Voor alle islamofiele feministes: Genitaliënverminking

Ongeveer 300.000 vrouwen in Duitsland zijn besneden of worden met besnijdenis bedreigd. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn het naar schatting 5600, in Dortmund 186, in de Ennepe-Ruhr-Kreis 100. Het niet officieel geregistreerde aantal is groot. Een gedupeerde kon zich lange tijd alleen maar herinneren aan “gruwelijke pijn”.

Amara Samura (naam veranderd) werd door haar vrouwenarts in de armen genomen om haar te troosten. De dokter uit Keulen slaakte een kreet van verontwaardiging toen ze het grote litteken bij haar patiënte zag. Ter gelegenheid van de Internationale dag tegen mesjesbesnijdenis vertelt de 45-jarige Soedanese Amara Samura over haar lot en de bloedige traditie, die al lang niet meer een zuiver Afrikaans probleem is. In Duitsland zijn ongeveer 300.000 vrouwen besneden of worden met besnijdenis bedreigd.

Lange tijd kon Amara zich alleen maar een “gruwelijke pijn” herinneren. “Al het andere had ik verdrongen, ik heb leren leven met de pijn”, zegt de juriste. Tot op de dag, toen ze vier jaar geleden door twee mannen werd overvallen. Er kwamen oude herinneringen boven. Amara ging naar een psychiater. “Toen de psychiater mij voor het eerst vroeg wat er in mijn jeugd gebeurd was, moest ik overgeven”.

Vrouwen, die niet weten wat er gebeurd is, die alleen maar weten, dat er iets gebeurd is. Zulke patiënten bezoeken vaak de praktijk van de gynaecoloog Dr. Christoph Zerm uit Herdecke. Eigenlijk is het taboe om erover te praten. In hun cultuur worden de vrouwen uitgestoten als ze met dit probleem naar een dokter gaan, schetst Zerm. Maar de pijn drijft dan toch enkele gedupeerden naar de praktijk. Steeds opnieuw ziet de gynaecoloog dat de clitoris en de schaamlippen zijn afgesneden en de wonden werden dichtgenaaid, zodat er slechts een gaatje ter grootte van een lucifer overblijft. Menstruatiebloed komt niet naar buiten. Het begint te etteren. De slecht geheelde wond gaat ontsteken. Deze vrouwen zouden vaak 30 minuten lang nodig zijn om te plassen, iedere keer met veel pijn, zegt Dr. Zerm. “Het is erger dan dat men bij een man de penis zou hebben afgesneden”. En de pijn is niet alles.

Amara Samura was verliefd. En ze glimlacht nu nog als ze over hem praat. “Hij was de droom van iedere vrouw”, zegt ze. De toenmalige studente was 25 jaar oud toen ze de musicus uit Keulen leerde kennen. Maar de relatie liep stuk. Zoals tot nu toe iedere grote liefde in het leven van de knappe Afrikaanse. Ook het huwelijk met de vader van haar 8-jarige dochtertje is mislukt. Amara is ervan overtuigd dat hierbij telkens haar besnijdenis een belangrijke rol heeft gespeeld. Ze is blij dat ze haar eigen dochter voor dit lot kan behoeden.

Voor andere meisjes is het vaak te laat. Jawahir Cumar heeft zeven jaar geleden het tot nu toe enige adviesbureau in de deelstaat Nordrhein-Westfalen opgericht waar besneden vrouwen voor hulp naar toe kunnen. “De gedupeerden komen uit Münster en Paderborn naar Düsseldorf”, zegt ze. Iedere dag maken Jawahir en haar medewerkers zes uur vrij voor gesprekken met vrouwen, die raad vragen. Vaak bellen jonge vrouwen of meisjes op, die al besneden werden en nu weten dat hun kleine zus weldra aan de beurt is. “We gaan dan naar de gezinnen toe en proberen de mensen ervan te overtuigen het niet te doen. Als ze hier geen gehoor aan geven, moeten we dreigen met de politie en uitzetting”, zegt Cumar. Tot nu toe zouden alle ouders zijn omgepraat. In 2011 konden zodoende 17 meisjes in Nordrhein-Westfalen worden gered.

Door middel van seminaries probeert Cumar leerkrachten van basisscholen en kleuterscholen voor dit thema gevoelig te maken. “Alle alarmbellen moeten gaan rinkelen als een meisje vertelt dat ze naar Afrika vliegt en dat er daar een groot feest voor haar wordt georganiseerd”, zegt Cumar. Maar in veel gevallen ontdekken pedagogen dit thema te laat. Opvoeders en basisschoolleraren zouden vaak over kinderen vertellen, die volledig in de war van de reis naar Afrika zouden terugkomen, alleen nog maar stil in een hoekje zouden zitten en niet meer zouden spelen.

Ook vrouwen en mannen uit gemengde huwelijken komen naar het adviesbureau. Jawahir Cumar kan zich één specifiek geval heel goed herinneren: Een Duitse vrouw vloog met haar Afrikaanse man naar zijn geboorteland. Tijdens een uitstapje lieten ze hun 5-jarige dochtertje bij de oma. Toen ze terugkwamen, troffen de geschokte ouders een besneden kind aan.

Ook de familieleden van Amara Samura bellen vaak op en vragen wanneer Luna bij hen op bezoek komt, maar de moeder is wantrouwend. Ze is niet van plan haar dochtertje voor te stellen aan de familieleden. Want tijdens de therapie heeft ze geleerd haar herinneringen terug te krijgen. Oom, tantes, oma´s, opa´s, vader en moeder. “Ze hebben gedanst en waren vrolijk toen ik daar lag en deze pijn over me heen moest laten komen. Ik droeg uiteraard een rode jurk, zodat niemand het bloed kon zien. Niemand van hen heeft me geholpen”, vertelt de vrouw.

Vanaf die dag zou Amara haar moeder nooit meer zo in haar armen hebben kunnen nemen dan daarvoor. Toen ze drie en een half jaar oud was, is ze haar vertrouwen kwijtgeraakt. Tot op de dag van vandaag, bijna twintig jaar na de dood van haar moeder, probeert Amara haar te vergeven. Maar dat kan ze nog steeds niet goed.

Bron:

http://www.derwesten.de/gesundheit/genitalverstuemmelung-ein-opfer-aus-nrw-erzaehlt-id6321077.html

Auteur: Linda Zuber

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Duitsland. Bookmark de permalink .

57 reacties op Voor alle islamofiele feministes: Genitaliënverminking

 1. vederso zegt:

  Gruwelijk EJ, maar hier gaat het om. Gaan we progressief-links nog eens inpeperen dat ze zich niet schaamden grapjes te maken over een besneden Ayaan Hirsi Ali? Wat mij betreft tot in alle eeuwigheid.

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Ik heb even een eigen interpretatie aan de titel gegeven vederso!! 😉

  Like

 3. DE GROOTSTE WAANZIN DER GELOOF .IS HET VERMINKEN VAN JE EIGEN KINDEREN .
  WAT IK HIER VAN UIT MAAKT IS iS DAT HET EEN BLOEDDORSTIGE REGIME IS DIE ZIJN WEERGA NIET ZAL TOEGEVEN EN IN GEEN 1000 JAAR . ZE STRALEN ZELF EEN SOMBERHEID UIT WANT HET GELOOF HEEFT HUN ZO VER VERMINKT DAT ZIJ ER NOOIT UIT ZULLEN KOMEN.

  Bart .

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  Je hoeft niet in hoofdletters te typen Bart! We begrijpen je zo ook wel! 😉 😀

  Like

 5. Roos zegt:

  Vreselijke traditie die plaatsvindt in islamitische, maar ook in christelijke en animistische bevolkingsgroepen in Oost-Afrika.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  En hier nog eentje!:

  Like

 7. vederso zegt:

  Controle op deze barbaarse on-praktijk schijnt in Nederland weer niet te lukken. Omdat alle instanties politiek-correct wegduiken. Enige oplossing; vertrekken met de gehele familie na constatering van een geval van genitale mutilatie. Mijn voorspelling; binnen een jaar doet zich dit probleem in Nederland niet meer voor. Maar, andere cultuur weet je wel……(kots)

  Like

 8. Roos zegt:

  Oh ja, ik heb er ook bijgezet ‘islamitisch’. Maar het is onrealistisch om te doen alsof het een islamitisch gebruik is. Sommige moslims houden tradities in stand die stammen uit de tijd van voor de Islam. Dit is een voorbeeld daarvan. Het id dus een cultureel gebruik, maar dat maakt het niet minder erg natuurlijk. Wel moeilijker te voorkomen. Maar ik ben blij dat mensen alles op alles zetten om die meisjes te redden. Want dit is vreselijk en het maakt je leven kapot!

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  Waarom zou de islam een traditie in stand willen houden van voor de tijd van de islam?? Welk nut heeft dat voor de islam? Wat de islam altijd gedaan heeft, is na een verovering alle sporen van een volk uitwissen, de uitvindingen overnemen en ermee pronken alsof deze van henzelf zouden zijn en dan zouden ze deze “traditie” in stand willen houden?
  Iedereen weet, dat deze praktijk een enorme mishandeling is. Dat zouden zelfs islamitische doktoren en psychiaters moeten kunnen weten.

  Like

 10. Roos zegt:

  Dat wil ‘de islam’ dus niet, dat willen mensen uit delen van Afrika die denken dat dit een islamitisch gebruik is… Ik weet alleen vanuit bronnen dat de Profeet Mohammed zijn volgelingen zelfs aanmoedigde tot een voorspel met hun vrouwen. Nou, dat staat natuurlijk haaks op dit achterlijke ritueel.

  Like

 11. vederso zegt:

  @ Roos. Welk percentage in Egypte…..en dan schrik ik. Men (UN) gaat uit van 80 % besneden vrouwen en dat gaat niet minder worden na de Arabische Winter.

  Like

 12. Chantal zegt:

  @Roos
  “dat de Profeet Mohammed zijn volgelingen zelfs aanmoedigde tot een voorspel met hun vrouwen”

  Je zult het aanbieden van de lollie bedoelen zoals pedofiel Mohammed die aan zijn 6 jarige kindbruid Aisha voorhield.

  Zum kotzen!

  http://www.amazon.com/gp/product/B003MB3MB8

  Like

 13. Chantal zegt:

  Als ze jonger zijn dan 9 jaar wordt ‘thighing’ aanbevolen binnen de islamitische woestijnideologie.

  Like

 14. Marijke . zegt:

  Roos hoe kan je dit nu een haat site noemen,dit is toch geen haat maar de pure waarheid,kom op Roos haal je hoofd uit het zand,hier kan je toch je oogen niet voor sluiten?Het zal je kind maar zijn,het is echt om te kotsen en als ik dit zie word ik echt niet goed.Arme kinderen.

  Like

 15. Johanna Haarlem zegt:

  en dan de problemen die deze vluchtelingen hier hebben als ze moeten bevallen want ze raken toch zwanger ondanks het kleine gaatje ….ik sprak met een gynacologe die werkte in een opvang voor asielzoekers de vrouw had tranen in de ogen toen ze het vertelde..de pijn is ondragelijk en de vrouwen(meisjes) moeten zover ingeknipt worden voor de bevalling drama dus…

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb de tekst overgeslagen, omdat ik er in het verleden al genoeg over heb gelezen en bloedlink word als ik nieuw soortgelijke leesvoer onder ogen krijg. Misdadigers zijn het die op basis van een verzonnen pak papier tussen twee kaften vrouwen en vaak zeer jonge meisjes
  van hun mooiste gevoelens beroven, eea met het GOORSTE gereedschap dat een mens zich kan voorstellen. Heb voor de gelegenheid het archief van de Revu eens bekeken. Gaat niet verder dan tot 2009. Jammer. Want anders was er vast wel een link geweest naar het artikel
  “Voor 1750 euro doe ik het”, verschenen in Revu nr 38 van 19-9 t/m 25-9-2007.
  De rest laat ik achterwege. Naar aanleiding van dat under cover-onderzoek werden Kamervragen gesteld door Agnes Kant(SP) Edith Schippers(VVD) en Mirjam Sterk(CDA)
  O ja, deze gore praktijken gebeuren ook in ons land, op keukentafels, dat staat in dat artikel.
  Om rustig te worden krijgen de slachtoffers van deze gore praktijken een… lolly.
  Mijn oplossing: alle kinderen halfjaarlijks verplicht naar de schoolarts en zodra deze praktijken aan het licht komen(dat kan gewoon niet anders, want je kunt het niet verbergen), denaturaliseren en uitzetten naar land van herkomst.
  Jammer dat reeds in 1878 een bepaald idee toen niet in daden werd omgezet.
  http://tinyurl.com/3wdvven
  En natúúrlijk moet de besnijdenis van jongetjes ook verboden worden. Oogleden snij je toch ook niet weg op basis van pseudoreligieus geouwehoer en verzinsels..???
  http://tinyurl.com/4ees7cl

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @Chantal, 9-2, 00:36: Filmpje is één van de beste bewijzen dat de meeste aanhangers van dat verdomde woestijngeloof, mede door de GESTOORDE citaten van Khomeini*, de grond niet waard zijn waar ze op lopen en al helemaal niet door een debat(kuch, kuch, kuch) te beginnen over de gevoelens van kleuters en nota bene babies…
  Gètverdèmme…!!!Ongelofeloos dat tig moslimclubs en aanverwante “culturele” verenigingen
  nog subsidie krijgen in dit land. Om misselijk van te worden.
  *zijn citaten werden ergens in de jaren ’70 van de vorige eeuw in boekvorm uitgegeven.
  Als ik me niet vergis staan nog een aantal pagina’s op het HVV-archief.

  Like

 18. Linsky zegt:

  Ze worden ze met de dag gestoorder:
  ——————
  Salafist wil van Egyptisch parlement moskee maken
  De Arabische lente heeft heel wat gespuis laten bovendrijven.

  Zoals deze man, die lid is van de Salafistische fractie in het Egyptische parlement. Tijdens een doodgewone discussie zoals die wel meer gevoerd worden in parlementaire organen over de hele wereld begint de salafist ineens een gebed te verkondigen. De voorzitter maant hem tot kalmte – want hè, er is een moskee vlakbij, dus waarom moet dat hier? – maar de arrogante salafist steekt gewoon z’n vingers in z’n oren. Hij gaat door met z’n Allah ahkbar en weet ik wat voor Arabische kreten nog verder.

  De voorzitter van dit parlement verdient respect voor z’n daad. Een parlement is om te overleggen, een kerk of moskee om te bidden. Als je die twee door elkaar haalt, ben je voor beide instanties respectloos bezig. De salafisten, die deze man hebben afgevaardigd voor een parlementsfunctie, zijn nogal een gestoorde club dus.

  Met video…………..
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/02/salafist-wil-van-egyptisch-parlement-moskee-maken

  Like

 19. Linsky zegt:

  Eenheidsakkoord met Hamas toont het ware gelaat van Mahmoud Abbas

  Midden-Oosten expert, professor Moshe Sharon, Professor Emeritus in het Departement voor Islamitische en Midden-Oosten Studies aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, zei dinsdag 7 februari dat de verzoeningsovereenkomst die ondertekend werd door Mahmoud Abbas, chef van de Palestijnse Autoriteit en voorzitter van de Al Fatah factie, met de terreurorganisatie Hamas, de ware kleuren laat zien van Abbas………………..
  http://brabosh.com/2012/02/09/pqpct-fry/

  Like

 20. Linsky zegt:

  De Engelse overheid heeft kennelijk zo haar eigen methoden! 😦
  ——————————–
  Engelse meisjes van 13 krijgen anticonceptie-implantaat op school zonder medeweten van hun ouders

  Maar liefst 9 middelbare scholen in Southampton namen deel aan het overheidsinitiatief om tienerzwangerschappen tegen te gaan. Meisjes van 13 krijgen anticonceptie toegediend middels een onderhuids implantaat ter grootte van een luciferstokje. Hun ouders waren daarvan niet op de hoogte gesteld en dat leidt nu uiteraard tot een storm van protesten.

  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9065998/Girls-13-given-contraceptive-implants-at-school.html

  Like

 21. Linsky zegt:

  Politieke Correctheid: neef en nicht huwelijken onder moslims heeft geleid tot een epidemie van de dure gezondheidsproblemen voor het Verenigd Koninkrijk

  75% van de Pakistaanse moslims trouwen met neef cq. nicht. Moslim kinderen hebben 13 keer meer kans om geboren te worden met ernstige geboorte en mentale gebreken dan niet-moslims als gevolg van de gearrangeerd of gedwongen huwelijken met neven en nichten. De daaraan verbonden kosten voor de National Health Service zijn astronomisch en een onredelijke last voor de belastingbetaler.

  Meer video: deel -2 – 3
  http://barenakedislam.com/2012/02/09/political-correctness-re-cousin-marriage-among-muslims-has-resulted-in-an-epidemic-of-costly-health-issues-for-the-uk/

  Like

 22. Linsky zegt:

  Islamofoben vrezen de sharia
  Arabist Hans Jansen

  Waarom maken islamofoben toch zo’n drukte over de sharia? Als vrome moslims dat nu een beetje ingevoerd willen hebben, wat zullen wij ons daar zorgen over maken? Goed, christelijke geintjes als verplichte zondagsrust, of geen passief kiesrecht voor vrouwen, daaraan gaat de wereld toch ook niet ten onder? Waarom gunnen we die moslims niet hun eigen geintjes? Wij met onze prachtige moderne samenleving hoeven voor zulke restanten van wat wel eens ‘woestijnvroomheid’ genoemd wordt, toch waarachtig niet bang te zijn? Godsdienst is wereldwijd aan het verdwijnen, wat zullen we ons angstig laten maken?
  http://hoeiboei.blogspot.com/2012/02/islamofoben-vrezen-de-sharia.html#more

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  Zal vast en zeker sarcastisch bedoeld zijn, van Jansen. Hoop ik.

  Like

 24. Linsky zegt:

  Vraag ‘m dat effe Decky. 🙂
  Je weet ’t maar nooit tegenwoordig. 😦

  Like

 25. louis-portugal zegt:

  Wat een onmenselijke rotsooi is dat besnijden.
  Ik wist niet dat het zoveel voorkwam als ik nu zie op jullie links.
  Ik kan niet bevatten dat o.a. de nederlandse feministen met boegbeeld OPZIJ daar niet harder tegen ageren.
  Heel links hoor je er niet over.
  Het is zoals met alles wat binnen hun omgeving behoort, en of het nou fraude in eigen gelederen of wat dan ook is, het wordt doodgezwegen en dat met de msm in instinctieve samenwerking.

  Linsky ik kan het me wel voorstellen.
  Engeland is kampioen op het gebied van kindergeboorte bij 13 jarige in Europa.
  Ik heb moeite om dat te begrijpen met zoveel mogelijkheden tot anti-conceptie.

  Like

 26. G.Deckzeijl zegt:

  @Louis-Portugal: Ja, wat een rotzooi hè? Je kunt er zelf ook veel tegen doen door de volgende lijst ten volle UIT TE BUITEN! http://tinyurl.com/84r2jh7
  Begin er vandaag mee. Wellicht voorkom je daarmee de mutilatie van nog meer kinder-genitaliën.!

  Like

 27. Morticia zegt:

  Wat een gruwelijkheid zeg! Maar ik stel voor dat we dit verhaal ff doorsturen naar dat achterlijke blaatschaap daar in Groningen…die wou toch zo graag in boerka? Nou, misschien wil ze dit ook eens uitproberen? Als je A zegt, ook B zeggen mevrouw Dekker!

  Like

 28. Linsky zegt:

  Hé Decky, hebben we met Roos niet onze eigen Fulco in huis, 🙂

  Like

 29. Linsky zegt:

  Kamervragen naar aanleiding van eerste tv-interview hackersclub.

  Het ondergrondse Tor-netwerk is een speeltuin voor pedofielen. Politie en Justitie hebben het nakijken. Dat is de uitkomst van het eerste interview in hun bestaan van de Nederlandse tak van Anonymous, de grootste hackersgroep ter wereld. Zondag spreekt Alberto Stegeman in Undercover in Nederland in het diepste geheim met een gemaskerde woordvoerder van de hackersgroep. Zij wijzen hem de weg naar het anonieme netwerk waar gebruikers en makers van kinderporno anoniem en ontraceerbaar blijven

  http://www.sbs6.nl/programmas/undercover-in-nederland/over

  Like

 30. Morticia zegt:

  Ja en je zult zien dat justitie wéér geen actie zal gaan ondernemen, ondanks dat ze het op een presenteerblaadje aangeboden krijgen! Want dan zijn ze zelf ook uitgespeeld natuurlijk.

  Like

 31. Marijke . zegt:

  Nou linsky ik ben echt niet in slaap gevallen met dat filmpje wat je geplaats hebt,alle drie delen gezien,wat een puin hoop,enzo triest

  Like

 32. Linsky zegt:

  Gelukkig dat er mensen wakker blijven. 🙂

  Like

 33. Linsky zegt:

  Engeland voert dit jaar medicijnen met ingebouwde microchips in!

  Stapje voor stapje wordt onze samenleving veranderd in één grote, volledig gecontroleerde digitale gevangenis.

  Onder het voorwendsel patiënten helpen te herinneren dat ze op tijd hun pillen moeten innemen worden in Groot Brittannië tot aan het einde van 2012 medicijnen voorzien van ingebouwde microchips. De chips met de naam Helius of Raisin Personal Monitor zijn ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Proteus Biomedical en geven na inname een bluetooth signaal af aan een kleine digitale monitor die op of in het lichaam wordt geplaatst. Deze maakt vervolgens contact met het internet en laat de behandelende instantie weten dat de persoon tijdig zijn medicatie heeft geslikt. De microchips kunnen echter nog veel meer doen als alleen maar een signaal afgeven en zijn in staat om allerlei lichaamsfuncties en zelfs de psychische toestand te monitoren.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=652901&r=1&tbl_archief=&

  Like

 34. G.Deckzeijl zegt:

  @Morticia 9-2, 13:11 Hier is alle info. http://tinyurl.com/6ukctoy
  Grijp je kans. Maak een tiny van deze pagina’s en stuur ze op.

  Like

 35. Linsky zegt:

  Decky, je link voor Morticia werkt niet 😦

  Like

 36. Linsky zegt:

  h/t Marijke:
  WAR!! On the streets of American

  FEMA= Federal Emergency Agency

  The movie was showing an exercise in the event of acts of terrorism within the USA, also clips of various protest that took place over the last few years . The idea of who ever put the clips together was to make people think we are heading toward a police state. (not true). It shows the authority FEMA has in the event we are faced with the type of problems we have seen in Libya,Tunisia,Egypt and Syria. I was also surprised at how much authority this Agency has, but not frighten by it. LE09=Federal Level Exercise 09, was a military exercise shown with the Tanks and foreign troops on American soil.

  All the films were put together to make people aware of what goes in Congress. Every day bills are passed are proposed and we the average American is not aware of them, some or for the betterment and some are questionable. If you don’t know you cannot question them. Go to Google and type in FEMA and you can see the many different areas of disasters that FEMA is responsible for handling. My only problem is with the amount of authority this agency has.

  FEMA Mission

  FEMA’s mission is to support our citizens and first responders to ensure that as a nation we work together to build, sustain, and improve our capability to prepare for, protect against, respond to, recover from, and mitigate all hazards.

  DISASTER. It strikes anytime, anywhere. It takes many forms — a hurricane, an earthquake, a tornado, a flood, a fire or a hazardous spill, an act of nature or an act of terrorism. It builds over days or weeks, or hits suddenly, without warning. Every year, millions of Americans face disaster, and its terrifying consequences.

  On March 1, 2003, the Federal Emergency Management Agency (FEMA) became part of the U.S. Department of Homeland Security (DHS).

  I hope my explanation make the video clips more understanding

  And allow you to draw your conclusion of what you have seen.

  Like

 37. Daniël Deblaere zegt:

  Destijds meldde ik aan de Gentse politie en aan de ombudsvrouw dat er Vlaamse meisjes ( van Marokkaanse afkomst) in de Scheringstraat -in de ongemeen boeiende en kleurrijke wijk, de Brugse Poort – te Gent besneden werden… (Het was mijn vrouw die deze praktijken te weten kwam, nadat één van de bevriende meisjes het haar i vertrouwen en onder een stortvloed van tranen destijds vertelde).
  Een geïmporteerd gebruik in de Nederlanden, anno…

  Like

 38. Chantal zegt:

  @Daniel

  En de Gentse poltie en die ombudsvrouw wisten ongetwijfeld niet beter te doen dan vergoelijkend de ogen te sluiten voor deze misdadige praktijk van onze cultuurverrijkers

  Like

 39. Chantal zegt:

  De Somaliese Soraya Miré schreef een boek over de pijn die FGM (Female Genital Mutulation) in haar leven teweeg bracht:
  http://www.sorayamire.org/the_book.asp

  Op 13 jarige leeftijd mocht zij niet langer ‘op drie benen lopen’ en moest onder het mes om ‘het geschenk’ te mogen ontvangen.
  Duidelijk wordt ook dat deze barbaarse praktijk van afschuwelike verminking de vrouwelijke seksualiteit niet voorbehouden is tot woestijnnomaden maar ook op de hoogste maatschappelijk niveau voorkomt.

  Like

 40. Chantal zegt:

  Nog maar eens proberen dat clipje hier direct te posten.
  Het is belangwekkend genoeg, zeker ook omdat eveneens de waanzinnige religieuze praktijk van de jongensbesnijdenis over het voetlicht gebracht wordt.

  Like

 41. Bas de Vries zegt:

  Normaal zou ik zeggen: Wil je asjeblieft niet meer van zulke artikelen schrijven. (Ik ben zelf een besneden man en weet hoe het voelt, de pijn bij een vrouw moet wel haast onbeschrijfelijk zijn). Maar nu ik er nogmaals over nadenk: Keep ‘em coming!

  Like

 42. E.J. Bron zegt:

  @Bas

  Dat is ook zeer zeker de bedoeling Bas!! 😉 😀

  Like

 43. G.Deckzeijl zegt:

  @Bas: heb je m’n link naar Henry Sturman nog gelezen..???

  Like

 44. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky & Morticia: http://tinyurl.com/6ukctoj

  Like

 45. Chantal zegt:

  Het staat zo slordig daar om 19:18, dus toch die zin maar even corrigeren:

  Duidelijk wordt ook dat deze barbaarse praktijk van afschuwelike verminking der vrouwelijke seksualiteit niet voorbehouden is tot woestijnnomaden maar ook op het hoogste maatschappelijk niveau voorkomt.

  Like

 46. E.J. Bron zegt:

  Dan maar helemaal goed Chantal!:

  Duidelijk wordt ook dat deze barbaarse praktijk van AFSCHUWELIJKE verminking der vrouwelijke seksualiteit niet voorbehouden is AAN woestijnnomaden, maar ook op het hoogste maatschappelijke niveau voorkomt.

  Like

 47. Chantal zegt:

  Ja, nu klopt het helemaal, E.J!
  Zie je, samen komen we er wel. 🙂

  Like

 48. E.J. Bron zegt:

  Ik ben in het voordeel Chantal. Ik heb een bewerkingsknop voor ieder comment dat geplaatst wordt. Reaguurders hebben die niet bij deze versie van WordPress helaas.
  No hard feelings at all! (als je weer een foutje ontdekt, meld het gewoon even, dan verbeter ik hem zelf direct in een van jouw comments). 🙂

  Like

 49. Chantal zegt:

  Dank voor het aanbod, E.J.
  Volgende keer zal ik proberen tot 10 te tellen alvorens op de verzendknop te drukken. 🙂

  Like

 50. Columnist zegt:

  Het besnijden van jongens zou AIDS tegengaan.

  Like

 51. G.Deckzeijl zegt:

  Dat laatste is ONZIN, columnist. Zie 9-2, 10:05, link 2.

  Like

 52. Bas de Vries zegt:

  @G.Deckzeijl. Bedankt voor je reactie. Ik kende het al maar Henry heeft gelijk. Ik vind dat elke man, die volwassen en met volgeweten overgaat tot besnijdenis, dit moet kunnen doen. Onverzekerd uiteraard. Ik ben zelf redelijk tevreden maar ook ik ben verkeerd voorgelicht. Daarnaast is het monsterlijk om deze praktijk die zo masaal bij kinderen wordt toegepast, te verexcuseren.

  Toch even voor perspectief een filmpje over besnijdenis. Ook hier wordt de link tussen aids (en andere besmettingen) en besnijdenis bij jongens nog eens toegelicht.

  Ik ben het niet helemaal met deze persoon eens maar hij geeft wel bronnen. Bovendien lees de info. Ook de discussie in de comments is interessant.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s