70 nieuwe moskeeën in Sarajevo

Ongeveer 17 jaar na de Bosnië-oorlog blijkt, dat de islam met westerse hulp ook op de Balkan vooruitgang boekt. Nu heeft Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina, 300.000 inwoners en meer dan 120 moskeeën, waarvan 70 nieuwe. Het aantal katholieken in het land is bijna gehalveerd. Daarvoor in de plaats kwamen 3000 tot 5000 radicale Wahabieten en miljoenen dollars uit Saoedi-Arabië het land binnen en de religie van de vrede walst al het andere plat.

Het is een heel eenvoudig en kort verhaal van kardinaal Vinko Puljic, de aartsbisschop van Sarajevo, maar het zou niet typerender kunnen zijn. Waar de islam regeert, hebben anderen op de lange termijn geen kans meer. Ook “Der Spiegel” is de islamisering van de Balkanstaat al jaren geleden opgevallen! Wij accepteren dat allemaal, niemand protesteert, het interesseert het Westen niet en we betalen ook nog ontwikkelingshulp. Anno 2010 waren dit 107 miljoen euro!

“Katholieken worden benadeeld”

Katholieken dienen in Bosnië-Herzegovina gelijk behandeld te worden. Dit heeft de aartsbisschop van Sarajevo, kardinaal Vinko Puljic, tijdens een bezoek aan “KERK IN NOOD” geëist.

Katholieken zouden op de arbeidsmarkt, op scholen en op andere terreinen van het maatschappelijke leven systematisch benadeeld worden. Het doel hiervan zou zijn om hen ertoe te bewegen het land te verlaten, aldus de bisschop.

Kerkelijke grondstukken en gebouwen, die in de tijd van het communisme waren geconfisqueerd, zouden niet terug worden gegeven en bouwvergunningen voor kerken zouden jarenlang op de lange baan worden geschoven. De regering zou “er geen belang bij hebben om de katholieke kerk haar eigendom terug te geven”. Tegelijkertijd zou islamitisch eigendom wel worden teruggegeven.

Bezorgd observeert de 66-jarige aartsbisschop de toenemende islamisering in Bosnië-Herzegovina. Met “oliedollars” uit Saoedi-Arabië zouden op veel plaatsen islamitische centra en moskeeën worden gebouwd. Alleen al in Sarajevo zouden de afgelopen jaren minstens 70 nieuwe moskeeën zijn opgericht.

Er zouden zich al 3000 tot 5000 Wahabieten (aanhangers van een radicale Soennitische geloofsrichting, die in Saoedi-Arabië staatsreligie is) in het land bevinden, die zouden proberen invloed op de samenleving te krijgen. “Niemand in de regering heeft de moed om deze ontwikkeling tegen te gaan”, aldus Puljic.

Inzet voor een vreedzaam met elkaar

De katholieke kerk zou de enige kracht in de samenleving zijn, die zich zou inzetten voor een gelijkberechtigd en vreedzaam met elkaar van de verschillende bevolkingsgroepen en religies, aldus de aartsbisschop. “Wij zijn een minderheid, maar wij zijn een constructieve kracht, die iets wil bijdragen aan het gelukken van de samenleving”.

40% van de bevolking bekent zich tot de islam, ongeveer 31% behoort tot de Servisch-orthodoxe kerk. De overigen behoren tot andere religiegemeenschappen. Er zijn nog slechts 10% katholieken. Van de 820.000 katholieken, die voor de oorlog tussen 1992 en 1995 in Bosnië-Herzegovina leefden, zijn nu nog slechts 460.000 overgebleven. De emigratiegolf duurt voort.

Bronnen:

http://www.pi-news.net/2012/01/70-neue-moscheen-in-sarajewo/#more-235963

http://www.kirche-in-not.de/aktuelle-meldungen/2012/01-20-bosnischer-erzbischof-fordert-gleichberechtigung-von-katholiken

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Islam, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

12 reacties op 70 nieuwe moskeeën in Sarajevo

 1. Linsky zegt:

  Nou ja, de aanzet en de echte reden voor dit alles, staan uitstekend beschreven in het boek genoemd in het eerdere artikel; “De vermoorde onschuld van Slobodan Milošević”!
  https://ejbron.wordpress.com/2012/01/29/de-vermoorde-onschuld-van-slobodan-milosevic/

  Dit is exact wat er moest en zou gebeuren!

  Like

 2. Linsky zegt:

  Wat wil wie nou? 🙂
  =====================

  Groningse wethouder wil boerka aantrekken
  GRONINGEN – De Groningse GroenLinks-wethouder Karin Dekker heeft opgeroepen om uit protest tegen het boerkaverbod een boerka aan te schaffen en aan te trekken. „Als het boerkaverbod er komt, zouden alle vrouwen terstond een boerka moeten aanschaffen en dragen. Wie doet mee?”
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11404746/__Boerka__uit_protest__aantrekken__.html

  Politiebond wel blij met boerkaverbod
  Van onze verslaggevers
  DEN HAAG – De ACP, de grootste politiebond van ons land, hekelt de negatieve discussie over het boerkaverbod en steunt het plan van het kabinet.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11402572/__Politiebond_blij_met_boerkaverbod__.html

  Like

 3. Linsky zegt:

  Waarvoor zijn we bang om onze waarden aan nieuwkomers op te dringen?

  “Hou je smoel, vuile jodin, en keer terug naar je land”
  “Ik raakte eraan gewend dat ze me een vuile Jodin noemen,” vertelde het Belgisch-Joodse meisje Océane Sluijzer. De 13-jarige Océane werd vrijdag 18 november ’11 afgetuigd doorvijf oudere meisjes van Marokkaanse origine toen zij het sportcentrum in Neder-Over-Heembeek verliet. “De politie stelde me voor dat ik beter mijn mond zou houden over het incident. Zij vroegen me ‘Zeg niet dat het antisemitisme is,’

  http://brabosh.com/2012/01/30/pqpct-fhg/#more-60342

  Like

 4. Linsky zegt:

  Vrij spel voor illegale parkbewoners

  OPMEER – Poolse, Bulgaarse en Roemeense seizoensarbeiders die –illegaal- permanent op vakantieparken verblijven, wordt geen strobreed in de weg gelegd.

  burgemeester GertJan Nijpels
  Gemeenten staan machteloos als gevolg van langslepende gerechtelijke procedures en de torenhoge kosten die met de aanpak van de illegale huisvesting gemoeid zijn.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11403671/__Vrij_spel_illegale_bewoners__.html

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: je zou eens wat vaker op AP moeten kijken!
  Zie 54 en 56 van http://tinyurl.com/6ol5gzz

  Like

 6. Linsky zegt:

  Tofik Dibi komt uit de kast als kindermisbruiker!

  Jarenlang zat het grote publiek te wachten tot Tofik Dibi – Tweede Kamerlid van GroenLinks – eindelijk als homo uit de kast zou komen. Groot was dan ook de verbazing toen het ANP eerder vandaag meldde dat Dibi het met minderjarige jongens en meisjes doet. GeenStijl-reaguurders spreken er terecht schande van, te meer het niet de eerste keer is dat de Linkse Kerk kindsoldaten in zet voor haar propaganda-oorlog. Het is nu wachten op een parlementaire enquête naar kindermisbruik in de Linkse Kerk.


  http://luxetlibertasnederland.blogspot.com/

  Like

 7. Linsky zegt:

  AFSHIN ELLIAN
  Mijn bericht voor de verontwaardigde moslim

  De ‘lastige Joden’ hebben nu ook nog een eigen staat
  Een persoon (een ik) hoort te staan voor alles wat deze persoon al dan niet bedachtzaam heeft gezegd.

  Dus zeg ik: ik sta voor u, ook voor mijn vijanden.
  Dit wordt een persoonlijke blog, geen analytische of argumentatieve. Ik sta hier voor u. Ik schrijf deze blog omdat ik een mailtje kreeg van een verontwaardigde man die zich als verontwaardigde moslim voordeed.
  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/329165/Mijn-bericht-voor-de-verontwaardigde-moslim.htm

  Like

 8. Linsky zegt:

  Decky,
  Normaal raas ik des morgens dolenthousiast door 50 nieuwsbronnen heen. 🙂

  Vandaag was ik te laat, had slecht geslapen, nog veel te weinig koffie op, nog maar 7 sigaretten en moest ook nog eerst de ellende van de dag weer goed tot me door laten dringen!
  Daarna moest ik mezelf weer oppakken en tot de orde roepen, om niet al snel tot destructieve gedachten te komen en aansluitend subversieve acties te ondernemen.
  Soms ben ik te snel, en soms te langzaam.

  Oké, I know, geen geldig excuus allemaal, daarom duizend maal excuus beste vriend! 😦

  Maar het is toch niet zo erg als iets meerdere malen wordt vernoemd?
  Leren we juist niet voornamelijk door herhaling? 🙂

  Like

 9. Linsky zegt:

  Afghaanse man doodt vrouw voor de geboorte van 3de dochter!

  Een Afghaanse man vermoordde zijn vrouw voor de geboorte van een derde dochter in plaats van de zoon waar hij op had gehoopt.

  http://www.twittertwist.nl/

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Gestoord.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Wie? Ik? 🙂

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Nee, die KLOOTZAK in Afganië…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s