Susanne Winter: Meer directe democratie en medezeggenschap van de burgers!

De Oostenrijkse regering handelt over de hoofden van de bevolking heen. Ontelbare petities en hun duizenden ondertekenaars blijven niet gehoord. Een serieuze bestuurshervorming en staatssanering zijn ver weg. De parlementsafgevaardigde van de FPÖ Susanne Winter roept de regering ertoe op om zich eindelijk bezig te houden met de zorgen en de wensen de burger.

Bestuur i.p.v. regering

Al tientallen jaren lang wordt er gediscussieerd over een bestuurshervorming, tot nu toe echter zonder merkbaar resultaat. De coalitie schijnt zich ertoe te beperken het land te besturen. Van een actieve, vooruitziende politiek kan helaas voor de Oostenrijkse burgers geen sprake zijn. De Oostenrijk-Conventie, een groep deskundigen, die voorstellen moet voorbereiden, werd van adviseur gedegradeerd tot “discussiekransje”, aldus de kritiek van Susanne Winter. Veel betrokken burgers keren de rood-zwarte oude partijen de rug toe en zijn werkzaam in de burgersamenleving. Ontelbare petities en initiatieven met duizenden deelnemende personen werden in het leven geroepen.

Regeringspartijen verliezen steun

Het palet reikt van individuele initiatieven tot aan serviceclubs zoals de Rotary. Ze eisen een omvangrijke bestuurshervorming en een ingrijpende sanering van de Oostenrijkse staatsfinanciën. Ook in de gezondheidszorg en in het onderwijs eisen velen eindelijk vooruitgang. Maar de regeringspartijen kunnen maar niet tot beslissende stappen komen. Het blijft bij cosmetische ingrepen en vaak onsamenhangende correcties. “Duizenden handtekeningen en ontelbare petities tonen aan, dat de Oostenrijkse burgers zich al lang niet meer vertegenwoordigd voelen door de rood-zwarte coalitie. En terecht – de bevolking moet bezuinigen, terwijl hervormingen in het gunstigste geval aarzelend worden ingevoerd”, bekritiseert Winter.

De maxime van de politiek

In een democratie moet de wil van de bevolking de maxime van de politiek zijn. Om de medewerking van de burgers te reduceren tot verkiezingen eenmaal in de vijf jaar, is illegitiem. Vooral met petities, de directe uitdrukking van de wil van de burgers, zou rekening moeten worden gehouden en zouden in behandeling moeten worden genomen. Op dit moment worden de plannen van de bevolking met één pennenstreek in het archief opgeborgen. “Meer democratie is de enige oplossing uit het dilemma. Ik zal me ervoor inzetten, dat de wil van de burger weer tot de maxime van de politiek wordt verheven. Dat is de essentie van de democratie. Helaas staat rood en zwart niet meer op de bodem van de volksheerschappij, maar ze zweven in nobele Brusselse contreien”, belooft Suzanne Winter nog steeds de spreekbuis van de bevolking te zijn.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006917-Susanne-Winter-Mehr-direkte-Demokratie-und-Einbindung-der-Buerger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oostenrijk, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Susanne Winter: Meer directe democratie en medezeggenschap van de burgers!

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Niet on topic, maar ook belangrijk: Mag ik eve overgeve..??? Morgenavond start om 20:20 uur op Ned 2 een gedenkwaardig drieluik over Van Kooten & De Bie. Wat zouden we met Bleker kunnen? Je kan een pony interviewen. Zie ook de Azijnbode van heden.
  Daarin ook een weergaloze cartoon van Jos Colignon nav de “arabische lente”.
  Zal ik jullie eens wat vertellen, ook nav het gedonder in Oostenrijk: we stevenen af op GROTE ROTZOOI.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Zie 16:12… Hieristiedan..!!! http://tinyurl.com/7ks7wb3

  Like

 3. chantal zegt:

  LOL!, Deckzeijl, die cartoon.
  BTW, die naar Verlichting en beschaving gerichte ladders, dat is een utvinding waartoe de Allah apologeten nooit zullen komen.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Chantal:
  1000-euro vraag: wie heeft die ladders daar neergezet…???

  Like

 5. chantal zegt:

  Makkelijk zat, Deckzeijl!
  Die ladders zijn klaar gezet door een selecte groep strijders – waaronder die van het gevreesde E.J. Bron bateljon – die de westerse beschaving verdedigt tegen de aanstormende muzelmannenbarbarij. Wij hebben ons verdekt opgesteld en zijn klaar om de vaten met kokende olie uit te storten over het addergebroed dat het waagt de ladders te bestijgen. 😉

  http://www.smulweb.nl/artikelen/11067/Het-ontstaan-van-de-hollandse-oliebol

  Like

 6. chantal zegt:

  Gelieve die duizend eurie over te maken naar de stichting Keizers en Kleren. 😉

  http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/overDVK

  Like

 7. @Chantal Als dat eens zou kunnen!
  Veel kleinere bedragen zijn ook van harte welkom.
  Honderd giften van 10 euro zijn op een bepaalde manier meer waard dan een van duizend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s