“De Moslimbroeders zijn een totalitaire beweging”

De islamwetenschapper Bassam Tibi gelooft niet, dat Egypte´s glorieuze islamisten compromissen zullen sluiten. In Tunesië ziet hij betere voorwaarden voor een democratisering.

Hoe ziet uw conclusie van de zogenaamde “Arabische Lente” er uit?

Bassam Tibi: Parallel aan de val van het communisme sloeg er vanaf het einde van de jaren-80 een golf van democratisering over de hele wereld. Maar de Arabische regimes bleken daar tegen bestand. Met hen bleef een stuk van de Koude Oorlog bewaard. Een jaar geleden werd dat echter doorbroken. De val van de Tunesische machthebber Ben Ali had een demonstratief effect op de hele regio. Stelt u zich eens voor, u staat voor het zebrapad en het licht staat op rood. Iedereen blijft staan, maar zodra er eentje toch oversteekt, komst de rest er achter aan.

Beschouwt u de “Arabische Lente” dus als een succes?

Bassam Tibi: In de Arabische wereld werd aan een verandering begonnen, die veel hoop heeft gewekt. En van januari tot februari heeft het er inderdaad zo uitgezien alsof er een democratisering zou komen. Maar hiervoor ontbreken de voorwaarden. Democratie betekent niet alleen verkiezingen. Democratie vereist economische, culturele en institutionele voorwaarden. Democratie betekent de ander het recht toe te staan om anders te denken. We zien het in Irak: Het systeem van Saddam Hussein is met behulp van de Amerikanen ingestort. Maar de Irakezen vermoorden elkaar, omdat ze niet geleerd hebben met verschillen te leven. Sinds de aftocht van de Amerikaanse troepen ontstaat er onder minister-president Maliki een Sjiietische dictatuur over de Soennitische minderheid.

Maar in Tunesië schijnt deze democratisering tot nu toe te hebben gefunctioneerd

Bassam Tibi: Tunesië is het Arabische land met de hoogste graad van een burgerlijke samenleving. Hier bestaat een brede intellectuele laag. Ik heb de chef van de Tunesische islamistische Ennahda-partij, Rashid al-Ghannouchi, in Kopenhagen leren kennen. Hij was zeer zacht voor een islamist. In Tunesië zullen de islamisten zich instellen op compromissen en niet bikkelhard tegen de anderen optreden. De Moslimbroederschap in Egypte zal dat niet doen.

Waarom?

Bassam Tibi: Voor mij zijn de Moslimbroeders een totalitaire en geen democratische beweging. Bij de Moslimbroeders bestaan tien niveaus van lidmaatschap: In het begin heeft men alleen de status van sympathisant. Om het hoogste niveau te bereiken, zijn 5 tot 6 jaar nodig. Zolang wordt de gehoorzaamheid gecontroleerd.

Maar veel Egyptenaren hebben bij de verkiezingen op de Moslimbroederschap gestemd. Zij schijnt sterk verankerd te zijn in de bevolking

Bassam Tibi: De democratische liberale krachten waren niet goed genoeg georganiseerd. In de complete regio zijn de islamisten de enige kracht, die over een goede organisatie beschikken. Ze hadden zo zorgvuldig in de illegaliteit gewerkt, dat de geheime diensten hun groeperingen nauwelijks konden infiltreren. Dat was anders bij seculiere oppositiegroeperingen. De islamisten bouwden ook netwerken op in Europa, die de islamistische oppositie in de Arabische landen hielpen. In Egypte hebben de islamisten zich tijdens de opstand tegen het regime heel tactisch gedragen. Ze hebben met Moebarak´s geheime dienst een stilzwijgende overeenkomst gesloten. Pas toen het apparaat van Moebarak begon af te brokkelen, hebben ze zich bij de demonstranten op het Tahrirplein gevoegd. En nu domineren ze.

Veel Egyptenaren schijnen van de Moslimbroeders echter een oplossing voor hun problemen te verwachten. De moslimbroeders waren ook altijd heel actief met hulp aan sociaal zwakken   

Bassam Tibi: Naast hun organisatorische kracht in de illegaliteit beschikken islamisten over geweldige vaardigheden om mensen te mobiliseren met religieuze slogans. In alle Arabische landen groeit de bevolking snel, niet echter de economie. Daardoor ontstaat een serieuze crisis. En dan is er nog een politieke crisis: Een eerste vereiste is democratie opbouwen. De islamisten zeggen: De islam is de oplossing voor de economische en politieke problemen en de bevolkingscrisis. Maar de islam is een religie. Ik ben zelf een gelovige moslim. Je moet in de islam in God geloven, vijfmaal per dag bidden, vasten in de ramadan, armenbelasting betalen en als je je het kunt permitteren, naar Mekka op bedevaart gaan. Hoe kan men daarmee echter al deze problemen oplossen? De islamisten zeggen: De shariastaat is de oplossing. Maar sharia – zoals de islamisten die interpreteren – is een catalogus van verboden. Hoe kunnen ze daarmee moderne economische politiek bedrijven? Als de islamisten aan de macht komen en de sharia invoeren zoals zij die vertegenwoordigen, dan zullen zij geen oplossingen voor de problemen van deze landen vinden.

Welke geostrategische effecten hebben deze omwentelingen op landen zoals Turkije en Israël?

Bassam Tibi: Israël betaalt een hoge prijs, want een grondpatroon van het islamisme is, naast de shariastaat, het antisemitisme. Als in Egypte de moslimbroeders aan de macht komen, zullen ze als eerste de akkoorden van Camp David met Israël annuleren. De winnaar is Turkije, want dat is het enige economisch en politiek stabiele land in het Nabije Oosten. De eerste regeringschef, die na de omwentelingen Tunesië, Egypte en Libië heeft bezocht, was Recep Tayyip Erdoğan. Hij heeft heel openlijk de leidersaanspraak van Turkije duidelijk gemaakt. Maar de Moslimbroeders van Egypte hebben dit tegengesproken. Ze werken weliswaar samen, maar zo ver gaat de liefde niet. Erdoğan heeft in Cairo gezegd: Onze partij is een islamitische conservatieve partij, maar islam en politiek dienen gescheiden te worden. Ook dat is de Moslimbroeders niet bevallen.

Hoe ziet uw prognose voor het zojuist begonnen jaar er uit?

Bassam Tibi: Ik geloof niet, dat de omwentelingen in de Arabische wereld een overgang naar democratie zullen brengen. Er zal een hoge graad aan onzekerheid zijn. En de islamisten zullen proberen om hun visie van stabiliteit in het geheel in te brengen. De trend is, dat de autoritaire regimes tot nu toe worden afgelost door een shariastaat. De nieuwe shariaorder is echter nog autoritairder ingesteld, zodat er geen sprake kan zijn van een democratisering.

Bron:

http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/723289/Die-Moslembrueder-sind-eine-totalitaere-Bewegung

Interview: Wieland Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", antisemitisme, Arabische wereld, Egypte, Islam, Islamisering, Midden-Oosten, Moslims, Sharia. Bookmark de permalink .

51 reacties op “De Moslimbroeders zijn een totalitaire beweging”

 1. Linsky zegt:

  Volslagen krankzinnig die gasten.
  Ik stootte nog in mijn database op deze hier,
  Er zit een film bij, maar die is echt schokkend, dus niet kijken als u een zwakke maag heeft, of anderzijds gevoelig voor misselijk makende zaken.
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2011/07/schokkend-taliban-video-met-brute-executie

  Like

 2. Linsky zegt:

  Duitsland in ban van radicale islam!;

  Like

 3. Linsky 2 kennissen van mij zijn er pas een week geweest,alles ligt plat overal soldaten op straat en erge opdringende mensen die een paar centen heel hard nodig hebben.toeristen plaatsen liggen er verlaten bij en ze zeiden het is een trieste boel.Er zal nog een tijd komen dat ze spijt krijgen dat Moebarak weg is.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Marijke,
  kijk de geschiedenis er maar op na, er is nog nooit een revolte of oorlog geweest waar het volk beter van werd, laat staan vrij en gelukkig! 😦

  Like

 5. chantal zegt:

  Linsky om 22:38, denk een na voordat je iets optikt!

  Like

 6. Chantal je schreef eerder dat er pilletjes te krijgen zijn voor linsky,maar ik denk dat jij een hele pot nodig hebt,met je nare opmerkingen en je maffe filmpjes die je hier neer plempt,we zitten hier niet op kook les hoor,denk niet dat deze side er voor gemaakt is.Verveel je ,je soms of heb je ergens een tekort koming dat je het lekker vind iemand steeds aan te vallen,cill out of neem zelf een paar pillen

  Like

 7. chantal zegt:

  Schrijnend, dat comment van verlicht denker Linsky zo direct nadat Likoed Nederland in een voorafgaande posting de Tweede Wereldoorlog en nazisme in herinnering roept.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Wat een smerige huichelachtige opmerking!

  Effe voor de goede orde, mijn opmerking heeft geen fkikker met eerdere comments over de Nazi’s te maken!
  Daarbij, er is niks verhevens aan welke oorlog dan ook, evenmin die hele tweede wereldoorlog, noch aan wat er na kwam.

  Ook de hulp van de USA, was gepland, tegen de wil van het volk. Pearl Harbor was een mooie gelegenheid die men wist te misbruiken om hun jongens weer de oorlog in te sturen.
  Het enige wat volgde was een nog ergere gevangenschap door de banken, schulden, het inleveren van alle vrijheid en tot slot zijn we complete slaven geworden!

  Dat er nog steeds idioten zijn die geloven dat die oorlogen gevoerd worden tot heil van de mensheid, is pas werkelijk betreurenswaardig!
  dat is nou precies die kuddementaliteit waar ik tegen ageer!
  Door dit soort mensen, hypocrieten. is alles wat nu gebeurd juist mogelijk.
  De ziekte conformisme…!

  Like

 9. Linsky zegt:

  Je laat je hiermee wel van je laagste kant zien.
  Zo smerig en zo laag bij de grond,
  om te trachten een link tussen mijn comment en dat over nazi’s te leggen.
  Dit gaat mij echt te ver!
  Hiermee is duidelijk dat jij er enkel op uit bent om tweedracht en wantrouwen te zaaien.
  Goed dat je je in de kaart heb laten kijken, nu weten anderen ook meteen waar je op uit bent.

  Like

 10. Linsky laten wij verstandig zijn en niet meer in te gaan op deze dame.het mij nu wel duidelijk dat ze ergens op uit is en dat gun ik haar niet.Over en uit

  Like

 11. Linsky zegt:

  Marijke,
  Hier wordt dezelfde tactiek gebruikt als wat dat linkse schorem doet,
  een verband leggen tussen moslimkritiek en nazisme!
  Hier wordt gewoonweg een verband gemaakt tussen mijn comment en dat zelfde nazisme!
  Dit is werkelijk een heel kwalijke zaak!
  Zoals ik al in andere comments zei en voor waarschuwde, het mes in je rug komt van je eigen volk.

  Like

 12. Linsky zegt:

  Bovendien geloof ik niet dat al die, niet ter zake doende filmpjes, steken onder water, stoten onder de gordel, persoonlijke aanvallen en volslagen on-topic comments van veel respect en inzicht getuigd.

  Schrijnend!

  Like

 13. lINSKY DENK NA HET ZEGT AL IETS OVER DE PERSOON ALS JE ZIET WAT VOOR FILMPJES ER OP GEZET WORDEN,LAAT GAAN EN STA ER BOVEN.

  Like

 14. chantal zegt:

  Linsky, je kunt je opwinden tot je een ons weegt en je vanuit de derde dimensie waarin jij denkt te verkeren opnieuw beroepen op je New World Order-waan.

  Het is heel simpel, in je comment om 22:38 orakel je:

  ” kijk de geschiedenis er maar op na, er is nog nooit een revolte of oorlog geweest waar het volk beter van werd, laat staan vrij en gelukkig.”

  Een kortzichtige opmerking die voorbij gaat aan de bevrijdiding van nazisme, joden die uit hun schuilplaats of concentratiekamp konden komen en nog wat van die dingetjes waar het volk in jouw verlichte visie niet beter van werd.

  Je hebt de pech dat ik kritisch lees wat hier geschreven wordt (en E.J doet er soms zijn voordeel mee 🙂 ).

  Je mag je gelukkig prijzen dat ik in de meeste gevallen bij wat jij hier aan hele en halve waarheden en verzinsels neerplempt mijn ziel in zaligheid bezeten heb. 🙂

  Like

 15. Linsky zegt:

  Je hebt gelijk Marijke,
  ik zal hier geen oorlog gaan voeren.
  We zijn hier te gast op dit blog en zoals het gasten betaamd, moeten we ons rustig houden.

  Uit respect voor E.J. en zijn werk en in het belang van waar het hier op het blog om gaat.

  Maar dat wil niet zeggen dat dit soort venijn toch af moet zijn.
  Dit begint verdacht veel op laster te lijken.
  Ik kan me niet voorstellen dat lezers of reaguurders hier op zitten te wachten.

  Like

 16. Jarre Tell zegt:

  Ik kijk vaak op deze site om de ontwikkelingen m.b.t. de islam te volgen. Mijn complimenten en diep respect voor het vele werk van E.J. Bron. Waar ik persoonlijk niet op zit te wachten zijn discussies over al of niet bestaande wereldmachten. Als ik die wil volgen kijk ik wel op andere websites.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  In tegenstelling tot de bewering van B.Tibi(soms een verre neef van 2e Kamerlid T.Dibi, dit vanwege de eeuwenlange inteelt binnen die kringen…)zie ik nergens in de islamitische wereld tekenen van democratie, sowieso de komende 100 jaar niet.En als ik dat interview goed lees merk ik dat meneer Tibi zich heel strategisch op de vlakte houdt.
  http://tinyurl.com/5za2bg
  Wat het fenomeen “democratie” betreft dit: iemand uit m’n kennissenkring zei tijdens zijn leven
  dat democratie in ons land niets anders is dan democrazy met verkapte dictatuur.
  Rutte heeft dat vorige week bewezen door voor het oog van de (linkse) pers de vogelverschrikkersoutfit van Bea te verdedigen.
  http://tinyurl.com/7nvw8he

  Like

 18. Linsky zegt:

  Jarre Tell;
  Discussies over al of niet bestaande wereldmachten zijn niet te vermijden, gewoonweg om dat het hele islamprobleem een onlosmakelijk belangrijk deel daarvan vormt.
  Het zijn wel degelijk een aantal wereldmachten die ons dit opdringen,… over het bestaan daarvan is dus geen enkele twijfel mogelijk.

  En de polemiek die we daar over voeren staat overigens volledig los van het respect voor E.J. en zijn werk en is per definitie onderdeel van de mogelijkheid tot reageren.
  —————-
  Mocht je echter doelen op de interne strijd tussen enkele reaguurders, ben ik het echter wel met je eens, da’s een onverkwikkelijke kwalijke zaak, maar dat staat weer buiten de onderwerpen en topics, en lijkt me in je comment dus niet van toepassing. In dat geval is er wel enige duidelijkheid vereist over wat je bedoeld. 🙂

  Like

 19. Linsky zegt:

  Chantal,
  wat jouw persoonlijke mening over mij is, doet totaal niet ter zake. Ook je gedachten over in welke dimensie ik me bevind, is buiten alle context. Evenals de smerige verdachtmakingen ten aanzien van de positie waar ik mijn comments plaats.

  De kinderachtige en kleinzielige wijze waarop je hier steeds opnieuw reaguurders denkt te moeten beledigen, is beneden alle peil. We zijn in het algemeen heel erg goed in staat ons punt te maken en te verdedigen, maar laster en een dergelijke soort persoonlijke aanvallen hebben geen enkele grond en kunnen op zeker moment niet meer genegeerd worden.

  Het feit dat je ook nog even fijntjes denkt te moeten opmerken dat E.J. baat heeft bij je kritische lezen geeft nog een enorme zwakte aan in de ontwikkeling van je kinderlijk gebleven karakter.

  Bij het niet eens zijn met mijn hele of halve waarheden, dient ter plekke op de betreffende topic te worden gereageerd, indien daar behoefte aan bestaat, dan kan dat aldaar becommentarieerd en verdedigd worden.
  Op een totaal andere topic weet waarschijnlijk niemand meer waar je het over hebt, en riekt al doende meer naar stoken, verdachtmaking en zelfs doodordinaire haat tegen een persoon.

  Om al de bovengenoemde reden zal ik hier dus niet mijn ‘waarheden’, of punten verdedigen dan wel ter discussie stellen.

  Wat ik hier wel genoemd wil hebben is het feit dat je aanwezigheid op dit forum enkel bijdraagt aan tweedracht, afleiding van de topics, huichelachtig geslijm, ruzie en het bederven van de gezellige stemming die er van aanvang en nature heerst.

  En wat betreft je opmerking; “Je mag je gelukkig prijzen ………..”
  Wellicht kun je jezelf gelukkig prijzen dat ik behoor tot die mensen die nog het nodige respect hebben voor het feit dat we te gast zijn in E.J.’s huis hier. Dat is, voor mij in elke geval, voldoende reden me hier in ruime mate te beperken in mijn vocabulaire, venijn en parate kennis ter ondermijning van geestelijk zieken.

  Overigens neem ik aan dat het niemand, ook E.J. niet, is ontgaan dat ik getracht heb je gewoonweg te negeren en lange tijd weigerde in te gaan op elke aantijging, opgeweld in die ‘zalige ziel’ van je.
  Sommige dingen gaan echter te ver en vereist de goede orde dat er wordt ingegrepen!

  Wellicht toch maar beter eens kijken of je alsnog dat beschuitje met rommel kunt eten. Als je netjes vraagt, wat huichelt en wat slijmt, mag je misschien wel terug komen bij A-P.

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  Zo beter, Linsky….? http://tinyurl.com/7m9dj59

  Like

 21. Linsky zegt:

  Waar kan ik dat bestellen Decky? 🙂

  Like

 22. Linsky zegt:

  Hier, meteen maar nog zo’n ondermaatse kind-haatprediker.

  http://www.memritv.org/clip/en/3271.htm

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  Héé Linsky, Kindhaatprediker net gezien. Wat moeten dat vreselijke SCHOFTEN zijn om het brein van een opgroeiend kind zo te verzieken, inclusief het bestrijden van de joden. Degenen die ‘m dat geleerd hebben, hebben goed naar de periode 1933-1945 gekeken. Want als je een volk wilt indoctrineren moet je in de schoolbanken beginnen.
  Tussen haakjes: ik heb een ander huis gekocht!
  http://www.gifbin.com/985406

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: Jammer dat m’n open haard net ietsje te klein is…
  http://tinyurl.com/6vokn48
  Andere reden voor deze “gigantomanische irrsinn” kan zijn, dat het gezichtsvermogen van steeds meer allahschreeuwers hard achteruit holt. De wetenschappelijke bewijzen daarvoor ontbreken nog…

  Like

 25. chantal zegt:

  LOLOL! @Deckzeijl om 10:31

  Like

 26. chantal zegt:

  Linsky@9:45

  Linsky, preken doe je maar op de kansel in het clubgebouw van je eigen sekte.
  En als je wil worden geadoreerd om je heldere inzichten schaf je beter een hondje aan.
  Katten zijn voor typetjes als jij te eigenzinnige wezens. 🙂

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  Zeg Chantal, wat heb jij vandaag…??? (in bepaalde contreien van dit land roepen ze wel eens dat de jambon geldig is…)

  Like

 28. chantal zegt:

  Natuurlijk is bekering tot de islam ook een optie. Daar heeft de man het tenminste nog echt voor het zeggen. 🙂

  Like

 29. chantal zegt:

  Deckzeijl, ik heb gewoon de pest aan dominee’s ! 🙂

  Like

 30. G.Deckzeijl zegt:

  Barbiepoppen onislamitisch, lees ik vandaag in de papieren Telegraaf.(ze worden hoe langer hoe GESCHIFTER in dat Iran) Tekst: Barbiepoppen zijn sinds kort het nieuwste doelwit van de religieuze politie in Iran die waakt over het juiste morele karakter van het land. De veelal rondborstige, langbenige en blonde poppen zijn al in 1996 in de ban gedaan door de Iraanse religieuze leiders vanwege haar “destructieve culturele en sociale eigenschappen”.(aanhalingstekens van Telegraaf) Desondanks waren de poppen tot drie weken geleden in elke speelgoedwinkel te koop.”Maar een paar weken geleden kwam de religieuze politie langs met de opdracht om de poppen uit de winkel te halen”, aldus een speelgoedwinkeleigenaar. Eerder werden paspoppen zonder hoofddoekjes verboden. Einde tekst op pagina 11/Tel. onderaan.
  Mijn commentaar: daar zal het niet bij blijven denk ik. Ik durf te wedden dat ze ook beginnen te zeiken over opblaaspoppen zonder hoofddoek…

  Like

 31. chantal zegt:

  Ja Deckzeijl de sexuele frustratie onder moslim fundamentalisten is ongekend.
  “He who washes my body around my genitals should wear gloves so that I am not touched there” zo schreef Mohammed Atta in zijn testament!
  Klik de link hieronder eens aan, lees en huiver: ‘Atta’s Rage Rooted in Islam’s Misogyny’

  http://www.nospank.net/glazov2.htm

  Like

 32. Moor zegt:

  @ G.Deckzeijl zegt:
  17 januari 2012 om 12:05

  Toch bevat dit bericht een sleutel tot het verjagen van moslims. In plaats van zich aan te passen (de HM methode) moet de westerse vrouw beseffen, dat door haar vrouwelijkheid juist te accentueren, zij een bijna bijgelovige angst bij elke moslim-man kan teweegbrengen.
  Natuurlijk niet op de “kijk-mij-eens-hulpeloze-muts” -manier, maar gewoon zelfverzekerd vrouw-zijn etaleren. Het is een geducht wapen, vandaar dat ze het zo hysterisch fanatiek bedekt willen zien.

  Like

 33. G.Deckzeijl zegt:

  Van Atta en consorten was na 9/11 niks meer te vinden: compleet verdampt. Ondanks dat had hij vooraf bedongen dat zelfs ongestelde vrouwen niet op zijn begrafenis mochten verschijnen. Die zijn namelijk in de beleving van de meeste allahschreeuwers net zo onrein als honden en varkens.
  Daarom zal ik ook nooit met dat soort verknipte geesten over wat dan ook in discussie gaan.
  Nou ik het er toch over heb: de laatste 40 jaar heb ik vastgesteld dat ze dat laatste nooit onder de knie zullen krijgen, dit in tegenstelling tot liegen*, en daar heeft niet alleen Susanne Hirzel uitdrukkelijk voor gewaarschuwd…!!! http://tinyurl.com/8766bq4
  *wordt binnen die kringen ook wel taqiyya genoemd.

  Like

 34. G.Deckzeijl zegt:

  Goed idee, dat vrouwen hun vrouwelijkheid meer moet accentueren, vooral buiten de deur.
  Moet een massaal karakter krijgen, vind ik, wereldwijd. Ik ga me daarentegen niet meer “uitsloven”, ik bekijk de ontwikkelingen wel van een afstandje, genoeg stress door al die religieuze infiltranten…

  Like

 35. Gideon zegt:

  @Chantal.
  ” kijk de geschiedenis er maar op na, er is nog nooit een revolte of oorlog geweest waar het volk beter van werd, laat staan vrij en gelukkig.”
  Een kortzichtige opmerking die voorbij gaat aan de bevrijding van nazisme, joden die uit hun schuilplaats of concentratiekamp konden komen en nog wat van die dingetjes waar het volk in jouw verlichte visie niet beter van werd.

  Ik voel mij verplicht deze aanval op de uitspraak van de heer Linsky totaal onredelijk te noemen. Linsky stelt het recht tot zelfverdediging niet ter discussie, maar wèl aanvalsoorlogen en het steunen van revoltes om zogenaamde humanitaire redenen. Om actuele voorbeelden te noemen Bosnië, Kosovo, Irak, Afghanistan, en Libie. De uitspraak van Linsky is hierop volledig van toepassing.

  Like

 36. vederso zegt:

  @ Chantal om 1.04 uur. Een bijdrage om in te lijsten. Het woordgebruik en zinsbouw is om jaloers van te worden. Daar hebt u vast en zeker heel veel plezier aan beleefd. Daarom hoop ik nog vaak het genoegen te mogen hebben uw teksten hier te mogen tegenkomen.

  Like

 37. vederso zegt:

  @ Chantal. Excuses. 2x mogen in de laatste zin is gewoon lelijk! Maar helaas kan men fouten op deze onvolprezen site niet herstellen. Groeten.

  Like

 38. louis-portugal zegt:

  Ik begrijp nog altijd niet dat naar mijn mening redelijk ontwikkelde nog iets kunnen zien in die islam. 2 mogelijkheden
  1 Je kunt er veel beter van worden. of
  2 Je bent zover van het pad dat je niet ziet wat je doet.

  Like

 39. Jarre Tell zegt:

  aan de heer Linsky,

  Ik heb absoluut geen behoefte aan een internet fittie. Vandaar dat ik mij in mijn commentaar wat op de vlakte hield. Laat ik het zo zeggen: ik lees de comments vaak omdat ik geinteresseerd ben in feiten en meningen van mensen.
  Vaak zijn in deze reacties met name de links naar foto’s, teksten en andere sites zeer leerzaam. Naar mijn bescheiden mening gedraagt u zich op deze site van E.J. Bron alsof u hier de dienst uitmaakt. en doet dat vaak door op de man of vrouw te spelen. Zeg maar een soort zelfbenoemde onbeschofte Jooris.
  Dat vind ik hoogst irritant. Deze site is gewoon te goed om dat soort Powned-niveau acceptabel te vinden. Als u zich wat minder dominant zou opstellen heeft u misschien weer wat tijd om uw eigen Blog weer te activeren. Lijkt mij beter voor uw gemoedsrust en voor de kwaliteit van het onovertroffen werk van de heer E.J. Bron.

  Like

 40. vederso zegt:

  @ Jarre Tell. Mee eens en geen woord frans bij.

  Like

 41. E.J. Bron zegt:

  Mensen, de webmaster stelt voor dat we vanaf heden ons allen weer concentreren op de zaak. Die is te belangrijk om ondergesneeuwd te raken door enige persoonlijke “vetes” en het op de man/vrouw spelen.
  Wie vindt zich hier niet in te kunnen vinden, zoekt dan simpel een andere plek op om zijn/haar frustraties en woordspelingen te gebruiken. Ik heb het zo wel gezien. Back to the basics en vanaf nu graag weer enige volwassenheid ten toon spreiden s.v.p.!!!

  E.J.

  Like

 42. Ja ik wist dat dit zou gebeuren De hetze tegen linsky.Jarre Tell je hebt het ove r Powend niveau,ja dat had je tegen Cantal moeten zeggen die hier filmpjes plaats waar een hond aan een piemel staat te trekken.Dat is een site bevuilen.deze site heeft een doel en jullie steken je eigen mensen een mes in zijn rug.ja jij ook vederso.Om dat je het niet eens bent met een art.Jullie lijken wel op een moslim die kunnen ook nergens tegen.En ja sins Chantal hier zit is er onrust,daar om is ze ook van een andere site af gedondert.Ik haak af want wil hier niks meer mee te maken hebben,met een stelletje huigelaars.bababababa.Het gaat jullie goed

  Like

 43. Jarre Tell zegt:

  Hulde. De zaak is daar belangrijk genoeg voor. En nu word ik weer een lezer.

  Like

 44. E.J. Bron zegt:

  @Jarre Tell

  Prima!

  @Marijke

  Niet afhaken Marijke. Je zat hier toch goed!? Heb je mijn comment hierboven gelezen? Wie zich daar vanaf nu niet aan houdt, krijgt een permaban!!!!
  Dit is mijn weblog GVD en IK (!!!) bepaal hoe het gaat. Niemand anders! In deze flauwekul wil ik mijn energie niet steken. Ik heb wel iets beters te doen! Alle tijd die ik nu aan zulke kutcomments moet besteden, had ik ook kunnen gebruiken om een goede vertaling te maken.
  Zo is het en zo blijft het. Wie zich niet kan gedragen….opgesodemieterd!!!

  Like

 45. E.J. Bron zegt:

  LAATSTE COMMENT VAN DE WEBMASTER:

  MOCHT DIT ZO BLIJVEN DOORGAAN, DAN GOOI IK DE REACTIEMOGELIJKHEID GEWOON OP SLOT!!! (ik neem aan dat de message loud en clear is doorgekomen nu?!)

  E.J.

  Like

 46. Gideon zegt:

  @E.J. Bron

  U hebt volkomen gelijk. De onderwerpen zijn te ernstig, om op deze onvolwassen wijze mee om te
  gaan. Dank voor uw vertalingen !

  Like

 47. E.J. Bron zegt:

  @Gideon

  Dank u! Ik denk er exact zo over als u! 🙂

  Like

 48. Pingback: Dossier Moslimbroederschap | AmsterdamPost – De keerzijde van het nieuws

 49. Pingback: Dossier Moslimbroederschap | Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s