Duitse politie: Uitnodiging voor gevecht van huis tot huis

Manoeuvres van 26 Europese politie-eenheden op het militaire oefenterrein in het Brandenburgse Lehnin (een artikel uit mei 2010, maar uitermate actueel!)

“Van Vicenza naar Lehnin”, jubelt de Duitse politie in de nieuwste uitgave van haar gelijknamige tijdschrift “Bundespolizei”. Vicenza was het afgelopen jaar het toneel van de “European Union Police Forces Training” (EUPFT). In de stad in het noorden van Italië bevindt zich het hoofdkwartier van de paramilitaire European Gendarmerie Force (EUROGENDFOR) en tegelijkertijd een NAVO-vliegveld van de VS.

De dit jaar voor de derde keer plaats vindende EUPFT-manoeuvre begint in juni op het militaire oefenterrein in het Brandenburgse Lehnin. De Duitse politie spreekt van “grote gebeurtenissen” en kondigt aan dat de voorbereidingen op volle toeren draaien. Geen wonder, omdat de training naar voren werd geschoven en al op 7 juni begint. Na de eerste tien dagen durende oefening volgt een tweede van 12 tot 23 juli. Het doel is om “vaardigheden en kennis uit te wisselen” en het “gemeenschappelijke, op elkaar afgestemde handelen te verbeteren”.

De toekomstige gemeenschappelijke inzet wordt op het oefenterrein in het fictieve dorp “Rauhberg” gesimuleerd. Daarbij dienen ook luchtvaartuigen tot inzet te komen, waarmee naast helikopters vermoedelijk of dronen van de politie of van het leger worden bedoeld. De Duitse politie doet haar best om de publieke opinie gerust te stellen over het martiale opstandbestrijding scenario en belooft grappig rekening “vooral rekening te houden met de mensenrechten (vooral in verband met vrouwen)”.

Vorig jaar hadden rondom Vicenza 639 politieagenten van september tot november getraind. (Peacekeeping met gummiknuppels en traangas). “Missieopdrachten” van de manoeuvres in 2008 en 2009 waren o.a. “Evacuatie van EU-burgers”, “Bestrijding van mensenhandel”, “Bescherming van een sportmanifestatie” of “EU-staatsbezoek”.  De oefeneenheden duiden erop, dat een inzet van EUROGENDFOR respectievelijk onder EU-mandaat samengestelde politietroepen ook binnen de EU zou kunnen plaatsvinden.

De in 2003 opgerichte EUROGENDFOR dient onmiddellijk 3000 politieagenten te leveren voor de inzet in “andere landen”, die onder militair commando politietaken overnemen. (Europese gendarmerie wordt eenheid in kazerne). Tot de werkzaamheden van de troep behoort bijvoorbeeld de “stabilisering” na militaire acties, bijvoorbeeld opstandbestrijding, bescherming van eigendom en geheime dienst activiteiten. Omdat alleen politiemensen kunnen deelnemen aan EUROGENDFOR die ondergeschikt zijn aan het leger, doet o.a. Duitsland niet mee. Tot nu toe zijn de deelnemende landen: Portugal, Nederland, Spanje, Italië, Frankrijk, Polen en Roemenië; Litouwen en Turkije hebben een waarnemersstatus.

In Vicenza exploiteert EUROGENDFOR o.l.v. de Italiaanse Carabinieri met het “Center of Excellence for Stability Police Units” (CoESPU) een politieacademie, waar o.a. leidinggevende figuren van legers uit Afrikaanse landen les krijgen in het bestrijden van opstanden. Omdat EUROGENDFOR buiten de buiten het juridische kader van de EU om werd opgericht als militaire overeenkomst, bestaat er geen enkele controle door het Europese Parlement. De manoeuvres van de EUPFT zijn echter ingebed in de Europese veiligheids- en defensiepolitiek en worden door besluiten van de Europese Raad gedekt.

De “Stichting Wetenschap en Politiek” eiste onlangs om ook Duitse politie-eenheden onder militair commando te plaatsen om zodoende ook te kunnen deelnemen aan EUROGENDFOR. Maar ook zonder lid te zijn van de geprivilegieerde paramilitaire troep documenteren de sinds 2008 plaatsvindende “European Union Police Force Trainings” de trend naar gemeenschappelijke inzetten van de politie in het buitenland, die door EUROGENDFOR gecommandeerd kunnen worden.

Voor de training van dit jaar (2010) werd vanwege de “enorme personele en logistieke bronnen” van de kant van de Duitse politie een “speciale opbouworganisatie” in het leven geroepen, die voor de onderdelen “oefeninstallaties, administratie, logistiek, lucht, geneeskundige dienst van de politie en public relations” verantwoordelijk is. De laatste zal mogelijk weer een kijkdag voor leidinggevenden van de politie en het leger organiseren om te kijken naar de gesimuleerde inzet tegen verstoringen van de openbare orde en om de verdere burgerlijk-militaire samenwerking in het buitenland af te spreken.

Het ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Potsdam gelegen Lehnin staat in militaire kringen bekend als locatie voor oefeningen in bewoond gebied en biedt volgens het Duitse leger een “realistische indruk van het dorpsgevecht” met ongeveer 70 huizen, riolering, tunnels, station, reisbureau, school en vliegveld. Uit luidsprekers komt gevechtslawaai, terwijl er elektrisch bestuurde doelen beschoten kunnen worden. Uitgebrande tanks (“harde doelen”) creëren de flair van een echt strijdtoneel. In militaire planningen worden “Military Operations on Urban Terrain” (MOUT) en “Urban Warfare” steeds belangrijker en daarom ook is de “Stichting Wetenschap en Politiek” voorstander van meer manoeuvres in Lehnin.

Trots bericht de commandant van het militaire oefenterrein, dat er regelmatig “militairen uit verschillende landen” in Brandenburg trainen in het gevecht van huis tot huis. Het in Europa unieke terrein zou populair zijn bij reddingsdiensten van het Duitse Rode Kruis en het Technische Hulpteam evenals bij “speciale eenheden” van de politie.

Bron:

http://www.heise.de/tp/blogs/8/147676

Auteur: Matthias Monroy

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Duitsland, EU. Bookmark de permalink .

23 reacties op Duitse politie: Uitnodiging voor gevecht van huis tot huis

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Gute morgen, allerseits! http://tinyurl.com/7qn2o46

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Guten Morgen Herr Von Deckzeijl!! 😉

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Muss sein: Herr Deckzeijl, ohne von bitte.

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  Ich weiß. War nur ein Scherz! 😀 😉

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Schon gut, Herr Bron, kein Problem.
  Vraag: die Duitse SZ, hoe maak je die met je keyboard? Ik heb het geweten maar ben het kwijt.
  Herzlichen Dank im voraus.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Nog meer “leuks” uit Duitsland, namelijk apartheidsnieuws…
  http://tinyurl.com/7zbpvck
  Is óók weer een uitvloeisel van Het Project en heeft alles te maken met de ZICHTBAARHEID van de islam in het westen. Het is maar dat u het weet.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Wat ik niet begrijp uit dat artikel van 10:12 hierboven, is de regel(uit dat verzonnen instructieboekje) dat de seksen gescheiden moeten zijn. Waar zijn dan al Mo’s nazaten vandaan gekomen..??? Zijn die soms uit de lucht komen vallen? Aliens van een andere planeet..??? Kijk, de Chinezen hebben bewezen dat je om te kezen met z’n tweeën moet wezen, maar HOE hebben al die allahschreeuwers dat dan gedaan met hun stupide apartheidsregeltjes..??? Ik wil er graag nog iets bij leren. Iemand?? Niet allemaal tegelijk graag.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  @Deckzeijl
  De Ringel-S. Rechts naast de spatiebalk “AltGR” indrukken en de letter “s” typen. Dan staat hij er!!

  ßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßß 😀

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Bingo…!! Lukt ook zonder GR, trouwens…!
  Alleen voor degenen die de inhoud van 10:20 niet doorhebben: het was sarcastisch bedoeld.

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Welkom in Brave New World.
  Verdiept u eens goed in de Eurogendfor (EURO(pean) GEND(armerie) FOR(ce);

  http://www.eurogendfor.eu/
  In deze Engelstalige web pagina is een belangrijke zinsnede iets gewijzigd.
  Nu staat er :
  “The European Gendarmerie Force (EGF) is an initiative of 5 EU Member States – France, Italy, The Netherlands, Portugal and Spain – aimed at improving the crisis management capability in sensitive areas.”
  Er is een woord weggelaten voor ”sensitive” ; case!
  Wij hebben vandoen met een militaire politiemacht…
  De aanleverende landen van het eerste uur, waaronder NEDERLAND(!!!) leverden dan ook eenheden van de militaire politie.In ons geval; de Koninklijke Marechaussee.

  Er zullen militaire middelen worden ingezet in ”case sensitive areas”.
  Deze uitdrukking is nogal versluierend.
  Aan de ene kant betekent ‘case sensitive’ ”acute noodgevallen” en anderzijds is de letterlijke betekenis ervan : ”een zaak die heel gevoelig ligt” (voor de EU) .
  De inzet van deze militaire eenheid dient dus bovenal het Europese belang.

  De oefening in Duitsland was een training in huis- tot- huis gevechten .
  Er komen dan wat vragen boven :
  -Wanneer de Eurogendfor ingezet moet worden in geval van een ramp.Welke ramp voorziet men dan dat de EU over een militairen uit verschillende landen MOET inzetten die getraind zijn in gevechten van huis tot huis? (=van man tot man!)
  -Er zijn maar twee situaties die tot zo’n ingreep uitnodigen: een opstand of een terroristische activiteit.
  Voor het afweren van een grote aanval is deze ”politiemacht” namelijk te klein.
  -Tegen welke groep zou men dan dit soort geweld willen gebruiken?

  De Europese Unie heeft zichzelf volstrekt uitgeleverd aan de Arabische wereld en de islam en is dien ten gevolge al jaren geestelijk ”totaal in de olie”.

  De Eurogendfor zal dus niet worden ingezet tegen een bevriende ”religie”. Die hoort immers al geheel bij Europa, zoals wij weten. Wij ondervinden dagelijks de zegeningen van die verbindtenis.

  Nee, de ”terroristische” opstand komt niet uit de hoek van de zeer gewenste islamitische gasten, maar van hen die vraagtekens zetten bij de gevolgen van de invloed van de islam voor de samenleving!
  Zij die ontevreden zijn over een koers die Europa voert en waarin men zich ABSOLUUT NIET kan vinden.
  In die hoek zitten volgens de EU leiding de mensen die niet deugen, de mensen met onderbuikgevoelens, de xenofoben en islamofoben, extreem rechts tuig….

  Eurogendfor zal zich offensief gaan richten tegen degenen die hun krachten bundelen om het EU juk af te werpen.

  DE EU voorziet gewelddadige opstanden. Vastberaden gebundeld verzet. Rechts terrorisme.
  Van mensen die de VOORUITGANG niet willen zien.
  Iets dat goed voor ons is MOET worden gerealiseerd.Met donder en geweld als het moet.

  En daarbij laat de EU de burgers aftuigen door lieden die er geen directe binding mee hebben, door gemengde troepen.
  Allemaal heel verfijnd uitgedacht
  Totaal in overeenstemming met het ware karakter van de de EUSSR, zoals Wladimir Bukowsky al zei.

  Tijd voor bezinning dus.
  Een gewaarschuwde categorie zou voor twee moeten tellen, liefst voor drie of meer..

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Het kon miet uitblijven! Het ergert mij, maar er zweven nog wat stukjes tekst rond, die verwijderd hadden moeten worden na zins veranderingen:
  Zo staat er:
  -”Wanneer de Eurogendfor ingezet moet worden in geval van een ramp.Welke ramp voorziet men dan dat de EU over een militairen uit verschillende landen MOET inzetten die getraind zijn in gevechten van huis tot huis? (=van man tot man!)”

  Dat moet natuurlijk zijn :

  -”Wanneer de Eurogendfor ingezet moet worden in geval van een ramp”….
  Welke ramp voorziet men dan, dat de EU militairen uit verschillende landen MOET inzetten die getraind zijn in gevechten van huis tot huis? (=van man tot man!)”

  Like

 12. Henk.V zegt:

  miet =niet…

  Het kan niet op vandaag.
  Met dank aan Eurogendfor die mij op de kast kreeg..

  Like

 13. E.J. Bron zegt:

  LOL! 😀

  Laat je niet uit het veld slaan door EUROGENDFOR Henk! 😉

  Like

 14. Linsky zegt:

  Tjonge, als die Eurogendfor eens wist wat voor zijde-effect ze nu al hadden, 🙂

  Like

 15. Martha zegt:

  Op Xandernieuws las ik dat EUROGENDFOR ingezet zal worden bij de opstanden
  die zullen volgen op het blokkeren van de Duitse spaartegoeden door de overheid.

  Zover is het al gekomen.
  In het diepste geheim werken de Duitsers aan dit plan.

  Ich frage mich…..gezien de Nederlandse deelname aan Eurogendfor, gaat dat hier
  in ons land ook gebeuren??

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  @Marta

  De kans is groot! Over de opzet van EUROGENDFOR is héél goed nagedacht! Mocht er in ons land opstand komen, dan doen de Nederlandse politieagenten van EUROGENDFOR niet mee. Mocht er bijvoorbeeld opstand in Italië komen, dan doen de Italiaanse politieagenten van EUROGENDFOR niet mee. Hiermee voorkomt men, dat de agenten op eigen volk moeten schieten, wat tot verdere escalatie kan (en vermoedelijk zal!) leiden.

  Like

 17. Martha zegt:

  My goodness, E.J., in wat voor wereld leven wij!

  Wie had dat ooit kunnen denken.

  Like

 18. Henk.V zegt:

  Ja, Martha, reken maar.Dat komt hier ook wel, maar er zal een poldervariant worden toegepast.
  In geval van nood trekken de mensen van Eurogendfor uniformen van het Leger des Heils aan en gaan chocolademelk uitdelen op het ijs, terwijl de Salvation Army mensen er op los mogen slaan onder het slaken van heilskreten.
  Zo houden we het hier vrij gezellig nog.

  Like

 19. Linsky zegt:

  Ik vond deze nog in m’n lijstje:
  Onder welke vlag zit iedereen tegenwoordig nou? 😦
  ————————————-
  Militairen in opspraak om SS-vlag

  Militairen van het Amerikaanse leger zijn in opspraak geraakt omdat hebben geposeerd met een vlag met daarop het logo van de SS:

  De foto werd al in 2010 gemaakt, maar het bestaan ervan is nu pas bevestigd door het Amerikaanse Korps Mariniers.
  Een woordvoerder van het Korps spreekt over een “onaanvaardbaar” feit en belooft stappen te ondernemen tegen de scherpschutters die op de foto staan. Wat dat precies inhoudt, is niet bekend gemaakt.
  De militairen hebben de foto overigens zélf op het internet gezet. Het plaatje verscheen op een weblog.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11484060/__Militairen_in_opspraak_om_SS__.html

  Like

 20. cor zegt:

  Beter laat dan nooit, mijn reactie dan.

  Maar ook in Nederland in Noord Groningen is een oefenterrein waar militairen leren hoe ze in bewoonde gebieden moeten opereren, een kapitein van het leger vertelde mij al in 1969 (jawel toen al !!!) dat de volgende grote oorlog in de straten van de steden van Europa gevoerd zou worden, tegen “opstandelingen” ik kan zijn naam nog steeds en ook van 2 andere officieren

  Like

 21. Linsky zegt:

  Cor,
  beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald hè. 🙂
  Ik geloof je o pje woord.
  Iedereen die nadenkt en de oogjes openhoud, wist het inderdaad al 20-30 jaar geleden, want de signalen en eerste echte acties waren toen al begonnen.

  Toen we 20 jaar geleden lezingen gaven over wat er stond te gebeuren, werden we vaak uitgelachen en weggehoond.

  Maar ik kom vaker op je blog, dus ik weet dat je zelf heel goed op de hoogte bent en nu niet direct dwalende, hahahah

  “Wie creëert de monsters die gaan moorden” las ik al eerder vandaag.

  Maar het viel me op dat je geen vraagteken achter de titel zette!
  Zou ik ook niet gedaan hebben, omdat we heel goed weten wie ze creëerde!
  Of heb ik ’t mis?
  Ik heb het er zelf hier maar niet over, anders komt er paleisrevolutie, hahahah

  Like

 22. Pingback: Oefenen voor de burgeroorlog: 600 politieagenten uit binnen- en buitenland oefenen de omgang met onlusten | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s