Geen varkentje genaamd “Babe”

Politiek correcter gaat het nauwelijks: Op een Engelse basisschool mogen de kinderen geen varkensverhaaltjes meer lezen – uit “respect voor de gevoelens van islamitische kinderen”. Zelfs de overkoepelende organisatie van Britse moslims vindt dat bizar en zet zich in voor de varkensavonturen.

De kinderboekenklassieker “De drie kleine biggetjes” of “Het varkentje genaamd Babe”, dat erop uit trok om een herdershond te worden – zulke verhalen mogen op een basisschool in het Noord-Engelse Batley niet meer worden gelezen. Directrice Barbara Harris heeft alle varkensteksten voor kinderen onder de 7 jaar verboden, omdat twee derde deel van de ongeveer 250 leerlingen moslims zijn.

“Dat zou religieuze gevoelens kunnen kwetsen”, zei Harris, “we proberen slechts te garanderen, dat al onze kinderen met hetzelfde respect behandeld worden, dat alle mensen verdienen.” In de schoolbibliotheek bestaan de verhalen met varkens echter nog steeds en oudere leerlingen mogen ze ook lezen – van hen zou men al een eigen keuze van leesstof verwachten, aldus de directrice van de basisschool verder.

Zoals de krant “The Guardian” bericht, gaat zelfs zoveel political correctness de overkoepelende organisatie van Bristse moslims te ver, die het verbod “goed bedoeld, maar idioot” noemde. De boeten moeten in de stellingen van de bibliotheek van de school in West Yorkshire terug, zegt woordvoerder Inayat Bunglawala: “De directrice heeft zeer zeker gevoelig gehandeld, want veel ouders geloven dat het afbeelden van varkens in boeken verkeerd zou zijn. Maar dat is een verkeerd begrip van de aanwijzing uit de koran, dat moslims geen varkensvlees mogen eten.” De meeste verhalen geven waarden door, die alle religies gezamenlijk zouden bezitten.

Bunglawa beschouwt het verbod als “bizar” en de verhaaltjes over varkens, de tekeningen en schoolboeken “volledig in orde”, net zoals zijn collega Shaykh Mogra: “Het eten van varkensvlees is volgens de koran verboden, maar om over varkentjes te praten is geen probleem.”

Bron:

http://www.spiegel.de/schulspiegel/0,1518,238853,00.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

5 reacties op Geen varkentje genaamd “Babe”

 1. Animalfarm van Goerge Orwel was vroeger verplichte lectuur in Engeland

  Like

 2. hans van de mortel zegt:

  En dan te bedenken dat een varken behoort tot de meest intelligente diersoorten. Logisch dat een minder intelligente diersoort daar moeite mee heeft. Ach, dat zien we zo vaak de laatste tijd. De ene leraar is nog dommer dan de andere.

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @Hans

  Quote: “De ene leraar is nog dommer dan de andere”. En bedankt! Laat Wachteres het ook maar niet lezen…. 😉 🙂

  Like

 4. Marijke . zegt:

  Met al deze kleine stapjes gaan we helemaal de verkeerde kant op.Het is te niet te geloven.het word met de dag gekker.Whats next?

  Like

 5. Linsky zegt:

  Tja, was te verwachten, hè.
  Een vriend vertelde me net dat zijn kinderen (5 + 6) op school dus weer eens hele verhalen over Marokko hebben gehad. Hij werd alert, toen bleek dat ze er wel erg veel over wisten te vertellen.
  Toen hij eens door ging vragen, bleek dat ze daar elke week wel een aantal keren les over kregen en dat veel getinten de kans kregen van alles te spuien over hun geliefde vaderland, en vooral over hun feesten.
  Hij ging er dieper op in, waardoor toen bleek, dat over Kerst, Pasen en Pinksteren vrijwel niks bekend was, maar daarentegen, zij alles wisten te vertellen over Mekka, het suikerfeest en de ramadan!

  Er is geen weg terug!
  We zijn over de top. 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s