Ayaan Hirsi Ali: Waarom zwijgt de wereld over de moorden op christenen?

In grote delen van de islamitische wereld is een “volkerenmoord” op christenen aan de gang, waarover het publiek ontoereikend wordt geïnformeerd. In de media is veel sprake van “islamofobie” (dwangmatige angst voor de islam), maar haar omvang verbleekt in vergelijking tot “bloedige christofobie”.

Dat schrijft de uit Somalië afkomstige Nederlandse politica, vrouwenrechtenactiviste en islamcritica Ayaan Hirsi Ali in het Amerikaanse tijdschrift “Newsweek”. In islamitische landen zoude onderdrukking van christelijke minderheden de afgelopen jaren de norm geworden zijn – van West-Afrika tot aan Zuid-Azië. In enkele regio´s zou de staatsmacht optreden tegen christenen, in andere zouden ze om geloofsredenen door groepen opstandelingen vermoord of verjaagd worden. De zwijgzaamheid van de media zou meerdere oorzaken hebben –enerzijds de angst om nog meer geweld te provoceren, anderzijds echter ook de invloed van islamitische lobbygroeperingen. Deze zouden er met succes voor hebben gezorgd, dat ieder voorbeeld van anti-islamitische kritiek als “islamofobie” gebrandmerkt zou worden.

Het bestaan van de christenen staat op het spel

Volgens de atheïstische publiciste moet de “samenzwering van het zwijgen” met het oog op de christenvervolging stoppen. Er zou niets anders op het spel staan dan het bestaan van de christenheid en andere religieuze minderheden in de islamitische wereld. In veel landen zouden christenen vanwege hun geloof constant in angst leven. Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn in het West-Afrikaanse Nigeria, waar de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram (“westerse ontwikkeling is zonde”) zou huishouden. Vorig jaar zou zij minstens 510 mensen hebben vermoord en meer dan 350 kerken in brand hebben gestoken. Onder de kreet “Allah is groot” vielen zij met vuurwapens, benzinebommen en machetes christenen aan. In Soedan zou het radicaalislamitische regime zijn oorlog tegen de christelijke minderheid voortzetten. Ook sinds de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan vorig jaar zouden er volgens informatie van de VN 75.000 burgers verjaagd en hun huizen geplunderd zijn.

Gewapende mannen overvallen christelijke humanitaire hulporganisatie

Andere landen, waarin christenen het slachtoffer van brutaal geweld zouden worden, zouden bijvoorbeeld Egypte met aanvallen op de Koptischorthodoxe minderheid en Pakistan zijn. Daar zou een “draconische blasfemietwet” gelden, die iedere zogenaamde belediging van de profeet Mohammed bestraft. In het jaar 2010 zouden tien gewapende mannen kantoren van de christelijke humanitaire hulporganisatie World Vision aangevallen en daarbij zes mensen gedood hebben. De militante moslims zouden beweerd hebben, dat World

Vision de islam zou ondermijnen. In werkelijkheid, aldus Ayaan Hirsi Ali, hielp de organisatie de overlevenden van een aardbeving. Als andere voorbeelden voor landen met christenvervolging noemt ze Indonesië, Saoedi-Arabië en Ethiopië.

“Opgeblazen sprookje van westerse islamofobie”

Christelijke minderheden in islamitische landen zouden “de bescherming van hun samenlevingen zijn kwijtgeraakt”, zei de directrice van het Centrum voor religievrijheid aan het Hudson Instituut, Nina Shea (Washington). Om de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting te bevorderen, stelt Ayaan Hirsi Ali voor dat het Westen zijn miljarden ontwikkelingshulp als “hefboom” gebruikt tot het bewaren van de mensenrechten. Ook handelsbetrekkingen zouden aan de bescherming van de geloofsvrijheid moeten worden verbonden. Ayaan Hirsi Ali: “In plaats van in opgeblazen sprookjes van westerse islamofobie te tuinen, zouden we duidelijk positie moeten kiezen tegen de christofobie in de islamitische wereld.”

Ayaan Hirsi Ali is een ongelooflijk dappere vrouw, die op grond van haar duidelijke kijk en houding tegenover de islam uit veiligheidsredenen Europa moest verlaten en emigreerde naar de VS.

Bron:

http://www.idea.de/nachrichten/detailartikel/artikel/warum-schweigt-die-welt-zum-morden-an-christen-1.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Arabische wereld, Christenvervolging, Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

20 reacties op Ayaan Hirsi Ali: Waarom zwijgt de wereld over de moorden op christenen?

 1. Marie zegt:

  Ayaan is een heldere geest. Daarom ligt ze ook onder vuur. Wie echt weten wil heeft de MSM al lang de rug toegekeerd. En zoekt op het internet naar informatie.
  Het is me werkelijk een raadsel hoe al die zichtbare rabiate moordlust nog door onnozelen in het Westen als een gevolg van economische achterstand opgevoerd wordt.
  Oorzaak en gevolg omkeren, destructieve achterlijkheid lijdt tot een economisch moeras. Zoals al eerder op dit blog duidelijk werd , de overvloed aan ongewenste en economisch hinderende zonen moeten naar het Westen kunnen ontsnappen. Waarna het mindless breeding doorgaat omdat er een ventiel voor de gevolgen aanwezig is.
  En al die overbodige zoontjes die zich binnen weten te wurmen hebben geen enkele toegevoegde waarde,. Alleen hoofdpijndossiers, die wij in onze geschifte do-gooders mentaliteit proberen te hervormen tot ongevaarlijke burgers.
  Omdat we blijkbaar in ons auto-immuun onvermogen geen parasieten meer mogen identificeren en elimineren.

  Like

 2. hans van de mortel zegt:

  Wat nou gelul over islamofobie als angst voor islam?

  Ik heb helemaal geen angst voor dat achterlijke imbeciele zooitje ontoerekeningsvatbare door Allah gestoorde godsdienstwaanzinnigen. Beschikte ik over de bom . . . ik zou mij nu geen moment meer bedenken (ik heb er lang genoeg over nagedacht) en direct de bom gooien. Herstel: meerdere bommen. Want dat islam met wortel en tak uit onze kennisbeschaving uitgeroeid moet worden, staat als een paal boven water. Ik ben in hart en nieren atheïst. Desnoods mag die paal boven water vervangen worden door het achterlijke christelijke kruisbeeld. Maar beter zoiets dan de subversie door een ongecoördineerd stelletje middeleeuwse achterlijke heidense weerzinwekkend onmenselijke zandbak malloten die zich ejaculerend voor eeuwig verbonden hebben aan de perverse sadist en historische psychopaat van Arabische origine met de walgelijke succesvolle criminele naam Mohammed.

  Het wordt de hoogste tijd dat wij onze aversie tegen de achterlijkheid van islam luid en duidelijk kenbaar maken naar alle mohammedanen. Te beginnen in ONZE kennisbeschaving. Je houdt het toch niet voor mogelijk dat dit soort parasieten vrolijk open en bloot ronduit voor een rigide intolerante godsdienstwaanzinnige structuur kiest in onze samenleving? En toch gebeurt dit. Kijk maar eens om je heen met al die hoofddoekjes, die zich met de dag vermenigvuldigen.Tot de jeugd aan toe. Al vanaf zeven jaar!

  Als morgen alle moslims door de wil van Allah van deze aardbodem verdwenen zijn, zal ik er geen traan om laten. Sterker nog, ik zal Allah dankbaar zijn en deze muziek opzetten:

  Like

 3. hans van de mortel zegt:

  Jullie weten toch dat moslims niet van muziek mogen houden? Laat staan luisteren naar westerse verdorvenheid, ontstaan uit spontaan verheerlijkte geestelijke inspiratie en creativiteit. Nog iets bekend van de een of ander uitvinding de laatste tijd door een moslim? Ik denk aan de paperclip, de ritssluiting, het elastiekje. Nou, een paar simpele onbenullige dingen. Dus ik zal het maar niet hebben over het verstand, de hersenen, de intelligentie. Ik denk daarbij aan Einstein en al die andere geniale joden die het achterlijke zooitje van islam en masse in het zand lieten bijten.

  Dat was niet voor niets. Dat was zonder meer de wil van Allah.

  Nog nooit zulk een achterlijke cultuur en volk mee gemaakt dan al die zandbak gerelateerde mohammedanen die zich krampachtig vasthouden aan de weerzinwekkende angstaanjagende sadistische praatjes van de hun o zo bewonderde perverse pedofiele zelfbedachte proleet profeet Mohammed.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb elders op dit blog een link geplaatst naar een interview van Ayaan uit de Azijnbode van 4-5-2005. Dat is voor het moment voldoende lijkt me.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Zij heeft hier natuurlijk helemaal gelijk.
  Maar aangezien de linkse elite met de islam in een bed ligt is het wel logisch want zij controlleren de MSM.

  Like

 6. Marijke . zegt:

  Fijne vrouw en intelligent en hier vergruist,door de moslims en bepaalde mensen in den Haag.jammer hoor ,maar goed voor haar wat ze bereikt heeft.Go girl.

  Like

 7. @ G.Deckzeijl 10 februari 2012 om 20:49
  Ik heb het gelezen. Prima link!

  Like

 8. Linsky zegt:

  Hirsi Ali: christenhaat in islamitische landen snelgroeiend probleem

  De zogeheten Arabische Lente blijkt voor christenen heel wat minder florissant uit te pakken. Ook in andere islamitische landen staat het sein op rood voor christenen en andere religieuze minderheden. Is er een toekomst voor religieuze minderheden in islamitische landen?
  Aan de ‘stille oorlog’tegen de christenen maken volgens Hirsi Ali niet alleen militante islamieten zich schuldig, maar ook islamitische overheden. Kerken worden in brand gestoken, christenen verjaagd uit gebieden waar ze eeuwenlang woonden. Ze worden aangevallen, gevangengezet of vervolgd, maar internationale ophef blijft uit.

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/hirsi-ali-christenhaat-in-islamitische-landen-snelgroeiend-probleem/

  Like

 9. Wie wil nou een volkerenmoord toegeven !!

  Like

 10. “Hoi hoi Hans van Mortel ”
  Hoevelen van ons denken het zelfde, ik ben in ieder geval met je eens.
  Straatlopenden herrie schoppers moeten we ergens heen voeren en er uit gooien
  tot ze het afleren wel je masker op en nummerplaat verduisteren hihi .
  Die Kerken moeten we van hun ook plat maken ,horen hier niet te
  zijn is er geen oplos smeersel dat steen verbrijzeld?

  ik zit op hyves

  Like

 11. Ze had moeten blijven hier .Jammer vs is ook wel goed

  Like

 12. Pingback: Syrië: De “revolutie” wordt steeds islamitischer | E.J. Bron

 13. Pingback: Syrië: De “revolutie” wordt steeds islamitischer | AmsterdamPost

 14. dino the crusader zegt:

  omdat christenen pedofielen zijn die gedood moeten worden…

  Like

 15. rommel zegt:

  Ook niet waar. Het is de koran die pedofilie proclameert. Dus als om die reden pedofielen gedood moeten worden zijn het de moslims die er aan gaan.
  Nog meer domme opmerkingen?

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  Wel een hele vreemde “crusader”. Volgens mij de Nederlandse betekenis van het woord niet helemaal goed begrepen?!

  Like

 17. Zou dino geholpen zijn met zijn zinnetje? Zo dom en dan toch een hele zin kunnen typen.

  Like

 18. isaac zegt:

  Turkije met een evidente anti westerse massapsychologie is geen goede model voor de middenoosten!.
   
  In Turkije zitten meer dan 267 journalisten vast. Begin maart werden er nog acht journalisten opgepakt, in het kader van een onderzoek naar een vermeend complot om de regering omver te werpen. Het gaat onder andere om de bekende De Turkse journalist Ismail Saymaz ziet zich geconfronteerd met maar liefst negen rechtszaken naar aanleiding van artikelen die hij schreef voor het dagblad Radikal. Saymaz kan tot 79 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden. Turkse gevangenissen lopen vol met de andersdenkenden. Maar ook vrijgelaten journalisten worden nog steeds bedreigt: Vlak nadat de twee Turkse onderzoeksjournalisten Ahmet Şık en Nedim Şener waren vrijgelaten uit de gevangenis zijn ze bedreigd. Dat meldt het Comité voor de bescherming van Journalisten (CPJ). De twee werden op borgtocht vrijgelaten tot de rechtszaak tegen hen weer verder gaat. Kranten worden nog steeds verboden. De krant Ozgur Gundem krijgt het verbod voor haar verslag van de vieringen van het Koerdische Nieuwjaar. Jake Hess, een 25-jarige Amerikaanse mensenrechtenactivist, vertaler en journalist is in Turkije gearresteerd omdat hij terroristische banden zou onderhouden met de Koerden. Er zijn nog steeds strafrechtelijke vervolgingen tegen de Turken die zich bekeren tot het christelijke geloof. Geschat wordt dat Turkije inmiddels zo’n 8400 Internet sites blokkeert. Turkije heeft allerlei wetten die bedoeld lijken tegen de minderheden. De aanklacht luidt altijd dat met bekering de „Turkse identiteit” wordt beledigd. Hoe is het mogelijk dat de Westerse beleidsmakker zo’n land als de beste model voor alle moslimlanden durven te propageren?
  Nu is nog geen 0.01 procent van de Turkse bevolking christen. Door verdrijving en genocide is het christendom bijna verdwenen. In 1915 is niet alleen een genocide gepleegd op de Armeniërs; ook driekwart van de Syrisch-orthodoxen en bijna alle Pontianse bevolking aan de zwarte zee is uitgemoord. In naam is Turkije nu een seculiere staat, maar nog steeds wordt gestreefd naar een 100 procent islamitisch land. Er wordt actief geprobeerd de laatste christenen eronder te krijgen.

  Ook andere niet -islamitische gemeenschappen liggen onder vuur. Turkije wil ten koste van alles toetreden tot de Europese Unie, maar waarom?. Men wilt als vijand binnenkomen. EU leiders zitten in eigen val! Jonge Turken in EU landen worden systematisch als de vijanden van het westen opgevoed/opgeleid, op deze manier kan Turkije alleen een graf van EU worden.
  De Amerikaanse Commission on International Religious Freedom geeft jaarlijks een rapport uit waarin met name de godsdienstvrijheid van religieuze minderheden wordt beoordeeld. Sinds drie jaar heeft deze commissie Turkije op een observatielijst geplaatst, wat een duidelijke indicatie is dat de situatie van religieuze minderheden in Turkije verslechterd is. Het meest verontrustende hierbij is dat er in het maatschappelijk klimaat in Turkije steeds meer vijandigheid lijkt te ontstaan tegenover christenen.
  State Dept treedt op als de VS het lichaam beveelt aan Turkije worden aangewezen als Religious Freedom Violator :”systematische, voortdurende, en grove”… “Na de genocides, en ander geweld, en de huidige, verstikkende wettelijke beperkingen, christelijke gemeenschappen van Turkije nauwelijks worden opknoping op”, schreven ze.  “Elk jaar die voorbij gaat zonder substantiële religieuze hervorming plaatst deze minderheden in meer gevaar en helpt verzegelen hun lot. In de Arabische Lente, Turkije houdt zichzelf uit als een islamitische model. But it is no model for religious freedom.” Maar het is geen model voor religieuze vrijheid.”
  “Door de Turkse regering een systematische en grove beperkingen op de vrijheid van godsdienst of overtuiging dat alle religieuze gemeenschappen in Turkije beïnvloeden, en in het bijzonder een bedreiging voor het land van de niet-islamitische religieuze minderheden, USCIRF raadt Turkije worden aangewezen een land van bijzondere zorg,” de nieuwe rapport.

  In Turkije is door de EU gefinancierd onderzoek uitgevoerd naar de algemene visie van Turken op hun christelijke landgenoten. De uitkomsten waren onthutsend. Meer dan 84% van alle ondervraagde Turkse moslims willen absoluut geen christenen als buren, terwijl meer dan 70 procent er ernstige bezwaren tegen had dat christenen uiting gaven aan hun geloof in publicaties of tijdens openbare bijeenkomsten zoals kerkdiensten. Het speelt inmiddels zo hoog op dat Nederlandse politici van Turkse komaf vrezen voor hun leven. Bedreigingen zijn aan de orde van de dag, in Turkije is het erkennen van genocide taboe, terwijl vanuit Europa juist veel stemmen opgaan die vinden dat Turkije juist tot erkenning moet overgaan wil het ooit lid worden van de Europese Unie. Nederlandse parlementariërs en gemeenteraadsleden zitten totaal klem en durven zich niet meer openbaar over de kwestie uit te laten. Dit waanzinnige Turkije is volgens de brutale EU politicus het beste model voor alle Moslimlanden. Na hun “lente” moeten ze zelfde doen wat Turkije altijd doet? Dat doen ze graag en onder de ogen van de EU beleidsmakkers, verdwijnen de Christenen van Irak, Egypte, Marokko, Nigerie, Soedan en Libië ook.

  De gevreesde “kafir” visie op christenen en christendom wordt in belangrijke mate bewerkstelligd door de Turkse staatspolitiek. Turkse opvoeding/onderwijs is onproportioneel antiwesters. Turken produceren veel films, als voorbeeld ”Vallei van de wolven”, “fetih1453”.. Deze anti westerse series worden door de politieke Islam als indoctrinatie materiaal gebruikt. Velen Turken maken de vergelijking tussen de islamitische militaristische veroveringen van toen met de huidige, al tientallen jaren aan de gang zijnde massale immigratie van hun landgenoten naar Europa. Wat in de 17e eeuw de Turken invasie uiteindelijk tegenhield -namelijk de wil om de moslims te stoppen- broeit niet meer onder de bevolking in Europa. Gekke politicus stoppen weer miljarden onder de naam ontwikkelingsgeld in de oorlogsmachine van moslimlanden: alweer 31 miljoen dollar belastinggeld aan Turkse verovering propaganda. Turken hebben de hoofdstad van Europeanen veroverd en maken ze ook films met de geld van Europeanen: Vóór 1955 was 18 procent van de inwoners van Istanbul Grieks. Wanneer de pogroms in 1955 niet hadden plaatsgevonden, waren er onder de 17 miljoen inwoners die Istanbul nu telt, misschien wel een miljoen Grieken geweest. Nu zijn het er hoogstens een paar duizend.
  Turken plannen een aanval op de christelijke minderheid en laten in een krant het nieuws plaatsen dat er een bomaanslag is geweest op het huis in Griekenland waar Mustafa Kemal Atatürk is geboren. De mannen, die met hun knuppels klaarstaan, gaan vervolgens over tot actie. Zij veranderen de wijk van de christenen in een ’hel’.

  Winkels worden twee dagen lang geplunderd. Er vallen tientallen doden. Kerken worden in brand gestoken en de politie kijkt goedkeurend toe. Na deze gebeurtenissen vertrokken bijna alle Grieken uit Istanbul, de stad waar ze eeuwenlang hadden geleefd. In Fetih 1453 veroveren de Turken onder leiding van hun sultan Mehmed de Byzantijnse hoofdstad Constantinopel;de hoofdstad van het voormalige Oost-Romeinse Rijk. Nu hetzelfde barbaren maken vreselijke films en bedreigen hele Europa. In deze series, die zowel in Turkije als in een aantal Arabische landen een groot succes was, wordt een buitengewoon negatief beeld geschetst van Europese christenen. Naar schatting zijn tussen de 1,2 en 1,4 miljoen Armeniërs in de deportaties betrokken geraakt, van wie waarschijnlijk driekwart het niet heeft overleefd. De genocidale vervolging van de Armeniërs heeft zich dus vooral voltrokken door dodelijke massale deportaties onder extreem slechte omstandigheden en door gerichte massamoorden, ook op degenen die na de weken- en soms maandenlange tochten uiteindelijk nog aankwamen bij de plaatsen van bestemming.

  De christelijke gemeenschap in Turkije is geslonken van zo’n 38 procent van de bevolking tot nog slechts 40.000 christenen anno 2012.
  Nu Nederland is aan de beurt:Turkije stuurt door de overheid betaalde ambtenaren onder de naam, imams, onderwijzer, hulpverlener enz. enz naar ons land, die automatisch van Nederlandse overheid een 2 de uitkering krijgen. Terwijl ze gebruikmaken van de godsdienstvrijheid hier, wordt in hun eigen land het christelijke erfgoed systematisch verdreven. Moet je je voorstellen wat Turkije zou zeggen als het andersom zou zijn!
   
  Stop ontwikkelingshulp aan de Moslimlanden, dit heeft tot nu toe niks opgeleverd, ze zijn alleen nog erger geworden. Moslimlanden terroriseren Nigeria, Mali, Soedan tot aan de kleine dorpen aan toe.
  Er is een merkbare toename van aanslagen tegen christenen in moslimlanden; het gaat om opvallende inbreuken op de geloofsvrijheid. De vervolging van andersgelovigen betekent niet meer of niet minder dan een pijnlijke inbreuk op de mensenrechten. het is tijd om te stoppen met ontwikkelingshulp aan staten waar aanslagen en vervolging van christenen geduld worden.
  Moslimlanden als Mali, Uganda, Soedan, Pakistan, Nigeria, Libië, Egypte, Marokko, Turkije direct aanmoedigen met extra “ontwikkelingshulp” is een verraad. Alle geld verdwijnt in de zaken van moslim bendes die systematisch met het slachting van de andersdenkenden bezig zijn. Slechte ontwikkelingen met de miljarden belastinggeld; Islamitische milities van Nigeria die nog steeds ontwikkelingsgeld ontvangen vallen nog meer christelijke dorpen aan en slachtten  daar met kapmessen mensen af, onder wie veel vrouwen en kinderen. In hele Afrika gebruiken ze steeds meer kindsoldaten en eisen de verantwoordelijkheid op voor alle gecoördineerde aanslagen. Terwijl in hele Afrika met de ontwikkelingshulp nog meer bloedige oorlogen, etnische zuiveringen uitgevoerd zijn, willen de niet gekozen burgemeesters van 40 gemeenten de gevluchte bevolking hierheen te verplaatsen. Moslims winnen van alle kanten, ze zuiveren nog meer gebieden in hun omringende landen en exporteren ook miljoenen moslims naar Europa.
  Moslimlanden zijn verantwoordelijk voor de bescherming van minderheden; we moeten blijven druk uitoefenen opdat die landen hun verantwoordelijkheid nemen. Dus niet Miljoenen Turken, Marokkanen en Somaliërs hierheen verplaatsen, maar daar in die landen vrije gebieden creëren voor de minderheden… Bijgevolg: geen geld meer voor landen die christenen niet beschermen. Integendeel:juist daar zouden christelijke gemeenschappen of projecten moeten ondersteund worden om een tegengewicht te vormen tegen de onderdrukking en om de mensenrechten te vrijwaren, zoals de bescherming der vrouwen en kinderen.

  Like

 19. guillaume Plas zegt:

  Spijtig dat er niet meer moede vrouwenbestaan zoals Ayaan Hirsi Ali en bovendien zeer verstandig. Er ontbreekt echter iets in haar commentaar. Ze mag niet alleen spreken van de onderdrukking van de christenen in de moslimrepublieken, de “ongelovige” loopt er evenveel of nog meer gevaar. Men mag dus niet alleen spreken over de bescherming van christenen maar van alle andersdenken die door de islam worden bedregen. De Koran staat vol van de haat tegenover de “ongelovige”, en zegt dat dit hun vijand is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s