De hoge prijs voor het vertellen van de waarheid over de islam

Eric Allen Bell schreef voor Frontpage Magazine een lang artikel over zijn ervaringen na het maken van een documentaire over de protesten tegen de bouw van een moskee in de zgn. “Bible Belt.” In zijn politiekcorrecte documentaire komen alle clichés voorbij, van neonazi’s tot oecumenische rabbijnen. Er is helemaal niets aan de hand, totdat Eric Allen Bell begint te twijfelen over de inhoud van zijn documentaire, die helemaal gemaakt is in een links progressief idioom. Zijn twijfel laat zich samenvatten door zijn uitspraak: “De film laat slechts de helft van de werkelijkheid zien” Succesvol als filmmaker en columnist op de “liberal” website Daily Kos, ging het verkeerd toen hij die twijfels ook begon te uiten. Binnen korte tijd kreeg hij de politiekcorrecte volle laag en het aantal volgers op zijn Facebook- account daalde dramatisch. Zonder uitleg of verklaring werd hij verbannen van de Daily Kos. Met één miljoen bezoekers per dag is dat geen kleine speler in de opinievorming in de USA.

Waar beginnen de twijfels van Eric Allen Bell? Ik denk, vanaf het moment dat hij zich gaat verdiepen in de islam, de koran, Mohammed en het geweld in de moslimwereld, waarvan de gemiddelde Amerikaan nauwelijks kennis heeft. Bell begint te ontdekken dat de islam niet zomaar een religie is als alle andere. Religies, die de uitdrukking zijn van gevoelens van angst en hoop. Zijn ontdekking is, dat de islam fundamenteel iets anders is; “Na het schrijven van een paar artikelen voor Michael Moore, voor een progressieve blog Common Dreams, schreef ik meer dan honderd artikelen voor de Daily Kos, een “liberal” blog, zo populair dat ze meer dan een miljoen bezoekers per dag ontvangen. Ik had het gevoel dat ik (middels de documentaire) bezig was de underdog te beschermen tegen de pestkoppen. Ik geloofde echt dat ik in deze kwestie aan de goede kant stond.”

“Maar er bleef iets zeuren. Iets dat niet helemaal goed voelt. De Arabische Lente, die ik heb gesteund, begon te ontaarden in een Arabische Winter en ik raakte meer en meer betrokken. Ik vloog naar een conferentie in Nashville met als thema de vraag: “Is de islam bevorderlijk voor democratische waarden?”….Een taxichauffeur vertelde me als Koptisch christen, dat hij vreesde voor zijn familie in Egypte: “Als de moslims de controle krijgen, en dat gaat gebeuren, zal het heel gevaarlijk worden voor mijn ouders en mijn zussen.” Na dat moment ben ik begonnen meer aandacht te besteden aan het nieuws van de islamitische nieuwszenders uit het Midden-Oosten.”

“Het was omstreeks die tijd dat ik naar mijn achterban ging en hen vertelde dat we niet bezig waren een eerlijke documentaire te maken. Ik had het gevoel dat alles in de 25 minuten versie (zie onder) slechts voor de helft waar was. Het was cruciaal om ook de zeer reële gevaren, die er binnen de islam bestaan, te laten zien. We moesten laten zien, dat datgene dat er gebeurt met deze kleine gemeenschappen van vreedzame moslims in Amerika de uitzondering op de regel zijn. Ik wilde laten zien wat er gebeurt in landen met een moslimmeerderheid, hoe vrouwen worden behandeld, dat homoseksuelen worden geëxecuteerd, dat de vrijheid van meningsuiting niet bestaat, dat de afgedwongen islamitische wet (sharia) niet in overeenstemming is met de democratische waarden – en van alles en nog wat dat ik kon bedenken om een snaar te raken bij de links-progressieve mentaliteit. En het antwoord dat ik kreeg was: “Eric, je begint te klinken
als een islamofoob.”

Iedereen had kunnen voorspellen hoe zich dit vervolgens zou gaan ontwikkelen. Eric Allen Bell wordt aangepakt door de Inquisitie van Loonwatch.com en als islamofoob weggezet. Juist op dit moment breekt er een discussie los over de NYPD, die in het instructieprogramma de documentaire “The Third Jihad” had opgenomen. In die discussie speelt de New York Times z’n eigen (onbegrijpelijke) politiek correcte rol.

De bewustwording en het uit de kast komen van Bell verloopt via de pedofilie van Mohammed, bommeldingen en Salman Rushdie. Hij noemt Theo van Gogh en vraagt zich vervolgens af hoe het met hem zelf zal aflopen.

“Is de links-progressieve opvatting dat de ´Stealth Jihad´ slechts een bizarre complottheorie is, echt waar? Wie gaat er winnen – de vrijheid van meningsuiting of de wreedheid van een groeiend aantal Jihadi’s? Ik kan alleen maar dit zeggen: “Ik stap niet achteruit, ik zal niet gepest, bedreigd, onderdrukt of geterroriseerd worden door de ´religie van de vrede´, aldus Eric Allen Bell

Noot: Zie vooral de documentaire van Bell (25 minuten), die perfect zou hebben gepast in de programmering van “Tegenlicht” etc. Het geeft een kijkje in de keuken van het “gewone” Amerika, met een inwoneraandeel van plusminus 1% moslims,  dat naar Europa kijkt en zich afvraagt: “Wat is daar in vredesnaam aan de hand?”

Bronnen:

http://frontpagemag.com/2012/02/07/the-high-price-of-telling-the-truth-about-islam/

 http://www.notwelcomedocumentary.com/

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", Islam, Islamisering, Islamkritiek, political correctness, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

13 reacties op De hoge prijs voor het vertellen van de waarheid over de islam

 1. hans van de mortel zegt:

  Het Amerikaanse volk is altijd al dom, zelfverzekerd en eigenaardig geweest. Best leuke lui hoor. Altijd gastvrij. Vlot in de omgang. Maar OOOOOW zo naïef.

  Zucht . . . De geschiedenis moet nu eenmaal zijn loop hebben. Dat heeft niks met God of die domme Darwin evolutie te maken. Uitsluitend met de illusie van het bestaan. Ik ben dan ook niet voor niets een van de grootste lolbroeken en optimisten. Elke dag telt!

  Like

 2. Marijke . zegt:

  Hans hoe veel Amerikaanen ken je? heb je er gewoont?Het is me nog al niet wat om ze allemaal dom te noemen.leg me eens uit.Ik leer graag iets.Net zo als ze hier zeggen alle amerikaanen zijn dik en moet me rot lachen ,want loop eens in dit kleine landje in de ronte en ik zie heel veel dikke mensen je tegen komt.

  Like

 3. vederso zegt:

  Bedenk aub vooral de chronologie in bovenstaand artikel. Eerst is er de politiek correcte documentaire en daarna de twijfels van Eric Allen Bell. Voor meer info. zie evt. Jihad Watch van Robert Spencer. (even zoeken)

  Like

 4. Chantal zegt:

  Alle Amerikanen over 1 kam scheren is net zo kortzichtig als alle moslims op 1 lijn stellen.

  Like

 5. vederso zegt:

  De chronologie is natuurlijk dat eerst de documentaire werd gemaakt en daarna de twijfels bij
  Eric Allen Bell kwamen. Voor meer info. zie Jihad Watch van Robert Spencer.

  Like

 6. vederso zegt:

  @ chantal. Mee eens. En eigenlijk is men in Amerika al weer veel verder en fundamenteler in de islamkritiek dan in Europa. Hoewel, ook in Europa zijn er helden en heldinnen.

  Like

 7. Roos zegt:

  @ Chantal: helemaal mee eens!

  Like

 8. “HANS VAN DE MORTEL ”
  ZOALS U DENKT OVER DE AMERIKAAN IS VOLKOMEN VERKEERD !
  ZIJ ZIJN DE VRIJHIJD DANKBAAR, MAAR ALS ER OORLOG IS DAN WETEN ZE VAN WANTEN .
  zij geven hun zelf voor vrijheid ,dat zie ik ons niet doen.
  LAAT EEN VOLK NAIEF ZIJN ,MAAR ALS JE ZE ALS VRIEND HEBT IS HET VOOR ALTIJD
  VERGEET NIET DAT HET OOK ALLEMAAL EUROPIANEN WAREN VOORHEEN .
  ***********************************************************************************************
  Als we eenmaal de WAARHEID weten dan moet er wel een andere wending in opkomst zijn,
  om er alles aan te doen om Moslims er uit te zetten wegens hun alsmaar strijdende werking in ons Europa want hun geloof steld niets voor ze bidden wel ja ,om een ander volk te vernietigen, daar staan zij voor..
  europeanen moeten net als de moslim ons kerken betreden en ook werkelijk doen daarom hebben we deze omwenteling in europa het geloof doet ons niets meer en dat is het groote mistap van ons
  net als ik zelf .

  Like

 9. Chantal ”
  Helemaal gelijk,
  we mogen de amerikaan zeker niet over 1 kant schreren ,
  zoals je zij even terug

  Bart

  Like

 10. Chantal zegt:

  Alle moslims wèl, Bart?

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Marijke tientallen jaren geleden gingen wij in Valkenburg (l) hollanders (toeristen) kijken.
  Zo banaal als die erbij liepen met hun vet rollen en hun leggings.
  Wij (domme achtergebleven limburgers) konden niet begrijpen hoe mensen er zo bij konden lopen.
  Hans je hebt jezelf weer overtroffen in jouw reactie met die “domme Darwin evolutie”.

  Like

 12. Marijke . zegt:

  Ja Louis mensen mogen van mij best kritiek hebben,Ja dat ze dom zijn om zoveel geld in Afganistan en het midden oosten te pompen,want dat is voor mij weggegooit geld en ja ik vind het vreselijk dat er zo veel geld naar die landen gaat.terwijl er zo veel arme mensen in de states zijn wat al op zig zelf een schande is.Maar om alle amerikaanen dom te noemen,ja dat is andere koek en over dat dik zijn dat hangt me de strot uit want dat hoor ik zo vaak Al mijn buurtjes daar die staan vroeg op om te lopen ,joggen en ga zo maar door,net als ze me daar vragen over de wallen hier en de koffie shops,want daar staat holland daar weer om bekent.En dat komt door de media.Want een goed verhaal doet het niet zo goed he.

  Like

 13. vederso zegt:

  Michael Coren interview met Eric Allen Bell

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s