Netanyahu: “Abbas moet kiezen tussen vrede en Hamas”

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft de jongste vereniging tussen de Palestijnse partijen Hamas en Fatah bekritiseerd. Hij riep de Palestijnse president Mahmoud Abbas ertoe op om te beslissen tussen vrede met Israël en een bondgenootschap met Hamas. Allebei zou niet mogelijk zijn.

“Mocht president Abbas datgene in de praktijk omzetten wat vandaag in Doha ondertekend werd, dan zal hij de weg van de vrede verlaten en zich aansluiten bij de vijanden van de vrede”, verklaarde de regeringschef in een op maandag gepubliceerd commentaar.

Daarvoor waren de leider van Hamas, Chaled Mascha´al, en Abbas het in Katar eens geworden over de vorming van een overgangsregering met Abbas als minister-president.

Netanyahu benadrukte in zijn verklaring: “Hamas is een vijand van de vrede. Het is een door Iran ondersteunde terreurorganisatie, die de vernietiging van Israël tot doel heeft. De organisatie heeft zelfs niet de meest minimale voorwaarden aanvaard, die door de internationale statengemeenschap werden gesteld.”

De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon, riep Abbas er maandag telefonisch toe op om de gesprekken met Israël voort te zetten. Een verzoening tussen Hamas en Fatah zou niet in tegenspraak met onderhandelingen met Israël moeten zijn.

Bron:

http://www.israelnetz.com/themen/aussenpolitik/artikel-aussenpolitik/datum/2012/02/07/netanjahu-abbas-muss-zwischen-frieden-und-hamas-waehlen/

Auteur: D. Nowak

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Netanyahu: “Abbas moet kiezen tussen vrede en Hamas”

 1. Linsky zegt:

  Handhaven conflict met Israël erg winstgevend voor Palestijnse zakenwereld

  Palestijnen lijken economisch baat te hebben met het in standhouden van het conflict met Israël
  De Palestijnse Autoriteit beweerde onlangs dat Israël ernstige schade berokkent aan de economie van de PA. In feite argumenteren de Palestijnse ambtenaren dat de Israëlische bezetting een zware tol eist van hun economie die, volgens een conservatieve raming, over de afgelopen 10 jaren ruim 7 miljard dollar beloopt.
  http://brabosh.com/2012/02/08/pqpct-fqq/

  Like

 2. Linsky zegt:

  Israëlisch ziekenhuis redt hart van Arabisch meisje

  De geschiedenis van de twaalfjarige Aya Almasal en honderden andere kinderen laat zien dat Israël geen beklemmend apartheidsregime is.
  Die boze, apartheid-opleggende Israëli’s waren vorige maand weer bezig, toen ze medische noodhulp gaven die het leven redde van een twaalfjarig Palestijns-Arabisch meisje uit Gaza met een ernstige hartafwijking.
  http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2000-israelisch-ziekenhuis-redt-hart-van-arabisch-meisje

  Like

 3. Jan zegt:

  Broer van Abu Mazen?
  President Dervis Eroglu van de Turkish Republic of North Cyprus (TRNC): “Grieks-Cyprioten zijn niet geïnteresseerd in vrede.

  Turkish Republic of North Cyprus (TRNC)’s President Dervis Eroglu said that Greek Cypriots are resisting an agreement to initiate peace negotiations, he told AA in Ankara.
  http://www.worldbulletin.net/?aType=haber&ArticleID=127119

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s