Orgaanhandel: Rusland verzamelt bewijzen tegen Kosovo-regering

De Russische autoriteiten beschikken blijkbaar over bewijzen, dat de autoriteiten van de zelfbenoemde Republiek Kosovo illegaal zijn en met zware misdaden in verband gebracht zouden kunnen worden, schrijft de krant “Kommersant” dinsdag.

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken volgt aandachtig het proces tegen de Medicus-Kliniek in Pristina, die wordt beschuldigd van illegale niertransplantaties. Mocht de kliniek schuldig worden bevonden, dan is het bewezen, dat er illegale transplantaties in Kosovo worden uitgevoerd.

Het proces tegen de Medicus-Kliniek begon op 4 oktober. Voormalige medewerkers van de kliniek werden aangeklaagd (drie Albanezen, een Turk en een Israëli) en een voormalige ambtenaar van het Kosovaarse Ministerie van Gezondheid. Ze zouden Serviërs, Turken, Moldaviërs, Kazakken, Wit-Russen en Russen op bedrieglijke wijze tot het verkopen van hun nieren hebben gedwongen. Geen van de 30 gedupeerden heeft de beloofde € 15.000,- gekregen. De aangeklaagden worden beschuldigd van georganiseerde misdaad, illegale operaties en mensenhandel.

Het proces tegen de Medicus-kliniek is tevens verbonden met een schandaal, dat na de publicatie van het boek van de voormalige hoofdaanklaagster van het Internationale Gerechtshof in Den Haag, Carla Del Ponte, “De jacht. Ik en de oorlogsmisdadigers”, was uitgebroken. Volgens haar zouden er 300 Kosovaarse Serviërs, Roma en mensen van andere nationaliteiten ontvoerd zijn. De gevangenen werden naar Albanië gebracht, waar hun ingewanden werden verwijderd. Volgens Del Ponte namen leden van het Kosovaarse bevrijdingsleger UÇK deel aan deze misdaad. Een van de commandanten van dit leger was de huidige Kosovaarse minister-president Hashim Thaçi.

Op grond van dit boek heeft de verslaggever van de Europese Raad, Dick Marty, een bericht gepubliceerd, volgens welke Thaçi de baas was van een maffiabende, die met organen en mensen gehandeld zou hebben. Volgens bronnen uit Russische diplomatieke kringen zou in Kosovo een crimineel netwerk de Kosovaarse toppolitici hebben ondersteund.

Daarom gaf Rusland in april gehoor aan het verzoek van de European Union Rule of Law Mission in Kosovo (EULEX) om rechtshulp bij het Medicus-proces toe te staan. De EULEX, aanklager bij het Medicus-proces, heeft ernstige problemen met de getuigen. Volgens de media zijn er de afgelopen jaren enkele getuigen onder dubieuze omstandigheden om het leven gekomen.

De aanklager zou erop rekenen de uitspraken van de Russische getuigen op 12 januari te krijgen. De documenten zijn echter tot nu toe niet bij EULEX binnengekomen.

Zoals Vladimir Markin, woordvoerder van de Russische onderzoekscommissie, maandag meedeelde, werd er op 14 juli vorig jaar een strafproces tegen leden van een transnationale groep misdadigers geopend, die mensen- en orgaanhandel bedreven hadden. De volgende rechtszitting zal de komende weken plaatsvinden. Daarom blijft de vraag over het verkrijgen van het Russische materiaal actueel.

Bron:

http://de.rian.ru/society/20120117/262480468.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan. Bookmark de permalink .

9 reacties op Orgaanhandel: Rusland verzamelt bewijzen tegen Kosovo-regering

 1. Ja ja ze is er weer Gretta Duiseberg.Ze is een van de Europese leiders achter de grote protestmars die 30 maart moet plaats hebben.Onder de organisatoren zijn de Moslimbroeder schapbeweging.zo als Zaher Birawi engeharnaste leiders van Hamas.Gretta was nadrukkelijk aanwezig bij een twee daagse voorbereidings confertie begin deze week in de Libanese hoofdstadBeiroet voor deGlobal March to Jerusalem.De organisatie noomt de bezetting van Jaruzalem door is Israel een racitische daad,een misdaadtegen de menselijkheiden een etnische zuivering,.Ja toe maar het moet toch niet gekker worden met dat wijf.

  Like

 2. vederso zegt:

  @ E.J.Bron. Het lijkt een bizar verhaal, maar als Carla Del Ponte…. Dat is niet zomaar iemand. Dat Kosovo intern na al die jaren er niet enigszins in geslaagd is als serieus te nemen staat te functioneren, dat wordt steeds duidelijker, maar daar heeft de MSM geen interesse voor. Hoe zou dat toch komen? Heeft de islam er misschien iets mee te maken? (soms word ik te cynisch)

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Het is géén bizar verhaal, vederso. Ik heb er al eens eerder over vertaald, maar kan het zo gauw niet terugvinden helaas!

  Like

 4. A3an zegt:

  @ Hr. Bron,

  Misschien met “Tags” gaan werken, zie ze nergens staan, is voor iets terug zoeken ook veel gemakkelijker….

  Grtz !

  Like

 5. A3an zegt:

  Oops, zie toch wat tags staan in het lichtgrijze gebied, sorry, overlooked ! -)

  Like

 6. Linsky zegt:

  Verschrikkelijk allemaal zeg!

  Het was echter al langere tijd bekend, meer een publiek geheim, maar nu komt er gelukkig meer naar buiten.
  Alles wat Carla Del Ponte, dat enge wijf, echter allemaal schrijft en zegt, vertrouw ik evenveel als wat moslims beweren.
  Robin de Ruiter heeft daar ook al het een en ander over geschreven.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Voor de aanval van de Nato op Servië trof ik een man die 19 jaar politieagent was in Hamburg.
  Hij is met alle soorten boeven in aanraking gekomen.
  Hij vertelde dat het meest scrupuleuse volk dat hij was tegen gekomen de Kosovaren waren.

  Like

 8. Mijn stukje van Gretta verkeert geplaats,heeft niets met dit art te maken .Sorry EJ.Mijn fout.

  Like

 9. Columnist zegt:

  Kosovaren spreken een vorm van Albanees. Albanees gebruikt (nog) het Westerse alfabet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s