Nog maar een derde deel katholieken – kerken gaan dicht

Het islamitische geloof is in het dichtstbevolkte district van Wenen, Favoriten, al meer verbreid dan het katholieke. Van de ongeveer 180.000 inwoners is nog slechts een derde deel katholiek, überhaupt nog maar 4% gaat naar de kerk. Kardinaal Christoph Schönborn noemt de overheersende buitenlandse invloed in het 10e district een “overgang” en “verandering in de samenleving”. Het gevolg: nu moeten er kerken worden gesloten.

De schenking van de kerk Neulerchenfeld (Ottakring) aan de Servisch-orthodoxe christenen in december vorig jaar was slechts het begin van een programma, dat het aartsbisdom Wenen uitvoert. Het concept wordt “Apostel 2.1” genoemd en heeft tot doel “onrendabele” kerken kwijt te raken. Het decanaat Favoriten kreeg opdracht om een model te ontwikkelen voor een herschikking. Dit doet Schönborn pijn, zoals hij zei op een persconferentie, maar: “We zien nu, dat de Constantijnse tijd van de kerk ten einde is. Deze periode werd gekenmerkt door het idee van de staatsreligie, waarin men wordt geboren en zijn hele leven lang blijft.” Deze tijden zijn voorbij. De vrijheidslievende samenleving biedt “vele mogelijkheden”: “In deze functie is de kerk slechts één speler onder vele anderen”.

Moskeeën in plaats van kerken in het stadsbeeld

Onder de “vele anderen” komt vooral de islam naar voren. Blijkbaar heeft deze religie het Weense district met de meeste inwoners al in haar greep. Zo zou het heel goed mogelijk zijn, dat in plaats van de kerken in de toekomst de moskeeën het stadsbeeld in Favoriten bepalen. Het ORF stipte deze tendens niet eens aan. Wien-Heute chef-redacteur Paul Tesarek noemde dit met geen woord. En al helemaal niet, dat deze ongebreidelde immigratie van de rood-groene stadsregering ertoe leidde, dat een meerderheid van oorspronkelijk uit Turkije afkomstige mensen leidde tot de overheersende buitenlandse invloed in een oorspronkelijk typisch Weens district. Een “overgang”, zoals Schönborn zei, die de katholieken nu ook merken.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006676-Nur-noch-ein-Drittel-Katholiken-Kirchen-sperren-zu

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

27 reacties op Nog maar een derde deel katholieken – kerken gaan dicht

 1. Gideon zegt:

  Het hebben van vijanden is in deze wereld een normaal verschijnsel, waartegen wij ons zonodig altijd hebben kunnen verdedigen.
  Onze huidige vijand zijn wijzèlf. En vrijwel geen Europeaan vraagt zich af hoe dat zover heeft kunnen komen. Integendeel ze juichen nog steeds de oorzaken toe die tot hun totale ondergang zal leiden. Een volk dat de bronnen van zijn eigen cultuur veracht is dood. En waar het dode lichaam is, daar verzamelen zich de gieren.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Quote:
  180.000 inwoners is nog slechts een derde deel katholiek,
  überhaupt nog maar 4% gaat naar de kerk.

  Ik begrijp het verhaal effe niet goed. Het is voor meerdere uitleg vatbaar.
  Wordt hier bedoeld dat er een groot deel een ander geloof (moslim) aanhangt tegenwoordig,
  of dat ze van hun katholieke geloof af zijn gevallen en gewoonweg niet meer naar de kerk gaan?
  Het is wel een logisch gevolg dat er minder katholieken zijn, omdat moslims voorts in de meerderheid zijn……ook daar dus kennelijk!

  Is dat hier bij ons trouwens nog niet? 😦

  Like

 3. Linsky zegt:

  Zou het niet eerder zijn, dat onze overheden onze vijand zijn?
  Die halen dat geteisem in huis! ………Toch?

  Like

 4. Linsky zegt:

  Aantal rooms-katholieken in Nederland in 2010.

  Toen waren er 4.166.000 mensen ingeschreven als katholiek. Dat is 25% van de totale bevolking.
  http://rkkerk.nl/asp/invado.asp?t=show&var=1026

  Heb nog geen cijfers van afgelopen jaar kunnen vinden.

  Like

 5. chantal zegt:

  Leuk, dat bordje ‘Dom Museum’ rechts onder op de eerste foto.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @chantal

  Dat was een inkoppertje. Leuk dat je het ziet! 😀

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  En begraaf even die strijdbijl met Linsky als je wilt. Daar is mijn weblog me te dierbaar voor. Ik wil er geen overbodige energie insteken! Jij becommentarieert op jouw manier, hij op de zijne. Ik heb met beide soorten comments geen moeite. Integendeel. Maar zorg ervoor dat het niet persoonlijk wordt! Oké? 😉

  Like

 8. chantal zegt:

  Oké, E.J,,’t is dat jij het bent, ik beloof je dat ik zal proberen om mijn best te doen. 😉
  En nu ik je toch aan de lijn heb, misschien even een ‘n’ verwijderen bij die dunne jodekoeken, en een ‘s’je toevoegen bij die tweeTunesiërs met die Scnappsflessen. 🙂

  Like

 9. chantal zegt:

  ‘Peacefull easy feeling’: Heerlijk nummer!

  Like

 10. chantal zegt:

  ’t is ongelijk verdeeld, wij kunnen geen correcties aanbrengen. 😉

  http://en.wikipedia.org/wiki/Schnapps

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Tot op de huidige dag weet niemand hoe het katholicisme is ontstaan. Het wordt tijd dat jullie de feiten kennen. http://tinyurl.com/czgw4uo

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Goeiemorgen E.J.! Af en toe kijk ik wel eens op bv. pi-news.* Vandaag ook. Niet om vrolijk van te worden. Ben trouwens zeer te spreken dat Henryk Broder de jodenkoek-situatie van hier in zijn eigen land op de kaart heeft gezet.
  *stond daar ook een bericht van een in de baarmoeder doodgebeukte baby van zeven maanden…

  Like

 13. Wachteres zegt:

  Europa seculariseert of is al geseculariseerd, mede dankzij en waarschijnlijk vooral door links.
  Linkse denkers en politici hebben er aan meegewerkt dat veel mensen zich niet meer in de kerk thuis voelen, mede door de grote invloed die de gedachtegangen van links decennia langop het denken van de mensen hebben gehad via o.m. het onderwijs.
  De ‘kerkleer’ heeft zich aangepast aan het linkse denken:

  ‘In Duitsland werd de universiteit van Frankfurt de spil van het linkse denken, dat zich zowel op Marx als op Heidegger richtte en dat sterk nihilistische trekken vertoonde.
  Dit linkse, antimetafysische maatschappijbetrokken denken sloeg aan bij de jonge mensen in de jaren zestig, die zich wilden richten op de toekomst en een nieuwe maatschap-pij. Vooral Marcuse maakte de ideeën van Nietzsche en Heidegger pasklaar voor deze generatie. Ze sloten naadloos aan bij het gevoel van onbehagen dat zich meester maakte van de studenten over de maatschappelijke toestanden, die overigens in het geheel niet slecht waren. Daar kwam bij dat het communistische Rusland evenals Amerika als overwinnaar uit de Tweede Wereldoorlog was gekomen: het communistische experiment van Marx ging nog door! Men sloot de ogen voor de even grote gruwelen die daar plaatsvonden of men dekte ze toe, en gaf aan het communisme het voordeel van de twijfel, al opteerde men voor een eigen variant: een westers socialisme, dat de doelstellingen van het communisme via radicale protestbewegingen tot stand zou brengen. Daarbij schuwde men radicalisme, sgms zelfs terrorisme niet. F. Furet heeft in zijn laatste boek La fin d’une illusion de geschiedenis van dit fenomeen van selectieve verontwaardiging beschreven. De actiebereidheid van Heidegger en Nietzsche vertaalden hun leerlingen na de Wereldoorlog in links-radicale theorieën’.

  H Klink De kerk en de jaren zestig De sleutel van de kennis is weggenomen.

  De situatie van de jeugd in bv. Engeland is, mede dankzij de invloed van het vrijheidsdenken uit de jaren ’60 en ’70 desastreus.

  Geen verantwoordelijkheidsbesef, egoisme, ongelimiteerde ‘vrijheid’, decadentie, we doen wat we zelf willen, is aan de orde van de dag. Met als gevolg:

  Veel gebroken gezinnen, kinderen die kinderen moeten opvoeden, afgebroken opleidingen waardoor er een eeuwig geldgebrek is.

  Wij hebben filmpjes, gemaakt door de Engelse politie in verschillende grote steden op Christmas Eve:
  Vreselijk deprimerend; grote groepen stomdronken jongeren die verkleed als engeltjes, duiveltjes of verpleegstertjes laveloos in de straat hangen en/of liggen.

  Prins Charles maakt zich daar blijkbaar zorgen over en verwacht van de islam een terugkerend religieus besef onder de autochtone Engelsen.

  Wij weten natuurlijk wel, vooral via voorbeelden uit het Midden-Oosten, dat dit een droom is waar alleen maar een verschrikkelijke nachtmerrie uit zal voortkomen.

  Like

 14. Linsky zegt:

  Wachters,
  Het volgende is fragmentarisch te vinden in sporadische bronnen;

  Prins Charles, wenste zich volgens dat wat er allemaal over hem te vinden is, ook als enige niet te conformeren aan de familietraditie en weigerde zich aan te sluiten bij de vrijmetselarij.
  Er werd indertijd door nogal wat hooggeplaatsten beweerd dat die weigering ook een van de oorzaken van de vele ‘pech’ vooral met relaties was.

  Hij heeft kennelijk wel altijd al andere en eigen ideeën gehad.
  Wellicht is Prins Charles een van de weinigen die werkelijk weet wat er gebeurd, en daar ook faliekant tegen is, maar evenmin de macht heeft dit te stoppen.
  Maar het is moeilijk om de waarheid te vinden in deze uiteraard.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  …verwacht van de islam een terugkerend religieus besef onder autochtone Engelsen…
  Zou dat betekenen dat Charles is bekeerd of betekent dat dat Charles graag ziet dat de Engelsen bv, de anglicaanse- of andere kerken opzoeken, Wachteres?

  Like

 16. Linsky zegt:

  Kijk, je doet eerst wat niet mag en waar veel overheden op tegen zijn, om je vervolgens te laten betalen door die zelfde overheden.
  Zouden die moslims dat van hen hebben geleerd?.
  Daar gaan de centjes……..! 😦
  —————-
  Seksbazen kregen miljoenen van gemeente Arnhem

  Het verdrijven van de prostitutie uit het Spijkerkwartier in Arnhem heeft de gemeente 2,3 miljoen euro gekost. Dat bedrag ging volgens De Gelderlander naar schadevergoedingen voor seksbazen.
  In bijna alle gevallen ging het om compensatie voor het wegvallen van inkomsten. Enkele seksexploitanten kregen ook belastingschade vergoed die ontstond omdat ze eerder stopten.
  De krant deed een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur om die informatie boven water te krijgen.
  AD.nl

  Like

 17. chantal zegt:

  Goeie vraag, Deckzeijl om 12:37. Ik gok op het laatse van de twee
  Dat met het krampachtig priviligeren van de islam in de waan dat daarmee ook de traditionele Westerse religies meer respect zullen krijgen het paard van Troje alle ruimte geboden wordt dringt in de religieus gehersenspinselde Westere koppen niet door. Zie ook de spagaat waarin Hillary Clinton zich probeerde te wurmen tijdens haar recente toespraak over freedom of religion versus freedom of speech.

  Like

 18. Wachteres zegt:

  Linsky/G.Deckzeijl

  Wat mij betreft is prins Charles een enigszins warhoofdige idealist. Hij ziet in de islam niets dan goeds voor Engeland, de Engelse maatschappij en dus voor de hele wereld. Geen kwaad woord over de islam. Hij heeft ook gezegd dat als hij koning wordt, hij niet ‘Defender of the Faith’ (Church of England) wil zijn, maar Defender of Faith, waaronder dus ook de islam zal vallen.
  Hij kwam pas op dit idee toen de islam zich meer en meer ontwikkelde in Engeland.
  Ik denk niet dat het hem iets uitmaakt naar welke geestelijke richting de mensen zich begeven, als de ‘religiositeit’ van de mens zich maar ontwikkelt. Dat mag ook de islam zijn. In de laatste link vraagt men zich zelfs af of de prins zich misschien al bekeerd heeft tot de islam.

  Hieronder twee toespraken van de prins over de islam en het milieu en over de goede eigenschappen van de islam.

  http://www.youtube.com/watch?v=TBoG7QUfq9s http://tinyurl.com/2626urr
  http://sunnah.org/nl/v0104/prince.htm
  http://freethoughtnation.com/contributing-writers/63-acharya-s/359-prince-charles-is-a-blithering-idiot.html

  Like

 19. Wachteres zegt:

  Mijn schrijven is in afwachting van moderatie. Teveel linkjes, vrees ik. 😀

  Like

 20. Wachteres zegt:

  Of E.J.moet mijn schrijven eerst goedkeuren en op taalfouten controleren, dat is ook mogelijk. 😛

  Like

 21. Linsky zegt:

  Wachteres,
  gelukkig doet ie dat wel soms, anders waren mijn stukjes helemaal niet te lezen.

  Overigens, je kunt 3 linkjes zetten… meer wordt automatisch in de wacht gezet.
  Verdelen over meerdere links is een optie. 🙂
  Maar volgens mij is ie wel op z’n post maar moet ie eerst effe afwassen 🙂

  Like

 22. Linsky zegt:

  Eén op de 1800 Nederlanders redde Joden!

  Zonder dat de overheid er aan te pas kwam, hebben veel mensen in Nederland zich in de oorlog tot het uiterste ingespannen om hun medemensen leed te besparen.

  De oorlog wierp de Nederlanders terug op de maatschappelijke organisatie van de prehistorie: zij moesten hun eigen zaken regelen en zichzelf helpen, zonder regering. De moeder des vaderlands had de wijk genomen, haar ministers eveneens.
  http://www.leugens.nl/2012/01/18/een-op-1-800-nederlanders-redde-joden/

  Like

 23. Wachteres zegt:

  Linsky, ….. eerst afwassen …… dat mag ik horen. Bij ons is Henk de enige die verstand heeft van het functioneren van de afwasmachine. Ik doe dan weer de was, dat wel. Anders wordt alles door elkaar gegooid en op 60 graden gewassen.
  Ik durf te wedden dat E.J. ook een afwasmachine heeft.

  Like

 24. Linsky zegt:

  Wachteres;
  Dat is wat ie beweert ja, dat ie zo’n machientje heeft, maar hij is verdacht vaak afwezig.
  Kan natuurlijk ook zijn dat er stof gezogen moet worden. hahaha

  Wel goed trouwens voor ‘m, krijgt ook eens wat anders in zijn neus, als alleen maar moslims. 🙂

  Like

 25. E.J. Bron zegt:

  Staat er op hoor Wachteres!! De ene onderwijsman de andere onderwijsvrouw op fouten controleren?? Niet nodig toch!

  En om jullie allebei maar even uit de droom te helpen: Ja, E.J. is in het bezit van een vaatwasser en heeft inderdaad het hele huis gestofzuigd!!

  Like

 26. Linsky zegt:

  Ik wist ‘t! 🙂

  Like

 27. Moor zegt:

  “In de laatste link vraagt men zich zelfs af of de prins zich misschien al bekeerd heeft tot de islam.”

  Het inkomen heeft hij er wel voor, maar hij zou daarvoor wel door de Church of England in de kerkelijke ban gegooid kunnen worden. Geldt ook voor Bea, als zij Khalifa wordt van Rijnlandistan.
  Maar tegen die tijd bestaan er vast wel dubbele, oecumenische geloofs-paspoorten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s