GB: Directeur van College ontslagen ten gunste van moslims

Een Brits College in het Schotse Dundee, dat zich helemaal verkocht had aan de bevordering van het multiculturalisme, heeft zonder reden zijn directeur en diens vrouw ontslagen. De beiden vermoeden dat ze moesten vertrekken, omdat ze blanke christenen zijn. Het door de Koninklijke familie in Dubai gesponsorde College was er blijkbaar niet tevreden over dat andere culturen dan de islamitisch-Arabische gestimuleerd worden – het echtpaar beweert dat de directeur aan de kant zou zijn gezet om plaats te maken voor islamitische vervanging. Nu dreigt er voor het College een arbeidsrechtelijke veroordeling op grond van racistische en religieuze discriminatie.

Professor Malory Nye en zijn vrouw Isabel Campbell-Nye, die al acht respectievelijk vier jaar op de campus werkzaam zijn, waren zo tevreden, dat ze er zelfs hun bruiloft vierden. Maar de leiding van het College, met in de eerste plaats de mecenas sjeik Hamdan Bin Rashid Al-Maktoum, kroonprins van Dubai evenals Minister van Financiën en Minister van Industrie van de Verenigde Arabische Emiraten, vreesde dat de twee het College een meer veelzijdige kant uit zouden laten gaan.

Nye zegt, dat zijn ontslag hem slechts enkele dagen na zijn beslissing zou hebben bereikt om de naam van het volgens de eigen omschrijving “een beter begrip van verschillende religies en culturen in een multiculturele context” vertegenwoordigende College te veranderen van “Al-Maktoum Institute for Arabic and Islamic studies” in “Al-Maktoum College of Higher Education”.

Zijn vrouw Campbell-Nye beweert intussen, dat de organisator van het College, Abubaker Abubaker, haar vanwege haar inzet voor meer niet-islamitische, Aziatische en Europese studenten aan het College had willen verwijderen: “Ik denk, dat meneer Abubaker er niet blij mee is, dat wij studenten met deze achtergronden rekruteren, omdat dit niet overeenkomt met zijn specifieke multiculturele visie van de Engelse taal. De enige gelegenheden, waarbij de heer Abubaker mij ertoe heeft aangemoedigd studenten op te nemen, waren die gelegenheden waarbij het om Arabieren of moslims ging.”

Arbeidsrechtelijk proces geopend

Het echtpaar werd zonder opgave van redenen geschorst. In november werden ze zonder enig bewijs van verkeerd gedrag ontslagen. Een woordvoerder van het College liet zich slechts marginaal uit m.b.t. het thema: “We kunnen bevestigen, dat we er van op de hoogste werden gesteld dat er in naam van professor Malory Nye en zijn vrouw een arbeidsrechtelijk proces tegen ons in aangespannen […] We zijn op dit moment in bespreking met ons juridisch adviesteam en zijn daarom momenteel niet in staat om meer over de zaak te zeggen.”

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006635-Collegedirektor-wurde-zugunsten-von-Muslimen-entlassen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, political correctness, Racisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op GB: Directeur van College ontslagen ten gunste van moslims

 1. Linsky zegt:

  Wel, het voordeel van deze onverkwikkelijke zaak is wellicht dat er weer een hoop publiciteit van komt, en dat men deze keer toch echt heeft mis gerekend!

  Afgezien of zij daar nog wel willen werken, kan ik me haast niet voorstellen dat dit juridisch kloppend te krijgen is. Het zal me benieuwen wat voor argumentatie dat er aangedragen wordt om een onberispelijk paar doodgemoedereerd ontslag aan te zeggen.
  Zelfs in de UK… ook daar zullen ze dat toch moeten onderbouwen, niet dan? 😦

  Like

 2. vederso zegt:

  Op het college-gebouw naast de Schotse vlag die van Dubai.

  Like

 3. Ik hoop dat ze een goeie atvocaat hebben en ze een poepie laten ruiken.Zet hem op.

  Like

 4. Theefeest zegt:

  Hoe worden we hier in Nederland tegen beschermd ?

  Like

 5. Linsky zegt:

  Theefeest ,
  wat bedoel je?
  Persoonlijk heb ik de indruk dat we in het geheel nergens meer tegen bescherm worden hier in Nederland, noch in Europa.
  We zijn verraden en verkocht door onze eigen overheden.

  En de rechters doen tegenwoordig uitspraken op basis van culturele waardes en gewoontes, dus weinig hoop dat we überhaupt ergens tegen beschermd worden.

  Like

 6. Marc Bouwman zegt:

  Nou, of dit in Engeland (of enig ander land) juridisch zuiver gespeeld zou worden…
  Islamitische macht uit zich op onzichtbare wijze. De enige verklaring die ik daarvoor kan bedenken zijn de bekende olie-dollars. Want wie zich hoe laat betalen…? Dat vereist dus een volledig andere benadering van het probleem: de zuiver juridische lijkt niet meer betrouwbaar. In dat geval rest ons alleen nog revolutie?

  Like

 7. Linsky zegt:

  Vooral de gevallen uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, maken toch duidelijk dat de rechters geen enkele vorm van ethiek, normbesef en recht meer hebben.
  Het gaat alleen nog om elke kritiek tegen de islam in de kiem te smoren.
  daar worden zelf rechters, en overheden voor in het geweer gebracht.

  Wat dat betreft, is er geen enkele hoop want op dat front is de strijd al verloren. 😦

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Huiveringwekkend, omdat op deze manier de wetenschap in Engeland en in Europa stap voor stap in handen komt van de islam.

  Ook veel universiteiten in heel Europa krijgen geld uit het Midden-Oosten en worden als zodanig gedwongen zich aan te passen aan deze vervloekte ideologie.
  Ik ben benieuwd wat voor uitspraak hier uitkomt. Ik vrees het ergste:

  :” Geld wat stom is, maakt recht wat krom is”.

  Like

 9. Moor zegt:

  @ Linsky zegt:
  17 januari 2012 om 00:42

  Het gaat alleen nog om elke kritiek tegen de islam in de kiem te smoren.
  daar worden zelf rechters, en overheden voor in het geweer gebracht.

  Kritiek smoren met geld is natuurlijk een makkie, dat gebeurt al eeuwen. Ik kan overigens het woord “cultuur” niet meer luchten of zien, zelfde vieze smaak als “vivisectie” of “eugenetica”.
  Maar voordat dit ontaardde begrip de juridische wereld is ingevoerd, moet er denk ik nog wat valse vonnissen + hun jurisprudentie volgen.
  Eigenlijk is dit meer een directie-overname-geschil, zoals je ze in de zakenwereld dagelijks tegenkomt. Met het verschil dat het een school betreft, die zich met onderwijs bezighoudt, maar dat zijn tegenwoordig ook gewoon bedrijven, met verdoezelde wan-prestaties en al.
  Opvallend is, dat de bestuurs-coup komt n.a.v. een voorgenomen naams-verandering.
  Bij gebrek aan juridische wet-structuur, is identiteit een van de belangrijkste pijlers waarmee islamisering werkt in haar beginstadia. En die laat men natuurlijk niet blokkeren door een paar “gristenhonden” . Nee, meneer Abubaker Abubaker met uw vechtlustige kraaloogjes, we zouden niet durven, de opmars van uw invasie te stuiten !
  De taqiyya-cover: “a research-led institution “that promotes a greater understanding of different religions and cultures in a multicultural context, for the benefit of the wider community”,
  is hiermee wel definitief doorgeprikt, zodra de opper-patriarch Sjeik Al-Maktoum het duimpje naar omlaag laat wijzen: uit de weg die honden, de islam komt eraan !

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Erratum: “Geld dat stom is, maakt recht wat krom is”. Ik slaap nog, blijkbaar.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Moor, Quote:
  Bij gebrek aan juridische wet-structuur, is identiteit een van de belangrijkste pijlers waarmee islamisering werkt in haar beginstadia.
  ———-
  Dat vernietigen van indentiteit, door middel van het vernietigen van alle cultuur, boeken, geloof en zelfs taal…etc. zijn de dingen die men als eerste zal trachten te verwezenlijken.
  Vrijwel elke oorlog waar ter wereld ook, in alle tijden gebruikte men dat wapen.

  Een volk zonder identiteit is een zwak, verloren volk.
  Een van de voorbeelden waar ik de gevolgen persoonlijk heb kunnen ervaren is in Hongarije.
  Die mensen zijn feitelijk altijd, hun hele bestaan gebukt geweest onder de een of andere overheerser.
  Toen zij eindelijk tot zichzelf konden komen, na het vertrek van de Communisten, was daar al heel snel de EU!
  Nu zijn ze weer gevangen in een web, de globalisering, wat hun eigen identiteit weer volledig ondersneeuwt.

  Like

 12. Moor zegt:

  @ Linsky zegt:
  17 januari 2012 om 10:00

  Heb het – als tourist – ook van nabij mogen ervaren: een vriendelijk volk, nog steeds een beetje ‘schools’ in hun plichtsbesef, maar ontzettend hun best doend om je als gast te verwennen. Wat daar nu voor hervormingen spelen, begrijp ik geen snars van, klinkt wel behoorlijk totalitair.

  Wat vooral opvalt in het Britse artikel, is de grimmige superioriteit waarmee die arabieren zich als ijsbrekers een weg naar binnen banen in het westen.. Onvoorstelbaar dat wij hier in nederland nog zo amechtig onwetend en ‘van de prins geen kwaad’ reageren op al deze signalen, jazelfs slaags raken met degenen die “brand!” roepen. Onvoorstelbaar debiel.
  Nou, op 30 april loop ik in zwarte djellaba tussen de oranje-gekken, f*** Orange !

  Like

 13. Linsky zegt:

  Ja, dat wordt lekker.
  De ‘democratie’ gebied ons om een partij toe te staan, die onze eigen vernietiging nastreeft!
  Daarmee is meteen een van de krankzinnigste facetten van een dergelijk stelsel als democratie duidelijk………
  ——————-
  Eindhovenaar Mostafa Abbou gaat samen met een aantal anderen proberen een brede politieke moslimpartij op te zetten. Volgens Abbou, oud-raadslid in Eindhoven en vorig jaar nog lijsttrekker van de nieuwe partij Brabant Nu, moet die nieuwe partij vooral de moskeeën bij maatschappelijke discussies gaan betrekken
  http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/10278360/Eindhovenaar-Abbou-wil-moslimpartij-verbreden.ece

  Moslimpartij wil opnieuw meedoen aan Kamerverkiezingen

  Roermond/Heerlen, 16 januari 2012. Vier initiatiefnemers werken aan een doorstart van de Nederlandse Moslim Partij (NMP). De partij probeerde in 2010 mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen, maar kwam geld tekort en moest daarom afhaken. De Nederlandse Moslim Partij wil opnieuw zetels halen in de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat de partij wel deelneemt aan de landelijke verkiezingen van 13 mei 2015. Dat zegt Henny Kreeft (afb. hierboven), een tot de islam bekeerde ex-LPF’er, maandag tegen dagblad De Limburger. ‘We schrijven nu een pamflet met korte punten dat we eind van de maand willen bespreken,’ zegt Kreeft. ‘Daarna gaan we met een nieuwe schets bij moskeeën en organisaties langs.’
  http://brabosh.com/2012/01/17/pqpct-fu1/#more-59521

  Like

 14. Linsky zegt:

  Nog een mes in de rug!
  ————–
  ‘Stop de anti-moslim-tirades van Geert Wilders. Vóór er gewonden vallen’!

  Nog niet zo lang geleden werd Nederland bewonderd om zijn poldermodel en tolerantie. Nu bepaalt de anti-islam-retoriek van Geert Wilders ons imago in het buitenland. Wees gewaarschuwd, betoogt Newsweek vandaag: de Nederlandse politicus inspireert niet alleen de Amerikaanse politiek, maar ook terroristen als Anders Breivik.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/16/stop-de-anti-moslim-tirades-van-geert-wilders-voor-er-gewonden-vallen/

  Like

 15. chantal zegt:

  ‘ De Nederlandse Moslim Partij wil opnieuw zetels halen in de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat de partij wel deelneemt aan de landelijke verkiezingen van 13 mei 2015. Dat zegt Henny Kreeft (afb. hierboven), een tot de islam bekeerde ex-LPF’er, maandag tegen dagblad De Limburger.’

  ‘Een tot de islam bekeerde ex-LPF’er’. Deze imbeciel demonstreert ons de moraal,van de doorsnee politicus. Ruggegraatloze zakkenasers. Mag ik een teiltje?.

  Like

 16. chantal zegt:

  ‘zakkenwassers’

  liedje ook over zakken cq bodybags en liefde.

  Like

 17. louis-portugal zegt:

  De moslims zullen niet nalaten om hun systeem aan ons op te dringen.
  Het wordt door de koran geëist.
  Chantal helemaal eens met jou opmerking over die voormalige LPF-er.

  Like

 18. Linsky zegt:

  Hopelijk gaan er meer voor hun echte mening uitkomen na dit!
  ———————–
  Presidentskandidaat Rick Perry: Turkije geleidt door islamitische terroristen
  ‘Vraag of Turkije nog NAVO lid kan blijven’ – ‘Hulp aan Turkije schrappen’ – ‘Turkije mogelijk geen bondgenoot van Amerika meer’

  ‘Het is duidelijk dat als een land dat geleidt wordt door wat velen islamitische terroristen beschouwen en je dit soort activiteiten tegen hun eigen burgers gaat zien, het niet alleen tijd is voor een gesprek of ze nog in de NAVO kunnen blijven, maar ook om de Amerikaanse (financiële) hulp te schrappen.’ Tevens zei Perry dat Turkije, waar hij in de jaren ’70 als luchtmachtpiloot verbleef, de laatste jaren totaal is veranderd en daarom mogelijk niet langer de bondgenoot van Amerika kan zijn.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=650674&r=1&tbl_archief=&

  Like

 19. alidas zegt:

  Het wordt hier nog erger dan in 40/ 45.De wandluizen zitten in je huis en zijn niet meer uit te roeien .
  Er is geen ontsmettings middel meer voor .

  Like

 20. Wachteres zegt:

  http://nos.nl/artikel/331448-europese-hof-verbiedt-uitleveren-radicaal.html

  De Jordaanse geestelijke Abu Qatada, die door de Britse regering bestempeld wordt als een al-Qaida-leider, mag niet worden uitgeleverd aan Jordanië. Dat heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens bepaald in een zaak die door Abu Qatada was aangespannen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s