“Oemma Zwitserland” is fel omstreden

Vanaf 2013 dient een “Oemma Zwitserland” de ongeveer 400.000 moslims en moslima´s in Zwitserland te vertegenwoordigen. “Oemma” is Arabisch en betekent de gemeenschap van alle moslims. Onder deze naam willen de presidenten van de zogenaamd grootste islamitische organisaties een parlement in het leven roepen, “opdat de moslims in Zwitserland met één stem kunnen spreken”. Dat zegt Farhad Afshar, een oorspronkelijk uit Iran afkomstige socioloog in Bern, president van de Coördinatie Islamitische Organisaties Zwitserland (Kios).

Mee van de partij is de Federatie van islamitische overkoepelende organisaties Zwitserland, die geleid wordt door de arts Hisham Maizar, een geboren Palestijn. Regionale organisaties dienen zelf gekozen vertegenwoordigers naar het parlement te sturen, zegt Maizar. Zo zou er een platform worden geschapen om “op democratische wijze over kwesties te discussiëren, die alle moslims in Zwitserland aangaan”.

Begrip parlement “ongelukkig gekozen”

In de stad Basel zal in de herfst een “testverkiezing” plaatsvinden, zei Afshar tegen het persbureau SDA. Iedere daar woonachtige moslim zou zich kandidaat kunnen stellen, voor zover hij de statuten zou aanvaarden. Deze zouden op dit moment door een commissie met deskundigen van het openbare en islamitische recht worden uitgewerkt. Mocht de test in Basel goed verlopen, dan zou er in de winter in heel Zwitserland gekozen kunnen worden.

Nicole von Jacobs relativeert deze uiteenzettingen. “Er bestaan nog geen plannen voor zulke concrete verkiezingen in Basel”, zegt de cheffin van het bureau diversiteit en integratie van het kanton Basel-stad. Bovendien zou het begrip parlement “ongelukkig gekozen en misleidend” zijn. Het doel zou velmeer de vorming van een nieuwe overkoepelende organisatie met een verenigingskarakter zijn, privaatrechtelijk georganiseerd en met een democratisch gekozen bestuur. Von Jacobs: “Voor ons is het belangrijk om met de verschillende islamitische groepen contact te onderhouden”.

Hij zou niets tegen het idee van een parlement hebben, zegt Geri Müller, parlementariër uit Aargau van de Groenen en lid van de commissie buitenlandse politiek. Hij zou zich ook inzetten voor kinder- en jeugdparlementen. Deze zouden weliswaar geen politieke legitimering hebben, maar ze zouden “goede ideeën kunnen ontwikkelen en in de politiek kunnen implementeren”. Müller zegt, dat radicaalislamitische opvattingen worden afgezwakt als men ze in een parlement zou laten samenkomen; de ervaring zou leren, dat er een “politieke ontscherping” zou plaatsvinden.

“Een positieve stap”

Ook Jasmina El Sonbati staat sympathiek tegenover het project “oemma”.  Dat de versplinterde moslimorganisaties hun krachten zouden bundelen, zou een “positieve stap” zijn, zegt de gymnasiumlerares met Egyptische wortels uit Basel. Een [parlement zou het misschien eens kunnen worden over gezamenlijke posities, bijvoorbeeld de inspanningen tot erkenning van de islam als religiegemeenschap of de opheldering van netelige kwesties bij “probleemgebieden tussen school en thuis”.

Maar El Sonbati is wantrouwend, sinds ze heeft gehoord, dat Maizar en Afshar voorstanders zijn van de erkenning van bepaalde delen van de sharia, van het islamitische recht, voor Zwitserse moslims. Ze zegt: “Dat is absoluut onacceptabel”. Dat moslims proberen een sterker dak te bouwen, vindt ook Elham Manea, een in Egypte geboren Zwitserse, legitiem. “Maar een parallelparlement willen we niet”, zegt de politicologe van de universiteit van Zürich. Daarmee zou men in Groot-Brittannië “hele slechte ervaringen” hebben opgedaan, daar zou zo´n orgaan zich hebben ontwikkeld tot een “spreekbuis van fundamentalistische stromingen”.

Meerderheid uitgesloten

Ook het flirten met islamitisch recht wordt door Manea categorisch afgekeurd. Met de sharia zou het tot “krasse” schendingen van de mensenrechten komen; kinderrechten zouden door gedwongen huwelijken en kinderhuwelijken met voeten worden getreden, de moslima´s zouden tot “derderangs burgers” worden gedegradeerd. “Daartegen moeten wij als Zwitserse vrouwen van het islamitische geloof luid en duidelijk tegen verzetten”.

Het project van een parlement zou “irriterend” zijn, zegt Saïda Keller-Messahli, presidente van het Forum voor een vooruitstrevende islam. Het fundamentele probleem zou zijn, dat alle islamitische verenigingen in totaal maar 10 tot 15% van alle moslims in Zwitserland vertegenwoordigen, “diegenen, die naar de moskee gaan”.

“Hoe kan een orgaan voor alle moslims spreken, als 85 tot 90%, die zichzelf als niet religieus definiëren, hiervan uitgesloten is?”, bekritiseert de in Tunesië opgegroeide Zwitserse. Dat zou voeding geven aan de verdenking, dat een kleine minderheid haar belangen “achter een pseudodemocratische structuur wil verbergen en wil doordrukken”.

Bron:

http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Umma-Schweiz-ist-heiss-umstritten/story/18523618

Auteur: Willi Herzig

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Moslims, Zwitserland. Bookmark de permalink .

39 reacties op “Oemma Zwitserland” is fel omstreden

 1. Linsky zegt:

  Als Müller zegt, dat “radicaalislamitische opvattingen worden afgezwakt”, bedoelt ie dan dat we in plaats van onthoofd alleen maar ’n paar armen en benen kwijtraken, als dat moslimgespuis iets niet zint? 😦

  Like

 2. Wat nu in Zwitserland speelt gaat in ELK land in Europa spelen.
  Zo krijgt links-europa zijn zin.
  Ze vergeten alleen dat de eersten die Khomeini in Iran om het leven liet brengen
  dezelfde linksen waren die Kho. hielpen om terug te keren naar Iran.
  Zo valt links ten prooi aan haar eigen zwaard.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Krijgen we hier zeker een “polder-oemma…?”
  Alle moslimfundamentalisten de wereld uit, te beginnen in de EU!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  @GJR, 23:15: Correct! Want het was Ayaan Hirsi Ali die op 18 jan 2005 zei: de toon maakt voor moslimfundamentalisten geen verschil omdat we allemaal op hun dodenlijst staan.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Meine liebe Schallplattenfreunde: mehr gute Nachrichten aus der Schweiz..!!!
  http://tinyurl.com/77f4rlb

  Like

 6. Marijke . zegt:

  Het begint wel echt eng te worden.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  CU ziet baardmans niet zitten. http://tinyurl.com/6mzzsn9
  En da’s heel ander nieuws dan dat ik in het verleden onder ogen kreeg..!!!
  http://tinyurl.com/3dr8puh

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  De moslims hebben al geprotesteerd tegen het kruis op de zwitserse vlag want dat doet hun aan de kruistochten herinneren.
  Al 400 duizend moslims in Zwitserland is relatief net zoveel als in Nederland.
  Dat had ik nooit gedacht.

  Like

 9. Rudor zegt:

  Al die verschillende moslimgroeperingen kunnen niet beter laten zien dat ze niet integreren, dat ook helemaal niet willen, maar dat ze wel uiteindelijk graag de macht overnemen. Gelukkig voor de Zwitsers heeft de eigen bevolking nog iets in te brengen.

  Het zou het beste zijn om alle moslims weer terug te sturen naar hun thuisland, dan zijn we van alle gezeik af. Dan kunnen ze fijn naar hun eigen regels leven, zich kleden zoals ze willen, hun vrouwen aftuigen als ze dat ‘verdiend’ hebben, handen of hoofden afhakken, vrouwen stenigen en ga zo maar door. Alle westerlingen terug naar het westen en alleen contact (op afstand) i.v.m. handel.

  Misschien kunnen we de linkse gutmenschen meteen meesturen. Die zijn immers zo positief over dat volk. Kunnen ze er fijn samen mee in de thuislanden wonen. Zijn wij ervan af en zij leren een goede les over hoe de islamitische wereld echt in elkaar steekt.

  De vluchtelingen van de hele wereld kunnen ook naar de thuislanden. Er is daar immers geld genoeg of er komt in ieder geval geld genoeg als al die teruggekeerde harde werkers samen met de linksmenschen de schouders eronder zetten.
  Wat zullen we overstroomd worden met allerlei ingenieuze en nuttige uitvindingen van dat volk en wat zullen zij daaraan een geld kunnen verdienen.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  De Islam is als een kankergezwel, als het niet radicaal uitsnijd blijft het vort woekeren tot de patient
  overlijd..

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Leers wil ook weer wat nieuws, maar hij weet nog niet half wat ik wil…!!!
  http://tinyurl.com/7f6cabu
  In dezelfde krant ook het bericht dat ik gisteravond plaatste, dat de Zwitsers paal en perk willen stellen aan de immigratie. Zie 23:31 14-2
  En dan krijgt de PVV steun van Hans Wiegel die op de voorpagina van die krant de vloer aanveegt met de klachten over dat overlast-meldpunt.(nog geen digitale versie)

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Die U moest een V zijn… sorry.
  http://tinyurl.com/7f6cabv
  En nu ik het er toch over heb: het zijn 99,999% gelukzoekers die hierheen komen, het aantal vluchtelingen is te verwaarlozen. Vraag: heeft de Nederlandse belastingbetaler genoeg geld
  om alle financiële, maatschappelijke en sociale problemen van de rest van de wereld op te lossen? De heren zijn in rap tempo bezig ons het geld, waar we in veel gevallen tig jaar voor gewerkt hebben, AF TE PAKKEN..!!!
  http://tinyurl.com/8yvy9py
  (de Patty’s, MbH, nare toekomst, uitgezonden 1-2-2012)

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Nieuws uit de oemma Kabul… En ik al die jaren maar denken dat na de opkomst van al die taliban-GESTOORDEN de tv werd afgeschaft. Nee hoor, kijk maar eens wat ze nu weer uitgevroten hebben… http://tinyurl.com/85nmw8q
  Het is waarlijk niet te hopen dat ze hier bij de NOS een dergelijke stunt uithalen.
  Stel je voor: onze Sacha de Boer totaal ingepakt…

  Like

 14. Ad zegt:

  “Hoe kan een orgaan voor alle moslims spreken, als 85 tot 90%, die zichzelf als niet religieus definiëren, hiervan uitgesloten is?”

  Nou wordt me duidelijk waarom Islamkritiek rassisme genoemd wordt. Ook niet-religieuzen worden/blijven moslims. Ze definiëren zichzelf als moslim ook als ze niet (meer) geloven. Waarom definëren ze zich dan niet naar hun etnische afkomst of nationaliteit? Nee, eens een moslim altijd een moslim lijkt het wel.

  Ik denk dat het komt door de invloed van de Islam op hun denken. Dit is dus ook weer een rassistische uitspraak.

  Like

 15. Linsky zegt:

  Paus Johannes Paulus II kust de Koran in mei 1999

  Dat herinnerde ik me toen ik wakker werd en bij de eerste de beste website die ik per ongeluk opende kwam ik bij het onderstaande. Ieder mag voor zichzelf uitmaken wat ie er van vind, maar het mag evident zijn dat het mij wel aanspreekt.

  ======================================
  Islam, het kind van Rome.

  De aard van dit systeem van onderdrukking kan als volgt worden samengevat: de Islam is niet een op zichzelf staande religie maar een militair systeem dat een religie van de angst toepast om een kadaverdiscipline af te dwingen.
  Prof. Walter J. Veith legt uit dat zowel de Rooms Katholieke religie als de religie van de Islam slechts dienen om de grote “domme” massa bezig te houden met een religie die gebruik maakt van precies dezelfde symbolen en begrippen die ook door de satanisten in deze wereld worden gebruikt.
  Een religie die beslist niet is bedacht voor de geloofszekerheid van velen maar die als enige doel heeft: een leger voor de paus te rekruteren.
  Het moge duidelijk zijn dat de “heilige” oorlogen van beide religies waarover de genoemde documentaire handelde totaal niets met heiligheid van doen hadden.

  Prof. Walter J. Veith:
  The Islamic Connection (to Rome & Catholicism) FULL – 135 min.

  Bron: http://www.wat-is-waarheid.info/video/islam.htm

  Like

 16. Linsky zegt:

  Sharia (islamitische) recht voor Dummies
  (LET OP: Bijzonder schokkende beelden, waarin mensen de stot wordt doorgesneden!!!!!!!!!!!!)
  ———————————————————
  SHARIA (Islamic) LAW FOR DUMMIES (WARNING: Graphic footage)
  Posted: February 15, 2012 | Author: barenakedislam | Filed under: Beheadings (GRAPHIC) |4 Comments »
  Beheadings. Stonings. Burnings. Trying to explain the finer points of sharia law to all your liberal friends can be tiring. So, why not just pull up this video on your i-Phone and in less than three minutes, your pals will know everything they always wanted to know about sharia law, but were afraid to ask.
  Be sure to send it to your state legislators who are trying to pass bills banning the use of sharia in the courts, but are being harassed and sued by terrorist front groups like CAIR.
  http://barenakedislam.com/2012/02/15/sharia-islamic-law-for-dummies-warning-graphic-footage/

  Like

 17. Linsky zegt:

  Een Pakistaanse doof weesmeisje gebruikt als sex slaaf en dienaar voor 10 jaar lang, door de Britse moslim-echtpaar!
  Het dove weesmeisje werd verhandeld in Groot-Brittannië en gedwongen om op te treden als een slaaf voor het stel. Opgesloten in een kelder elke nacht, vanaf de leeftijd van 10, werd het meisje verkracht en gedwongen om meerdere keren uit te voeren taken waaronder koken, schoonmaken, naaien en wassen.


  http://barenakedislam.com/2012/02/15/deaf-pakistani-orphan-girl-used-as-sex-slave-and-servant-for-10-years-by-uk-muslim-couple/

  Like

 18. Linsky zegt:

  Papandreou erkent wanbeheer Griekse politici!

  George Papandreou. de socialistische ex-premier van Griekenland, zei: “Het Griekse politieke systeem is collectief verantwoordelijk voor het failliet van het land.”
  De totale ineenstorting van Griekenland is volgens hem niet alleen te wijten aan de vriendjespolitiek, waardoor er teveel ambtenaren in dienst werden genomen, maar ook doordat de voordelen voor maatschappelijke groepen per wet werden geregeld, de “schandalige eisen” van de vakbondsleiders werden ingewilligd, zakenlui werden bevoordeeld en corruptie toegelaten.
  De Franse krant Liberation pikte de erkenning van de voormalige regeringsleider op via Griekse internetters die het naar de krant hadden doorgestuurd.

  http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/2012/02/georges-papandreou-reconnait-la-corruption-de-la-classe-politique-grecque.html

  Like

 19. Linsky zegt:

  Sharia 4 Belgium: Frisse jongens en meisjes!

  De voorman van Sharia-4-Belgium, een frisse club jongens en meisjes die ons wil laten kennismaken met de verheffende kanten van de Islam mag zich komen melden:
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Fouad Belkacem (29) uit Boom, de woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium, veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims … Belkacem liep al veertien veroordelingen voor de politierechtbank op, naast een viertal correctionele veroordelingen wegens diefstal met geweld, weerspannigheid, smaad, bedreigingen en inbreuken op de anti-racismewet.

  Tja….Maar het echte nieuws is natuurlijk dat er geen enkele demonstratie tégen Sharia-4-Belgium is geweest. Geen enkele moslim in België heeft hardop uitgesproken dat ze het niet met deze club eens is. Geen rellen voor de moskee, geen opstootjes. Helemaal niets. Terwijl deze club al een aantal jaren bestaat. Daar is ook een reden voor:
  De moslims willen inderdaad de Sharia invoeren. Vrouwen zijn immers hoeren en ongelovigen zijn vuile honden. Staat in de Koran dus is het waar.
  http://logicfreezone.wordpress.com/

  Like

 20. Linsky zegt:

  Maar goed dat er politie is! 😦
  En wij maar denken dat zij hun werk niet doen….
  ————————-
  3-jarige krijgt wildplasboete

  Een 3-jarig jongetje heeft in Amsterdam een bekeuring van 120 euro gekregen voor wildplassen.
  De moeder van het ventje is des duivels, maar wil niet met haar naam in de krant omdat ze bang is dat de agent haar dan vaker zal gaan pesten.
  De peuter liep met zijn moeder van de peuterspeelzaal naar huis toen hij werd overmand door zijn opspelende blaas. Omdat het jongetje het echt niet op kon houden, liet de moeder hem op straat plassen. Net op dat moment kwam de motoragent de hoek om scheuren.
  http://www.telegraaf.nl/

  Like

 21. Linsky zegt:

  Video-overzicht: dissidenten in de Arabische wereld;

  De Arabische lente lijkt in veel islamitische landen steeds op een islamistische winter uit te draaien, maar er is een kracht aan het werk die sterker is dan zelfs de greep van de verderfelijkste fundamentalistische oliedictatuur: internet. Zelfs uit de meest onvrije landen duiken er steeds meer Youtube video’s op van dwarse vrijdenkers die, vaak met gevaar voor eigen leven, de heersende meningen tegenspreken.

  Faysal, met een uitgebreide achtergrondkennis van de samenlevingen in het Midden Oosten, stelde dit overzicht van dissidente stemmen samen.

  De andere 15 filmpjes zijn hier te zien:
  http://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/video-overzicht-dissidenten-in-de-arabische-wereld/

  Like

 22. Linsky zegt:

  En natuurlijk mag onze Nigel niet ontbreken 🙂

  Farage: EU-ECB-IMF Troika Driving Greece Towards Violent Revolution

  Nigel Farage “Greece is any more than a colony”

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: Nigel Farage is en blijft een fantastische debater…!!!!!!
  Kijk ook eens op AP naar mijn commentaar over dat 3-jarige jochie dat een bekeuring kreeg van een geüniformeerde “held op sokken”. (1e onderwerp, In de media)

  Like

 24. Linsky zegt:

  Yep, zag het Decky 🙂

  Heb je ook meegekregen dat m’n artikel “Europees-arrestatiebevel” ook opgevallen was bij De dagelijkse Standaard?
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/02/europees-arrestatiebevel-video

  Like

 25. G.Deckzeijl zegt:

  Ik bezoek DDS nooit. Slecht voor mijn geestelijk welbevinden.
  Bovendien moet je daar registreren en daar begin ik niet aan.
  En tot voor kort bezocht ik ook trouw sodemieter.nl maar heb kennelijk een soort ban gekregen,
  omdat ik een link plaatste naar een flitsbak voor boerka’s…
  http://tinyurl.com/74e4j9j
  (daar zijn ze dus ook bekeerd…)

  Like

 26. Linsky zegt:

  Decky,
  het is me opgevallen dat er wel meer linksen een beetje zijn gaan twijfelen de laatste weken.
  Dan is ons werk hier toch niet helemaal vruchteloos! 🙂

  Like

 27. Linsky zegt:

  En hier eentje, volkomen of-topic, maar aangezien onze geliefde webmaster wat heeft met Praag, wilde ik hem dit niet onthouden.
  Misschien is ie het zelf wel die daar als een licht aan de hemel verschijnt, 🙂

  http://www.microsofttranslator.com/BV.aspx?ref=IE8Activity&a=http://taganrogtv.ru/archives/16431

  Like

 28. jowitteroos zegt:

  Laat ook een bericht achter:
  http://sv-isa.nl/?p=1129

  Like

 29. Vasti zegt:

  Alweer een moslim, genaamd Tarek Fatah, die waarschuwt tegen de gevaren van radical islam en hoe deze haar weg vindt in de Amerikaanse samenleving in de verschijning van De Moslimbroederschap.
  “De moslimbroederschap zit reeds in The white House en mensen zien het niet….

  Er begint zich toch langzaam maar zeker iets te roeren in de ‘muslimworld’
  Er begint iets te splijten….
  Stap 1.

  Like

 30. Vasti zegt:

  Nogmaals Tarek Fatah.
  De man schijnt sinds kort genezen te zijn verklaard van kanker. Heeft maanden in zijn ziekbed liggen staren naar het plafond, is gaan nadenken, heeft zich verdiept in allerhande gebeurtenissen around te world en komt met dit verhaal, recht uit het hart.
  Respect!
  Stemt hoopvol.

  Like

 31. Marijke . zegt:

  Ja Vasti ik volg deze man al een tijd,heb zelfs maanden terug EJ nog een een film van hem gestuurt,en ja het zou mooi zijn als er meer van dat soort mensen zouden zijn die zo hun mond open deden zo als hij doet.Bedankt voor de filmpjes want deze had ik nog niet gezien.

  Like

 32. Marijke . zegt:

  Vasti dat laatste filmpje had ik een paar maaden geleden naar Ej gestuurt.

  Like

 33. Pingback: “Oemma Zwitserland” is fel omstreden | E.J. Bron | switzerland | Scoop.it

 34. Pingback: “Oemma Zwitserland” is fel omstreden | E.J. Bron « ZWITSERLAND

 35. Pingback: Armoede voor iedereen: De waanzin van de politieke correctheid | E.J. Bron

 36. Pingback: BOINNK!!! | Armoede voor iedereen: De waanzin van de politieke correctheid

 37. Pingback: Armoede voor iedereen: De waanzin van de politieke correctheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s