Poolse luchtvaartmaatschappij LOT verbiedt medewerkers het dragen van kruisen

De knieval van het ooit christelijk gedomineerde Europa voor de islam doet nu ook zijn intrede in het aartskatholieke Polen. De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT onderwerpt zich uit angst voor misdaden en “onverwachte reacties” van anders gelovigen aan de “political correctness” en verbiedt medewerkers het dragen van “christelijke symbolen”.

Vanaf 1 maart 2012 is het voor vluchtbegeleiders van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT niet meer toegestaan om religieuze symbolen zoals kruisen of Davidssterren tijdens het werk te dragen. Een mededeling op de website van de maatschappij zegt, dat het “medewerkers niet is toegestaan om een sieraad, dat een religieus symbool laat zien, openlijk te dragen”. Voor de afgevaardigden van de oppositiepartij “Recht en Gerechtigheid” (PiS), Anna Sobecka en Jolanta Szczypínska, is de verordening een overtreding van de Poolse grondwet. “Zulke maatregelen discrimineren de katholieken op het terrein van het openbare leven en bedreigen de door de grondwet gegarandeerde fundamentele rechten. Artikel 31 van de Poolse grondwet zegt, dat een ieder verplicht is om de vrijheden en rechten van anderen te respecteren”, schreven de afgevaardigden in een brief aan het bestuur van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. De voormalige Minister van Verkeer, afgevaardigde Jerzy Polaczek van de PiS, zei tegen het liberale dagblad “Gazeta Polska”: “Deze schandalige beslissing is een ingreep in de vrijheid van godsdienst.”

De woordvoerder van LOT Airlines, Leszek Chorzewski, zei, dat het verbod voor alle religieuze symbolen geldt, niet alleen voor het christelijke kruis. “De regels gelden voor alle symbolen, inclusief het dragen van een Davidsster”. Hij voegde er aan toe, dat de luchtvaartmaatschappij jaarlijks vele duizenden passagiers met verschillende geloofsrichtingen zou vervoeren en dat LOT met het verbod misdaden en “onverwachte reacties” van anders gelovigen wil vermijden. Conservatieve afgevaardigden zoals Anna Sobecka en Jolanta Szczypínska klagen echter, dat daarmee fundamentele religieuze vrijheden worden aangevallen, in naam van de “political correctness”. De afgevaardigde wijzen op eenzelfde geval in Groot-Brittannië, waarbij British Airways door de rechtbank werd gedwongen om een verbod op het dragen van religieuze symbolen door zijn personeel, in te trekken.

In het jaar 2006 werd de medewerkster van British Airways Nadia Eweida geschorst, nadat ze de door haar werkgever opgelegde kledingvoorschriften, die medewerkers ertoe verplichtte om religieuze symbolen alleen verdekt te dragen, had afgewezen. Eweida keerde in 2007 terug naar haar werk, nadat de vrouw extra ondersteuning van de toenmalige Britse minister-president Tony Blair had gekregen, die sindsdien tot het katholicisme is bekeerd. British Airways werd gedwongen om zijn interne politiek, die het openlijk dragen van religieuze symbolen tijdens het werk had verboden, te beëindigen.

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2012/02/13/polnische-airline-verbietet-mitarbeitern-das-tragen-von-kreuzen/

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/86006,LOT-airlines-to-ban-staff-wearing-the-cross

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Polen, political correctness. Bookmark de permalink .

8 reacties op Poolse luchtvaartmaatschappij LOT verbiedt medewerkers het dragen van kruisen

 1. Linsky zegt:

  Nou ik heb eerst overgegeven!
  Dat linkse laffe, politiek correcte schorem, heeft weer wat gevonden.

  Wat ik me steeds afvraag is; Hoe kan het dat zij (linkse gebroed) alles wat dat islamitische geteisem aanricht, steeds weer af doet als zijnde ‘incidenten’, en daarmee de criticasters de mond snoert,…. maar tegelijk wel handelt alsof het elke moment massaal kan gebeuren, en aldus op wettelijke basis de massa opzadelt met volslagen krankzinnige wetten en verordeningen, die dan vervolgens ook nog eens vaak bij overtreding tot terroristische misdrijven worden bestempeld …… !?

  Like

 2. Cogito zegt:

  Uiteraard kan dan de hoofddoek weer wel. Europa houdt gewoon rekening met de intolerantie van moslims.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Aan allen: er staat dat de regels gelden voor alle religieuze symbolen.
  Dan is de islamitische “modeshow” toch ook verboden?
  http://tinyurl.com/yg4r9cm

  Like

 4. dan ga ik het kruis juist dragen .wat een zieke gedachte voor die dat willen

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Eens heeeeeeel lang geleden heb ik ermee gevlogen.
  De laatste keer dus.
  G.D. ik zou idd. wel eens willen weten of dat ook geldt voor die harnassen over hun hoofd.

  Like

 6. Theefeest zegt:

  ok,
  -hoeveel incidenten zijn er dan al geweest ?
  Of is het de angst die regeert ?

  Like

 7. Pingback: Onderdrukt nieuws: Opnieuw een kanonnade van verzwegen informatie | E.J. Bron

 8. Pingback: Onderdrukt nieuws: Opnieuw een kanonnade van verzwegen informatie | AmsterdamPost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s