De vrije pers komt naar Zweden

“Komt u en luistert u naar iets, dat u in de Zweedse media nooit te zien of te horen zult krijgen”. Dit is een citaat uit de uitnodiging van de Swedish Free Press Society voor haar eerste conferentie, die op 31 januari in de stad Malmö, die aan de andere kant van de brug, direct tegenover de Deense hoofdstad Kopenhagen ligt.

Diezelfde avond nog werden er een moord en een bomaanslag op een politiebureau toegevoegd aan de eindeloze vicieuze cirkel van het geweld door bendes in de in het zuiden van Zweden gelegen stad. Het aantal onopgeloste moorden in Malmö sinds vorige zomer staat nu op acht en de stad heeft bekendheid verworven als hoofdstad van moorden in Noord-Europa.

Maar ondanks het toenemende geweld en de bijtende kou waren er 120 mensen naar deze manifestatie gekomen, die onder de waakzame ogen van ongeveer 20 geüniformeerde en gewapende politieagenten en een aantal grimmig kijkende politieagenten in burger plaatsvond, die de Zweedse kunstenaar Lars Vilks beschermden, die het doelwit is geweest van talloze pogingen tot aanslagen.

De Zweedse journaliste Ingrid Carlqvist – de belangrijkste organisator van deze bijeenkomst – had genoeg reden om tevreden te zijn toen zij het publiek en de sprekers begroette:

Dit is een historische bijeenkomst. […] Wij zijn hier om enkele taboes te doorbreken en we willen met de grootste beginnen – de Zweedse immigratiepolitiek.

Taboethema

Als een van de sprekers op deze avond kon de Zweedse journalist Gunnar Sandelin bevestigen, dat het een riskante onderneming is om de waarheid te schrijven over dit nationale taboethema. In het jaar 2008 had hij een kritisch artikel voor het Zweedse dagblad “Dagens Nyheter” geschreven met als titel “Journalisten maken van de immigratie een taboethema”. Sindsdien is het voor hem onmogelijk geworden een vaste baan te krijgen.

Het artikel documenteert, dat de grote meerderheid van de zogenaamde vluchtelingen geen legitieme reden bezit om asiel aan te vragen. Wat er in werkelijkheid plaatsvindt, is een kostenverslindende, verheimelijkte immigratie. “Daar komt nog bij”, zei Sandelin in zijn toespraak in Malmö, “dat wij geen idee hebben wie ons land binnenkomen”. De grote meerderheid komt zonder legitimatiepapieren en vertelt aan de immigratieautoriteiten zelfbedachte verhalen. Veel medewerkers van de immigratieautoriteit zeggen anoniem, dat men precies weet wat er aan de hand is. Desondanks wordt er niets tegen gedaan.

Dit zou een zaak voor de Zweedse journalisten moeten zijn, maar niemand durft deze op te pakken. Ze maken er gewoon een taboethema van als het er om gaat het hele probleem van de ongecontroleerde massa-immigratie aan te spreken. Dit is geen gezond sociaal klimaat.

Sandelin citeerde uit enkele peilingen, die aantonen, dat 90% van de bevolking het ermee eens is dat de Zweedse media niet de waarheid vertellen over de immigratie en diens gevolgen.

“Zorg ervoor dat ze huilen”

Als voormalige journalisten van de staatstelevisiezender SVT was Sandelin ertoe in staat om bloot te leggen hoe de zender zijn rol ziet als het gaat om immigratie. Op een gegeven moment vroeg hij aan zijn chef waarom de verslaggevers immigranten nog steeds vluchtelingen zouden moeten noemen, hoewel het duidelijk was dat ze dit niet waren.

Mijn chef zei tegen mij, dat immigranten zwak zouden zijn en dat het daarom de plicht van een televisiejournalist zou zijn om aan hun kant te staan. Immigranten zouden dusdanig meelijwekkend moeten worden voorgesteld, dat de toeschouwers beginnen te huilen.

Volgens Gunnar Sandelin is dit een uiterst ideologische kwestie.

Ooit waren het de arbeiders, die per definitie zwak waren en daarom zou het de plicht van een televisiejournalist zijn om aan hun kant te staan – nu zijn het de immigranten. We worden door een soort geestelijk stalinisme geregeerd, dat vastlegt welke rol de verschillende sociale groepen tegenwoordig moeten spelen. Het gevolg daarvan is dat mensen worden misleid en in het donker tasten over datgene wat er werkelijk om hen heen gebeurt.

Ongelijkheid voor de wet

De andere sprekers waren twee Denen en een Noor. De president van de Deense Free Press Society Lars Hedegaard schreef de meeste van de huidige bedreigingen van de vrijheid van meningsuiting toe aan het feit, dat de hele visie van een idyllische multiculturele samenleving ontworpen zou hebben.

We kunnen in de ene stad na de andere, in het ene land na het andere zien, dat het multiculturalisme en het cultuurrelativisme problemen hebben gecreëerd, die zo enorm zijn, dat de politici al langere tijd niet meer weten hoe ze deze moeten oplossen. Angela Merkel heft toegegeven, dat de multiculturele utopie van tafel zou zijn en ook David Cameron en Nicolas Sarkozy hebben zich in deze zin geuit. Maar ze kunnen de problemen niet oplossen, ze kunnen de mensen er alleen maar van afhouden erover te praten.

Het resultaat, aldus Hedegaard, is de invoering van de zogenaamde “hatespeech” en “racisme” clausules in de strafwetboeken en een daaruit voortvloeiende serie veroordelingen in heel Europa. Het probleem wordt erdoor bemoeilijkt, dat de wetten tegen belediging selectief worden toegepast en zodoende leiden tot een ongelijkheid voor de wet.

Sommige mensen worden ervoor bestraft dat ze iets hebben gezegd, wat de speciale favorieten – diegenen die men “zwak” of rechtschapen noemt – straffeloos kunnen zeggen. Inderdaad is het zo, dat de speciale favorieten zo´n beetje alles kunnen zeggen wat ze willen.

Hedegaard wees erop, dat het benadrukken van een succesvolle integratie van immigranten niet in een klimaat kan plaatsvinden waarin de mensen bang zijn om zich vrij te uiten.

Wie zou zichzelf in een samenleving integreren, die antwoordt op iedere aanval door de rechten van haar burgers verder te beperken? Zonder vrijheid van meningsuiting kunnen we de problemen van de samenleving niet oplossen. We kunnen ze zelfs niet eens herkennen.

Scheuren in het “koninkrijk van het zwijgen”

De andere Deense spreker, de journalist en schrijver Mikael Jalving, kan men zeer zeker een deskundige van de Zweedse discussiecultuur noemen. Hij bracht de meeste tijd van het jaar door met reizen door het land en proberen om de Zweden aan te sporen te praten. Dat bleek moeilijk te zijn. Het lukte hem echter genoeg materiaal te verzamelen om een boek te kunnen schrijven met de titel “Zweden absoluut”, waarin hij het land als “koninkrijk van het zwijgen” karakteriseerde:

Er vinden vele discussie in Zweden plaats. […] Maar de mensen bespreken zelden belangrijke dingen. Dat is de reden waarom ik er positief verbaasd over ben dat we nu de Free Press society hier in Malmö hebben. Dat zou ik twee jaar geleden zelfs nog niet eens hebben durven hopen.

Zweden wil de beste zijn

Hans Rustad, uitgever van de populaire Noorse website Document.no, had ook de reis naar Malmö ondernomen. Hij gaf een korte karakterisering van de Zweedse immigratiepolitiek vanuit Noors perspectief:

Van buitenaf bekeken schijnt Zweden er een grote behoefte aan te hebben de beste te moeten zijn. Men wil de nummer één zijn in goedheid en tolerantie en dit is de reden waarom het land met ander landen concurreert om de meest liberale immigratiepolitiek.

Maar in de loop van dit proces heeft Zweden zijn eigen identiteit opgegeven en dat is gevaarlijk. Daarom wens ik de Swedish Free Press Society veel succes en alle goeds.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/51893

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.sappho.dk/sverige-fik-sit-eget-trykkefrihedsselskab.htm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering, political correctness, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

18 reacties op De vrije pers komt naar Zweden

 1. Linsky zegt:

  Ja, uitmuntend stuk weer heer Bron! 🙂
  Publiceren wordt zo langzamerhand even gevaarlijk als strijden in de front-linies.

  Quote: “dat wij geen idee hebben wie ons land binnenkomen”.

  Dat is ook heel duidelijk de bedoeling, dat we dat niet weten, en dat willen zij ook graag zo houden! 🙂

  Like

 2. Linsky zegt:

  Het zou me niks verbazen als binnenkort alle (islam) kritische websites en blog uit de lucht worden gehaald door wie dan ook! 😦

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  NL.doet niets onder voor Zweden.Het wordt beangstigend,mede doordat er nog zoveel mensen zijn die het gevaar niet[willen]zien.Ik ben niet bang[wordt alleen steeds bozer!]voor mezelf,maar wel voor mijn kinderen!En dan zijn ze hier nog zo hopeloos naief om over te lopen naar de Sp:nog meer zg.asielzoekers,nog meer macht naar Brussel.Het gros van de politici zijn niets meer of minder dan criminelen.

  Like

 4. Ik moet je toch maar weer eens een compliment geven, Bert, voor je niet aflatende ijver waarmee je steeds weer de juiste keuzes maakt in de stukken die je vertaalt en op je site zet.
  Je bent in je eentje een heel persbureau geworden dat véél meer, véél beter en op véél essentiëlere punten nieuws en beschouwingen brengt dan het hele MSM-gebeuren van Nederland bij elkaar.

  Als je nou “Linsky” zover kunt krijgen dat hij zich in zijn persoonlijke bijdragen iets minder laat kennen als . . . . . .. . . ja als wát eigenlijk?
  Space-cake-eter?
  Stemmen horende epilepticus?
  Lijder aan paranoia-conspiracia?
  Enfin, als je hem enigszins aan een touwtje kunt houden zodat zijn bijdragen niet ál te kosmisch worden, beperk je de schade die hij aan de naam van je blog toebrengt.
  Ik heb geen idee waarom je die bijdragen opneemt, want ik ken je als een nuchtere vent.
  Is het soms uit empathica psychiatrica?
  Daar zou ik me iets bij kunnen voorstellen.
  En ik wil daar ook niet mee spotten: een psychose is verschrikkelijk.
  Enfin: handel maar naar humaan bevinden.
  En, Linsky, ik draag je waarachtig geen kwaad hart toe, maar de strijd die gevoerd moet worden is serieus en je bent in al je goede wil toch een afbraak-risico.

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  @Martien

  Bedankt voor de complimenten Martien.
  En wat betreft Linsky: daarover heb ik je al eens gemaild en daarin komt geen verandering! Als er één iemand is, die de gruwelijke pest heeft aan de islam, dan is het Linsky wel. Dat hij wat betreft de algehele malaise met links en de daardoor veroorzaakte massale toestroom van islamitische immigranten wat dieper graaft om naar de achtergrond hiervan te zoeken, kan en wil ik hem niet verbieden!!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Idd. weer een goed artikel.
  Yvonne, jou naam is nieuw hier.
  Telkens meer nieuwe namen zien we op deze critische realistische sites en dat is een goed teken.
  Zeg het voort.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Dank je E.J. voor het getoonde begrip, en het verwoorden van waar het me werkelijk om gaat. Je slaat de spijker op z’n kop.

  De ‘achterliggende OORZAKEN! Inderdaad. Het is blijft mijn overtuiging dat als je de oorzaak niet aanpakt, de ziekte blijft. Overigens exact het probleem van de mensheid en de machtige medische ‘wetenschap’ .Kennelijk begrijpen maar weinig mensen dat het een gigantisch bedrijf is wat in stand wordt gehouden door en dankzij zieken!

  Dat er ook mensen zijn die in hun alwetendheid en kennelijke onovertroffen wijsheid en superieure intelligentie, veronderstellen als psychiater te moeten optreden, is een ongelukkig en waarschijnlijk onvermijdelijk gevolg van de meest ernstigste ziekte die onze planeet al bedreigde vanaf de eerst samenlevingsvormen. Conformisme!
  Het is eerder zo dat ik een soort van medelijden voel met dit soort lieden, gezien ze kennelijk maar één deel van hun hersenen blijken te kunnen activeren,…helaas.

  Maar het is me inmiddels door mijn leeftijd en levenservaringen ook wel duidelijk geworden dat mensen die feitelijk erg bang zijn, of een bepaald BELANG, nooit rechtstreeks naar de veroorzaker cq. schuldigen zullen wijzen.
  Zo handelden alle politici en ook zo vrijwel alle intellectuelen…. in de veilige middenmoot, zit je wat veiliger, en is er nu eenmaal minder kans dat men je ‘raar ‘vind.

  Nou, Martin, het zal me werkelijk worst wezen, wat je van me vind. Wat ik wel ernstig vind , is dat er verschillende lieden schijnen te denken dat het destructief is voor de strijd tegen de islam. om de OORZAAK te benoemen! jammer dat door dat soort lafheid of onvermogen, dieper te kijken, de wereld nu in crisis is! 😦

  Like

 8. Linsky zegt:

  Een coup van CNN tegen Orbán?

  Volgens de Hongaarse premier Orbán heeft in Hongarije een “driepotige couppoging” plaatsgevonden, zo meldde het gezaghebbende weekblad HVG deze week. Hongaarse en buitenlandse diplomaten, buitenlandse geheime diensten en internationale media zouden georganiseerd hebben geprobeerd om Orbán en zijn regering af te zetten. De premier had het met name begrepen op CNN. Die omroep zou met negatieve berichtgeving hebben geprobeerd zijn imago te beschadigen en zo zijn positie binnen zijn partij te verzwakken. Maar het is gelukt de couppoging te voorkomen, aldus de premier tijdens een driedaagse besloten fractievergadering van regeringspartij Fidesz. HVG baseerde zich op gesprekken met diverse deelnemers aan de vergadering………………………

  http://www.scribblesfromhungary.com/2012/02/een-coup-van-cnn-tegen-orban.html

  Like

 9. Martha zegt:

  Op AP is mijn reactie op bovenstaand van Martien Pennings verdwenen
  in de krochten.

  Wat schreef ik…(ongeveer)

  Martien, de roem is je toch niet niet boven je hoofd gestegen, mag ik hopen.
  Om hier op AP, Linsky af te branden in een zelfde commentaar als op het blog
  van E.J. is bijzonder stijlloos.

  Het is mij trouwens opgevallen dat wij hier op AP, Linsky niet meer aantreffen.

  Gelukkig heeft E.J. je aanval op Linsky mooi gepareerd.

  Well done E.J.!!

  Like

 10. Linsky zegt:

  Dank je Martha! 🙂

  Like

 11. Martha zegt:

  You’re welcome, Linsky!

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @Martha

  Hoe goed ik de vlijmscherpe artikelen van Martien Pennings ook vind, het geeft geen pas om persoonlijke aanvallen uit te voeren op reaguurders van deze weblog.
  De enige die daartoe het recht heeft, is volgens mij de webmaster. die kan een waarschuwing geven en daarna een ban.
  En die webmaster ben ik “toevallig”! 😉 😀

  Like

 13. Martha zegt:

  Zo is het maar net, E.J.

  Dit is jouw huis en jij bepaalt, wie na aanbellen, mag binnenkomen.
  Mmmm…mooie vergelijking al zeg ik het zelf.
  Mooie zondag voor jou en je lief, E.J. 🙂

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  Dank je Marta. Ook een hele prettige dag gewenst! 😀

  Like

 15. Ja Bert, bedankt weer voor de informatie. Ik sluit me helemaal aan bij de complimenten van Martien Pennings.

  Ik hoop dat de lezers ook jouw oproep voor de Populistische Omroep zien: doen mensen! En wijs anderen er ook op. Naast stemmen op de goede partij is er niet heel veel wat we kunnen doen, maar een ‘versterker’ klaar zetten voor AP en E.J. Bron is toch niet te veel gevraagd?

  Like

 16. Marijke . zegt:

  Wat is het toch jammer als je het niet eens bent met iemand dat je dan maar gelijk voor de ergste dingen word uit gemaakt,Ik heb meerdere stukjes van Meneer Pennings gelezen waar ik het helemaal niet mee eens was,maar dan ga je iemand toch niet allerlei naampjes geven.IK heb dan ook respeckt voor EJ dat je ,je niet gek laat maken en gelukkig geen kudde dier bent.Een vent met ballen.Thanks

  Like

 17. E.J. Bron zegt:

  Dank je Marijke. Storing opgelost begrijp ik?
  Ik? Een kuddedier? Zeker niet!! 😉 😀

  Like

 18. Marijke . zegt:

  Ja maar hij doet wel vreemd hoor EJ en daar heb ik normaal nooit last van,Leuk die Martha met belletje trekken en jij bepaalt wie je binnen laat.Die moet ik eens onthouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s