Den Korte Avis

Naast de papieren krant zijn Karen Jespersen en Ralf Pittelkow nu ook een internetkrant begonnen. Zij zijn vooral in Denemarken bekende islamcritici . Jespersen is een voormalige Minister van Sociale Zaken en Pittelkow is  oa. voormalig politiek commentator van de krant Jyllands Posten. Nieuwe artikelen verschijnen van zondagavond tot en met donderdagavond. In zeer korte tijd bereikte men een gemiddeld aantal van 20.000 unieke bezoekers per dag!  Hieronder twee korte artikelen. 

De Zweedse tunnelvisie.

Een vloedgolf van moorden overspoelt Malmö. De Zweedse politie verklaarde dat het om allochtone bendes gaat die vechten om de misdaadmarkt. En de Zweden zijn verbaasd. Want terwijl men kon verwachten dat de eerste generatie immigranten uit buitenlandse culturen problemen zouden hebben om te integreren in de Zweedse samenleving, maar de tweede en derde generatie die werden geboren in Zweden, zo was de verwachting, zouden ook werkelijke Zweden worden. Vandaar dat men in Zweden weigert over immigratie te praten als zijnde een probleem. De tijd zou alle problemen oplossen en een divers Zweden zou een land worden met een grotere tolerantie en solidariteit. Of toch niet?

Er kwamen meer  ongeschoolde dan gekwalificeerde arbeidskrachten uit het Midden-Oosten. Echter, de werkgelegenheid in de sector waar weinig scholing voor nodig is, is nagenoeg verdwenen. En de negatieve sociale erfenis voor hun kinderen is daardoor enorm. Zweden heeft een sociale laag van verliezers gecreëerd, die tegelijkertijd daardoor niet hun eigen cultuur willen opgeven en zo wordt die cultuur tot clusters, die de mensen aantrekt in hun poging om de tegenspoed het hoofd te bieden.

Het is niet zo dat er geen kennis is over dit fenomeen. In de V.S. leven misdaadfamilies die afstammen van voorouders, die in de jaren-30 van de vorige eeuw hun baan verloren. Sindsdien hebben ze een soort subcultuur gevormd. En in Oost-Europa leven Roma in subculturen, die zich manifesteren naast de meerderheids(cultuur) van de samenleving.

Wanneer zullen de Zweden erkennen dat ze een probleem hebben waarover ze moeten praten? En praten is niet genoeg. In Denemarken is een levendige discussie gaande, maar onze soortgelijke, vergelijkbare problemen zijn (ook in Denemarken) verre van opgelost.

Auteur: Klaus Kaaslund.

Politieactie tegen groeiende bendes.

Woensdagochtend, 9 februari, is de politie gestart met een grote gecoördineerde actie tegen bendes in Kopenhagen en Zeeland. Meer dan 1000 politieagenten namen deel aan huiszoekingen en arrestaties; van Albertslund en Hundige tot in Køge, Roskilde en Hillerød.

Gangs breiden zich uit

Invallen werden uitgevoerd in woningen en gebouwen die onderdak bieden aan leden of sympathisanten van de georganiseerde bendes. Dit werd voorafgegaan door maanden van onderzoek. Het aantal gangs is in de afgelopen jaren toegenomen en men werft nieuwe bendeleden. Bendes als “Black Cobra” en “Bloodz” treden samenhangend op en er zijn nu ook al wapendepots. Dit is volgens de politie de beweegreden achter dit grote optreden. De bendes hebben nu ook een grotere geografische verspreiding. Ze hebben zich vanaf het zuiden van Kopenhagen uitgebreid naar de rest van Zeeland. Van het centrum van Nørrebro naar de buitenwijken Ishøj, Hundige, Greve en vandaar verder naar Køge.

Demonstratie tegen de bendes

Corrien Dolberg is één van diegenen die een speciale reden hebben blij te zijn met de politie-inzet. Haar zoon Thimo van 22 jaar was een toevallig en onschuldig slachtoffer van een kogel die niet voor hem bedoeld was. Corrien Dolberg is sindsdien actief in de strijd tegen de bendes. Ze stond op het spreekgestoelte tijdens de laatste vier demonstraties tegen de onvrede, schietpartijen en bendeoorlogen in Køge. Meer dan 1000 mensen kwamen bij elkaar om vrede, eenheid en respect voor elkaar te verdedigen.

“Ik heb alle reden om te haten, om bitter te zijn en om wraak en gerechtigheid te zoeken. Maar integendeel, ik heb een boodschap en slechts één boodschap: Laat ons samenleven in vrede, in wederzijds respect en laat ons elkaar helpen in plaats van elkaar te haten. En iedereen in de gemeenschap kan een poging doen en zich inzetten. Dat kunnen we tegen onszelf zeggen en ook tegen…..”

Moeder van dodelijk slachtoffer ondersteunt politieactie

Corrien Dolberg kan alleen maar enthousiast zijn over de acties in de strijd tegen de bendes.

“Voor mij maakt het in principe geen verschil meer, maar voor de toekomst en voor andere ouders en kinderen kan het veel verschil maken. Elke serieuze en brede aanpak is een stap in de goede richting en het geeft meer veiligheid. Als samenleving kunnen we en mogen we de bendes, de schietpartijen en het vechten niet accepteren, ongeacht waarom het gebeurt. En de huidige actie is een duidelijk signaal naar iedereen in de gemeenschap dat we op alle mogelijke manieren dit grote probleem zullen aanpakken; zolang we leven!”, benadrukte Corrien Dolberg tegenover Den Korte Avis.

Twee weken geleden werd het onderzoek naar de moord op Corrien Dolberg´s zoon Thimo, na een jaar van grootschalig onderzoek, door de procureur-generaal opgeschort. Het moordwapen en het bewijs tegen de verdachte werden nooit gevonden en met deze zwarte bladzijde moeten Thimo´s moeder en familie leven, misschien wel voor de rest van hun leven.

Video:

Auteur: Jesper Hartvig.

Link naar beide artikelen:

http://denkorteavis.dk/2012/politiaktion-mod-bander-i-vaekst/

Aanvullende informatie van Nicolai Sennels.

“The Sun” meldde in 2010 hoe moslims de Britse onderwereld overnamen: “Religie is voor ons alleen maar belangrijk om te bepalen wie we kunnen vertrouwen en met wie we kunnen samenwerken.” Amir vult aan: “Jonge moslimbendes maken zich geen zorgen over wat Allah vindt van hun criminaliteit – zo gelovig zijn ze in dit opzicht niet. Door middel van de religie spreken we dezelfde taal, wonen in dezelfde wijken, gaan we naar dezelfde scholen en kunnen we zelfs moskeeën gebruiken als een veilige schuilplaats om uit de buurt van de politie of andere gangs te blijven. Als je f*** met een moslimgang moet je hard kunnen lopen of je goed kunnen verstoppen, want ze komen in een groot aantal achter je aan.”

De gemeente Kopenhagen schat dat de migrantenbendes – die in feite islamitische bendes zijn – alleen al in Kopenhagen per jaar 700 nieuwe leden opnemen. Een politieagent vertelde me de reden waarom ze liever de rockers aanpakken, zoals de Hells Angels, omdat
de rockers zich relatief rustig gedragen als ze bezoek krijgen van de politie. Een bezoek aan de “kerkers van de allochtone bendes is als het bezoeken van een apenkooi. Ze kruipen tegen de muren op, proberen te ontsnappen en hebben absoluut geen respect voor de politie.”

Bron:

http://www.jihadwatch.org/2012/02/denmark-1000-police-officers-in-coordinated-crackdown-on-muslim-gangs.html

Vertaald uit het Engels en Deens door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Zweden. Bookmark de permalink .

5 reacties op Den Korte Avis

 1. Johanna Haarlem zegt:

  arme kinderen….hebben geen eerlijke kansen gehad en geen rood fietsje….zijn allemaal kind van de rekening…en niemand wil ze in dienst nemen zelfs geen stageplek meer geven….en daarom gaan wij gangbangen met ze allen soort bij soort…maar dat is de schuld van GULLIE….van die ander….??? een verloren generatie die elkaar opruimt..in de onderwereld is het nooit anders geweest…een heel groot probleem is het wel want het blijft helaas niet bij elkaar opruimen…ze ruimen ook anderen even makkelijk op…geen geweten…??inteeldprobleempje???

  Like

 2. Johanna Haarlem zegt:

  sorry lezers ff 2012 momentje…als dit tuig honger krijgt en wapens bezitten zijn ze levensgevaarlijk….in de aftermath.mocht de voedselcrisis zich nog dit jaar aandoen dan is dit een nog groter probleem…en de mensen die nog wel wat hebben..moeten zsm de grote stad verlaten….naar het platteland waar men ook met gelijkgestemde STO mensen zich kan voeden en overleven en verdedigen…de grote stad verword een jungle met wilde dieren zombies als het waren….zelfs huisdieren zijn gevaarlijk gaan in roedels jagen …nou ik hoop ze hier niet in deze format aan te treffen…maar wat moet moet.

  Like

 3. Linsky zegt:

  De ervaring leert dat zonder dat er er algemene chaos en anarchie heerst, die bendes de boeren en hun gewassen ook al weten te vinden hoor.
  Ik weet zelfs van de diefstal vaan een complete boomgaard!!!
  Ja, echt waar, …een paar jaar geleden was een van onze buren op de Puszta, in Hongarije een maand op vacantie, en toen ze terug kwamen waren al hun fruitbomen met machines uitgegraven en verdwenen!

  Als de pleuris losbreekt, is er echt geen veilige plek hoor! 😦

  Like

 4. Johanna Haarlem zegt:

  ja linksy ik hoop erop dat er wel nog overlevende zijn die nog wel fatsoen en normen hebben en inzien dat samenwerken meer zoden aan de dijk zet dan roven want verderop staat er 1 met een groter wapen en mag jij die bomen weer aan hun geven ja toch?? niet slim met bomen aan de haal gaan…je kan beter de vruchten nemen 🙂 minder zwaar.waar haal je ff snel een graver vandaan??dit is met voorbedachten raden als er geen machine meer rijd geen brandstof wil ik nog zien welke hagar bij mij een boom uitgraaft met zijn blote handje of miss.een schep als die nog heeft???

  Like

 5. Rudor zegt:

  Als het echt misgaat, dan is het een van de eerste taken van de overblijvers om de aanstichters van al deze ellende, OM degenen die de ongelimiteerde instroom van al dat tuig mogelijk heeft gemaakt en/of daaraan geen halt heeft toegeroepen toen het overduidelijk werd dat het mis zou gaan (en dat was al heeeeel erg vroeg) een gerechte straf als landverrader toe te meten. Dat dan wel rücksichtloss, want aan excuses in de tratn van ‘we hebben het niet gezien’ of ‘met de kennis van nu’ etc. hebben we dan geen boodschap. Als de gewone burger kan zien dat het faliekant misgaat, moeten de veel te duur betaalde politici het ook kunnen zien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s