Brussel: Islamitisch godsdienstonderwijs op nummer één

40% van de leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs bezoekt islamitisch godsdienstonderwijs, gevolgd door ethiekonderwijs en katholiek godsdienstonderwijs.

In de Belgische regio Brussel neemt het islamitisch godsdienstonderwijs bij de ethiekopvoeding op scholen inmiddels een toppositie in. Dat berichtten Belgische media dinsdag, meldt Kathpress. Volgens het bericht neemt meer dan 40% van de leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs deel aan het islamitische godsdienstonderwijs. Het katholieke godsdienstonderwijs volgt pas op de 3e plaats, na het godsdienstonafhankelijke ethiekonderwijs.

28% van de leerlingen neemt in het basisonderwijs deel aan het ethiekonderwijs en 37% van de leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het katholieke godsdienstonderwijs wordt door 23% van de leerlingen op de basisschool en 15% van de leerlingen in het voortgezet onderwijs gevolgd.

Vlaanderen en Wallonië katholiek

In het Nederlandstalige Vlaanderen bezocht daarentegen echter zowel in het basis- als voortgezet onderwijs meer dan 80% van de leerlingen het katholieke godsdienstonderwijs. Hier zou het islamitische godsdienstonderwijs pas na ethiek op de 3e plaats komen. In het Franstalige Wallonië zou het aantal leerlingen dat katholiek godsdienstonderwijs zou volgen 53% bedragen, in het voortgezet onderwijs ongeveer 26%. Het ethiekonderwijs zou op de basisscholen door 37% van de leerlingen bezocht worden en in het voortgezet onderwijs meer dan 64%. Het islamonderwijs zou ook in Wallonië met ongeveer 8% in zowel het basis- als voortgezet onderwijs op de 3e plaats staan.

In de berichten wordt gezegd, dat België jaarlijks ongeveer 140 miljoen euro zou uitgeven aan de financiering van de religiegemeenschappen. Daarmee zouden de geestelijken van de religiegemeenschappen en ambtenaren van de onafhankelijke vrijdenkers worden betaald. Ongeveer 86% van de uitgaven zou naar de katholieke kerk gaan, ongeveer 8% naar de vrijdenkers en iets minder dan 3% naar zowel de protestanten als de moslims. Hierbij zou men ongeveer 160 miljoen euro moeten optellen, die de verschillende staatsinstellingen vooral zouden besteden aan het behoud van Godshuizen van de religiegemeenschappen.

Bron:

http://diepresse.com/home/panorama/religion/724727/Bruessel_Islamischer-Religionsunterricht-auf-Platz-eins-

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Islamisering. Bookmark de permalink .

3 reacties op Brussel: Islamitisch godsdienstonderwijs op nummer één

 1. chantal zegt:

  Wie zal het verbazen als wat betreft Amsterdam soortgelijke verhoudingen bestaan?

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  achantal

  Twee zielen….één gedachte!! 😉

  Like

 3. Columnist zegt:

  40% van de kinderen valt mij nog ontzettend mee. Vergeet niet dat moslims een erg jonge bevolking hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s