Koperdiefstal: Balkanbendes plunderen windmolens

In iedere grote windmolen bevindt zich koperdraad ter waarde van ongeveer € 20.000,- Uitstekend georganiseerde bendes stelen de dure koperleidingen. Dat alles wordt doorberekend in de prijs van elektriciteit.

De beide politieagenten uit Warburg in Nordrhein-Westfalen hadden een goede neus: Al tijdens de eerste voertuigcontrole waren hen de mannen, die in deze ijskoude februarinacht onderweg waren, verdacht voorgekomen. Tegen drie uur in de ochtend zagen de politieagenten het voertuig opnieuw – deze keer in de buurt van een windmolenpark. De ambtenaren hielden de verdachte personen in de gaten, terwijl een tweede team de toegang tot het windmolenpark controleerde. En ja hoor: de toegang was opengebroken en er waren aardekabels ter waarde van meer dan € 1000,- gestolen. De beide mannen gearresteerd op verdenking van diefstal.

Sinds de prijs van koper explodeerde, leiden de koperdiefstallen in heel Europa tot bizarre excessen. De georganiseerde bendes hebben het vooral voorzien op windenergie-installaties. Geen wonder, want in zulke hightech windmolens zitten gemiddeld vier ton koperdraad verwerkt. Ze zorgen voor de verbinding tussen het bovenste gedeelte van de molen en de installatie aan de voet van de molen. Hierover spreekt men niet. Want windenergie gold als geschikt voor de toekomst. En nu garandeert zij vooral de toekomst van grote dievenbendes. Want de schade is enorm.

Bron:

http://tinyurl.com/7ynrlpk

Auteur: Michael Brückner

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Balkan, Criminaliteit, EU. Bookmark de permalink .

4 reacties op Koperdiefstal: Balkanbendes plunderen windmolens

 1. Linsky zegt:

  Is dit ook vermeld op dat nieuwe meldpunt van Wilders?

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  En dan gooien ze je via de tv dood met Nuon-GEZEIK over isolatie en dat je daar maar liefst 30% mee kan besparen op je energierekening. http://tinyurl.com/7ndff4f
  Hoe het jullie vergaat weet ik niet, maar mijn gas en electra is in januari weer eens omhoog gegaan. Onthou ’t nou maar: isolatie is alleen leuk voor….
  http://tinyurl.com/6a4yd6j

  Like

 3. chantal zegt:

  “Die beiden Bullen hatten einen guten Riecher”
  Hoe plastisch kan de Duitse taal zijn. 🙂

  Schon bei der ersten Fahrzeugkontrolle waren ihnen die Männer, die in dieser eiskalten Februarnacht unterwegs waren, verdächtig vorgekommen

  Like

 4. Pingback: Schengen wordt waarheid voor Roemenie en Bulgarije. - Pagina 6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s