Beierse leerlingen moeten Turks leren om voor een goed humeur bij de Mohammedanen te zorgen

(op afbeelding klikken voor groter beeld)

In steeds meer vakken wordt aan Beierse leerlingen de integratie in de “islamitische parallelwereld” opgedrongen. Kan de “C”SU in Beieren zich intussen alles permitteren? Wij berichtten al over een Engels leerboek, waarin islamitische feesten als heel vanzelfsprekend naast christelijke feesten staan. Duitse leerlingen moeten islamitische begrippen dus ook in de Engelse taal beheersen.

En nu volgt er nog een voorbeeld: in het begin van het schooljaar kregen alle leerlingen van groep 7 van alle Beierse basisscholen het in handen gedrukt. Het religieboek. Slaat u het boek eens open op pagina 47 en leest u onder het begrip “taalbruggen bouwen” het volgende:

Weliswaar is voor de islam het Arabisch de belangrijkste taal, maar de meeste moslims in Duitsland spreken Turks. Bij een ontmoeting met Turkse jongeren kun je met enkele zinnen in hun taal bijdragen tot een goede sfeer en wederzijds begrip.

Daarna volgen dan niet alleen maar Turkse begrippen, maar complete zinnen in het Turks met de vertaling in het Duits. Ook de islamitische vredesgroet “Vrede zij met u” wordt in het Turks geleerd. Deze groet is echter onomstreden alleen onder moslims in de islam gebruikelijk. Dat komen de Beierse leerlingen echter niet te weten. Dat moet je je op de tong laten smelten: in het schoolboek wordt de bewering opgesteld, dat de meeste moslims in Duitsland geen Duits, maar Turks spreken. Daarna worden niet de desbetreffende moslims, maar de Duitse leerlingen ertoe opgeroepen de Turkse taal te leren om voor een goede sfeer (“integratie in de islamitische parallelwereld”) te zorgen. Onderwijs is een zaak van de deelstaat Beieren. Is dit het wat de CSU verstaat onder integratie?

Bron:

http://probayern.wordpress.com/2012/02/17/bayrische-schuler-mussen-turkisch-lernen-um-fur-eine-gute-stimmung-bei-den-mohammedanern-zu-sorgen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

23 reacties op Beierse leerlingen moeten Turks leren om voor een goed humeur bij de Mohammedanen te zorgen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Eigen taal en vogels eerst, bij Wodan…!!!
  http://tinyurl.com/lsvuda

  Like

 2. Linsky zegt:

  Decky, goeie , gouwe ouwe, hahahaah 🙂

  Like

 3. Columnist zegt:

  Turks leren is inderdaad nuttig en verstandig.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Columnist
  Voor wie en waarom? 😦

  Like

 5. hans van de mortel zegt:

  Nog even en de taal van de artsen wordt Arabisch in plaats van het Latijn.

  Maar dat is nu eenmaal democratie. Het volk kiest er toch zelf voor? Voor zijn eigen ondergang. Toen mijn (Duitse) mooi Nederlands sprekende moeder mij vroeger als kind van zes het eten dat ik niet lustte bijna letterlijk door de strot drukte, moest ik een keer vomeren. Vanaf die tijd hoefde ik niet alles meer dwangmatig te eten.

  Wat ik hierboven lees lijkt er wel wat op.

  We moeten dan ook niet vomeren, maar KOTSEN op de politiek en ALLE religie door onze stem te laten horen.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  On topic:ik begrijp echt niet dat Beierse leerlingen het humeur van intercontinentale Turkse koopjesjagers zouden moeten opkrikken door Turks te gaan leren.
  Maw: de eerste islamiet met een goed humeur moet volgens mij nog geboren worden.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Psies Decky!
  Dat gebroed komt uit de hel, en daar valt weinig te lachen! 😦

  Like

 8. Ad zegt:

  Te belachelijk voor woorden, ik begrijp niet dat daar niet meer weerstand tegen komt

  Like

 9. seculiere zegt:

  dat probleem hebben we hier ook in belgie,wel met het frans,iedereen verwacht dat je 3 talig bent
  ik ben ook terug turks aan het leren,niet voor geloofs redenen maar voor sociale redenen vooral van het andere geslacht 🙂 gelukkig is turks het latijnse alfabet

  p.s. er komt binnenkort een turkse film uit “fetih 1453” waar ongetwijfeld jullie nekharen recht van zullen staan

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Seculiere: gaat 1453 soms over de teloorgang van dat Ottomaanse Rijk..???
  Komt niet meer terug, remember that.

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  @Deckzeijl

  De film gaat over de Ottomaanse romantisering van het beleg en de val van Constantinopel in 1453 😦

  Like

 12. seculiere zegt:

  natuurlijk wil ik dat niet terug,er is genoeg oorlog gevoerd
  en ik wil zeker niet een islam sultan als regeerleider,ik vindt het gewoon goed dat de turken in staat zijn om zulke blok buster te maken

  en heel spijtig vindt ik dat de foto hierboven het arabisch geschrift is terwijl turks het latijns geschrift is

  Like

 13. seculiere zegt:

  maar ik vindt inderdaad dat turken in duitsland willen wonen duits moeten leren spreken
  en inderdaad turken in turkije spreken zeer slecht engels,terwijl in iran zeer goed engels spreken

  dit komt omdat de iraniers meer afhankelijker van buitenlandse films en andere media zijn
  terwijl turkije alles zelf maakt in het turks

  daarmee spreken marokkanen meestal beter nederlands dan turken,omdat marokko zoals andere arabische landen een heel kleine media hebben integenstelling de turken

  Like

 14. seculiere zegt:

  pak de sattaliet af he,taalprobleem voor 70 procent opgelost

  Like

 15. seculiere zegt:

  hey E.J. bron zou je mij weer een mailke willen sturen,ik heb een foto dat ik je wil opsturen 🙂

  Like

 16. Diana.B zegt:

  O ja, vandaar dat ze de film Babe (het varken) niet mogen zien, ook het tekenen van varkens wordt binnenkort verboden; alle varkens en honden worden afgeslacht, de meisjes en vrouwen in boerka’s moeten lopen, in de pauze iedereen op de knieën met de kont omhoog, ehhh.. nog meer suggesties om terug te gaan naar het stenen tijdperk om de primaten het NOG meer naar de zin te maken???

  Like

 17. Diana.B zegt:

  Eurabia begint vorm te krijgen! Elk land waar naar moslims zijn geëmigreerd, zal straks hun eigen taal moeten schrappen. Mooi toch, dan wordt als enige taal de WERELDTAAL Islamitisch!

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  @E.J.: dus ik zat aardig in de richting. Nu heb ik ’t niet meegemaakt maar dat Ottomaanse doen en laten destijds leek me geen pretje.
  Daarom lijkt het me beter waakzaam te blijven, zeker als het gaat over clubs zoals Hisb’ Ut Tahrir
  en hun goed gecamoufleerde sympathisanten in de EU…!!!
  http://tinyurl.com/2wvwjzv

  Like

 19. seculiere zegt:

  @G.Deckzeijl en diana b.

  zien jullie een boerka of teminste een hoofddoek in de trailer?
  en zo erg was de ottomaanse tijd ook weer niet,zelfs homo’s waren toegelaten in dat tijdperiode,want nu in veel islamitische landen nog steets niet kan

  wikipedia
  Turkstalige, islamitische landen

  Turkije (het Ottomaanse Rijk) was een van de eerste landen in de wereld die homoseksualiteit legaliseerde, in 1858. In Europa waren enkel Frankrijk, Nederland en België eerder met het legaliseren van homoseksualiteit. [6] In sommige Turkstalige islamitische landen verloopt de homo-emancipatie relatief goed. Zo werd op 1 april 2006 de eerste homobar in Alanya (Turkije) persoonlijk door de burgemeester geopend. In Istanboel en de meeste andere Turkse steden vindt men echter al jaren homobars, die soms de wind mee en soms de wind tegen hebben van de lokale overheden. In Ottomaanse literaire kringen was het schrijven over homoseksualiteit al geen zonde en veel Turkse tv-presentatoren, schrijvers en filmregisseurs zijn openlijk homoseksueel of verwerken homoseksualiteit in hun werk. Tegenwoordig is homo-activisme niet meer verboden. Turkije was in de jaren 90 het eerste islamitische land waar een gay-pride werd gehouden. De Istanbul pride is de grootste van heel Oost-Europa met in 2011 meer dan 10.000 deelnemers [7]. In 2011 werd in 6 verschillende Turkse steden prides gehouden. Deze verliepen, in tegenstelling tot de prides in katholieke en orthodoxe Oost-Europese landen dat jaar, zonder incidenten.

  In Turkije worden homoseksuele contacten soms ook gedoogd als mogelijkheid voor jongens om ‘ervaring op te doen’, voordat ze een relatie met een vrouw aangaan. Discriminatie en het trouwen onder dwang van de familie is echter nog een veelvoorkomend probleem, soms wordt de persoon in kwestie uit de familie verstoten als hij niet huwt. In zeer conservatieve kringen vindt eerwraak nog steeds plaats. De vader, broer of een ander mannelijk familielid doet dan een moordpoging op diegene die de familienaam ten schande zou brengen door een homoseksuele relatie aan te zijn gegaan. Eerwraak wordt in Turkije echter keihard bestraft en dergelijke moorden hebben in de afgelopen jaren in de Turkse media tot grote verontwaardiging geleid. Eerwraak maakt overigens geen onderdeel uit van de islam, maar is een culturele kwestie.

  Like

 20. Linsky zegt:

  Tjeetje, Seculiere,
  als er alleen nog maar Arabische pinguïns over zijn, overweeg ik toch om celibatair te gaan leiden, of overweeg zelfmoord, maar kan natuurlijk de laatste jaren misschien desnoods ook nog wel doorbrengen als homo. Dan hakken ze je de kop af, dan is het niet echt zelfmoord, snap je. 🙂

  Like

 21. seculiere zegt:

  man man man :)van die raki afblijven linsky

  Like

 22. Linsky zegt:

  Dat idee was maar een eventuele noodoplossing Seculiere. 😦 😦 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s