Egyptenaren tegen hun wil opgedrongen. De meerderheid van de bevolking staat hier afwijzend tegenover”, zegt Heshmat, die onlangs een zetel in het Egyptische parlement won.

Volgens een bericht in de Egyptische krant “Al-Ahram” zouden de protesten dit jaar door 31 partijen en groeperingen ondersteund worden.

De bedevaart, waar jaarlijks meerdere honderden Sefardische Joden aan deelnemen om bij de heilige plaats in Damanhour te bidden, werd nu om veiligheidsredenen afgezegd.

Een van de organisatoren, rabbi Jechiel Abuhatzeira, heeft aan de pers meegedeeld, dat de bedevaartstocht door een ceremonie in Israël vervangen zou worden. Vanwege de ernstige bedreigingen uit Egypte door islamitische fundamentalisten, zou men de bedevaart hebben moeten afzeggen.

Aan de jaarlijkse bedevaart naar het graf van rabbi Yaakov Abuhatzeira, een van de meest vooraanstaande rabbi´s in Marokko, nemen honderden gelovige Joden deel. Het doel van de bedevaart is het graf van rabbi Yaakov Abuhatzeira in het Egyptische dorp Abuhatzeira in de Nijldelta, waar hij in het jaar 1880 op weg naar Jeruzalem overleed.

Bron:

http://www.eip-news.com/2012/01/1233/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Opm.:  Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", antisemitisme, Islam, Islamisering, Joden. Bookmark de permalink .

2 reacties op Egypte: Islamisten verhinderen bedevaart naar het graf van rabbi Yaakov Abuhatzeira

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Het is duidelijk dat wij dit allemaal verkeerd beoordelen. Islam is immers de religie van de vrede.
  De islamisten hebben vast uit pure bezorgdheid de Joden gewaarschuwd dat op de weg naar
  het bedevaartsoord allerlei gevaren dreigen. De vrachtauto- en buschauffeurs in Egypte willen nogal eens ongevallen veroorzaken. De Nijl kan buiten zijn oevers treden. Er zou een pyramide om kunnen vallen en wie wat voor risico’s nog meer aan zo’n reis vast zitten. Eigenlijk zouden we onvoorzichtige Europeanen die Egypte (weer) als toerist willen bezoeken moeten waarschuwen dat het daar zo gevaarlijk is. Beter is een veiliger (vakantie-)bestemming te zoeken, bij voorkeur in een niet-moslimland.
  Overigens, de pas door E.J. verspreide video over de Moslim Broederschap geeft een goed beeld over de hoge moraal die deze broeders er opnahouden. Een leugentje om bestwil zou nog kunnen (taquia) maar overigens zijn het lieve mensen, hoor. De betrekkingen met Israël zijn toch nog niet opgezegd, dus is Israël (nog een beetje) veilig. Ach en dat de man in Jemen, na heel lang doorvragen, toegaf dat niet-moslims en/of ex-moslims risico lopen op ‘executie’ als ze zich niet tot de islam bekeren, moeten we toch niet te ernstig opvatten. Nee, we kunnen gerust onze ogen sluiten en weer lekker inslapen.

  Like

 2. verwilderd zegt:

  Egyptische islamisten hadden woensdag gedreigd de Israëli´s er ook met geweld aan te hinderen de heilige plaats in de Nijldelta niet /wel te bezoeken. Niet levert trammelant op , wel ook .. Je hebt gelijk 🙂 Gewoon bezoeken Islam is vrede

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s