Madrid: Spaanse boeren bekogelen vertegenwoordiging van het Europese Parlement met tomaten (+ video)

Uit woede over een gepland handelsverdrag met Marokko protesteerden 100 boeren dinsdag in Madrid. De boeren zijn bang, dat Marokko daarmee nog eenvoudiger naar de EU kan exporteren. Dit zou een bedreiging zijn voor de handel van de Spaanse boeren.

De EU-parlementariërs moesten vandaag stemmen over een nieuw handelsverdrag met Marokko. Door dit verdrag dient de export naar de EU voor Marokko gemakkelijker te worden. Dit wordt beschouwd als tegenprestatie voor de toestemming om verwerkte producten in het Noord-Afrikaanse land te kunnen invoeren.

Om zich te verzetten tegen dit nieuwe verdrag, protesteerden 100 boeren, voornamelijk uit Andalusië, dinsdag voor de vertegenwoordiging van het Europese Parlement in Madrid: ze gooiden 200 kilogram tomaten naar het gebouw en riepen de afgevaardigden ertoe op om de boeren in Spanje niet “om de tuin te leiden”.

De boeren wezen erop, dat door dit verdrag fruit- en groenteboeren hun werk zouden kunnen kwijtraken, wat zou zorgen voor een stijging van de sowieso al grote werkloosheid. De chef van de vakbond COAG, Miguel Blanco, schat, dat de handel in vruchten en groenten de basis is voor de helft van het aantal arbeidsplaatsen in de landbouw in Spanje. Hiermee wordt ongeveer 8,6 miljard euro per jaar door export verdiend.

Video:

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2012/02/38269/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Marokko. Bookmark de permalink .

20 reacties op Madrid: Spaanse boeren bekogelen vertegenwoordiging van het Europese Parlement met tomaten (+ video)

 1. Wachteres zegt:

  Nog meer Spaanse problemen:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2102074/Spain-haunted-ghost-towns-built-boom-years-unemployment-tops-5million.html?ITO=1490

  Spain’s ghost towns: Built during the boom years but now lying empty… as jobless total tops FIVE MILLION.

  Spain has highest jobless rate in Europe with 22.9% unemployed
  Sesena, dubbed Manhattan of Madrid, supposed to have 30,000 residents
  But only 5,100 of 13,000 homes built… and prices now HALF original value

  By Lee Moran

  Last updated at 4:48 PM on 16th February 2012

  Spain is steadily becoming a nation of ‘ghost towns’ – with empty apartment blocks, streets and weed-filled gardens where bustling communities were supposed to move.

  Entire housing estates built during the country’s boom years have been left abandoned, bricked up and now on sale for almost half their original price.

  One such settlement is Sesena, dubbed the Manhattan of Madrid for its towering apartments and proximity to the capital, where 30,000 people were due to live.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Frits Huis, lijsttrekker van Leefbaar Almere, is vanmiddag bespuwd door een ‘huftertje van hooguit vijftien’, zoals hij op zijn Twitter meldt. Huis sprak twee jongens aan omdat ze aan het urineren waren op straat. Het incident vond plaats vlak voor de opnamen van een interview met NCRV Netwerk. NCRV is in Almere aanwezig vanwege de gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvinden op 3 maart.

  Toen Huis twee jongens die op straat aan het urineren waren op hun gedrag aansprak onstond een woordenwisseling. Hierbij werd Huis door een van de twee jongeren uitgemaakt voor ‘kanker brillenjood’. Verder zei een jongen dat ‘hij hem wel wist te vinden als hij op televisie zou komen’. Hierna werd Huis in zijn gezicht gespuwd.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Is al op op 26 jan 2010 gebeurd, had ik er bij willen zetten, maar nam die tekst niet mee, sorry. 🙂

  Like

 4. Linsky zegt:

  Palestijnse Autoriteit: Wij zijn actief in Jeruzalem

  De ‘gematigde’ Palestijnse premier Fayyad erkent dat zijn regering actief is in Jeruzalem, en spreekt de ‘Oslo-akkoorden’ tegen door te benadrukken dat hij dit mag doen.
  Premier Salam Fayyad van de Palestijnse Autoriteit, die door het Westen wordt geprezen als ‘gematigd’ leider, erkende woensdag dat zijn regering de met Israël gesloten overeenkomsten schendt door actief te zijn in Jeruzalem.

  ‘Oost-Jeruzalem is het belangrijkste deel van de bezette Palestijnse gebieden [sic],’ verklaarde Fayyad, nadat hij had toegegeven dat de Palestijnse Autoriteit ‘voortdurend faciliteiten in de stad wil vestigen’, meldde het Palestijnse persbureau Ma’an in Bethlehem.

  ‘Israël moet zich realiseren dat er geen kans is op een langdurige vrede zonder Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van een onafhankelijke Palestijnse staat’, vervolgde Fayyad. ‘Dit land is van ons’.
  http://israeltoday.nl/

  Like

 5. Linsky zegt:

  Wildplaskleuter blijkt verzinsel

  AMSTERDAM – De moeder die van de Amsterdamse politie een boete zou hebben gekregen omdat haar 3-jarige zoontje op straat plaste, blijkt het verhaal uit haar duim te hebben gezogen om geld van een kennis los te troggelen
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11532203/__Verhaal_boete_kleuter_verzonnen__.html

  Like

 6. Linsky zegt:

  Opstelten: Haatsjeik mag komen

  AMSTERDAM – De omstreden shariageleerde Haitham al-Haddad mag van minister Ivo Opstelten naar Nederland komen.

  Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) donderdag geschreven aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de ChristenUnie, PVV, SGP, VVD en CDA. Hij ziet geen kans om hem tegen te houden op basis van zijn uitspraken over joden en vrouwen, laat de minister weten. Ook al vindt hij die “verwerpelijk”. Wel heeft Opstelten onderzocht of er redenen waren om de man Nederland niet in te laten, zo zegt hij. “Maar zo lang hij geen ernstig gevaar vormt voor de samenleving zie ik geen kans hem tegen te houden”, aldus Opstelten.

  De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam gelastte woensdag nog een symposium met de omstreden shariageleerde af, maar De Balie in Amsterdam heet hem welkom. “Juist door je kop in het zand te steken voor onwelgevallige meningen kunnen ze voortwoekeren”, zegt directeur Yoeri Albrecht van het debatcentrum.

  Al-Haddad staat bekent om zijn antisemitische uitspraken. Hij heeft donderdag eerder op de dag laten weten dat hij sowieso naar Nederland komt. Opstelten wijst erop dat al-Haddad in het bezit is van de Britse nationaliteit. EU-onderdanen kan alleen de toegang tot Nederland worden ontzegd als zij een gevaar vormen voor de openbare orde, veiligheid dan wel volksgezondheid. „Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat zal worden ingegrepen indien een dergelijk gevaar zich alsnog zou voordoen”, aldus Opstelten. http://www.telegraaf.nl/

  Like

 7. Linsky zegt:

  Burgemeester Hasselt verbiedt bijeenkomst extremistische moslims

  Burgemeester van Hasselt Hilde Claes (sp.a)

  De bijeenkomst van een radicale islamitische beweging op 4 maart in de Hasseltse deelgemeente Godsheide, mag niet plaatsvinden. Dat heeft de burgemeester van Hasselt, Hilde Claes, beslist op advies van de politie en van Binnenlandse Zaken.

  Er was enige ophef ontstaan toen vandaag uitlekte dat de extremistische moslimorganisatie Hizb ut Tahrir op 4 maart een conferentie wil organiseren in de parochiezaal van het gehucht Godsheide in Hasselt. De beweging, die als doel heeft alle moslimlanden te verenigen tot één moslimstaat, telt miljoenen leden en is in landen als Duitsland bij wet verboden.
  http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/article/detail/1395861/2012/02/16/Burgemeester-Hasselt-verbiedt-bijeenkomst-extremistische-moslims.dhtml

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Kijk dat is nou weer het verschil tussen de een en de ander.
  Zou deze rifaap mij dus in hetgezicht gespuugt hebben weet Ik zeker dat het pestlijertje de eerste paar maanden niet meer gespuugt zou hebben omdat het pestlijertje dus waarschijnlijk met een gebroken kaak naar huis had kunnen gaan.
  De lafheid van de Nederlander word hier dus wel heel erg tentoon gesteld.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Linsky: is het echt zo dat dat spuug-incident dateert van jan 2010..??? Indien ja, wat wil je dan bereiken met niet recente berichtgeving?
  Alle actuele info over haatbaard al-Haddad staat op AP, inclusief mijn tikwerk.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Kijk Linsky, DIT is nieuws, dit is actueel..!!! Bedoeld voor iedereen die zo vreselijk graag z’n hele hebben en houen aan de openbaarheid prijsgeeft en niet in de gaten heeft dat er aan ze wordt VERDIEND zonder er zelf één cent van te zien…!!!!!!!!!!!!!!!!!
  http://tinyurl.com/7w4zntb
  Wedden dat na een week niemand meer weet waar het over ging…???

  Like

 11. vederso zegt:

  Bondspresident Wulff is afgetreden. Horst Seehofer (CSU) neemt de taken voorlopig over.

  Like

 12. lucky9 zegt:

  Je ziet maar hoe machteloos de burgers gemaakt werden. De vertegenwoordiging van het Europarlement in Madrid ….
  De debiele apparatsjiks in Brussel en Straatsburg hebben slechts één doek: de welvaart van Europa vernietigen.
  De vrije doorgang van tomaten uit Marokko staat nergens in de doelstellingen van de Unie. De vrije import van mensen uit Marokko overigens ook niet

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @E.J.: klikken op andere NL-blogs levert op dit moment niets op.

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  @Deckzeijl

  Was ff bezig. Nu wel weer!!! 😉

  Like

 15. Linsky zegt:

  Nederlandse vrijheid van meningsuiting: oproep om de staat omver te werpen en het kalifaat te vestigen mag.

  Het gemak , waarmee onze overheid de regels met voeten treedt, waar dat uitkomt, blijkt uit het niet oppakken van de aanklacht tegen de islam op basis van het juridisch onderzoek van mr. Frankenvrij:
  De VVD kwam van uit haar wetenschappelijk instituut, de Telderstichting, met een juridisch onderzoek door mr. Frankenvrij, die de koran onderzocht op houdbaarheid mbt. onze grondwet en westerse waarden.
  Hij kwam tot een zeer scherpe veroordeling en bood zijn aanklacht bij de officieren van justitie aan, te Haarlem en Amsterdam, die het vervolgens lieten liggen.

  http://tora-yeshua.nl/2012/02/nederlandse-vrijheid-van-meningsuiting-oproep-om-de-staat-omver-te-werpen-en-het-kalifaat-te-vestigen-mag/

  Like

 16. Linsky zegt:

  MISSOURI: CAIR thugs fighting to stop anti-foreign (sharia) law legislation

  Missouri State Representative Paul Curtman has introduced HB1512, common-sense legislation that protects Missourians’ individual constitutional rights from foreign laws or legal doctrines where the application of such laws would violate those constitutional rights. No particular foreign law is singled out. (But we all know that Sharia law is the ONLY reason this bill was drawn up)

  Like

 17. Linsky zegt:

  ‘Plaasmoorde’: de verzwegen genocide in Zuid-Afrika
  .
  Hieronder vindt u een filmpje over de racistische Plaasmoorde (lees: de genocide op blanken in Zuid-Afrika). Dit onderwerp krijgt opvallend weinig aandacht in de politiek-correcte media. Wie deze genocide wél aan de kaak stelt, loopt bovendien het gevaar door linkse Gutmenschen als “racist” te worden bestempeld. Schijnbaar vindt de Linkse Kerk een anti-blanke genocide een proportionele straf voor het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime (1948-1990). Op sympathie van Gutmenschen hoeven de slachtoffers van de Plaasmoorde in ieder geval niet te rekenen. Een brute moord op een tweejarige peuter, zegt u? Dat is volgens het Linkse Evangelie het logische gevolg van een soort erfzonde.

  Genocide with farm killings in South-Africa: a shocking testimony

  http://luxetlibertasnederland.blogspot.com/

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Hebben jullie het in de gaten? In de hele wereld waar volgelingen van een tot stof vergane PEDOFIEL de horizon verpesten, loopt de spanning op.
  De spanning is zelfs voelbaar.

  Like

 19. Lau zegt:

  Niet om het een of ander hoor, maar wat hebben al die bovenstaande berichten met het bewuste onderwerp (met appels gooiende boeren) te maken ? Of ontgaat me iets of is er iets mis met de software ? Ik begrijp het echt niet 😀

  Like

 20. Gietel zegt:

  Van hier uit wil ik verzoek doen aan het europese parlemrent om zich niet te laten misleiden door Nederland en de EU /ACP vergadering normaal door gaat in Suriname want Nederland moet niet doen alsof ze de beste zijn op de wereld nederland weet wat voor pijn ze de Surinaamse bevolking. Heeft aangedaan. Vanaf de tijden van de slavernij Nederland heeft het altijd over mense rechten scheding maar nu zijn ze bezig met mensen rechten schending want weigert het democratishe wil en recht van het Surinaamse volk te accepteren daarom ik verzoek aan het europeseparlement Nederland te vragen Suriname de gelegeheid te geven om de wereld te bewijzen dat we onafankelik land zijn en Nederlan zit ons konstant dwaars bomen en ik wil een beroep doen oop de overige landen binnen het europse parlement om voorzichtig te zijn met Nederland ze proberen te voorkomen dat europese landen zaken. Gaan doen met suriname want suriname.is rijk aan grondstoffen om hun economie en van suriname.te laten stijgen Nederland heeft het weg geven het was van hun en nu is het van het surinaamse volk dit zijn alweer de lage streken van de nnederlanse politici euroleden opgepast met de Nederlandse politici als trotse surinamer en als nabestaande van de slavenij zal ik het op prijs stellen als u dit onder de aandacht brengt van de overige EU parlemants leden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s