God bless Israël

Israël – tot een superstaat gebeukt

In het begin was het alleen maar werken: woestenij irrigeren, moerassen droogleggen, stenen van de velden ruimen. De eerste joodse pioniers in Israël schiepen levensvatbare nederzettingen op onherbergzaam land, dat ze tegen veel te hoge prijzen van de Arabieren kochten. Toen kwamen de Arabische overvallen op de nederzettingen. Dus richtten de kolonisten een burgerwacht op, de Haganah, waaruit later het leger van Israël voortkwam. Tijdens de staatsoprichting in 1948 drongen vijf Arabische legers uit Egypte, Jordanië, Syrië, Libanon en Irak Israël binnen, waarin op dat moment ongeveer 600.000 kolonisten leefden. Dus moest iedereen vechten, ook vrouwen, jongeren en oude mannen. Het begin van een wereldwijd uniek, verfijnd mobilisatiesysteem van de reserve in Israël.

Daarna stelden de Arabische landen een economische boycot in en bedreigden westerse firma´s, die producten aan Israël wilden leveren. Dus ontwikkelden de Israëli´s in hun grondstoffenarme land veel producten zelf. De noodgedwongen katalysator voor een robuuste infrastructuur, landbouw, bouwindustrie en gemotoriseerde tweewielers. Daarna begonnen vfooral Egypte en Syrië zich met behulp van de Sovjet-Unie te bewapenen en beschoten steeds opnieuw Israëlische nederzettingen in het noorden en zuiden van het land. Omdat men in Israël bij iedere aanval rekening moest houden met een oorlog, werden steeds opnieuw de reserves gemobiliseerd, wat de economie verzwakte. Dus ontwikkelde men efficiënte informatiesystemen, die later tot de technologische toppositie leidden wat betreft grafische software, beeldanalyse en grafische chips.

In de Zesdaagse Oorlog verloren Egypte en Syrië duizenden tanks en honderden vliegtuigen, die door de Sovjet-Unie door de nieuwste modellen werden vervangen. Israël werd gedwongen meer piloten op te leiden – met immense kosten, die het kleine land belastten. Dus ontwikkelde men zogenaamde auteurssystemen en simulatieapparaten voor goedkopere bepaalde trainingsfases, die later ook in bevriende westerse landen werden ingezet. Er was gebrek aan water – Israëlische ingenieurs ontwikkelden de wereldwijd toonaangevende ontziltingsinstallaties door elektrolyse en filters, waterzuivering en bronnen sparende druppelsystemen. Er was gebrek aan landbouwgrond: Israëlische wetenschappers en boeren lukte de teelt van fruit en groente op woestijngrond en de systematische terugdringing van de woestijn, die zich overal elders op de wereld uitbreidt. Geen olie? De grootste energiebron zit in het hoofd van een creatief en ontwikkeld mens en de universiteiten in Tel Aviv, Haifa en Beer Sheba laten de bronnen monter opborrelen.

En zo ging en gaat het eindeloos door: Hamas-terroristen schieten raketten af op Israël, de westerse media zijn verontwaardigd over tegenaanvallen, dus ontwikkelt Israël met “Iron Dome” een hypermodern afweersysteem. De olieverzorging wordt steeds onzekerder en duurder: Israël schakelt dit decennium nog over op elektrische voertuigen, die rijden op zonne-energie uit de woestijn. In tijden van oorlog en crises moeten ook postbodes naar de reserve – dan bezorgen schoolkinderen gewoon de post en verven in één dag een miljoen autokoplampen zwart. De bedreiging door twintig maal superieure vijanden en ontbrekende bronnen hebben het kleine land met net zeven miljoen inwoners gedwongen tot een super-performance. Of het nu de USB-stick, de mobiele telefoon, de modernste rakettenafweer, Intel-chips, handscanners, kleine satellieten, medicijnen tegen kanker of uiterst verfijnde chirurgische robots zijn – ze komen allemaal uit Israël. En de Israëlische koeien geven nu meer melk dan de kampioenen tot nu toe uit Denemarken.

Op één terrein blijft de performance echter onder het gemiddelde: in de politieke propaganda zijn de Arabische buren en de Palestijnse organisaties veruit superieur en hebben de afgelopen decennia in heel Europa een efficiënte infrastructuur opgebouwd met duizenden luidruchtige organisaties en willige westerse helpers in de media. Propaganda is informatie, informatie creëert overtuiging en overtuiging wordt de instelling, die nauwelijks nog is te veranderen. Miljoenen Duitsers en Europeanen weten tegenwoordig heel precies dat er altijd al een Palestijnse staat bestond, dat Hamas een liefdadigheidsorganisatie is en dat Israël direct na de stichting van de staat zijn buurlanden overvallen heeft en dat dit sindsdien de gewoonte is geworden. Geen twijfel mogelijk: professionele PLO-PR en Arabische olie ontplooien samen een superieure propagandakracht, die tot nu toe in Israël wordt onderschat. Maar ook hier kan men op een oplossing wachten. Waarschijnlijk bestaat deze ook uit een dubbel effect: over 20 jaar zal de olie als primaire energiebron duidelijk onbelangrijker worden en Israël zal uitstekende producten kunnen leveren en de dreigingen met boycots tegen Israël zullen geen effect hebben.

Bron:

http://haolam.de/index.php?site=artikeldetail&id=7847

Auteur: Leo Sucharewicz

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op God bless Israël

 1. Martha zegt:

  God bless Israël!

  Ja, daar ben ik van overtuigd!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Mosje Dayan tijdens de zes-daagse oorlog: als je de wapens van de vijand kent heb je de oorlog al half gewonnen. Ongetwijfeld zal dat met Iran en Ahmadinejad hetzelfde laken en pak zijn.

  Like

 3. hans van de mortel zegt:

  Israël verdient onze bewondering en steun in alle opzichten. Ik kan niet anders dan hierover zwart-wit denkend mijn mening geven en beschouw Arabieren als te verachten lafhartige onbetrouwbare islamitische sukkels die gecharmeerd zijn van de onvoorwaardelijke onzin en bullshit waarmee de historische woestijn roverhoofdman, alias uitvinder van pedofilie en pervers sadistisch gedachtegoed, de hersenen van alle mohammedanen geïnfecteerd heeft.

  En wat het meest beschamende en diep vernederende voor alle Arabische mohammedanen is, is dat zij als Arabische reus in commissie vernedering op vernedering, nederlaag op nederlaag hebben moeten incasseren. Hen toegebracht door een joodse kabouter die qua intelligentie ver boven Allah, de gebrekkige en nutteloze knecht van Mohammed, uitsteekt.

  En als je dan als tandeloze Arabier toch nog de overwinning durft te claimen op kabouter Israël na zovele verpletterende nederlagen, dan is het aan de wereld wel duidelijk geworden wie in werkelijkheid de reus en wie de kabouter is. Het is de intelligente reus Israël versus de achterlijke incompetente Arabische kabouter die door zijn woestijnvast geloof in de verkeerde Allah, als nutteloze knecht van Mohammed, voor altijd en eeuwig veroordeeld is als tweedehands in gebrekkige staat verkerende aanhangwagen van ONZE kennisbeschaving.

  Like

 4. chantal zegt:

  Mooi to the point, Hans, die alternatieve David en Goliath parabel hierboven.
  Ben zo terug met John Voight die ook iets over Israel te melden heeft. Even zoeken…

  Like

 5. chantal zegt:

  Hier is ie.

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  We zijn al een eind op weg als we het gedachtegoed van de gezocht overdreven flegmatiek orerende idioot Van Agt als belachelijk en leugenachtig aan de kaak weten te stellen. Het is onbegrijpelijk dat deze dwaas in het verleden zulke hoge posities heeft kunnen bekleden. De argeloze Nederlandse bevolking, die niet beter weet en zich uit overschilligheid ook niet beter oriënteert, kijkt op grond van zijn nationale en internationale betrekkingen (ten onrechte) hoog tegen hem op. Hij is nog steeds gewaarde gast in veel actualiteitenprogramma’s waar hij met zijn tuitmondje zijn quasi intellectuele, deftig overkomende gal kan spuwen. Als we hem monddood weten te maken zal dat positief werken en de positie van Israël verbeteren, want het met argumenten Van Agt uitschakelen, verhoogt de belangstelling voor Israël omdat dat dan automatisch er uit voortvloeit.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Helaas niet on topic, wel noodzakelijk, omdat de overheid constant bezig is haar onderdanen te “masseren”. De blauwe brief gaat nl. verdwijnen, tenminste, als het aan de fiscus ligt. Echter, de fiscus is verplicht papieren post te blijven versturen, deze organisatie kan alle burgers niet verplichten aan internet te beginnen..!!!
  Telegraaf van heden: http://tinyurl.com/7b6yf9r
  Nog iets over dat masseren: http://tinyurl.com/8yvy9py

  Like

 8. Martha zegt:

  Op radio 1 vanmorgen Israël correspondente Moniek Hoogstraten.

  Er circuleert een filmpje op internet van een Israëlisch stel in een auto
  op weg naar huis.
  Ineens vóór hen ontploffen 2 grote bommen.
  Paniek!
  De Iraanse aanval op Israël is begonnen.

  De Israëli’s zijn erg bang dat dit werkelijkheid zal worden, nu
  Iran Israël beschrijft als “een kankergezwel” dat verwijderd dient te worden.
  Maar, “vanwege het feit, dat ze het vaker hebben meegemaakt, vertrouwen
  de Israëli’s volledig op het leger, dat zijn bevolking tot het uiterste zal beschermen”.

  Er dreigt een oorlog.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  AP ligt eruit…!!! Dan maar even een update van 08:30 hier.
  Weekers belooft hulp voor degenen zonder internet…
  http://tinyurl.com/7obej4t

  Like

 10. Martha zegt:

  Dat gebeurt de laatste tijd wel meer, dat AP eruit ligt!
  Wat is er toch aan de hand..

  Like

 11. ik vind wat op de filmpje gezegt word wel juist van John Voight.
  wat vinden jullie er van ?

  Like

 12. Ooh Jaaaa ,
  vergat dat Israel toch superior is Bless them trouley.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  trouley… ??? Spijtige mededeling voor je Bart: dat woord bestaat niet, niet in mijn Engels tenminste. Maar je bedoelde waarschijnlijk TRULY.

  Like

 14. Chantal zegt:

  Bart, om je vraag @13:02 te beantwoorden:

  De agenda van Hamas ten aanzien van de Joden is overduidelijk, maar de opvatting dat God het land aan het Joodse volk cadeau deed laat ik liever voor rekening van de Oscar winnende acteur.

  http://www.godvoordommen.nl/2007/10/03/nonsense/

  Like

 15. Chantal zegt:

  ‘De grootste energiebron zit in het hoofd van een creatief en ontwikkeld mens en de universiteiten in Tel Aviv, Haifa en Beer Sheba laten de bronnen monter opborrelen.’

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  @chantal

  Niks mis met die zin toch? Of wel?

  Like

 17. Chantal zegt:

  Als het gaat om wetenschap en tecnisch vernuft waar de Joden patent op hebben is er zeker niets mis met die zin, E.J.
  Tegelijkertijd had ik echter ook het interview met oud brein-specialist Pierre Vinken in gedachten waar deze opmerkt:
  ” Evenals de andere organen kunnen de hersenen meer dan nodig is, het is een soort klier met overcapaciteit. Daardoor kun je denken wat onbestaanbaar is. Die overcapaciteit op zichzelf is wel goed, want doordat je verder kunt denken dan de werkelijkheid, kun je nieuwe inzichten krijgen en kun je nieuwe voorwerpen en situaties laten ontstaan. Dat is vooruitgang. Maar je mag natuurlijk niet voetstoots iets blijven aannemen wat niet kan worden aangetoond of wat onwaarschijnlijk is. Een zekere scepsis is noodzakelijk voor de geestelijke hygiëne”. 😉

  http://www.maxpam.nl/2011/10/interview-met-pierre-vinken/

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Niet on topic, wel belangrijk. Verwijderde foto’s na drie jaar nog steeds zichtbaar op de gluursite van Zuckerberg.!!! Ars Technica… http://tinyurl.com/7dso9yq
  Zuckerberg’s speeltje is GEVAARLIJK! http://tinyurl.com/67vhpj6
  Weg met al die “social media”-knoppen.

  Like

 19. Henk.V zegt:

  God zegene Israël.
  Zeker!

  Het is treurig dat wij genoodzaakt worden door de gang van zaken in Europa de zegenwens over Israël uit te spreken als een soort aanmoediging in kwade tijden.
  Een land dat symbool staat voor meerdere dingen tegelijk.;
  -de enorme levenskracht van een zeer oud volk;
  – de kracht van één van de wortels waarop onze eigen beschaving mede rust;
  – mogelijkheid om een bestaan te leiden te midden van een vijandige islamitische omgeving;
  – de morele kracht van onze westerse beschaving.

  Israël staat model voor onszelf.
  Het land zou ook door ieder normaal denkend mens als deel van onze leefwereld moeten worden gezien, een deel van onze cultuur.
  Van onze manier van denken. Van onze opvattingen over recht, vrijheid,democratie, opvattingen over goed en kwaad, over medemenselijkheid.
  Voor dit alles staan Israël en het joodse volk in het algemeen.

  Wij zien vaak botsingen op het internet tussen lieden die geloven en mensen die het onmogelijk vinden om te geloven.
  Deze disussies zijn op zich begrijpelijk genoeg. Ik wil het nu niet hebben over voors en tegens op dit vlak.

  Ik ben van christelijke huize en hoewel ik niet kerkelijk actief meer ben ,bezie en analyseer ik de loop der dingen mede vanuit bepaalde religieuze percepties.

  Daarbij constateer ik dat hoe abject bepaald godsdienstige praktijke ook uit hebben kunnen uitpakken in vele gevallen in de wereldgeschiedenis, één zaak is kristalhelder:

  Of men gelooft of zegt niet te geloven : ieder mens schijnt de drang te hebben zijn of haar gedachten niet alleen te willen delen met anderen, maar ook, al denkende op te gaan in denkverbanden die inspiratie opleveren voor zich zelf.
  Kortom, ieder heeft behoefte aan bepaalde vormen van leidraden voor het denken. Idealen.

  Daarom is het ook niet zinvol dat men roept: we moeten van religies af, want de praktijk leert dat men, als men een religie van zich afwerpt, op zoek gaat naar een vervangingsmiddel.
  In Albanië was elke vorm van godsdienst verboden. Net als in Noord Korea nu.Des te stalinistischer of maöïstischer de regimes des te groter de drang om het opium voor het volk te verbieden.
  De vervangende opvattingen die werden aangeboden hadden een merkwaardig bijeffect. Zodra het onderdrukkend systeem ten val was , geraakte de bevolking in een moreel moeras.
  Elk normbesef was aangetast, de zede- en wetteloosheid onthutsend.

  Iets willen vereren is een deel van de natuur van de mens.

  Het joodse volk is is één opzicht uniek.
  Via Abraham en zijn nakomelingen, de joden, kwam de perceptie van een monotheïstisch God in de wereld. Het Jodendom verwerkte dit gegeven in wetten en geïnspireerde geschriften en de kracht van dat gedachtegoed vond zijn geëvolueerde vorm in de christelijke religie. Het is precies,zoals een belijdenistekst zegt: Het Heil is uit de joden.

  Wat wij eeuwenlang hebben benut als richtsnoer voor ons persoonlijk leven of Europese cultuur: wij rusten op gegevens de het joodse denken ons aanreikte.

  Dit gegeven mag nooit uit ons denken verdwijnen: onze samenleving heeft aan de joodse inbreng in de wereld enorm veel te danken.

  En de inwoners van de bedreigde staat Israël in het Midden Oosten moeten wij alleen al vanuit dit perspectief blijven bezien!
  Zij stammen af van hen die het licht van onze beschaving mede ontstaken.

  Wie Israël wil vernietigen wil ook ons vernietigen!

  Iedere geestelijke blindganger uit deze tijd, alle verstandsmatige jandoedels, de corrupten van geest, degenen die de leugen liever horen dan de waarheid ( Nee, ik noem nu maar geen namen ,Gretta) en die zich hersenloos over hebben geleverd aan de pro islam cultus en samen met de onmenselijke Hamas Israël willen vernietigen., zij zijn de genen die eeuwig bloed aan hun handen zullen hebben. Niemand zal zich onbestraft aan Israël vergrijpen.

  Het kenmerk van de islam is minachting, verachting, verwerping, vernedering,en onderwerping van ieder die geen islamiet is. De uiteindelijke bestraffing van hen die zich niet willen onderwerpen is de vernietiging…

  Het is opmerkelijk dat de islam, waar die de macht heeft gegrepen ALTIJD de herinneringen aan wat vóór de islamitische tijd bestond, zal gaan uitwissen. Synagogen worden afgebroken, kerken worden, indien mogelijk omgebouwd tot moskeëen.
  Met betrekking tot anders denkenden bestaat er in het islamitische denken niet zoiets als besef van gelijkwaardigheid in het denken of geloven.

  De islam wil als het absoluut nieuwe begin van een perfecte wereldorde worden gezien. Daarom moeten alle verwijzingen naar iets anders worden uitgewist.

  Het is merkwaardig dat dit cruciaal belangrijke gegeven niet kan doordringen in het denken van de zich progressief achtende mens.

  Men heeft totaal niet door hoe de islamitische ogen ons bezien. We zijn de vijand, de personen die zich moeten onderwerpen.

  En vooral moeten de joden eraan.
  Degenen bij wie het monotheïstische besef ontwaakte.

  En dan te bedenken dat de EU ons met donder en geweld in de armen van dit verwerpelijke religieuze systeem heeft geduwd. Bij verdrag, Godbetert.

  Like

 20. Hellen zegt:

  God bless Israel , nou , dat blijkt wel als je leest wat er onder Israelische grond is gevonden , hahahaha , daar kunnen die haatbaarden uit S.A. en andere woestijn kalifaten alleen van dromen .

  Like

 21. louis-portugal zegt:

  Het heeft natuurlijk ook met intelligentie te maken dat die joden zover komen.
  Ironisch dat die dwang om te overleven met hun intelligentie zoveel ontwikkelingen teweeg brengt
  dat ze nu het meest ontwikkelde land ter wereld zijn.
  Die moslims mogen niet denken want dat zou twijfels teweeg kunnen brengen en dat mag niet.
  Bij hun is het allemaal allah wat de klok slaat.
  De ene moslim ruimt de andere op en allebei zijn ze overtuigd van allah, wat een bak.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s