VIDEO (NL-ondertiteling): Wat is ACTA? Zeg NEE tegen ACTA!

Geplaatst door:

E.J. Bron

(TIP: wanneer geen Nederlandse ondertiteling verschijnt, dient u het knopje “cc” aan te klikken rechtsonder in de balk onder de video!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO (NL-ondertiteling): Wat is ACTA? Zeg NEE tegen ACTA!

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Niet alleen NEE, NEE en nog eens NEE tegen dat verdomde ACTA-gedrocht…!!!
  http://tinyurl.com/6u2b7rp
  Zie ook vrijbit.nl, privacyfirst.nl, webwereld.nl, security.nl, privacybarometer.nl, bof.nl, tweakers.net.
  Dan nog dit: de MOORDENAAR van Floor v.d.Wal is weer vrij…!!!
  Godverdomme, wat hebben we toch een slapjanussen cq angsthazen van rechters in dit land.
  http://tinyurl.com/6pvjy64

  Like

 2. Linsky zegt:

  Duitsland weigert ACTA te ondertekenen – update!
  Duitsland zal het anti-piraterijverdrag ACTA niet tekenen. De regering heeft het voornemen ingetrokken om dat handelsverdrag te signeren. Ook Nederland heeft nog niet getekend.
  http://webwereld.nl/nieuws/109490/duitsland-weigert-acta-te-ondertekenen—update.html

  Like

 3. Linsky zegt:

  Anti-ACTA Day: Thousands protest across Europe

  Like

 4. Linsky zegt:

  Brein: ACTA-protesten zijn gebaseerd op misinformatie

  De protesten tegen het ACTA-verdrag zijn gebaseerd op onjuiste informatie die via internet makkelijk kan worden verspreid, zo stelt Stichting Brein. Het ACTA-verdrag is in de ogen van de copyrightwaakhond ‘eigenlijk vrij mager’.

  Op internet zwellen de protesten tegen het ratificeren van het omstreden ACTA-verdrag steeds verder aan, terwijl afgelopen weekend er ook in diverse Europese steden werd geprotesteerd tegen het verdrag. Ook beginnen Europese landen te twijfelen om het verdrag goed te keuren. Stichting Brein stelt echter dat de Anti-Counterfeiting Trade Agreement geen enkele negatieve invloed zal hebben op de vrijheid van internetgebruikers of isp’s. In de ogen van de copyrightwaakhond is de uiteindelijke verdragstekst ‘eigenlijk vrij mager’, zo is te lezen in een posting op de website van Brein.

  Volgens Brein is de onrust over de mogelijk vergaande gevolgen van het ACTA-verdrag ontstaan door een gebrek aan transparantie bij het opstellen van de verdragstekst. De stichting stelt echter dat de uiteindelijke tekst niet te ver gaat en bovendien geen fundamentele rechten beperkt. Zo stelt Brein dat het omstreden three strikes-model niet in de verdragstekst is opgenomen. Ook zou er na verloop van tijd bij de totstandkoming van ACTA voldoende transparantie zijn gekomen over de precieze inhoud van het verdrag.

  Brein stelt dat ACTA nodig is omdat het een ‘raamwerk geeft voor de bestrijding van georganiseerde namaak en piraterij op commerciële schaal’. De copyrightwaakhond meent dat het verdrag geen directe invloed heeft op de Nederlandse en Europese wetgeving, en zich niet richt op het vervolgen van individuele internetgebruikers. Ook zou de interpretatie van ACTA ‘ter goeder trouw’ moeten plaatsvinden door de ondertekenaars: ‘respect voor fundamentele rechten zoals privacy, vrijheid van meningsuiting en informatie en behoorlijke rechtsgang zijn een basisprincipe van ACTA’, zo schrijft Brein.

  De copyrightwaakhond haalt in zijn betoog tenslotte ook uit naar tegenstanders van ACTA en de media; volgens Brein zouden door hen misverstanden over het verdrag hardnekkig en eindloos zijn herhaald: ‘De geweldige kracht van het internet als aanjager van de informatiemaatschappij blijkt vanzelfsprekend ook gebruikt te kunnen worden als menner van de misinformatiemaatschappij’, aldus de copyrightwaakhond.

  http://tweakers.net/nieuws/79992/brein-acta-protesten-zijn-gebaseerd-op-misinformatie.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s