4 jaar onafhankelijkheid: Kosovo als terrorismebasis

Op vrijdag 17 februari vierden de Kosovo-Albanezen de 4e verjaardag van de onafhankelijkheid van Kosovo. De in het noorden van de regio Kosovo levende Kosovo-Serviërs erkennen de onafhankelijkheid niet, omdat zij deze beschouwen als illegaal en een schending van VN-resolutie nummer 1244 en van het Verdrag van Kumanovo, waardoor de Kosovo-oorlog werd beëindigd. De door KFOR vertegenwoordigde internationale gemeenschap schijnt dat echter maar weinig te interesseren: zij droeg de macht over aan een regering, die ten prooi is gevallen aan corruptie, zaken doet met criminele organisaties en aan gewapende islamisten onderdak verleent. Een vertaling van het blog Occidental Libertas.

Er is maar weinig gebeurd in de vier jaar na de onafhankelijkheid van Kosovo. Terwijl de Albanese bevolking direct na de onafhankelijkheid hoopte op een verbetering van de economische situatie, wachtte de Servische bevolking erop dat het Internationale Gerechtshof de onafhankelijkheid van het land weer zou terugdraaien en Kosovo aan Servië zou teruggeven, maar het gerechtshof besliste, dat de “onafhankelijkheid” van Kosovo volkenrechtelijk wel degelijk “legaal” zou zijn. De internationale gemeenschap, die in het begin de Servische aanspraken op Kosovo nog had ondersteund, verraadde zodoende uiteindelijk de Serviërs en gaf een deel van het Servische territorium aan Albanese criminelen en islamitische terroristen, die met elkaar samenwerken om de laatste Serviërs uit Kosovo te verjagen.

Het land leeft van duistere zaken en geld van de diaspora

De economische situatie in Kosovo is alles anders dan goed. Hoewel Kosovo beschikt over de op twee na grootste steenkoolvoorraden in Europa en rijk is aan lood, zink, zilver, koper, kobalt, ijzer, nikkel, bauxiet en bruinkool, blijven deze voorraden op grond van de wijdverbreide corruptie ongebruikt. De helft van de bevolking leeft in armoede en is werkloos; de economie speelt zich grotendeels af op de zwarte markt respectievelijk wordt door de smokkel van goederen op gang gehouden. Het land leeft van de in Duitsland en Oostenrijk levende diaspora en van de hulp van de internationale gemeenschap. Kosovo heeft een serie vrijhandelsverdragen ondertekend, maar heeft een negatieve handelsbalans, omdat er in feite geen industrie is en er niets te exporteren valt.

Het enige noemenswaardige exportartikel van Kosovo is iets waarop het land niet trots hoeft te zijn: het gaat om het islamitische terrorisme. Jarenlang luisterde niemand naar de waarschuwingen, dat Kosovo een basis van het islamisme en terrorisme zou kunnen worden. Pas de zaak van Atif Uka, die twee Amerikaanse soldaten in Frankfurt am Main vermoordde, choqueerde de publieke opinie en wierp de vraag op welk spelletje de regering in Priština eigenlijk met het Westen speelde. Een van de daders van de aanslag in Fort Dix, Agron Abdullahu, is ook een Kosovo-Albanees, die in New Yersey woonde; hij kwam drie jaar geleden weer vrij uit de gevangenis, omdat hij bij de aanslag slechts een relatief ondergeschikte rol had gespeeld, maar dat was voldoende om de verdenking te onderbouwen dat Kosovo steeds meer een basis van het islamitische terrorisme zou worden. Sami Osmakac, een andere immigrant uit Kosovo, werd onlangs in Tampa, Florida, gearresteerd, omdat hij van plan was om bomaanslagen in discotheken in de stad te plegen. Osmakac nam niet alleen deel aan gewapende islamitische acties, maar produceerde ook een serie video´s, waarin hij niet-moslims ertoe opriep om zich tot de islam te bekeren. Hij werd na een aanval op een straatprediker door de politie gearresteerd, een andere keer kwam hij na een geplande terreuraanslag in de gevangenis terecht.

De meeste moskeeën in Kosovo werden gerestaureerd met geld, dat door Saoedische liefdadigheidsorganisaties aan de regering in Priština werd overgemaakt. Dit droeg bij aan de voortdurende toename van het islamisme in heel Kosovo, terwijl op hetzelfde moment de internationale gemeenschap Servië ervan beschuldigde dat het de problemen in Kosovo zou aanwakkeren.

Onderzoeken hebben aangetoond, dat het zogenaamde Kosovo-bevrijdingsleger (UÇK) tijdens de Kosovo-oorlog betrokken bij de orgaanroof op Servische burgers, maar er schijnt tegenwoordig geen bereidheid te bestaan om voormalige soldaten van het UÇK, die betrokken waren bij oorlogsmisdaden tegen Serviërs, voor de rechtbank te slepen. Ook hier geeft de internationale gemeenschap een vrijbrief aan de regeringsambtenaren in Priština voor clandestien gedrag.

Onafhankelijkheid door veel landen niet erkend

De onafhankelijkheid van Kosovo is ook nu nog omstreden: 87 landen hebben het land erkend, terwijl een serie landen verklaart dat zij nooit een onafhankelijk Kosovo zouden erkennen, omdat zij de legaliteit van het land in twijfel trekken of omdat ze zich er zorgen over maken om anders te maken te krijgen met eigen separatistische bewegingen. Kosovo is intussen namelijk een uithangbord geworden voor islamitische separatistische bewegingen, een model dat wordt nagedaan door moslims in het Westen om de islamisering te bespoedigen.

Na vier jaar “onafhankelijkheid” blijkt deze uiteindelijk niets anders dan een bedrieglijke zeepbel te zijn – Kosovo is daarmee nog een mislukte poging om een staat opnieuw op te bouwen, net zoals dat daarvoor in Irak en Afghanistan al het geval was.

Occidental Libertas is een anti-Jihad blog uit Kroatië, dat in juni 2011 is begonnen. De exploitant van deze blog werd geboren in Bosnië-Herzegovina en woont tegenwoordig in Istrië (Kroatië).

In het verleden stond Kroatië bekend als “Antemurale Christianitatis” (“Bolwerk van het christendom”), omdat het zich altijd had verzet tegen de Ottomaanse veroveraars en nooit helemaal bezet werd. Toch lukte het de Ottomanen om grote delen van het oude Kroatische rijk af te splitsen en haar grondgebied drastisch te reduceren. Na de Oostenrijks-Ottomaanse oorlog van 1683-1697, die eindigde met de nederlaag van de Ottomanen in de Slag bij Zenta, bezegelde het Verdrag van Karlowitz (1699) het einde van de Ottomaanse heerschappij over het Kroatische gebied. Nu is de sluipende islamisering echter opnieuw een serieuze bedreiging voor Kroatië geworden, ook al vindt deze grotendeels onopgemerkt door de publieke opinie plaats.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007278-4-Jahre-Unabhaengigkeit-Kosovo-als-Terroristen-Basis

Auteur: Seahawk

Bron oorspronkelijk artikel:

http://occidentallibertas.wordpress.com/2012/02/17/independent-kosovofour-years-later/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Islamisering, Kosovo, Servië. Bookmark de permalink .

2 reacties op 4 jaar onafhankelijkheid: Kosovo als terrorismebasis

  1. Marijke . zegt:

    Nou EJ je hebt goed je best gedaan vandaag.Ik heb me portie humor weer binnen voor vandaagBRRRRRRRRRRRR.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s