De Iran-oorlog komt

Er komt oorlog. We hebben een wonder nodig om hem af te wenden. Beide kanten hebben zich al jarenlang voorbereid. De twee landen delen hun voorraden in, houden oefeningen, zetten informatie van de geheime diensten in de praktijk om en vertegenwoordigen openbare opvattingen, die een terugtocht verhinderen. Israël en Iran bevinden zich op dit moment in toenemende mate in een Koude Oorlog en stevenen af op een onvermijdelijke botsing. Een oorlog komt dichterbij.

Slechts in enkele gevallen is een Koude oorlog niet in een echte oorlog veranderd. Een bekend voorbeeld daarvan is de ineenstorting van het Sovjetregime in de jaren-80 en de daarmee gepaard gaande nederlaag in de koude Oorlog tegen het Westen. De VS hebben gewonnen zonder een schot te lossen. Ze hebben hun technologische superioriteit als strategische bedreiging gebruikt. Terwijl de westerse ideologie de harten aan de andere kant van het IJzeren gordijn gewonnen heeft. Na de regimewisseling in Moskou was de dreiging van een nucleaire oorlog voorbij.

In het Israëlisch-Iraanse geval is de situatie veel explosiever en het is moeilijk om een goede afloop te verwachten. Israël is vastbesloten om alles te doen om te voorkomen dat Iran in het bezit komt van kernwapens. Geen enkele Israëlische minister-president en geen enkele chef van het IDF zal ooit bereid zijn om de verantwoordelijkheid van een nucleair Iran op zich te nemen.

In de diplomatieke wereld hebben woorden als “daarmee kan men niet leven” en “dat kan niet geaccepteerd worden” de betekenis van oorlogsverklaringen. En deze oorlog is tamelijk voorspelbaar; op het huidige tijdstip gaan de commentatoren en wie er ook op wedt, uit van een kans op oorlog van 90%. Daarom moeten de voorbereidingen zorgvuldig plaatsvinden. In werkelijkheid werden ze al afgesloten. Als Iran zijn atoombomplannen niet laat vallen, is een Israëlische actie tegen de nucleaire installaties van Teheran onvermijdelijk.

De Iraanse irrationaliteit

Zou de Iraanse leiding dit plan kunnen laten vallen? Ja, dat zou ze kunnen – want per slot van rekening wordt Iran niet verzocht zijn volledige nucleaire project te beëindigen; Iran wordt alleen verzocht om uitsluitend een project te volgen, waarvan Iran zelf zegt dat dit zijn rechtmatige streven zou zijn: nucleaire energie gebruiken voor vreedzame doeleinden. Dat zou de onmiddellijke stopzetting van het geheime militaire programma inhouden en bovendien de bereidheid om de atoominstallaties toegankelijke te maken voor internationale inspecteurs en de bereidheid om de transfer van het verrijkte uranium naar overzee te accepteren.

Zo´n verdrag zou de populariteit van het regime geenszins schaden: veelmeer zou het enthousiast begroet worden op de markten van Teheran; vooral, omdat dan de economische sancties zouden worden opgeheven. In Iran worden nucleaire wapens als imperialistisch instrument beschouwd. Het land redt zich ook heel goed zonder deze wapens.

Men zou daarom tot een optimistische conclusie kunnen komen: onder de toenemende druk van de sancties, die nu eindelijk veelomvattend en ingrijpend zijn, zou het Iraanse regime inderdaad zin plan kunnen laten varen. Het zou voor de komende 12 jaar de militaire nucleaire optie opgeven en genoegen nemen met elektriciteitscentrales. Daaronder zou de populariteit van het regime niet lijden; veelmeer zou het tegendeel het geval zijn.

Maar dit zijn rationele overwegingen, terwijl de Iraanse leiding irrationaliteit aan de dag legt. Haar geheime wens naar nucleaire wapens is irrationeel, haar vijandigheid tegenover Israël is irrationeel en de manier waarop zij met haar economie omgaat, is irrationeel.

Daarom is het moeilijk te zeggen hoe het regime van de ayatollah´s op toenemende internationale druk zou reageren. De leiders van Iran spelen een kat en muis spel met de VS en met Israël. De Iraniërs denken, dat zij de katten zijn, maar in werkelijkheid zijn ze de muizen.

En om deze reden zullen we met aanzienlijke waarschijnlijkheid hier een oorlog zien, Israël zal de nucleaire installaties van Iran eerder aanvallen dan gedacht, waarbij het westerse en Arabische hulp en ondersteuning krijgt. We zullen in de vroege ochtenduren gewekt worden door de sirenes. De woordvoerder van het thuisfront zal ons opdracht geven zonder paniek onze verzegelde ruimtes in te gaan. En de rest zal geschiedenis zijn.

Bron:

http://haolam.de/?site=artikeldetail&id=7927

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Iran, Israël, VS. Bookmark de permalink .

27 reacties op De Iran-oorlog komt

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Belangrijk..!!!Zijdelings on topic, heeft in ieder geval met godsdienst te maken. Lees bijdrage TWEE via de volgende link: http://tinyurl.com/82xrbeu

  Like

 2. hans van de mortel zegt:

  De mens heeft een eeuwige drang naar vrijheid.

  Islam noch welke islamitische godsdienstwaanzinnige dictatuur ook, komt hieraan tegemoet.

  Elke islamitische staat is ten ondergang gedoemd. Voeger of later. Geheel overeenkomstig de uit zijn handen geglipte onmenselijke machtsuitoefening

  Einde verhaal. .

  Like

 3. hans van de mortel zegt:

  Wanneer je buurman jou constant voor rotte vis uitmaakt en jouw hele familie keer op keer op keer beledigt, terwijl je nooit een onvertogen woord tegen die buurman gezegd hebt of ruzie hebt uitgelokt. Wanneer die buurman jou dreigt hardstikke dood te maken en dat niet een keer zegt uit zogenaamde geveinsde woede, maar onophoudelijk uit een weerzinwekkende staat van haat overtuiging, ja, ja dan is het niet verwonderlijk wanneer je ziet dat je buurman ook nog eens allerlei schiettuig heeft verzameld met de openbare bedoeling jou helemaal kapot te schieten, ja, ja dan is het niet verwonderlijk dat de volgende dag die buurman met zijn huis en al met de grond gelijk is gemaakt.

  We noemen dit in goed Nederlands HET RECHT OP ZELFBEHOUD.

  Het is de vaderlijke verantwoordelijkheid die je verplicht bent op je te nemen voor je gezin en een ieder die je dierbaar is en van jouw spierballen en gezonde verstand afhankelijk is.

  Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Komt er een oorlog tussen het westen en Iran is nog steeds een vraag.
  De kans is uiteraard groot maar deze oorlog zal getriggert worden op voorlopig valse gronden en dat klinkt vanaf mijn toetsenbord mischien een beetje vreemd, dat weet Ik.
  Maar even in ogenschouw genomen dat nog niemand onomstotelijk bewezen heeft dat Iran inderdaad bezig is met het verrijken van Uranium tot boven de 90 %
  Zoals op de site van HaOlam.de aangegeven word dat het nodig zou zijn om van het buitenland verrijkt uranium te is natuurlijk ver te over.
  Wat op deze site namelijk niet verteld word is dat Iran dat al eens geprobeert heeft door Frankrijk uranium te laten verrijken tegen forse betaling en dat Iran onder druk van het westen dus zijn grondstoffen voor Uranium naar Frankrijk verscheepte maar nooit een gram verrijkt Iranium terug kreeg van de Fransen, dus is het duidelijk dat het westen zelf in de hand heeft gewerkt dat er een groot wantrouwen bestaat in Iran tegenover het westen tav deze deal indertijd
  Wat een groter probleem is in deze is de retoriek welke door het Iraanse regime gebruikt word richting Israel, nl. dat Israel Judenfrei gemaakt zou moeten worden en dus dreigt met genocide.
  De Amerikanen daarentegen hebben het trauma van de geizeling van de Ambassade in Teheran indertijd nog steeds niet verwerkt (wat begrijpelijk is) maar dat is niet een reden om Iran te nuken natuurlijk.
  Iran nuken betekend namelijk dat 100.000 den mensen direkt gedood zullen worden in het geval dat het gaat om een atoombom, maar in het geval van een preventieve aanval van Israel tav Iran zal het zeker om meerderen gaan met het gevolg, miljoenen doden.
  In geval dat Iran zijn bedreiging uit zou voeren en een aantal raketten op Israel zou gooien met het gevolg dat Israel dus zijn kernarsenaal in gaat zetten kun je daar een aantal 100.000 den doden in Israel bijtellen.
  Niet vergeten mag ook niet worden dat op het moment er een oorlog op welke manier dan ook tussen Israel en Iran derekt aanvallen zullen komen vanuit Gaza en Libanon
  Iedereen is waarschijnlijk vergeten waar het in werkelijkheid om draait, nl de macht van de Olie en de macht van de wapenindustrie die op alle fronten bezig is te lobbyen voor een aanval op Iran.
  Ik geef toe dat Iran een schurkenstaat is en zeker het internationale terrorisme financieerd en faciliteert, maar het zou beter zijn dat het westen zich eens serieus werk zou gaan maken met het ondermijnen van de macht van de Ajatollahs en meer steun te geven aan de gematigden.
  Dat is namelijk de enige manier voorlopig althans om de druk van de middenooosten ketel te halen.
  Bijna alle andere opties hebben alleen maar het gevolg dat er miljoenen doden gaan vallen.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Ja, Henk,
  Wat moeten we nu geloven?
  Hier nog zo van die berichten die volkomen tegengesteld zijn aan de oorlogszuchtige taal, waar men ons mee hersenspoelt.

  Verschillende hooggeplaatste medewerkers van Amerikaanse inlichtingendiensten legden afgelopen donderdag afzonderlijk verklaringen af tijdens hoorzittingen over Iran in het Amerikaanse Congres. En hoewel ze allemaal verklaarden dat het Iraanse nucleaire programma alleen maar bedoeld is om kernenergie op te wekken en medische isotopen te verkrijgen, speenden ze hun verklaringen niet van stoere taal om de haviken in Washington van zich af te houden.

  Minister Panetta benadrukte wel dat elke stap in de richting van het ontwikkelen van een kernwapen voor de VS het “overschrijden van een grens” zou betekenen. “Wij zullen niet tolereren dat Iran een kernwapen ontwikkelt,” zo zei hij. “Dat is een grens die ons grote zorgen zou baren en die ervoor zou zorgen dat de internationale gemeenschap – hopelijk gezamenlijk, zal reageren.”

  “Maar de informatie die we hebben wijst er niet op dat ze hebben besloten een kernwapen te ontwikkelen,” voegde Panetta eraan toe.

  http://www.washingtonpost.com/politics/congress/panetta-says-iran-enriching-uranium-but-not-decision-yet-on-proceeding-with-a-nuclear-weapon/2012/02/16/gIQATK8zHR_story.html

  Like

 6. Chantal zegt:

  @Henk V;
  “Ik geef toe dat Iran een schurkenstaat is en zeker het internationale terrorisme financieerd en faciliteert, maar het zou beter zijn dat het westen zich eens serieus werk zou gaan maken met het ondermijnen van de macht van de Ajatollahs en meer steun te geven aan de gematigden.”

  Een zinnige analyse zoals in je comment om 13:56 gegeven.
  De zin zoals hierboven uitgelicht onderschrijf ik van harte.

  Het klakkeloos over 1 kam scheren van alle moslims kan enkel tot escalatie en nog meeer dood en verderf leiden.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Kenmerken van de Islamiet en sharia aanhangers:

  • Zij zijn met volle overtuiging en inzet van hun gehele wezen:
  • Tegen, vrouwen.
  • Tegen sekse gelijkheid.
  • Tegen kinderen, zelfs die van henzelf.
  • Tegen kunst, wetenschap, vooral muziek.
  • Tegen cultuur in het algemeen.
  • Tegen recht op uiten van kritiek.
  • Tegen ontwikkeling van wetenschap.
  • Tegen welke nuttige ontwikkeling dan ook.
  • Tegen homo’s en lesbiennes.
  • Tegen normale kleding.
  • Tegen elk ander geloof.
  • Tegen vrijheid van meningsuiting.
  • Tegen de westerse opvattingen ten aanzien van smaak, norm, waarde en ethiek.
  • Tegen goedheid.
  • Tegen liefde.
  • Tegen het leven zelf!

  Zijn ze eigenlijk wel ergens vóór?
  Yep;
  • Voor diefstal.
  • Voor moord.
  • Voor terrorisme.
  • Voor liegen.
  • Voor mishandeling.
  • Voor verminking.
  • Voor verkrachting.
  • Voor slavernij.
  • Voor vernietiging van iedereen die anders denkt.
  • Voor vernietiging van alles wat afwijkt van hun ideeën.
  • Voor vernietiging van hen die niet geloven in hun boek.
  • Voor vernietiging van alles wat het westen verworven heeft.
  • Voor vernietiging van alles wat mooi is.
  • Voor vernietiging van wat goed is.
  • Voor vernietiging van wat liefde is.
  • Voor vernietiging van de beschaving als zodanig.
  • Voor de dood.
  • Voor vernietiging van het leven zelf!

  Bij het achterwege blijven van acties die duidelijk tot uiting brengen dat de ‘gematigde moslims’ niet achter deze onmenselijke ‘vredelievende ‘uitingen van de koran en sharia staan, dienen we hen wel degelijk over één kam te scheren!

  Ook de islamiet heeft recht van bestaan, echter niet geïntegreerd in de Westerse wereld , omdat segregatie in plaats van integratie een onvermijdbaar feit zal zijn en blijven.

  Even zo goed getuigd het van ernstige mentale stoornissen om te veronderstellen, “dat de vos gewoon kan integreren tussen de kippen, zonder hen te doden!”

  Like

 8. Linsky zegt:

  Ps:
  Ik vind het uiterst verdacht dat er hier op het blog lansen worden gebroken en begrip wordt gekweekt voor moslims, van welke soort ze dan ook zijn!

  Moslim is moslim = sharia = koran = is tegen het leven!

  Een mens die deze (on) waarden niet aanhangt, NOEMT ZICH GEEN MOSLIM!

  Want de eerder genoemde opsomming van feiten, dat zijn nu eenmaal de kenmerken en doelstellingen van deze zieke lieden!

  Hoe duidelijk moet dat gezegd worden?!

  Like

 9. Linsky zegt:

  E.J.
  hoeveel ruimte is er beschikbaar voor me om die verderfelijkheid van die rif-ratten, zand-negers, rots-apen, Arabische pinguïns etc, te verwoorden en nog eens duidelijk onder de aandacht te brengen?

  Ik heb nog wel het een en ander in te brengen dan………….

  Dat ‘tolerante’ gezwatel over “niet over een kam scheren” is er al voor de zoveelste maal op niet eens subtiele wijze in geslopen.

  Nog effe en we gaan een actie starten ten gunste de gematigde en tolerante en cultuur minnende moslim!
  Ben ik nou gek of hoe zit ‘t?

  Like

  • ervaring zegt:

   Nee je bent niet gek.
   Iedereen die nu termen gebruikt als: je kan niet alle moslims over 1 kant scheren, en dat wij intolerant zijn,zijn degenen die ervoor zorgen dat we steeds sneller deze levensgevaarlijke godsdienst waanzinnigen sterker maken.
   Ik daag je uit om eens in een moslim land te gaan wonen. En dan jouw normen en waarden te uiten.

   Like

 10. Chantal zegt:

  @Linsky zegt om 16:59 “Kenmerken van de Islamiet en sharia aanhangers:”

  Linsky, boven je lijstje kenmerken tik je: ‘de islamiet en sharia aanhangers’.

  Echter, de denkfout die je maakt bij klakkeloos toekennen van die kenmerken aan ‘de islamiet en shariaaanhagers’ schuilt in het feit dat de groep islamieten niet overlapt wordt door de groep sharia-aanhangers.

  Een goed boekje om mee te starten is ‘Logisch denken’ van E.R. Emmet. Hierin legt hij uit hoe door toepassing van de cirkels van Euler zuiver te rederen bij het trekken van conclusies over eigenschappen van groeperingen.

  Uit de boekrecensie:
  ‘Logica is als studievak zowel onmisbaar als onbemind. Eigenlijk zou geen enkele intellectueel gevormde het kunnen stellen buiten althans een elementair inzicht in de methode zuiver redeneren die voorheen geen student bespaard bleef. Maar een bijna traditioneel geworden afkeer, een voorstelling van onverteerbaar droge leerboeken der logica formalis houdt vrijwel iedereen van een ernstige bemoeiing ermee af. Dit is jammer, want het is inderdaad niet ongewoon dat men zelfs universitair afgestudeerden in het gesprek en de discussie zeer onlogische opmerkingen hoort maken waarvan zij zich in het geheel niet bewust zijn.’

  http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/logisch-denken/1001004002923078/index.html#product_description

  Like

 11. Linsky zegt:

  Kenmerken van een mens cq mensdom:

  • Beschaving: Tot ontwikkeling komen van geestelijk, mental en lichamelijk potentieel.
  • Samenleven: poging tot gezamenlijk leven, waarbij ook het welzijn van anderen maatstaf is om tot een bevredigend resultaat te komen.
  • Respect en liefde voor vrouwen en kinderen in het algemeen en de rest van de mensheid en de schepping in het bijzonder.
  • De behoefte Vrouwen en kinderen te beschermen, te hoeden en een gelijkwaardig menselijk bestaan te bieden.
  • De innerlijke drang om andere mensen eveneens als mens te beschouwen.
  • De vaak sterke behoefte aan cultuur: Muziek, kunsten en wetenschap, etc.
  • De onblusbare behoefte aan geestelijke, mentale en lichamelijke ontwikkeling.
  • Sekse gelijkheid.
  • Recht op uiten van kritiek.
  • Liefde, goedheid, sympathie, empathie,
  • Het bezit van een hart en een ziel. (hoewel dit omstreden blijft door de ‘wetenschap’)
  • Voor vrijheid van meningsuiting in ’t algemeen en vrijheid van ‘zijn’ in het bijzonder.
  • Houden van het leven.
  • LEVEN!

  Beseffende dat de lijsten uiteraard verre van volledig zijn, kan men alleen al uit deze uitkomsten niet anders concluderen dat er toch een wezenlijk, structureel en fundamenteel verschil is tussen beide groepen, Mens en islamiet.

  De vaststelling zoals boven is weergegeven, noodzaakt der halve tot een herwaardering, van de titulatuur. Het lijkt noodzakelijk om andere richtlijnen, regels en wetten toe te passen op de compleet van het mens-zijn, fundamenteel verschillende levensvorm het islamisme.

  De conclusie uit het voorgaande laat mijn inziens geen ander interpretatie toe, dan dat hier dus duidelijk sprake is van twee verschijningsvormen, cq levensvormen, waarvan de ene (islam) volkomen wereldvreemd is aan de andere (mens) omdat deze volkomen gespeend is van alle kenmerken die wij aan het mens-zijn toekennen en ontlenen.

  Er is overigens mijnerzijds geen enkele behoefte om verschil tussen mensen te maken, ongeacht ras, kleur, religie of geloof!

  Aangezien ik erg goed voor mezelf kan denken is elke verwijzing naar derden in deze volslagen uit den boze!

  Like

 12. Linsky zegt:

  Kortom, op basis van de beschikbare gegevens en afwijkende levensstijl, behoeften en expressie, is het onverantwoord zelfs volkomen geschift en misdadig, deze voorgenoemde islamieten met hun koran en sharia, als mens te beschouwen! Het is wat anders!

  Like

 13. Linsky zegt:

  Wellicht ten overvloede, bij dit alles dient wel te worden opgemerkt dat het die islamieten betreft die zich zonder twijfel wensen af te scheiden door bovengenoemd gedrag, zoals geschetst in de context van het betoog, zoals in de gebruikte teksten hierboven.

  Evenzeer moet duidelijk zijn dat geen enkel waardeoordeel, op welke wijze dan ook denigrerend, dan wel beledigend mag worden opgevat, vanwege het feit dat het Leven in talloze verschijningsvormen kan en zal existeren en een natuurlijk fenomeen blijkt te zijn in een zo enorm uitgestrekt Uni-Omni-versum.

  Het zou dus zeer wel mogelijk zijn dat het hier een levensvijandig, buitenaards ras betreft, wat al den niet met opzet op onze aarde is geplempt!

  Derhalve heeft ook de islamiet wellicht ook recht van bestaan, echter niet geïntegreerd in onze wereld, omdat segregatie in plaats van integratie een onvermijdbaar feit zal zijn en blijven.
  Zij haten nu eenmaal het Leven! 😦

  Overigens is het totaal verspilde moeite om te trachten mij door afleidingsmanoeuvres af te leiden of op een dwaalspoor te brengen, omdat ik mijn mening zelf vorm, op basis van eigen ervaringen en activiteiten in de wereld zoals ik die waarneem en ervaar.

  Niet inhoudelijk ingaan op de argumentatie zoals ik die breng, beschouw ik dan ook puur als gezwatel!

  Like

 14. Chantal zegt:

  @Linsky zegt 18:49
  “Het zou dus zeer wel mogelijk zijn dat het hier een levensvijandig, buitenaards ras betreft, wat al den niet met opzet op onze aarde is geplempt!”

  Nu komt eindelijk de islamitische alien-aap uit de mouw!
  LOL!

  Like

 15. hans van de mortel zegt:

  Inderdaad! De moslim mist werkelijk alle eigenschappen die een mens acceptabel maakt voor bewoning op deze aarde. Hij is een achtergelaten vergeten zandproduct van Allah.

  Het is mij al eerder opgevallen dat alles, maar dan ook werkelijk alles in de contramine bij islam is tegenover onze kennisbeschaving. Kortom, wat goed is bij ons, is slecht in hun ogen.

  Het zijn zulke ongelooflijke domme recalcitrante a-sociale klootzakken, dat bijna niet een van hen in de smiezen heeft dat in tandpasta varkensvet is verwerkt. Trouwens, tempelhoeren! Ik richt mij nu tot al jullie frivole met veel dikke vette make-up opgemaakte Marokkaanse zich geil uitende moslima’s! Ook in bijna alle make-up – vieze huichelachtige islamitische sletten dat jullie zijn – is varkensvet verwerkt.

  En Allah? Die ontmande lul vindt het allemaal goed en kan niet meer spreken. Hij is hulpeloos, want zijn tong uit zijn stinkende Arabische woestijn bek is hem door ONZE kennisbeschaving volledig ontnomen.

  Like

 16. Henk der Niederländer zegt:

  Foei Hans toch.

  Heb je ons geheime wapen tegen de Islam verraden Hehehe.

  Like

 17. Henk der Niederländer zegt:

  Even bijwerken.
  Hans het is niet per sé nodig om Moslimvrouwen deze benamingen te geven.
  Wat mij betreft een ietsje minder mag ook wel.

  Like

 18. Chantal zegt:

  @Henk der Niederländer zegt:
  18 februari 2012 om 22:56

  Oeffff, een pak van mijn hart om laat op de avond toch nog een comment van een redelijk denkende mens te lezen.

  Like

 19. Als het gebeurd, laat het een snele en doel treffend zijn,
  lieve God almachtig Amen .

  Like

 20. 16:59
  is het juiste en had niet beter opgeschreven kunnen worden.
  Bart
  liefs

  Like

 21. Linsky zegt:

  20:35; …….had niet beter opgeschreven kunnen worden. ???

  Like

 22. P.v.d.Hoogt zegt:

  Als ik alle reacties leest, mis ik een ding, hoe men ook over moslims het zijn ook mensen waarvoor de Here Jezus zijn leven gegeven heeft. Heeft christendom in naam van god ook niet vele misdaden begaan. Met b.v. kruistochten, roomse kerk, verlichting in de franse tijd. Al die mensen zijn om het geloof gestorven omdat ze anders dachten dan wat hen verlangt werd. Is het niet de Here Jezus Christus die in zijn onderwijs aan zijn volgelingen leerde:”Heb je vijanden lief en bidt voor degene die je geweld aandoen.
  Dit is het kernpunt dat de mensheid of het nu amerikanen, europeanen, afrikanen of islamieten zijn, we hebbeb Jezus Christus nodig . We alle hebben ons niet gehouden aan de wetten van God omdat we dachten dat we het beter konden. We zouden eens een keer kunnen proberen wat de Bijbel in het nieuwe testament hierover zegt.

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  Wat krijgen we nou weer, Linsky: theologie aan ’t studeren? Kerkbode voor je buren per abuis bij jou op de mat gevallen?
  Geloven is verkeerd gebruik van de hersenfunctie, Linsky.!
  http://tinyurl.com/chvotkr

  Like

 24. Linsky zegt:

  P.v.d.Hoogt . Quote:
  Heb je vijanden lief en bidt voor degene die je geweld aandoen!
  ————————-
  Hij zei toch niet, laat je als een varken of aap afslachten, wel?
  Waarom wordt die tekst altijd door ruggeraatloze (linskse) klootzakken steevast zo uitgelegd dat we ons als schapen moeten laten villen?

  Werd Jezus niet ook maar 33 jaar? En was die methode van hem dan zo doeltreffend?
  Is daar de wereld en de mensheid door verbetert?

  Weet je hoeveel mensen er uit zijn naam en die van zijn vader zijn vermoord, vermibnkt en verbrand?
  Vervolgens geloof ik wel dat de Christus, uit het Nieuwe Testament, de eerste mens was die in het openbaar wees op de autonome essentie van de mens zelf. Hij wilde m.i. juist af van elke God en afgoderij, door te wijzen op de Vader (Hoger Bewustzijn) binnenin ons zelf! Ergens zegt hij zelfs; ‘“U bent goden, zonen van de Allerhoogste, allemaal.” (Psalmen 82,6)

  Behoudens de geschiedenis die beschreven staat in alle oude klassieken zoals, de Veda’s, de Ramayana, Mahabaratha, het Gilgameh Epos, de Popol Vu, en de Edda etc., zijn ze als religieuze kennis of info-boeken volkomen waardeloos…. Om bovengenoemde reden…ook de Bijbel dus!

  De mens dient zich te beschermen tegen destructie van zijn persoonlijke, dan wel collectieve existentie en expressie mogelijkheden.!

  Liefde zonder kracht is laffe leegheid!

  Like

  • ervaring zegt:

   @Linsky, het is niet heb je vijanden lief,en bid voor degene blabla. Maar :heb je vrienden lief en houd je vijanden dichtbij.
   Dat laatste wordt ons helaas opgedrongen in Nederland. De vijand is overal om ons heen.

   Like

 25. Linsky zegt:

  Decky,
  houd jij je nu maar bezig met nuttige zaken, dan zorg ik wel voor de rellen. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s