Politiek correct is… als journalisten de waarheid onderdrukken!

“Vraagt u mevrouw Sybille” heet de column van Sybille Berg op “Spiegel-Online”. Eerst even het goede nieuws: zo erg als in de linkse columns van Jakob Augstein gaat het er bij haar vaak niet aan toe. Haar actuele opiniebijdrage zou daadwerkelijk zelfs een lichtpuntje in de linkse journalistiek van Duitsland kunnen zijn. Mits er niet een heel klein schoonheidsfoutje in had gezeten. Dat is echter zo belastend, dat het werk een farce wordt.

“Religie is, wanneer mannen onderdrukken”, heeft Sybille Berg het commentaar gedoopt. Een veelbelovende titel. En inderdaad: Berg noemt de dingen bij de naam, ook al is het uit een voelbaar feministisch geïndoctrineerd perspectief. Maar toch, veel van datgene wat ze schrijft heeft handen en voeten.

Berg bericht uit landen, die ze bezocht: “Landen, waarin de traditie niet voorzag in een scheiding van religie en staat”. Wat wij (Die Linke?) sussend traditie noemen, zou “niets anders dan discriminatie, seksisme en racisme zijn”. Wereldwijd zouden vrouwen, intellectuelen en homoseksuelen geterroriseerd worden. En: “Vermoedelijk zou men in Europa hetzelfde kunnen waarnemen wanneer in Duitsland de NPD de regeringspartij zou zijn of elders de katholieken zouden regeren.”

Dat klinkt als heftige islamkritiek, nietwaar? Is het echter niet. In ieder geval niet direct. Want Sybille heeft het voor elkaar gekregen om dat alles en nog veel meer aan de huidige ontwikkeling te bekritiseren zonder de woorden “islam” of “moslims” in de mond te nemen (respectievelijk: op papier te zetten). Men leest over de religieuzen in Israël, de katholieken, de Jehova´s getuigen. En je leest erover, dat de “religie, om het even welke”, begint aan een onverwachte zegetocht tegen de Verlichting. Aan het eind is zelfs het woord “hoofddoek” een keer te vinden, verder heeft Sybille Berg niet durven gaan.

In werkelijkheid is dat meer dan alleen een schoonheidsfoutje. Wie net doet alsof voor gelijkberechtiging, vrijheid en Verlichting op te komen zonder de grootste vijand van de gelijkberechtiging, de vrijheid en de Verlichting te benoemen, maakt zich bijna belachelijk. Religie is, wanneer mannen onderdrukken? Dat geldt maar voor heel weinig Israëli´s en katholieken. Maar het geldt voor de overgrote meerderheid van de moslims. Wie dit niet durft uit te spreken, zou maar beter moeten zwijgen. Voor angsthazen is op dit toneel geen plaats. Want met de intocht van de islam in de Duitse samenleving worden de voorvechters van de Verlichting, van de religiekritiek en van het liberalisme bedreigd als bijna nooit tevoren.

Politiek correct is, als journalisten de waarheid onderdrukken. Of een vertekend beeld van de waarheid schetsen. Aldus geschied in de opiniebijdrage van Sybille Berg. Van het loffelijke plan om voor de Verlichting te strijden, is een onvrijwillige bekentenis tot datgene geworden, wat de Verlichting meer dan al het andere bedreigt: de politieke correctheid.

Bron:

http://www.blu-news.org/2012/02/18/politisch-korrekt-ist/

Auteur: Frank-Furter Schnauze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

19 reacties op Politiek correct is… als journalisten de waarheid onderdrukken!

 1. Marijke . zegt:

  Ja ze buigen als knipmessen voor de molims he.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Journalisten hebben al heel lang geleden hun ziel verkocht!

  John Swinton was voormalig hoofd van de staf van de New York Times, eens een van Amerika’s meest geliefde krantenmannen, ook wel ‘de decaan van zijn beroep’ genoemd. In 1953 vroeg men hem een toast uit te brengen voor de New York Press Club. Swinton legde toen een monumentale verklaring af, die voor velen verbijsterend en onthutsend was:

  ‘Intellectuele hoeren’

  ‘Er is op dit moment van de wereldgeschiedenis in Amerika niet zoiets als een onafhankelijke pers. Jullie weten het en ik weet het. Niemand van jullie durft zijn oprechte mening op te schrijven. En als je dit zou doen, weet je bij voorbaat dat het nimmer in druk zou verschijnen.
  Ik word wekelijks betaald om mijn oprechte mening buiten de krant te houden waaraan ik verbonden ben. Anderen onder jullie worden betaald met gelijke salarissen voor gelijke dingen en zou er iemand van jullie zo dwaas zijn om toch zijn oprechte mening naar voren te brengen, dan kan hij naar een andere baan gaan zoeken.

  Als ik mijzelf zou toestaan mijn oprechte mening in een artikel in mijn krant te publiceren, zou ik binnen 24 uur ontslagen zijn. De bezigheden van de journalisten bestaan eruit om de waarheid te vernietigen, grondig te liegen, te corrumperen, kwaad te spreken, te kruipen voor de mammon, en zijn land en loopbaan te verkopen voor zijn dagelijks brood. Jullie weten het en ik weet het en hoe dwaas is het dan te toasten op een onafhankelijke pers?

  Wij zijn het gereedschap en de vazallen van rijke mensen achter de schermen. We zijn dansende marionetten, zij trekken aan de touwtjes en wij dansen. Onze talenten, mogelijkheden en levens zijn eigendom van andere mensen. Wij zijn intellectuele hoeren.!’

  (Bron:‘Operation Vampire Killer 2000. American Police Action Plan for stopping World Government Rule, Patnwo, P.O. Box 8787, Phoenix, Arizona 85066.)

  Like

 3. hans van de mortel zegt:

  Aangezien maar hooguit TIEN PROCENT van de mensheid NIET dom is, bevinden we ons in een uiterst gevaarlijke ontwikkelingsfase van de geschiedenis door vrijheid van pers als een gebeuren te beschouwen dat aan en uit gezet kan worden. De vraag die gesteld moet worden is: door wie?

  Vrijheid van pers is vele malen belangrijker dan democratie. Die vrijheid is van levensbelang!

  Like

 4. Marijke . zegt:

  Helemaal mee eens Mr.Linsky

  Like

 5. Marijke . zegt:

  Maar vlak Nederland ook niet uit he,De journalisten de goede bedoel ik zijn ook heel moeilijk te vinden,want de meeste zijn allemaal kuddendieren.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  On topic, maar dan in Apeldoorn… Lees 23 van http://tinyurl.com/7nry7sv
  Tsjonge, die Dibi wordt nog eens een echte actievoerder…

  Like

 7. Linsky zegt:

  Wist die gast dan nog niet dat de politiestaat al heel lang een voldongen feit is Decky?

  Like

 8. Marijke . zegt:

  Nou hij heeft er in de balie toch helemaal niks van gebakken hoor.met zijn hele debat niet.Dat was een groot flut gedoe.En allemaal op hun borst slaan hoe goed het wel niet is om met zo een man in een debat te gaan.Vraag dan ook eens de vragen die er echt toe doen.

  Like

 9. Marijke . zegt:

  Trouwens waar om moeten vrouwen altijd gestenigd worden en nooit geen mannen.Zou ik ook wel eens willen weten

  Like

 10. Linsky zegt:

  Marijke,
  daar heb je nu eens helemaal gelijk in, want er zijn tenslotte ook kerels die voor hoer spelen! 🙂

  Like

 11. Linsky zegt:

  Journalist in cel om filmen agent!

  Enige tijd later komt een hulpofficier van justitie binnen. ,,Damstra”, zegt hij. ,,Dat ben ik”, antwoord ik hem. ,,Je bent een gehaktbal en een smerige hond. Ik ga er alles aan doen om je politieperskaart in te nemen. En je camera wordt in beslag genomen”, zegt hij.

  http://www.apeldoorndirect.nl/nieuws/journalist-in-cel-om-filmen-agent_20120219

  Like

 12. Chantal zegt:

  Linsky, op welke bron je antwoord op de vraag van Marijke m.b.t. het stenigen van vrouwen gebaseerd?
  Kennelijk geen betrouwbare.

  Steniging wordt wel degelijk ook op mannnen toegepast
  Mannen worden daarbij in tegenstelling tot vrouwen.slechts tot hun middel ingegraven. De sexuele frustratie bij fundamentalistische islamieten is dermate groot dat de borsten van de vrouw bij steniging aan het zicht dienen te worden ontrokken.

  Like

 13. Henk der Niederländer zegt:

  @ Marijke

  Trouwens waar om moeten vrouwen altijd gestenigd worden en nooit geen mannen.

  Ik denk omdat vrouwen een hogere pijngrens hebben.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Dat is waar, Henk!

  Als mannen een kind ter wereld moesten brengen, dan was de wereld gauw uitgestorven. 😛

  Like

 15. Marijke . zegt:

  Nou Wachteres Je haalt me de woorden uit mijn mond.Kijk ik zie nooit geen fotos met mannen die met zoutzuur in hun gezicht zijn verminkt Ik heb vreselijke films en fotos gezien en alleen maar vrouwen..Vragen en nog eens vragen.

  Like

 16. Wachteres zegt:

  Marijke, mannen willen altijd de baas spelen. Daar komt dat van. 😉

  Like

 17. louis-portugal zegt:

  Bijna iedereen riskeert het niet om tegen de verwachtte mening in te gaan en vooral journalisten niet.
  Wachteres en andere dames, ik ken genoeg stellen waar de man geen moer te vertellen heeft.
  O.K. velen hebben het niet in de gaten omdat vrouwen dat wat tactischer aanpakken.

  Like

 18. isaac zegt:

  Turkije met een evidente anti westerse massapsychologie is geen goede model voor de middenoosten!. 
   
  In Turkije zitten meer dan 250 journalisten vast. Er zijn nog steeds strafrechtelijke vervolgingen tegen de Turken die zich bekeren tot het christelijke geloof. Turkije heeft allerlei wetten die bedoeld lijken tegen de minderheden. De aanklacht luidt altijd dat met bekering de „Turkse identiteit” wordt beledigd. 
  Nu is nog geen 0.01 procent van de Turkse bevolking christen. Door verdrijving en genocide is het christendom bijna verdwenen. In 1915 is niet alleen een genocide gepleegd op de Armeniërs; ook driekwart van de Syrisch-orthodoxen en bijna alle Pontianse bevolking aan de zwarte zee is uitgemoord. In naam is Turkije nu een seculiere staat, maar nog steeds wordt gestreefd naar een 100 procent islamitisch land. Er wordt actief geprobeerd de laatste christenen eronder te krijgen.

  Ook andere niet -islamitische gemeenschappen liggen onder vuur. Turkije wil ten koste van alles toetreden tot de Europese Unie, maar waarom?. Men wilt als vijand binnenkomen. EU leiders zitten in eigen val! Jonge Turken in EU landen worden systematisch als de vijanden van het westen opgevoed/opgeleid, op deze manier kan Turkije alleen een graf van  EU worden.
  De Amerikaanse Commission on International Religious Freedom geeft jaarlijks een rapport uit waarin met name de godsdienstvrijheid van religieuze minderheden wordt beoordeeld. Sinds drie jaar heeft deze commissie Turkije op een observatielijst geplaatst, wat een duidelijke indicatie is dat de situatie van religieuze minderheden in Turkije verslechterd is. Het meest verontrustende hierbij is dat er in het maatschappelijk klimaat in Turkije steeds meer vijandigheid lijkt te ontstaan tegenover christenen.
  State Dept treedt op als de VS het lichaam beveelt aan Turkije worden aangewezen als Religious Freedom Violator :”systematische, voortdurende, en grove”… “Na de genocides, en ander geweld, en de huidige, verstikkende wettelijke beperkingen, christelijke gemeenschappen van Turkije nauwelijks worden opknoping op”, schreven ze.  “Elk jaar die voorbij gaat zonder substantiële religieuze hervorming plaatst deze minderheden in meer gevaar en helpt verzegelen hun lot. In de Arabische Lente, Turkije houdt zichzelf uit als een islamitische model. But it is no model for religious freedom.” Maar het is geen model voor religieuze vrijheid.”
  “Door de Turkse regering een systematische en grove beperkingen op de vrijheid van godsdienst of overtuiging dat alle religieuze gemeenschappen in Turkije beïnvloeden, en in het bijzonder een bedreiging voor het land van de niet-islamitische religieuze minderheden, USCIRF raadt Turkije worden aangewezen een land van bijzondere zorg,” de nieuwe rapport.

  In Turkije is door de EU gefinancierd onderzoek uitgevoerd naar de algemene visie van Turken op hun christelijke landgenoten. De uitkomsten waren onthutsend. Meer dan 84% van alle ondervraagde Turkse moslims willen absoluut geen christenen als buren, terwijl meer dan 70 procent er ernstige bezwaren tegen had dat christenen uiting gaven aan hun geloof in publicaties of tijdens openbare bijeenkomsten zoals kerkdiensten. Het speelt inmiddels zo hoog op dat Nederlandse politici van Turkse komaf vrezen voor hun leven. Bedreigingen zijn aan de orde van de dag, in Turkije is het erkennen van genocide taboe, terwijl vanuit Europa juist veel stemmen opgaan die vinden dat Turkije juist tot erkenning moet overgaan wil het ooit lid worden van de Europese Unie. Nederlandse parlementariërs en gemeenteraadsleden zitten totaal klem en durven zich niet meer openbaar over de kwestie uit te laten. Dit waanzinnige Turkije is volgens de brutale EU politicus het beste model voor alle Moslimlanden. Na hun “lente” moeten ze zelfde doen wat Turkije altijd doet? Dat doen ze graag en onder de ogen van de EU beleidsmakkers, verdwijnen de Christenen  van Irak, Egypte, Marokko, Nigerie, Soedan en Libië ook.

  Deze gevreesde “kafir” visie op christenen en christendom wordt in belangrijke mate bewerkstelligd door de Turkse staatspolitiek. Turkse opvoeding/onderwijs is onproportioneel antiwesters. Turken produceren veel films, als voorbeeld ”Vallei van de wolven”, “fetih1453”.. Deze anti westerse series worden door de politieke Islam als indoctrinatie materiaal gebruikt. Velen Turken maken de vergelijking tussen de islamitische militaristische veroveringen van toen met de huidige, al tientallen jaren aan de gang zijnde massale immigratie van hun landgenoten naar Europa. Wat in de 17e eeuw de Turken invasie uiteindelijk tegenhield -namelijk de wil om de moslims te stoppen- broeit niet meer onder de bevolking in Europa. Gekke politicus stoppen weer miljarden onder de naam ontwikkelingsgeld in de oorlogsmachine van moslimlanden: alweer 31 miljoen dollar belastinggeld aan Turkse verovering propaganda. Turken hebben de hoofdstad van Europeanen veroverd en maken ze ook films met de geld van Europeanen: Vóór 1955 was 18 procent van de inwoners van Istanbul Grieks. Wanneer de pogroms in 1955 niet hadden plaatsgevonden, waren er onder de 17 miljoen inwoners die Istanbul nu telt, misschien wel een miljoen Grieken geweest. Nu zijn het er hoogstens een paar duizend.
  Turken plannen een aanval op de christelijke minderheid en laten in een krant het nieuws plaatsen dat er een bomaanslag is geweest op het huis in Griekenland waar Mustafa Kemal Atatürk is geboren. De mannen, die met hun knuppels klaarstaan, gaan vervolgens over tot actie. Zij veranderen de wijk van de christenen in een ’hel’.

  Winkels worden twee dagen lang geplunderd. Er vallen tientallen doden. Kerken worden in brand gestoken en de politie kijkt goedkeurend toe. Na deze gebeurtenissen vertrokken bijna alle Grieken uit Istanbul, de stad waar ze eeuwenlang hadden geleefd. In Fetih 1453 veroveren de Turken onder leiding van hun sultan Mehmed de Byzantijnse hoofdstad Constantinopel;de hoofdstad van het voormalige Oost-Romeinse Rijk. Nu hetzelfde barbaren maken vreselijke films en bedreigen hele Europa. In deze series, die zowel in Turkije als in een aantal Arabische landen een groot succes was, wordt een buitengewoon negatief beeld geschetst van Europese christenen.  Naar schatting zijn tussen de 1,2 en 1,4 miljoen Armeniërs in de deportaties betrokken geraakt, van wie waarschijnlijk driekwart het niet heeft overleefd. De genocidale vervolging van de Armeniërs heeft zich dus vooral voltrokken door dodelijke massale deportaties onder extreem slechte omstandigheden en door gerichte massamoorden, ook op degenen die na de weken- en soms maandenlange tochten uiteindelijk nog aankwamen bij de plaatsen van bestemming.

  De christelijke gemeenschap in Turkije is geslonken van zo’n 38 procent van de bevolking tot nog slechts 40.000 christenen anno 2012.
  Nu Nederland is aan de beurt:Turkije stuurt door de overheid betaalde ambtenaren onder de naam, imams, onderwijzer, hulpverlener enz. enz naar ons land, die automatisch van Nederlandse overheid een 2 de uitkering krijgen. Terwijl ze gebruikmaken van de godsdienstvrijheid hier, wordt in hun eigen land het christelijke erfgoed systematisch verdreven. Moet je je voorstellen wat Turkije zou zeggen als het andersom zou zijn!
  Stop nu hele uitkering stroom naar Turkije en Marokko. Dit wordt voor de oorlogsmachine gebruikt.
  Stop ontwikkelingshulp aan de Moslimlanden, dit heeft tot nu toe niks opgeleverd, ze zijn alleen nog erger geworden.

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Isaac, helemaal mee eens. En door de persoon Erdogan, wordt het er niet beter op. De Turken die het niet eens zijn met deze gang van zaken, zullen nog eens gaan verlangen naar de jaren onder Ataturk en de generaals. Ataturk had een SPUUGHEKEL aan de ISLAM. Deze man draait zich nu om in zijn graf, en de salafisten maken daar in Turkije een Islamitische ijstijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s