CDU: Individuele partijleden tegen de ruk naar links

In Duitsland roert zich verzet tegen de linkse mainstream. Vooraanstaande CDU-politici hebben de “Aktion Linkstrend Stoppen” in het leven geroepen. Het platform dient het fundament te leggen voor een nieuwe conservatieve vleugel binnen de partij. De SPD bekritiseert de ontwikkeling nadrukkelijk. Radicale stromingen binnen “Die Linke” zorgen tegelijkertijd voor opwinding en geven het initiatief gelijk.

Delen van de CDU zijn toch nog rechts

Het partijenlandschap van de Bondsrepubliek bezit een fenomeen. Er bestaat geen gevestigde, burgerlijke rechtse partij, integendeel: zowel de FDP als de CDU onder Merkel rukt steeds verder op naar links. Maar intern roert zich verzet. Waren het in de FDP de uiteindelijk niet succesvolle echte liberale Eurorebellen rondom Frank Schäffler, nu vormen zich binnen de CDU conservatieve stromingen, die niet alleen hun mening geven op partijvergaderingen, maar ook in het openbaar. De “Aktion Linkstrend Stoppen” is de bekendste van deze nieuwe groeperingen. Friedrich-Wilhelm Siebke, de voormalige voorzitter van de juridische afdeling van de CDU en initiatiefnemer van het nieuwe platform, legt tegenover de “Junge Freiheit” het doel van de beweging uit: “Ze is op weg een geïnstitutionaliseerde conservatieve vleugel in de CDU te vormen.”

Linkse tegenwind

De Saksische secretaris-generaal van de CDU, Michael Kretschmer, wijst kritiek op de actie van de hand. Verwijzend naar sociaaldemocratische uitspraken, zei hij: “Dat de SPD zich ergert aan een initiatief met de naam ´ Aktion Linkstrend Stoppen´ is geen wonder”.  De Saksische SPD had de beweging ervan beschuldigd “haattirades van rechts-populistische partijen” te verbreiden. Reden voor deze uitspraak is de positie tegenover gender mainstreaming, abortus en het homohuwelijk.

Staatsgevaarlijke parlementariërs

Intussen heerst er ook opwinding aan de linkerrand van het Duitse politieke spectrum. 27 afgevaardigden van “Die Linke”, waaronder de bekende uithangborden Gregor Gysi en Sahra Wagenknecht, worden door de binnenlandse veiligheidsdienst geobserveerd. “Die Linke” voelt zich voor het hoofd gestoten. In een televisie-interview noemde Gysi de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst een “stelletje mislukkelingen”. De binnenlandse veiligheidsdienst zou ontbonden moeten worden of nog beter zichzelf onmiddellijk ontbinden.

Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich verdedigt de maatregelen. Het zou bekend zijn, dat meerdere afgevaardigden van “Die Linke” een “dictatuur van het proletariaat” zouden willen bereiken. Bovendien zou de “duidelijke afkeuring van geweld” ontbreken. Waarom de discussie juist nu losbreekt, is onbegrijpelijk. De voormalige PDS en haar opvolgster worden volgens de minister al sinds 1995 geobserveerd: “”De staat moet zich tegen zijn vijanden kunnen verdedigen”.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006860-CDU-Einzelne-Parteimitglieder-verweigern-sich-dem-Linksruck

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

5 reacties op CDU: Individuele partijleden tegen de ruk naar links

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Hallo Bert, Heb je deze al gelezen? http://tinyurl.com/75egha7
  Nog een paar jaar en alle Duitsers begroeten je met salem aleikum*.
  Tschüss!
  *pakkum en bekijkum

  Like

 2. Nee nog niet G.Deckzeijl.
  zal het nu doen dank je
  wat een kut zootje toch he ,en dit alleen voor de olie anders
  krijgen we niets van de oliebazen atoombom er op . mijn moto

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Met BERT bedoel ik E.J.B, Bart.
  Maar lamaarsitte. Ik merk ’t vanzelf wel alstie weer online is.

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @G.D.

  Ja, gelezen. Maar moet nu weer snel aan het werk!!

  Groeten,

  E.J.

  Like

 5. Wat was het voor een landsman die zool .
  Het hallo wilde verbannen van school wel een Blunder

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s