Duitsland staat op dit moment borg voor 643 miljard euro

De schade, die ex-president Wulff in de deelstaat Niedersachsen vanwege onrechtmatigheden of begunstiging heeft aangericht aan de staatskas, is nog niet berekend. Het zou echter grof geschat om € 643,- kunnen gaan. Daarvoor heeft men hem uit zijn functie geschopt. In diezelfde tijd heeft bondskanselier Angela Merkel, die op dit moment hoogstens nog aanzien geniet bij het plebs, de Duitse belastingbetaler een borgstelling van op dit moment 643 miljard euro in het nest gelegd. En borg is de verkeerde uitdrukking, want we zullen van Griekenland en de andere PIIGS hiervan geen cent terugzien.

De schrijver weet heel goed, dat Merkel de euro niet heeft ingevoerd, dat hebben ontelbare andere politici te verantwoorden, maar in de ambtstijd van Merkel, beter gezegd in de afgelopen twee jaar, eigenlijk net zo lang als Wulff president was, heeft zij met haar toestemming en actieve deelname de borgstelling van de BRD voor deze EUSSR-schuldengaten van € 0,00 naar deze 643 miljard met stijgende tendens opgeschroefd.

Afgemeten aan Wulff behoort zij met pek en veren bestreken en gevierendeeld te worden en al lang op het eiland Rügen samen met het hele Duitse parlement levenslang in de gevangenis te zitten. Dit cijfer is afkomstig van Hans Werner Sinn in dit actuele interview!

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/02/wir-haften-derzeit-fur-643-milliarden-euro/#more-240316

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Eurocrisis. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duitsland staat op dit moment borg voor 643 miljard euro

 1. Johanna Haarlem zegt:

  en wij ook dus de Nat.Hyp.Gar. is al bijna 300 miljard staatsschuld en nog meer garanties die de staat heeft gegeven gaat super goed met de EU landen schuld op schuld en maar doorschuiven die hap…tot dat de bom barst en wie is de klos??gekke Henkie en verrückte Helmut het plebs dus.

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Totdat de hardwerkende Duitser zijn kont tegen de krib gaat gooien.
  De EU drijft op de Duitse economie en de Duitser mag het ophoesten.
  Geloof me maar dat dat niet eeuwig door kan gaan..
  Op een moment word de Duitser wakker en kapt met die flauwe EU kul en is het gebeurd met Europa.
  Ook Merkel verliest steeds meer credit bij haar achterban dus het is alleen nog maar een kwestie van tijd totdat de Duitser de EU af wijst en een partij stemt die uit de EU wil en dan is het hek van de dam.

  Btw Bert Chapeau voor het geweldige werk wat je doet en de mate waarin je het werk doet.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Volgens de NOS willen de Duitsers Gauck als president. SPD/Grünen; uit de DDR en voormalig mensenrechtenactivist: ik was er al bang voor; het wordt alleen maar slechter.

  http://nos.nl/tekst/342686-duitsers-willen-gauck-als-president.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

  Duitsers willen Gauck als president
  Update: zondag 19 feb 2012, 10:18

  De meeste Duitsers willen Joachim Gauck als opvolger van de afgetreden president Wulff. In een enquête van Bild am Sonntag tipt 54 procent van de ondervraagden de SPD’er als favoriet.

  Op een gedeelde tweede plaats eindigen CDU-minister van Defensie De Maizière en SPD-fractieleider Steinmeier. Van de ondervraagden vindt 69 procent dat het ambt van bondspresident moet blijven.

  De 72-jarige Gauck was in 2010 ook al in de race voor de functie. Hij legde het toen als kandidaat van de SPD en de Grünen af tegen de christendemocraat Christian Wulff. Gauck is een voormalige mensenrechtenactivist uit de DDR.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Wachteres, ik denk dat je helemaal gelijk hebt, dat het alleen maar slechter wordt.

  Kracht zonder liefde is machteloos….Liefde zonder kracht is zwakte.

  Beide ontaarden al snel in een ongeneeslijke ziekte.
  We hebben dat in de praktijk ervaren de afgelopen 30-40 jaar.
  Vanaf de tijd van de communes, is er vrijwel niemand aan een regering geweest die de juiste combinaties bezat.

  Dat soort mensen had aanvankelijk, net als velen uit het linkse kamp wellicht prachtige menslievende ideeën, maar zoals bij vrijwel iedereen in de linkse kerk, ontbreekt hen de ruggegraat!

  Like

 5. Wachteres zegt:

  De Britten worden al gewaarschuwd om Griekenland te verlaten.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2103578/Evacuation-warning-Britons-Greece-country-prepares-sign-rescue-package.html?ITO=1490

  Evacuation warning to Britons in Greece as country prepares to sign off yet another rescue package.
  Second Greek bailout ‘to be approved by eurozone finance ministers today’.
  3,000 protesters clash with riot police in Athens over cuts as Greek PM Lucas Papademos flies to Brussels to seal bailout deal.

  Last updated at 8:31 AM on 20th February 2012

  Warning: Foreign Secretary William Hague, speaking on the Andrew Marr show yesterday, told Britions in Greece to prepare to leave if the country goes under.

  Britons in Greece were warned yesterday they may have to be evacuated.

  It comes as eurozone ministers prepare to sign off another £108billion rescue package for the crippled economy.

  Foreign Secretary William Hague revealed Britons were being urged to register with the consulate as officials are updating plans to evacuate citizens ‘on a daily basis’ in case Greece goes under.

  There has been widespread civil unrest in the country as the prospect of it defaulting on its loans and exiting the euro has grown.

  Last night 3,000 protesters clashed with riot police in Athens as Greek prime minister Lucas Papademos flew to Brussels for last-minute preparations to seal the bailout deal.

  Like

 6. Jan zegt:

  Duitsland staat nergens borg voor:
  Viele Städte sind faktisch pleite
  Insgesamt wuchs der Schuldenberg der Großstädte von 2010 bis 2012 um sieben Prozent auf 47,9 Milliarden Euro. 19 Städte haben mehr als eine Milliarde Euro Schulden – das sind vier Städte mehr als Ende 2010.

  Vor allem im Westen Deutschlands ist die Finanzlage von Großstädten häufig alarmierend. Bezogen auf die Bevölkerungszahl sind die Städte Oberhausen (Nordrhein-Westfalen) und Offenbach (Hessen) am höchsten verschuldet – mit mehr als 8000 Euro pro Bürger.

  (Und) Die Schere zwischen armen und reichen Großstädten in Deutschland geht weiter auseinander
  http://www.manager-magazin.de/politik/deutschland/viele-staedte-in-deutschland-sind-faktisch-pleite-a-938298.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s