De nieuwe zedenwachters: De moslimtaxi

Het moet voor onze islamitische medemens wel verdomd hard zijn om hier te leven…ze worden immers iedere dag met nieuwe uitdagingen geconfronteerd, die hen in hun geloof aan het wankelen brengen en die vooral proberen hen van het rechte pad af te brengen…

Sinds kort behoort hiertoe ook het taxi rijden, want volgens de islamitische regel mag het mannetje niet samen met het vrouwtje in een taxi zitten, tenzij er een zedenwachter (Mahram) bij is (geldt alleen voor vrouwelijke passagiers).

Dus eigenlijk allemaal behoorlijk gecompliceerd en dat hoeft ook eigenlijk niemand te begrijpen (behalve de moslims zelf) en daarom heeft een zekere meneer Selim Reid een “islamitische meerijdmogelijkheid” opgericht, opdat de broeders en zusters van de religie van de vrede niet door blonde, blauwogige mannelijke of vrouwelijke taxichauffeurs van het pad van de deugd worden afgebracht…

De taz bericht:

Oprichter over islamitische taxicentrale: “Wij beschermen huwelijken

Salim Reid heeft een islamitische meerijdmogelijkheid opgericht. Opdat zijn moeder niet meer wordt lastig gevallen en er minder slippertjes voorkomen.

taz: Meneer Reid, u hebt in december de islamitische meerijdmogelijkheid opgericht. Hoe bent u op het idee van de “moslimtaxi” gekomen?

Selim Reid: Veel islamitische zusters, maar ook broeders, hebben erover geklaagd dat zij niet alleen met de gebruikelijke taxicentrales kunnen rijden, omdat bij hen de door de islam geboden geslachtenscheiding niet wordt toegepast. Er kwamen steeds meer klachten van de zusters en broeders en zo kwam ik op het idee van de “moslimtaxi”.

Het is dus pure naastenliefde, die u motiveert?

Er is ook een persoonlijke ervaring, die mij heeft gemotiveerd. Ik heb een keer voor mijn ouders een taximogelijkheid van Hamburg naar Berlijn geregeld. Men kan immers aan mij niet horen dat ik een migrant ben. Toen ik mijn ouders naar de afgesproken plaats bracht, zag ik bij de taxichauffeur en zijn begeleiding een ijskoude blik in hun ogen. Het was heel duidelijk, dat ze een hekel hadden aan buitenlanders. Tijdens de rit hebben ze dan buitenlanders in het algemeen en de hoofddoek van mijn moeder in het bijzonder belachelijk gemaakt. Omdat mijn ouders niet midden op de autosnelweg konden uitstappen, moesten ze dat allemaal aanhoren. Ze gingen ervan uit, dat mijn ouders de Duitse taal niet beheersten, maar daarin vergisten ze zich.

U hebt het over discriminatie en bekritiseert de onwetendheid van de meerderheidssamenleving. Maar bevordert u door een meerijdcentrale voor moslims niet een scheiding, die juist uit deze onwetendheid voortkomt?

Wij doen niets anders dan bijvoorbeeld christelijke kerkelijke gemeenschappen, die elkaar ook onderling steunen. Bovendien kunnen ook niet-moslims deelnemen. Wie dus werkelijk de dialoog zoekt, vindt deze bij “moslimtaxi”.

Wat biedt u aan uw klanten aan dat andere taxicentrales niet hebben?

Het feit dat moslims, mannelijk zowel als vrouwelijk, moeten streven naar een scheiding van de geslachten, maakt het voor ons moslims moeilijk om gebruik te maken van taximogelijkheden, waarbij men de chauffeur en andere passagiers niet kan uitzoeken. Zo was het vooral voor islamitische vrouwen bijzonder moeilijk om zonder begeleiding gebruik te maken van gewone taximogelijkheden. Met “moslimtaxi” bestaan deze problemen alhamdulillah (Godzijdank) niet meer, want op de site vinden geïnteresseerden direct informatie of het bij de aanbieder om een mannelijke of een vrouwelijke persoon gaat. Zo beschermen we ook de huwelijken. Ik heb al vaak gehoord, dat getrouwde mensen bij meerijdmogelijkheden een slippertje hebben gemaakt en dat dit zorgde voor een scheiding, dat families hieraan kapot zijn gegaan.

U beschouwt het als uw taak om huwelijken te beschermen?

Ik bied een eenvoudige mogelijkheid aan, waarbij ik het risico van vreemdgaan zoveel mogelijk beperk. Mijn voorzorg heeft ook te maken met de islam: Wij moslims passen onderling op elkaar, we zijn broeders en zusters in het geloof en steunen elkaar.

Voorzorg? Uiteindelijk gaat het om geld verdienen, of niet?

“Moslimtaxi” is alhamdulillah de eerste islamitische taxicentrale in Duitsland en in heel Europa die zorgt voor taximogelijkheden voor moslims. Mijn concept is te vergelijken met dat van een grote meubelzaak. Velen specialiseren zich in keukens, anderen in gestoffeerde meubelen. Ook ik bedien een deel van de markt om daarmee misschien ook een beetje geld te verdienen. Bovendien reizen fans van de Hamburger SV toch ook niet samen met die van FC Bayern München. Het is geen parallelsamenleving, het zijn gewoon verschillende belangen die op elkaar botsen en die ik bedien.

Ligt u, naast geslachtenscheiding en huwelijksbescherming, nog iets na aan het hart?

Het beste aan het feit dat moslims met moslims rijden is met afstand vermoedelijk de Dawah, de missie. Waar anders zouden twee of meerdere personen met elkaar over moeten praten als ze elkaar nog maar net hebben leren kennen en het enige dat ze gemeenschappelijk hebben de religie is? Natuurlijk over de islam. Bovendien kunnen op deze manier ook anders geloven dichterbij de islam worden gebracht. Ik wil er graag aan bijdragen, dat moslims bij elkaar komen, elkaar steunen en samen deelnemen aan de sterke punten van de islam. Dat ook niet-moslims enthousiast worden voor ons geloof en zich misschien zelfs bekeren.

Niet-moslims dienen dus langs de neus weg gemissioneerd te worden?

Het gaat om een uitnodiging tot de islam, zulke uitnodigingen zijn de taak van iedere moslim. Ik ben er van overtuigd, dat de islam alle religies verbindt en dat er maar één echte God bestaat.

Uw idee komt een beetje ouderwets over. Hoe passend is een scheiding van man en vrouw nog in de huidige samenleving?

Steeds meer mensen bekeren zich tot de islam, het merendeel vrouwen. Deze dragen de hoofddoek vrijwillig, niemand onderdrukt ze. De geslachtenscheiding is deel van ons geloof en de islam is een deel van Duitsland – deze vraag is dus overbodig.

Maar de islam verandert toch, in veel islamitische landen strijden vrouwen tegen de strikte scheiding van man en vrouw…

De islam zal niet veranderen, de principes zullen blijven, de vrouwen zullen ook over 1000 jaar hun hoofddoeken nog willen houden. Wij zijn er van overtuigd, dat de islam de ware religie is en dat God onberispelijk is. De religie, die hij ons heeft geschonken, is dat ook en daarom zal zij ook eeuwig blijven bestaan.

Hoe is de respons tot nu toe?

We hadden de eerste dagen meer dan 2000 hits op de site. De broeders en zusters zijn enthousiast. Velen bedanken zich ook persoonlijk via telefoontjes en E-mails.

Kreeg u ook al kritiek op “moslimtaxi”?

Zeker. Maar daarvan ging ik van tevoren al uit. Om bekritiseerd te worden betekent niet automatisch dat men iets verkeerd doet. Denkt u dat Einstein nooit bekritiseerd werd? Zolang het bij verbale kritiek blijft, maakt het niet uit.

Nou ja…als ze geen andere zorgen hebben, is er geen vuiltje aan de lucht…

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=17611#more-17611

Interview: Cigdem Akyol

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, Islam, Islamisering, Moslims. Bookmark de permalink .

27 reacties op De nieuwe zedenwachters: De moslimtaxi

 1. rowi2011 zegt:

  ……..en dan kunnen we het volgende verwachten:

  LOL

  Like

 2. Linsky zegt:

  Hahahahahahahahahah….
  Nou is het wachten tot ze naast het bed komen staan?

  Like

 3. wachteres zegt:

  Als ik dit artikel goed lees, dan mogen de moslim taxi’s wel extra groot zijn.

  Ik stel me voor dat er achter in de taxi een moslimman en een moslimvrouw zitten.

  Tussen hen in moet dan een zeden wachter (Mahram) plaats nemen. Maar wat als die zeden wachter ook slechte plannen heeft?

  Oké, een oplossing is dan: de vrouw voorin. Tja, dan moet de chauffeur natuurlijk geen man zijn.

  De volgende mogelijkheid: alleen vrouwen in de taxi. Maar waarschijnlijk mogen vrouwen niet rijden bij deze fundamentalisten en dan moet er weer een zeden wachter bij.

  Stel dat de zeden wachter en de chauffeur boze plannen hebben, dan beschikken zij over een auto vol vrouwen! 😛

  Een mogelijke oplossing is dan dat de zedenwachter een certificaat van goed gedrag heeft en die kan hij alleen krijgen als hij tien keer in een taxi heeft gezeten, zonder een vrouw aan te randen.
  Als ik dit lees dan is zo’n certifcaat bijna onmogelijk te verkrijgen, want waarom zouden anders allerlei oppassers in een moslimtaxi mee moeten?

  Nog iemand die een oplossing heeft voor mijn bezwarende argumenten of denk ik te ingewikkeld? 😉

  Like

 4. Linsky zegt:

  Ja zeker Wachteres, 🙂
  Wie controleert de controleur, hè…een eeuwenoud vraagstuk en probleem! 😦

  Like

 5. Linsky zegt:

  De oorlog komt op deze wijze heel dichtbij…
  ========================================
  Iran overweegt totale stop olie-export EU

  Iran overweegt binnen enkele dagen de uitvoer van ruwe olie naar Europa te staken in verband met de pas aangekondigde boycot van Iraanse olie door de Europese Unie. Het parlement debatteert hier morgen over.

  Wanneer het parlement besluit de export te staken, hoeven Europese oliemaatschappijen die nog olie van Iran tegoed hebben, ook niet meer op die olie te rekenen. Dit zei de topman van de Nationale Iraanse Oliemaatschappij, Ahmad Qalebani, vandaag.

  Sommige landen hebben nog olie tegoed op basis van oude afspraken. De Italiaanse oliemaatschappij ENI bijvoorbeeld stelt nog voor ruim 10 miljard euro aan Iraanse olie uit te hebben staan. De EU hoopt die oude contracten buiten de boycot te houden, maar als Iran zelf actie onderneemt, is dat geen optie.

  Drukmiddel
  Afgelopen maandag kwam de EU met de olieboycot als drukmiddel op Teheran. In het Europese plan wordt de boycot pas effectief in juli en is er nog tijd om van alles te regelen, zoals bijvoorbeeld een andere olieleverancier vinden voor Griekenland en Italië, die veel Iraanse olie voor eigen gebruik afnemen.

  De boycot moet Teheran ertoe brengen toe te geven in de slepende ruzie met westerse mogendheden over wat Iran wel en niet zou mogen doen met nucleair onderzoek.
  Bron: Volkskrant

  Like

 6. Linsky zegt:

  Turkije doneert 300 miljoen dollar en wordt aldus hoofdsponsor van Hamas’ terreurregime!

  “Turkse bronnen berichtten dat premier van Turkije, Receb Tayyip Erdogan, een vertrouwelijke brief naar Ismail Haniyeh, premier van de door Hamas bestuurde Gazastrook, heeft gezonden waarin hij hem uitnodigde voor een bezoek aan Turkije en hem mededeelde dat zijn regering beslist heeft om 300 miljoen dollar aan diens regering te schenken.”
  http://brabosh.com/2012/01/29/pqpct-ffd-2/

  Like

 7. Linsky zegt:

  Politiebond kritisch over ‘onnodig’ burqaverbod

  De Nederlandse politiebond is niet te spreken over het burqaverbod waarover het kabinet een akkoord heeft bereikt. Volgens de bond is het wetsvoorstel symboolpolitiek en draagt het niet bij aan de veiligheid.
  Dragers van een burqa kunnen in de toekomst een boeta van 390 euro krijgen
  Lees de weblog van Afshin Ellian: Neem voorbeeld aan Franse strijd tegen burqa
  En van Liesbeth Wytzes: Burqaverbod strijdig met mensenrechten? Onzin!
  Dat zegt Frank Giltay, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van Politie Nederland, in het Radio 1 journaal. ‘Er is op dit moment geen probleem en de wet lost dan ook niets op,’ aldus Giltay.

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/329053/Politiebond-kritisch-over-onnodig-burqaverbod.htm

  Like

 8. Marijke . zegt:

  Ja Wachteres het eenige wat ik kan zeggen, whats next?

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Marijke, het zal steeds gekker worden. De Haagse moslimpartij strijdt ook al tegen honden als huisdieren.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Geen honden in de flat, geen “MOElanders” in de buurt.

  U weet het inmiddels, honden in een flat houden staat volgens de heer Hasan Kücuk van de Islam Democraten gelijk aan dierenmishandeling. Geiten of schapen houden op het balkon daarentegen kan uiteraard zonder problemen, waarbij het dan nog niet willen hebben over het onverdoofd de keel doorsnijden en slachten. Maar de Islam Democraten laten het daar niet bij.

  Waar zij zelf onmiddelijk “rezzpekt man” of ”dizzcriminatie” sissen, als u meent het gesprek integratie ter sprake te willen brengen, ligt dat uiteraard geheel anders als het gaat om zaken welke tot de Nederlandse normen en waarden behoren.
  http://www.geennieuws.com/2012/01/geen-honden-in-de-flat-geen-moelanders-in-de-buurt/

  Like

 11. Wat hebben al die moslimvrouwen eigenlijk buiten de deur te zoeken? Kunnen die niet gewoon thuis blijven?

  Like

 12. Ik probeer al jaren in de taxi tot overspel verleid te worden, is me verdorie nog nooit gelukt. Nog niet één zoentje…

  Like

 13. Linsky zegt:

  rechtse rakker ;
  Ik zei nog…geen moslim taxie! 🙂

  Like

 14. rommel zegt:

  Laten we het omdraaien.
  Uit klachten van mijn omgeving en eigen ervaring weet ik dat er een grote behoefte is om een taxi te kunnen nemen of bestellen waar juist geen moslimchauffeur achter het stuur zit. De NOmuslimtaxi.
  Geen ergernis meer om weigering van taxirit omdat de bestemming niet ver genoeg is. Geen ruzie meer omdat er opzichtig een gigantische omweg wordt genomen om je een dhimmipoot uit te draaien. Geen afschuwelijke woestijnapenmuziek meer die in je nek tettert. Je hond kan zonder probleem ook mee. En geen tussenstopjes meer om met een medeislamietwaanzinnige door het open raam te chatten. Daar is nog grotere behoefte aan en markt voor.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Die Islamische Mitfahrzentrale zou dus vreemdgaan moeten voorkomen..???
  Wat is dat voor taqiyya-GELUL? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
  Is er soms een nieuwe regel aan Het Project toegevoegd..???
  Dit ligt op dezelfde lijn als Küçük’s hondenverbod!
  http://tinyurl.com/83wax9e
  Nog even en de 2e voorspelling in Howard Kunstler’s bestseller The Long Emergency komt ook uit. http://www.kunstler.com

  Like

 16. Linsky zegt:

  Decky,
  goeie links.
  Speur je nou elke dag het hele net af, of zitten ze in een lijstje wat je regelmatig nakijkt?

  Like

 17. Linsky zegt:

  Ps, ik kan mijn eigen link naar dat ‘Project’ niet meer vinden.
  Dat heb je ongetwijfeld wel voor me Decky. 🙂

  Like

 18. Wachteres zegt:

  Off-topic, maar toch wel interessant nieuws:

  Zou de regering van ‘mijn lievelingsland’ verstandig worden? Of zijn het weer ‘praatjes voor de vaak”?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2093357/Britain-pick-choose-immigrants-brightest-best-new-clampdown.html

  Britain will prioritise the ‘brightest and the best’ immigrants under new controls designed to cut the number of foreigners settling in the UK.

  People who cannot speak English and who are likely to claim benefits will face greater scrutiny under the reforms which will be set out this week by immigration minister, Damian Green.

  Those who will be given preferential treatment include investors, entrepreneurs, world-class artists, dancers, musicians and intellectuals who will be fast-tracked through the system.

  Like

 19. Marijke . zegt:

  Wachteres Ik sprak vanmorgen nog met mijn zuster die al 40 jaar daar woont en ze vertelde me vanmorgen nog dat het om te huilen is zo als alles in haar ook zo gelieft land met sprongen achteruit gaat.

  Like

 20. Wachteres zegt:

  Ik weet het, Marijke. Labour heeft destijds in een paar jaar tijd bewust ladingen immigranten binnen gehaald, meest moslims. Dat deden ze stiekem om zelf meer stemmen te krijgen (geef hun allemaal een uitkering en gratis gezondheidszorg) en om ‘rechts’ een loer te draaien.

  Reken daarbij de instroom uit de Oostblok landen en het wordt een drama.

  Like

 21. Marijke . zegt:

  Ja Wachteres mijn zuster zei dat juist de gezondheids zorg zo achter uit ging en voor de oudjes helemaal.Triest eens zo een mooi land .Toch zou ze hier ook niet meer willen wonen.

  Like

 22. Wachteres zegt:

  Als wij jonger waren gingen we ook naar Engeland emigreren.

  Maar ja, voor de oudjes is het daar inderdaad niet best, als je afhankelijk wordt.

  Like

 23. chantal zegt:

  Hilarisch, die drogredenering in het antwoord op de vraag: “Kreeg u ook al kritiek op “moslimtaxi”?
  Antwoord: “Zeker. Maar daarvan ging ik van tevoren al uit. Om bekritiseerd te worden betekent niet automatisch dat men iets verkeerd doet. Denkt u dat Einstein nooit bekritiseerd werd?”

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky, 16:43: http://tinyurl.com/5za2bg
  (als je deze kunt onthouden, gaat het nooit mis. Ik denk dan ook niet dat Antivenin de info zal verwijderen: daarvoor is eea te BELANGRIJK)

  Like

 25. Linsky zegt:

  Thanks Decky.
  Voor de zekerheid sla ik het op de harde schijf op! 🙂

  Like

 26. Linsky zegt:

  Zie dat ze daar trouwens dat moslim gebroed ook al de vijfde colonne noemen.
  Ik ben dus niet de enige die ze als zodanig beschouwde ……….

  Het Moslim Broederschap Project
  De islam als veroveringsideologie
  Die “vreedzame meerderheid” doet er niet toe.
  Nou ja, ze zijn alle drie erg goed hoor!

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: als je een uurtje niks te doen hebt, mail Het Project dan naar…
  http://tinyurl.com/84r2jh7

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s