Hongarije vecht tegen de willekeur van vreemde machten

Deze dagen zou Oostenrijk de Hongaren een steuntje in de rug moeten geven. Want net zoals bij de EU-sancties tegen Oostenrijk gaan de Brusselse bureaucraten nu met Hongarije om. Was het in het geval van Oostenrijk de deelname van de FPÖ aan de regering, die de EU-politici een doorn in het oog was en die – althans dat hoopte men – op grond van de sancties uiteen zou vallen, zo zijn het in het geval van Hongarije binnenlandse politieke aangelegenheden, die nu leidden tot een procedure van verdragsovertreding tegen Boedapest.

En niet alleen dat. De EU en het IMF “chanteren” minister-president Viktor Orbán zelfs, geheel volgens het motto: “Als jij de niet de politiek bedrijft, die wij willen, dan geven we je geen geld.”

De politicoloog Zoltán Kiszelly heeft het in de Standard anders uitgedrukt: “Alleen economische druk zal de situatie in Hongarije veranderen.” De vraag is alleen waar de weg naartoe zal leiden – bijvoorbeeld terug naar de socialisten, die de staat – en daar is bij wijze van uitzondering iedereen het over eens – geruïneerd hebben? De tweederde meerderheid, letwel, democratisch gekozen, geeft toestemming aan de regerende Fidesz-partij van Orbán, om dringend noodzakelijke hervormingen in te voeren. Dat daarvoor op vele terreinen de botte bijl nodig is, spreekt voor zich. Onbegrijpelijk echter is, dat de EU zich zo massief met binnenlandse aangelegenheden bemoeit. Of een rechter op bejaarde leeftijd of met 62 jaar met pensioen moet gaan, kan toch geen zaak voor Brussel zijn. Veelmeer is dat een beslissing, die genomen moet worden door het Hongaarse parlement. Ook de vragen of de nationale bank moet worden samengevoegd met het financiële markttoezicht en hoe de randvoorwaarden voor databescherming eruit zien, zijn onderwerpen voor het Hongaarse parlement. In ieder geval niet iets wat de EU-commissie of het IMF aangaat.

Met de vinger naar kleine landen wijzen. Dat doet de EU graag. Als bijvoorbeeld Frankrijk de leeftijd voor rechters zou verlagen, zou er niemand zijn, die zich daarover zou opwinden. In de nieuwe, oostelijke EU-landen vermeerderen zich de geruchten, dat van het EU-stimuleringsgeld slechts enkele familieclans van politici zouden profiteren. Ook hier kraait geen haan naar, hoewel hij (EU-commissaris Johannes Hahn) daarvoor zelfs verantwoordelijk zou zijn. Hongarije zou in zijn historie altijd al overgeleverd geweest zijn aan de “willekeur van vreemde machten”, die “onze vaders en moeders” onderdrukt zouden hebben, zegt de Hongaarse juriste Andrea Damm in een interview met Die Presse. Zij zegt, dat haar land zich van deze afhankelijkheid zou moeten bevrijden door economische zelfvoorziening.

Jobbik wil een EU-referendum

Veel Hongaren walgen van de Europese druk. De partij Jobbik bijvoorbeeld, die bij de parlementsverkiezingen in 2010 meer dan 16% van de stemmen behaalde, wil een referendum houden over de uittreding van Hongarije uit de EU. Volgens peilingen zou zo´n referendum zelfs succesvol zijn. De meerderheid van de Hongaren is ontevreden met het EU-lidmaatschap. Dat is niet verbazingwekkend, want de EU maakt zichzelf, net zoals toen bij de sancties tegen Oostenrijk, nu in Hongarije opnieuw zeer impopulair.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006680-Ungarn-kaempft-gegen-die-Willkuer-fremder-Maechte

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Hongarije. Bookmark de permalink .

24 reacties op Hongarije vecht tegen de willekeur van vreemde machten

 1. Linsky zegt:

  Ik heb het al eens eerder gezet.
  Veel Hongaren zijn nu nog steeds gevoelig over het in hun ogen onrechtmatige landsverlies, wat o.a. blijkt uit het opnieuw oprichten van monumenten op de plaats waar de oude afgebroken waren, en de verwijzing naar de goddelijke zegen in de vorm van de kroning met de Hongaarse Heilige kroon. Een voorbeeld hiervan zie je o.a. op het momument in Kiskunfélegyháza.

  Hongarije is in het verleden te vaak overheerst en onderdrukt geweest, wat zijn stempel duidelijk heeft nagelaten. De uitdrukking: “Minél erosebb a diktatúra, annál gyakoribb a népi tánc” (Hoe erger de dictatuur, hoe meer er wordt gevolksdanst) geeft al aan dat de Hongaren een trots volk zijn, die vasthouden aan hun eigen identiteit.

  Een ding leerde men echter wel, en dat was het voordoen alsof men niets bezat.
  On der het Communistisch regiem, wist men de waardevolle spullen, maar vooral geld, goed te verbergen.
  Na het vertrek van de Communisten, bleek al snel dat er best veel geld onder veel Hongaren zit, waarvan ze zich onmiddellijk de allerlaatste snufjes en de meest moderne zaken van aanschaften.

  Waarschijnlijk is volgens ‘inside information’ Hongarije een land bij uitstek om de nieuwste apparaten omdat er weinig mogelijkheid is tot procederen, als er wat mis gaat.

  Maar uiteindelijk hebben die mensen er niet zo veel aan, want de vrijheid die ze even hebben kunnen proeven, is al weer voorbij, omdat ook zij verkocht en verraden zijn aan de EU.
  Ook zij zullen, referenda of niet, hoe dan ook zwichten voor de zware druk en maffiapraktijk van de EU.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Zoal er in het onderstaande artikel al stond zal dit toch wel een van de belangrijkste reden zijn voor de enorme pressie die de EU uitoefent, onder druk van de Grote Banken. Hongarije zal echt niet als enige vrij kunnen blijven.
  De wolven hebben honger!
  ———————————–
  EU boos over hervorming centrale bank
  De minister-president heeft ook de banken in zijn vizier: De Hongaarse centrale bank kan alleen worden gefuseerd met het financiële markttoezicht, wat het voor de Hongaarse regering mogelijk maakt om een president voor de nieuwe organisatie te benoemen. Er kunnen ook andere leden van de centrale bank worden benoemd. Deze wijzigingswet maakt de EU en het IMF boos, ook Duitse politici hebben zich bij de kritiek aangesloten: De “onafhankelijkheid” van de centrale bank binnen het Europese systeem van centrale banken zou gevaar lopen.

  https://ejbron.wordpress.com/2012/01/04/hongarije%C2%B4s-tweederde-meerderheid-maakt-zelfbenoemde-democraten-kwaad/

  Like

 3. Ja linsky maar daar is een gezegde.Monny talks and bullshit walks.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Yep, Marijke dat klopt.
  Dat zei Erdogan ook al laatst, hihihi

  Maar dat filmpje heeft YouTube er afgehaald.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Er was ook beloofd door de plaatselijke overheden, dat het internet en de elektriciteitsvoorziening snel beter zouden worden en voor iedereen op de puszta beschikbaar tegen lage prijs.
  Nou nog steeds mooi niet!

  Op veel plaatsen in Hongarije, met name op de puszta, was/is de internet aansluiting van t-online nog steeds heel slecht. Mail binnen halen gaat nog wel, maar dan mag er zeker geen groot bestand bij zitten.
  Internetten wordt door de gebruikers vaak beschreven als een ‘rampenplan’.
  Na 2 a 3 minuten wordt de verbinding meestal verbroken en als je een klacht indient ligt het altijd ‘aan de computer van de gebruiker’.

  Het lukt me vrijwel nooit om eens lekker te chatten met kennissen aldaar. Best jammer, want anders hadden we de informatie snel en uit eerste hand. 🙂

  Like

 6. Linsky zegt:

  Het vreemde is weer dat ook in Hongarije een enorme hoeveelheid geld beschikbaar is gesteld door de EU en de Staat om de natuur te beheren.

  Om de rijke flora en fauna te beschermen, en wat overgebleven is in tact te houden, heeft Hongarije grote delen uitgeroepen als nationale parken, beschermde natuurgebieden en natuurreservaten. Van de uitgestrekte steppe, zandige heidevelden met vele moerassen en zoutpannen zijn nu nog maar twee gebieden over. Na het bekende en grootste Nationale Park Hortobágy (80.000 ha) is Kiskunság het tweede nationale natuurpark van Hongarije, en bestaat uit meerdere aparte delen.

  Het Kiskunság-gebied staat hoog op de Unesco lijst. Er wordt wel gezegd dat het veel beroemdere Hortobágy hier in schoonheid en oorspronkelijkheid wordt overtroffen. Bovendien vormt Kiskunság een thuishaven van tal van inheemse vis- en vogelsoorten. Het Nationaal Park Kiskunság ligt ten zuiden van Budapest en beslaat een langgerekt gebied op de linkeroever van de Donau. Dit land van de Kunen was moerassig, zanderig en met stoppelig gras bedekt; de zgn steppen of poesta’s.

  Het Hongaarse woord puszta betekent verlaten, woest of desolaat, wat meteen de in eerste instantie grimmige aanblijk van het landschap uitbeeldt. Toch is de natuur hier veelzijdig en komt er zeldzame flora voor. Door de wind die hier voortdurend over de vlakte waaide, verplaatsde het stuifzand zich regelmatig, wat voor verschillende landschappen heeft gezorgd. Kiskunság kent dan ook een zeer gevarieerd landschap met vele zand- en grasvlakten, moerasgebieden, rietvelden en bossen.

  Van Kiskunság is het Nationaal Park van Bugac (16.000 ha) wel de bekendste (toeristische attractie). Ik wil echter wat aandacht vestigen op wat minder bekende natuurgebieden. Pusztaszer en Peteri Tó zijn gedeelten van het Nationale Park, die in de nabije omgeving van Pálmonostora gelegen zijn. Tápiószentmárton ligt in het Zuid-westelijke gedeelte van de Pest provincie, halverwege Boedapest en Szolnok.

  Natuurliefhebbers raad ik aan een bezoekje te brengen aan de fantastische website van de natuurfotograaf Bence Máté.
  http://www.matebence.hu/

  Like

 7. Linsky zegt:

  Hier een stukje uit een artikel op een website die me heel goed geïnformeerd lijkt te zijn en een heldere kijk op de ontwikkelingen aldaar heeft. Ik heb nog niet de tijd gehad alles door te lezen, maar ik heb de indruk dat het een heel goede informatiebron is.
  Voor wie meer wil weten over dat mooie land:
  —————————–
  Runa Hellinga (webmaster) woont al vele jaren in Hongarije. Ze werkt als correspondent voor Nederlandse kranten en schreef daarnaast een gids over Boedapest. Ook verzorgt ze studiereizen en organiseert ze thematische rondleidingen in Boedapest.

  Nieuwe Hongaarse grondwet!
  “De nieuwe grondwet beoogt niet meer en niet minder dan de totale ideologische en spirituele hervorming van Hongarije,” aldus Milós Tallián, commentator bij het toonaangevende weekblad HVG en bij het conservatieve politieke weblog Mandiner. Het Hongarije dat Orbán voor ogen staat, is volgens hem een soort mengsel tussen Poolse vroomheid, de ijver van het Verre Oosten, Russische autoritaire willekeur en de natuurgebondenheid van traditionele agrarische samenlevingen. Volgens Tallián is de nieuwe grondwet dan ook op vele punten in conflict met de Europese regelgeving.
  Onder anderen;
  Soldatenles op school
  Confrontatie met het IMF

  http://www.scribblesfromhungary.com/

  Like

 8. Columnist zegt:

  Hongarije, het goede Turkije. Orban en Erdogan zijn allebei Nationalisten, maar Hongarije staat aan ONZE kant.

  Like

 9. Gideon zegt:

  De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft zich gisteren in het Europese Parlement in Straatsburg opgeworpen als verdediger van de christelijke waarden van Europa.Orbán lokte boe-geroep uit en getrommel op de bankjes. Dat is zeer ongewoon in het keurige parlement, waar alle sprekers hun beurt krijgen, inclusief een vastgesteld aantal minuten spreektijd. (Trouw 19.01.11.)

  Zo wordt de ware aard van onze links-liberalen weer duidelijk. Zo werd in Nederland jarenlang het spreken van de volksvertegenwoordigers van de Centrum-Partij, die waarschuwden voor de gevolgen van de massa-immigratie onmogelijk gemaakt

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Ik zie telkens meer weerstand van landen tegen de NWO waarvan de socialistische eurofielen mede de gangmakers zijn.
  Vele europese politici denken dat ze al voor heel Europa kunnen beslissen.
  De laatste maanden hebben ze de regering in Slowakije omver gegooid. Papandreo en Berlusconi gekiept en nu weer Hongarije.
  Gelukkig gaat de € vallen waarna iedereen zoveel eigen problemen hebben dat die lui geen invloed meer hebben en elk land zelf moet gaan kijken hoe ze kunnen overleven.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Europa maakt jacht op Israëlisch Area C-gebied om er ‘Palestina’ op te richten

  De Europese Unie wil thans eenzijdig af van die Oslo overeenkomst en Area C onder de controle brengen van de Palestijnse Autoriteit om en er een Palestijnse soevereine staat op te richten.
  Oost-Jeruzalem zou dan de hoofdstad van ‘Palestina’ worden en de tweestatenoplossing aldus nillens willens door de strot van Israël worden geduwd. Israël zou dan haar 3000 jaar oude hoofdstad opnieuw aan de Arabieren moeten wegschenken zonder veiligheidsgaranties enzonder vredesakkoord met de Palestijnen.
  Door die maatregel zouden ongeveer 600.000 Joden, die thans wonen in ‘Oost’-Jeruzalem en in de betwiste gebieden van Judea & Samaria (West Bank), op vraag van de Palestijnen moeten oprotten en ‘Palestina’ aldus Judenrein maken.

  http://brabosh.com/2012/01/19/pqpct-fp9/

  Like

 12. Linsky zegt:

  Israël en VS: Iran werkt niet aan een kernwapen!

  Terwijl de wereld de indruk krijgt dat een oorlog met Iran weer enkele stappen dichterbij is gekomen, doen de vertegenwoordigers van Israël en de VS opvallende uitspraken over de islamitische republiek. De uitspraken zijn mede opvallend omdat tegelijk de opbouw voor een militair conflict onverminderd lijkt door te gaan.
  Terwijl Iran raketten test en dreigt de Straat van Hormuz te sluiten in geval van een militaire aanval, brengen Europa en de VS/Israël tegen Iran alvast nieuwe sancties in stelling en voorstellen daartoe en worden er moordaanslagen gepleegd op Iraanse kerngeleerden. Het is onderdeel van een strijd die de laatste tijd meer specifiek wordt gevoerd in relatie tot aanstaande verkiezingen, in Iran en vooral in de VS.
  Dit is deel één van drie nieuwe artikelen over Iran.
  http://deepjournal.com/p/43/a/nl/3042.html

  Like

 13. Linsky zegt:

  Interessante perceptie!
  —————————-

  Overheid en welvaart

  De overheid bestaat uit een elitair groepje mensen dat alles bepaalt voor alle andere mensen en groepen mensen in een samenleving. Door simpelweg immorele zaken te legaliseren, beschikken zij daarbij over unieke pressiemiddelen waarmee zij zelfs de grootste dwarsligger onder de duim kunnen houden.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/01/overheid-en-welvaart/

  Like

 14. Linsky zegt:

  Mensenrechten zijn geen recept voor nationale zelfmoord

  Met zes stemmen vóór en vijf tegen heeft het Hoger Gerechtshof van Jeruzalem zich uitgesproken over een omstreden wet uit 2003 die zowel de nationaliteit als een permanente verblijfsvergunning weigert aan Palestijnse echtgenoten van Israëlische burgers.
  In uitbreiding daarvan was de wet ook van toepassing op echtgenoten afkomstig uit Israël-vijandige landen. Deze wet, oorspronkelijk een tijdelijke maatregel als reactie op een reeks Palestijnse terreuraanslagen, werd door mensenrechtenactivisten en vertegenwoordigers van de Arabische inwoners van Israël, herhaaldelijk aan de kaak gesteld.
  Het Hoger Gerechtshof moest de afweging maken tussen algemene principes, zoals de rechten van een Arabische minderheid in Israël, tegenover de nationale veiligheid. Rechter Asher Grunis, woordvoerder, formuleerde het oordeel als volgt: “Mensenrechten zijn geen recept voor nationale zelfmoord”. Voorzitster van het Hoger Gerechtshof, Dorit Beinish, stond met haar tegenovergestelde mening helemaal alleen. Volgens juridische commentatoren is het vonnis één der meest belangrijke die ooit door het Hoger Hof uitgesproken werden. Ze nemen nota van het feit dat Dorit Beinish haar vijf collega-rechters niet van haar standpunt kon overtuigen en menen dat het Hof “toegeeft” aan de nationale druk van de Knesset.
  De Arabische minderheid reageerde gelaten met: “er bestaat nergens ter wereld een gelijkaardige wet in een democratisch land”.
  Mogen we besluiten dat er in de democratische landen nog veel werk aan de winkel is?
  http://blog.seniorennet.be/angeltjes/
  http://www.ansamed.info/ansamed/en/

  Like

 15. Linsky zegt:

  ‘Ik heb mijn collega’s kinderen van 6 of 7 zien doodslaan’!

  Een verslaggever van de Volkskrant is bij de Syrische stad Homs. Revolutionairen in de schuilplaats nabij de opstandige stad komen met geheim agent ‘Abu Majid’, die stiekem werkt ‘voor ons’. Dit is zijn verhaal.
  ‘Onze missie is koste wat het kost de demonstraties te stoppen’, zegt hij. Veiligheidsagenten openen het vuur op demonstraties, sluipschutters zaaien terreur in opstandige steden om mensen van de straat te houden, zegt Abu Majid, en leden van de geheime politie executeren militairen – vaak dienstplichtigen – voor de ogen van hun collega’s als ze weigeren op betogers te schieten.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3128328/2012/01/19/Verslag-uit-Homs-Ik-heb-mijn-collega-s-kinderen-van-6-of-7-zien-doodslaan.dhtml

  Like

 16. Linsky zegt:

  Inspirerende toespraak van Benjamin Netanyahu, in de Portugese synagoge, Amsterdam

  “Ik ben elk moment bereid met President Abbas aan tafel te gaan zitten voor vredesbesprekingen, zonder voorwaarden vooraf.” Dat is één van de belangrijkste boodschappen die premier Netanyahu gisteravond in de volgeladen Portugese synagoge te Amsterdam bracht. “Maar als premier van Israel zal ik nooit instemmen met een oplossing die de veiligheid van Israel aantast.”

  Like

 17. Linsky zegt:

  NARCO-STAAT AAN DE NOORDZEE

  John Lennon heeft eens gezegd, dat hij dacht dat onze maatschappij door idioten wordt aangestuurd met idiote doelstellingen. De complexe samenleving van vandaag laat zien dat hij niet ver van de waarheid zat, maar “toevalligerwijs” heeft ook hij nooit zijn gelijk kunnen halen. De rauwe werkelijkheid is van zo’n groteske absurditeit, dat bijna niemand bereid is er nog enig geloof aan te hechten. Dat is dus een mooi stukje deceptie van hogerhand, niet de politiek of ordehandhaving, maar de echte (ongekozen) macht.
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/01/19/narco-staat-aan-de-noordzee/

  Like

 18. Linsky zegt:

  Nurten Albayrak – Gerd Leers : Nul – Nul
  Het wil niet erg opschieten in de “wedstrijd” tussen onze zelfverrijkster Nurten Albayrak en de toch al zo geplaagde Gerd Leers. Dacht Gerd het voor elkaar te hebben door de dame uit de Turkse hooglanden eindelijk uit de COA te weren, haalt een Haagse softie rechter daar weer een streep door en moet de ondernemingsraad van het COA haastig een bulletin uit doen gaan
  http://www.geennieuws.com/2012/01/nurten-albayrak-gerd-leers-nul-nul/

  Like

 19. Gideon zegt:

  Het is niet te geloven. De meest ondemocratische tot stand gekomen en fuctionerende macht in Europa kent zich het recht toe, een met steun van een overgrote meerderheid genomen democratisch landelijk besluit ondemocratisch te noemen. Dit betekent het absolute einde van wat je nog Europese democratieën.zou kunnen noemen.

  Like

 20. Linsky zegt:

  We zitten echt in het eindspel, hoor.
  De laatste fase voor het vestigen van de NWO!
  En Toal Control!

  Orwell had daar ook al een idee over.

  Te veel mensen willen nog graag hun kop in het zand steken en graag geloven dat er geen NWO is.
  Dat alles door dat stelletje zieke, politici wordt bepaald, en dat als we maar op anderen stemmen, alles wel goed zal komen……….

  Was dat maar waar. 😦

  Like

 21. Linsky zegt:

  Waarom die bemoeienis van de EU met Hongarije?

  De Hongaarse premier Orbán
  De Hongaarse premier Viktor Orbán kwam op eigen uitnodiging naar Straatsburg om zich in het Europees Parlement teweer te stellen tegen de aantijging dat hij met zijn beleid de democratie met voeten treedt. Dat gebeurde een dag nadat de Europese Commissie had besloten Hongarije juridisch te vervolgen.
  Hoe komt het toch dat de Europese Unie zich mengt in nationale kwesties?

  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Brussels-Blog/328130/Waarom-die-bemoeienis-van-de-EU-met-Hongarije.htm

  Like

 22. Columnist zegt:

  Een ondemocratische EU hoeft geen probleem te zijn, zolang WIJ ingewijden aan de touwtjes trekken.

  Like

 23. hans van de mortel zegt:

  Hongarije is christelijk georienteerd. Wijkt men uit naar links, dan zal dit de islam-waanzin die in de rest van Europa heerst, in de kaart spelen. De weg-met-ons politiek doet zodoende goede zaken.

  Like

 24. Pingback: Hongaarse grondwet is voor Cohn-Bendit “stalinistisch” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s