Ook de Walen willen weg van België

In het Vlaams-Waalse conflict tekent zich een nieuw scenario af. Steeds meer Franstalige politici – waaronder Minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx, senator Philippe Moreaux en de huidige Waalse minister-president Rudy Demotte – gaven in het jongste verleden openlijk toe, dat de Walen rekening moeten houden met een verdelingsscenario en zich dienen voor te bereiden op een splitsing.

Volgens de voormalige chef-redactrice van “Le Soir”, Béatrice Delvaux, dat “vooraanstaande Walen tot overeenstemming zijn gekomen en een toekomst zonder Vlaanderen en Brussel voorbereiden”, het zogenaamde “Plan W”. Deze overeenstemming komt voort uit “de overtuiging, die zich de afgelopen maanden onder de Walen heeft verbreid: België zou slechts voorlopig gered zijn. Men moet zich op de volgende etappe voorbereiden.” Dit besef schijnt nu te zijn doorgedrongen tot mensen zoals Thierry Bodson, de president van de Waalse socialistische vakbond FGTB, die naast andere vooraanstaande socialistische partijgangers als lid van een denktank voor de Waalse toekomst wordt genoemd. Zelfs mensen zoals de Minister voor Duurzame Ontwikkeling, Jean-Marc Nollet, gaan in toenemende mate op de regionale tour, aldus de journaliste.

Vlamingen beschouwen België al als een “toestand van voorbijgaande aard”

Joris Van Hauthem, afgevaardigde in het Vlaamse parlement, beschouwt België ondertussen niet meer als land, maar als “toestand van voorbijgaande aard”. “Dat steeds meer Walen het einde van België niet meer beschouwen als de Dag des Oordeels is een ontwikkeling, die we alleen maar kunnen begroeten. Het is echter hoogste tijd dat de Vlaamse politieke klasse ontwaakt uit haar winterslaap en het Waalse voorbeeld volgt: Er is behoefte aan de ontwikkeling van een Vlaams scenario voor de onafhankelijkheid”, aldus Van Hauthem. Het Vlaams Belang wil daarom nu de Vlaamse minister-president Kris Peeters ertoe oproepen om zijn regering opdracht te geven de boedelscheiding actief voor te bereiden.

Sociale vrede: Wallonië wil zich aansluiten bij Duitsland

Met regelmatige tussenpozen wordt erover gefilosofeerd, in welke richting het economisch zwakke, Franstalige deel van België zich moet bewegen. Een autonoom staatsgebied is op grond van de noodzakelijke transferbetalingen uit het noorden voor de instandhouding van het sociale stelsel op dit moment geen optie. Een andere variant bracht de Belgische Minister van Energie Paul Magnette, zelf een Waal, in het spel. In geval van een uiteenvallen van België zou het beste voor Wallonië zijn om zich aan te sluiten bij Duitsland. In Duitsland zou de sociale vrede intact zijn en de politieke cultuur meer gelijk zijn dan in het Franstalige Frankrijk.

Le Pen heeft Walen steun toegezegd

Ook de verschillende economische ontwikkeling zou voor Magnette een belangrijke rol gespeeld kunnen hebben. Terwijl Frankrijk nog steeds in een recessie zit, bloeit de Duitse economie op. Van Duitsland is wezenlijk eerder te verwachten, het geruïneerde Wallonië te kunnen steunen. Maar ook de voorzitster van het Franse Front National, Marine Le Pen, heeft de Franstalige Belgen in geval van een uiteenvallen van de staat ondersteuning toegezegd. “De historische en broederlijke banden tussen onze beide volkeren zijn te sterk dat Frankrijk in zo´n situatie zijn bescherming aan Wallonië zou kunnen weigeren”, aldus Le Pen in een persmededeling vorig jaar.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007250-Auch-Wallonen-wollen-weg-von-Belgien

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ook de Walen willen weg van België

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Als de Duitsers slim zijn moeten ze de walen snel duidelijk maken dat wat ze voor hebben geen optie is voor Duitsland.
  Het klinkt mischien crú maar de walen leven al zo lang op de portemonaie van de Vlamingen dat gewoon te stellen is dat die Walen niks anders willen.
  Het is een soort volk dat niet anders wil als op de zak van anderen leven.
  Ik zie het hier dagelijks.

  Like

 2. Chantal zegt:

  Wallonië wil zich aansluiten bij Duitsland, lees ik.

  Jammer voor de Walen dat droom en daad nogal eens niet samen vallen.
  Zeker niet als ik tegelijkertijd moet lezen dat transferbetalingen uit het noorden noodzakelijk zijn voor de instandhouding van het sociale stelsel in Wallonie.
  De Duitsers hebben al genoeg sores en zullen meer dan genoeg Vernunft hebben om Wallonie buiten de deur te houden.

  Like

 3. hans van de mortel zegt:

  De arrogantie en vooringenomen kapsones van de Walen sluiten naadloos aan bij Frankrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s