Hongaarse grondwet is voor Cohn-Bendit “stalinistisch”

Het is niet de eerste keer dat de vicevoorzitter van de Europese Groenen, Daniel Cohn-Bendit, doorflipt in het Europese Parlement. Voor de langjarige politicus schijnt alleen datgene democratisch te zijn wat door de linksen zo gevoeld wordt. Daarom was het niet verrassend, toen hij de zich in Straatsburg op verzoeningstoer bevindende Hongaarse minister-president Viktor Orbán onlangs aanviel onder de gordel: Hij verweet de regeringschef voor een stalinistische grondwet te hebben gezorgd.

Daniel Cohn-Bendit is sinds het begin van de ambtsperiode van Orbán een ophitser tegen de Fidesz-partij geweest, die sinds de verkiezingsoverwinning beschikt over een tweederde meerderheid in het land. Hij en de sociaaldemocraten zijn er niet blij mee, dat er een conservatieve politicus aan de macht is. Zo is het ook te verklaren waarom de nieuw gekozen sociaaldemocratische president van het Europese Parlement Martin Schulz het zich kan voorstellen om Hongarije zelfs als laatste consequentie het stemrecht af te pakken. Deze mogelijkheid zou bestaan wanneer een EU-lidstaat voortdurend de principiële waarden van de EU overtreedt.

De stemmingmakerij van de linksen tegen Hongarije wordt door de Poolse minister-president Donald Tusk “af en toe hysterisch” genoemd. Het zou niet zijn taak zijn om de beslissingen van Orbán en de regeringsmeerderheid te bekritiseren en hij zou ervan overtuigd zijn dat Hongarije aan Europese standaards zou blijven vasthouden. Er zou geen enkele reden bestaan om zo gealarmeerd te reageren als enkele politieke groeperingen doen. De oppositieleider van Polen, Jaroslaw Kaczynski, zei het tegenover het Duitse persbureau dpa nog duidelijker: “De EU heeft zich niet aan het voorgaande regime gestoord, dat een enorm gat in de begroting had. Nu, nu de democratie en de fundamentele orde in Hongarije zijn teruggekeerd, storen ze zich aan Hongarije.”

Critici zouden eerst de grondwet moeten lezen

Intussen verklaarde Viktor Orbán in Straatsburg, dat zijn land in de discussie rondom de omstreden grondwet de problemen “snel en eenvoudig zou corrigeren”. Verder zei de minister-president, dat zijn critici eerst maar eens de Hongaarse grondwet zouden moeten lezen. “De bescherming van de minderheden in onze grondwet zou veel Europese landen als voorbeeld kunnen dienen”, aldus Orbán. De reorganisatie van Hongarije na de communistische periode zou snel zijn gegaan, “bij dat snelle tempo beschouwen wij het als natuurlijk, dat er ook twistvragen zijn en moeten zijn.”

De EU heeft ondanks deze uitspraken van Orbán drie processen betreffende overtredingen van het verdrag tegen Hongarije ingeleid: vanwege de onafhankelijkheid van de centrale bank, de verlaging van de pensioengerechtigde leeftijd van rechters en Officieren van Justitie en vanwege de onafhankelijkheid van de databescherming autoriteiten. Deze ingeleide processen van de EU hebben blijkbaar tot doel om het imago van het land en zijn regeringschef te beschadigen. Fundamentele argumenten voor het optreden van de EU bestaan er volgens Orbán en Hongarije-kenners niet. Interessant in dit verband is ook, dat plotseling niemand meer over de mediawet praat. De Groene Daniel Cohn-Bendit en zijn fractiecollega´s hadden tijdens het laatste bezoek van Orbán aan Straatsburg pleisters op hun mond geplakt, om te demonstreren voor de persvrijheid in Hongarije. Destijds werd ook dit thema door de linksen opgeblazen – ten onrechte, zoals nu blijkt, maanden na de inwerkingtreding van de nieuwe mediawet.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006694-Ungarische-Verfassung-ist-fuer-Cohn-Bendit-stalinistisch

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.                

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, Europeanisering, Hongarije, Socialisten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Hongaarse grondwet is voor Cohn-Bendit “stalinistisch”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ik ben van 1948. De Hongaarse opstand van 1956 las ik in de krant als m’n ouders ‘m uit hadden.
  Hongaarse vluchtelingen werden hier destijds warm ontvangen. Ik ben geen fan van die Orban
  maar zijn plannen met zijn land hebben weinig met democratische beginselen te maken.
  Mocht ik het mis hebben dan verneem ik dat graag. Van alles en nog wat op de hoogte zijn gaat echnie aan deze kant.

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  @Deckzeijl

  Ik zou dan, om wijzer te worden, de verslaggeving over EU en Hongarije op dit weblog maar goed volgen!! 😉 😀

  Like

 3. Linsky zegt:

  Wellicht dat juist die ‘democratie’ hen zo’n angst in boezemt?
  Men heeft het in de EU niet zo op zelfstandigheid en zelfinzicht.
  Ben bang dat het niet zo heel lang gaat duren voor er ‘radicale’ middelen worden ingezet, ten einde de heer Viktor Orbán tot de orde te roepen!

  Like

 4. Linsky zegt:

  E.J.
  We krijgen ook steeds meer inzicht en informatie van mensen die er wonen of al heel erg lang verblijven, sommige reageren hier ook, dus da’s een goeie ontwikkeling, toch? 🙂

  Like

 5. Linsky zegt:

  Ik zet alle Hongarije artikelen sowieso op FB. Daar hebben we ook een aantal lezers. 🙂

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  Altijd! Ons hier kunnen die klerelijers van de EU niets wijsmaken. Wij hebben inside-information!! 😀

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Okay, point taken! Begrijp ik jullie goed dat Orban het tegenovergestelde is van hetgeen ik bedoelde..???

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  YEP!! Wat is er mis met een patriot, die opkomt voor de belangen van zijn eigen volk Deckzeijl!!??
  Wat mij betreft helemaal niets!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Heb net de uitleg van Julija Latynina zitten lezen. Ik zal mijn mening over een en ander moeten bijstellen. Bij deze.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Elk bedrijf heeft zijn perfecte directeur…tot het mis gaat. Dan is er een andere leider nodig, een die zonder aanzien des persoons de boel weer op het spoor zet.
  En daarna maken veel bedrijven een kapitale fout, om allerlei reden wil men de ‘redder’ aan laten blijven…….

  Maar de persoon in kwestie was goed voor die klus en had daar de juiste kwaliteiten voor, nu echter heeft het bedrijf een andere drijvende energie nodig met kwaliteiten die bij de hernieuwde positie van het bedrijf passen en het bereikte kan handhaven.

  Hongarije heeft op dit moment volgens velen aan Victor iemand met de juiste kwaliteiten om zijn land uit de muil van het EU monster te houden, eigenlijk zit het er al in, maar is nog net niet doorgeslikt.

  Wellicht en hopelijk dat voor Hongarije de tijd komt, om Victor Orbán in te wisselen.

  Maar tot die tijd, is er NIEMAND die beter voor het land kan opkomen dat hij!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Zaterdagavond, tijd voor de komische noot! http://tinyurl.com/7ms2zsb

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @deckzeijl 20:52

  Dat siert u! 😉 😀

  Like

 13. Linsky zegt:

  Nou in ieder geval is het in die hele regio en al die landen aan het spannen.

  Op hir-tv., http://mno.hu/hirtv/hirado-5081, is nu te zien hoe duizenden mensen de straat op zijn gegaan in Budapest en met grote borden en spandoeken, IMF en EU hand of Hungary. allemaal Orbán Viktor suporters
  Zij zeggen dat de EU niets begrijpt van het Hongaarse volk en de wetgeving.

  Ook in Romania, bukarest zijn veel demonstraties tegen de EU en IMF.
  Duurt daar al 90 dagen. Zelfs de politie demonstreert mee!

  Like

 14. chantal zegt:

  Heel goed, E.J., om hier ook de escapades waar pedosexueel Cohn-Bendit zo trots over verhaalde helder in beeld te brengen.
  Zum kotzen, dat het Europees parlement geen boodschap heeft aan dat criminele gedrag van deze europarlementarier onder hun midden. Hoewel ik me een filmpje herinner waarin Cohn-Bendit daarop in het EP door een parlementarier wordt aangesproken, waarna het parlement simpel over gaat tot de orde van dag.
  Het zou ou kunnen dat het – wie anders in het EP zou daartoe het lef hebben – Nigel Farage was.

  Like

 15. Video:

  Groen-linkse Daniel Cohn Bendit over drugs en pedofilie in 1982
  http://tinyurl.com/33zfszs

  Deze video heb ik ooit eens ge-upload naar de aan GeenStijl gelieerde website Dumpert.nl. Ik verwachtte eigenlijk dat GeenStijl er een topic aan zou besteden (Daniel Cohn Bendit is immers de fractieleider van de Groenen – inclusief GroenLinks – in het Europarlement), maar dat bleek een foute inschatting.

  Later heb ik via Twitter onder meer Frits Wester (RTL Nieuws), Bas Paternotte (HP/De Tijd) en Carla Joosten (Elsevier) op deze zeer opmerkelijke video geattendeerd. Zij hadden allen geen enkele interesse, terwijl iedere scheet van een PVV’er (zelfs een Statenlid) in de media tot gigantische proporties wordt uitvergroot.

  Like

 16. Columnist zegt:

  Het zou interessant zijn om te weten wat Hongaarse Nationalisten van Heidendom vinden.

  Like

 17. chantal zegt:

  Verrek ja, E.J., ik zie het weer voor me. Dank.

  Like

 18. Linsky zegt:

  Hungary anti-EU protest: 100,000 march in Budapest!

  Around 100,000 people rallied in Budapest on Saturday, organisers said, to support Hungary’s Prime Minister Viktor Orban, who is under fire from Brussels and opponents at home over sweeping constitutional reforms.

  Like

 19. louis-portugal zegt:

  Cohn Bendit een echte rooie en dus geen schaamte gevoel.
  Sir G. zoals we weten zal de ene linkse nooit een andere linkse aanvallen, een soort kadaverdiscipline.

  Like

 20. Gideon zegt:

  Hun links-liberale liefde voor wat zij als democratie beschouwen was zo groot, dat NATO bombardementen, een meerderheid in de gelegenheid moesten stellen om de sharia in te voeren.
  Thans wordt elk mogelijk middel aangewend om een eind te maken aan de democratisch tot stand gebrachte en uiterst beschaafde wetten, overeenkomstig de wensen van tweederde meerderheid van de Hongaarse bevolking, die dat willen verhinderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s