Allah´s rijk is groot

In de Zwitserse “BLICK” maakt Frank A. Meyer de balans van de “Arabische Lente” op. Deze valt ontnuchterend uit en rekent af met de dromers in Europa, die zich opnieuw onsterfelijk hebben geblameerd met hun hoop op een democratiecompatibel islam. Zijn artikel begint met de arrestatie van drie journalisten in Tunesië, die een “aanstootgevende” foto van de Duitse stervoetballer Sami Khedira en zijn vriendin afdrukten.

Hieronder de vertaling van het artikel uit het Zwitserse “BLICK”:

Eerst rebellie, dan religie

Ach, Arabische Lente! In Tunesië werden drie journalisten gearresteerd, omdat ze een foto van de Duitse voetbalster Sami Khedira en zijn naakte vriendin afdrukten. Khedira, zoon van een Tunesiër, draagt op de foto een rokkostuum. En hij bedekt de borsten van het model Lena Gercke met zijn arm en hand. Toch overtreedt de foto, die ook de voorpagina van het Duitse mannenblad “GQ” siert, de “goede zeden en moraal”, zoals de woordvoerder van het Tunesische Ministerie van Justitie verklaarde.

Ach vrijheid! De journalisten dreigen vijf jaar gevangenisstraf.

Ach “Arabellie”! Tunesië, de meest Verlichte natie in de Maghreb, dat een jaar geleden haar dictator ten val bracht, komt nu blijkbaar ook in de klauwen van de islamitische religiositeit terecht. In Egypte zijn de Moslimbroeders en de Salafisten al aan de macht. En ook in Libië staan de radicalen op het punt om de koran en de sharia te verheffen tot de allesomvattende wet.

Hoe anders zag dat er een jaar geleden nog uit! Modern geklede jonge mensen – de vrouwen zonder hoofddoek, de mannen zonder baard – kwamen in opstand tegen de dictators Ben Ali, Moebarak en Gaddafi. Via contacten met mobiele telefoons en laptops kwam het tot een massaprotest. Ze eisten een vrijheid naar westers model: vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid, persvrijheid en vrije verkiezingen, gelijkberechtiging voor vrouwen.

Was me dat een gejubel in Europa! Eindelijk zou bewezen zijn, dat islam en democratie toch bij elkaar passen. De opstand in Noord-Afrika werd zelfs vergeleken met de val van de Berlijnse Muur.

Intussen echter is de zich enkele maanden openende samenleving weer gesloten, deze keer onder de knoet van de islam, net zoals in 1979 in Iran, toen de val van de seculiere despoot Reza sjah Pahlevi de democratische wereld veel hoop bezorgde – totdat de moellahs onder ayatollah Khomeini hun religieuze macht met de instrumenten van de terreur installeerden.

Van Teheran tot Tripolis werden dictators ten val gebracht – weggevaagd door een islam, waarvan de leer de totale greep op de samenleving en het individu bezit. In openingen, zoals in wereldlijke, maar ook Arabische dictaturen, voorziet het totalitarisme van moellahs en imams niet.

En de zogenaamd gematigde Moslimbroeders, over wie in de Europese media zo vaak sussend wordt gesproken – hoe staat het met hen?

Ze hebben hun machtsaanspraak aangepast aan de economische realiteit: Tunesië is klein en heeft toeristen nodig, dus doet men zich gematigd voor; Egypte is groot, dus creëert men moderne vakantiegetto´s voor de vakantiegangers van de democratische wereld en onderdrukt de vrijheid in de rest van het land; Libië heeft olie, heeft dus van buitenaf niets nodig en kan dus radicaal een grote mond opzetten.

Ook de strijd tegen Assad in Syrië, de meest brutale geweldsheerser in het Midden-Oosten, zal gevolgd worden door het gebruikelijke machtsspel: De soennieten nemen wraak op de Alawieten – na de rebellie volgt de religie.

Het front tegen Assad wordt aangevoerd door Saoedi-Arabië, naast Iran de meest reactionaire religiedictatuur. Het koningshuis van de 9000 prinsen eist vrijheid voor Syrië – en houdt zelf 5000 politieke gevangenen achter de tralies.

Het olierijk gehoorzaamt de wahabitische islam, een bijzonder wrede, fundamentalistische sekte: openbare stenigingen van vrouwen, zweepslagen en afhakken van handen, uitgevoerd op de pleinen voor de moskeeën, zijn religieus recht; de onderdrukking van vrouwen, de dwang tot verhulling en het leven in de kledinggevangenis met oogspleet zijn alledaagse Saoedische zaken.

Saoedi-Arabië is duistere Middeleeuwen, uitgerust met de modernste technologie. Zo stellen de godsdienstkrijgers van de profeet zich dit ook in andere landen van de rechtgelovige maatschappij voor.

Hierover kun je je hoofd schudden. Maar aan Allah´s wezen dient de Arabische wereld te genezen. Verleden jaar stroomden er vier miljard Saoedische dollars alleen al in de kassen van de Egyptische Salafisten.

Wat voor een samenleving de Saoedi´s als tegenprestatie verwachten, hebben de machthebbers in Riyad juist opnieuw gedemonstreerd. Hamsa Kaschgari, een 23-jarige journalist, permitteerde zich om op de verjaardag van de profeet Mohammed de volgende zinnen op het internet te plaatsen: “Op jouw verjaardag zal ik zeggen, dat ik hield van de rebellie in jou, dat je altijd een bron van inspiratie voor me was – en dat ik niet houd van jouw goddelijke aureool. Ik bid niet meer tot je.”

Op belediging van de profeet staat in Saoedi-Arabië de doodstraf. Hamsa Kaschgari vluchtte naar Maleisië. Hij werd gearresteerd in Kuala Lumpur en op 12 februari uitgeleverd.

Want ook daar regeert de islam. Allah´s rijk is groot.

Bronnen:

http://www.pi-news.net/2012/02/allahs-reich-ist-gros/

http://www.blick.ch/news/politik/fam/erst-rebellion-dann-religion-id1773187.html

Auteur: Frank A. Meyer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente". Bookmark de permalink .

22 reacties op Allah´s rijk is groot

 1. Linsky zegt:

  Goed verhaal, geeft de hopeloosheid en de blindheid prima weer.

  Allah´s rijk is groot…. en dta willen ze nog groter maken.
  Helaas met behulp van onze eigen leiders en overheden!

  Hoop van dat linkse gebroed op een democratiecompatibel?!
  Valse hoop voor ons, vanuit een vaag gevoel dat de linkse zijde wat meer aandacht ontwikkeld bij de MSM voor het gevaar van de islamisering?!

  Het blijven linksen en blinden!

  Zij houden er nu eenmaal niet van, met de neus op de feiten te worden gedrukt. Men zwijmelt liever in fantasieën en zelfbedachte veiligheidsconstructies, die de illusie van het persoonlijke heil en het maatschappelijke welzijn van de hele staat moeten garanderen, waarbij die onderdanen dan graag blijven geloven in de heilzame uitkomsten van de initiatie van geweld, door mensen die beweren te handelen in naam van dat concept ‘Staat’!

  Dat is de reden dat zij onmiddellijk elke bedreiging van hun laffe en bekrompen visie als struisvogels zullen verdedigen, door aanvallen en beschuldigingen (van wat zij zelf doen), op de persoon die daar op wijst.

  Voor hen zijn; islamisering, NWO, complot, mondiaal bedrog, spiritualiteit, introspectie, zelfreflectie, ziel etc. apocriefe begrippen en aldus taboe!

  Bij gebrek aan een eigen visie, en helderheid in hun geconformeerde brein, is er alleen nog plaats voor demonisering van alles wat hen niet aanstaat.

  Zo kunnen ze blijven geloven in het sprookjesland en toekomstige paradijs op basis van islamitische cultuur verrijking!

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  De Islamitische samenlevingen in Noord-Afrika, Midden-Oosten en Azië zijn intolerant en dat wordt alleen maar erger met de vervanging van – min of meer wereldlijke – dictaturen door – afschuwelijke – religieuze dictaturen.
  De strategie, ingebakken in de Islam zelf, is eerst Israël vernietigen, daarna zal Syrië definitief streng soennitisch worden, vervolgens zal in Turkije elk seculier vonkje uitgedoofd worden en daarna schuift het islamisme meedogenloos over heel Europa heen.
  Laten we dat gebeuren of wapenen we ons alsnog tegen deze vloedgolf? Dan moeten we wel het lef hebben om hier ALLE moskeeën te sluiten en de imams naar de moslimwereld te verwijzen. De moslims, die aan hun ideologie vast wensen te houden kunnen linea recta ook achter hun imams aan. We moeten ons leren beseffen dat de hier aanwezige moslims niet zomaar hier zijn. Zij zijn de 5e colonne van het legioen dat nog op komst is.
  Het is slechts wachten totdat de moordmachine op gang komt.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  zouden bij die minkukels in Den Haag de ogen nogeens open gaan ????

  Like

 4. Linsky zegt:

  koddebeier:
  Nee!
  Daar zijn ze dan ook duur voor betaald, om hun ogen dicht en de waarheid onder de tafel te houden.
  En het motto voor ons is; Snaveltjes toe en oogjes dicht!

  Maar er werd al eens geschreven, “Eens komt het moment dat zij ter verantwoording worden geroepen!
  Natuurlijk pas als het te laat is……Als hun Utopia een Dystopie blijkt te zijn!

  Like

 5. vederso zegt:

  @ EJ. Ik vind het het een uitzonderlijk goed artikel. Dus ook weer doorsturen naar De Balie aub. Maar waarom lijkt het niet te lukken deze gedocumenteerde berichten tot de MSM te laten doordringen? Omdat het ver-van-mijn-bed is en daardoor min of meer abstract. Pas als hier de wal het schip lijkt te keren, zullen P&W, als belangrijkste opiniemakers, bereid zijn de programmering te wijzigen en dan is het te laat. Ik ben het ergens met Linsky eens mbt tot het verantwoordelijk zijn. Misschien moet er in Nederland ook maar eens begonnen worden met een documentatiecentrum Neurenberg 2.0 sectie Nederland.

  Like

 6. vederso zegt:

  Bijvoorbeeld. Europa en de Nato had ook de keus aan Gadaffi het signaal te doen uitgaan, dat als hij zich zou beperken in moord en doodslag, men niet zou interveniëren. Men heeft er voor gekozen dat niet te doen, integendeel, men gaf een tegengesteld signaal af en het gevolg is meer dan 50.000 doden en chaos in Lybië. Voor dat signaal en de handelingen daarna, zijn mensen, individuen, verantwoordelijk. Ik heb het niet over galgen en guilliotines, maar over het vastleggen voor de geschiedenis.

  Like

 7. vederso zegt:

  Jawèl, het bloed van 50.000 doden en van die er nog gaan volgen, kleeft ook aan de handen van Hans Hillen (CDA), onze Minister van Defensie. HIJ is, wat Nederland betreft, verantwoordelijk.
  Maar ik vermoed dat hij er geen enkele slapeloze nacht van heeft gehad en dat is het treurige.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Even iets over de alternatieve plaat bij het artikel: er circuleert al een jaar of zeven een windowsversie voor moslims rond. Kan ‘m niet meer vinden. Hij ziet er precies hetzelfde uit als je linksonder in je scherm op START klikt, maar met dit verschil dat er bij de iconen iets anders staat. Zoals: mijn afbeeldingen wordt dan: mijn harem.
  Wie helpt??

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  YES…!!!!!!!!!!!!!! IN DE ROOS, SUPER Pieter…!!!
  Dank!!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Verzonnen boekjes in de zandbak in de fik gestoken…Hadden ze 1400 eeuwen geleden moeten doen, dan hadden we nou niet zo’n ROTZOOI in de wereld gehad dan op dit moment het geval is. En dan gaat zo’n met klatergoud behangen slappeling ook nog excuus aanbieden… He must be freaking NUTS. http://tinyurl.com/7s7b8uy
  En nou ik het er toch over heb: komt het niet steeds vaker voor dat kerken in de fik worden gestoken? Waarom worden bijbels in Saudi-Arabië inbeslaggenomen..????

  Like

 11. Linsky zegt:

  Terwijl het Obama regime in gesprek is met de Taliban, zijn de Taliban bezig kinderen te op te leiden tot plegers van zelfmoordaanslagen.


  http://barenakedislam.com/2012/02/21/while-the-obama-regime-is-engaging-in-talks-with-the-taliban-the-taliban-is-engaging-children-to-become-suicide-bombers/

  Like

 12. Linsky zegt:

  Groot-Brittannië Jailhouse jihadi’s hebben hun eigen website!

  Waarom worden veroordeeld islamitische terroristen toegestaan om een website achter de tralies te runnen van waaruit zij hun haat prediken, radicaliseren en contact onderhouden met andere moslims hebben?
  http://barenakedislam.com/2012/02/20/uk-jailhouse-jihadis-have-their-own-website/

  Like

 13. Linsky zegt:

  Arabisch-Israëlisch conflict is een gevolg van Jodenhaat en niét omgekeerd

  Joden worden vervolgd en vermoord omdat ze Jood zijn – niét omwille van Israël. Dat is enkel een voorwendsel want – met of zonder Israël – zij zouden nog steeds vervolgd en vermoord worden, net zoals dat al eeuwenlang het geval is geweest en waar ze zich ook maar bevinden. Alleen het excuus durft al eens te verschillen en er komen alle dagen nog verse bij of de oude herhaald.
  http://brabosh.com/2012/02/21/pqpct-g6x/

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Het wordt oorlog, Linsky, dit jaar nog. Onthou dat maar.

  Like

 15. Linsky zegt:

  Yep! dat gaat niet lang meer duren ben ik bang.
  Maar wie weet, hebben ze toch nog een verborgen agenda, hè? Je weet het nooit met dat tuig!

  Maar het ergste is nog Decky, dat de oorlog hier al begonnen is, door de mensen die zogenaamd onze medestrijders pretenderen te zijn! Ik lees namelijk op meer blogs mee!
  Watch your back!

  Like

 16. Marijke . zegt:

  Nee linsky dat zijn geen medestrijders hoor.dat zijn gefrustreerde mensen.en dan proberen ze een ander af te zeiken .Ik heb het al eerder gezegt je kunt zien wie echt begaan is en wie niet.

  Like

 17. Moor zegt:

  Shit – en dan houdt ook nog Tangsir 2569 ermee op…
  één van de weinige echt strijdbare podiums in duits taalgebied:

  http://tangsir2569.wordpress.com/2012/02/20/gegen-den-chauvinismus/

  Like

 18. Linsky zegt:

  ZWEDEN: ‘Een andere’ gewelddadige aanval van moslims op de Mohammed cartoonist, Lars Vilk.

  Nogmaals, de zogenaamde ‘gematigde’ moslims sluiten de vrijheid van meningsuiting voor de Zweedse kunstenaar Lars Vilk (bekend van zijn Mohammed de Hond cartoons) tijdens zijn lezing over ‘vrije meningsuiting’ in Karlstad University op 21 februari 2012.
  Dit volgt op een soortgelijke aanval op Vilks door moslims eerder in november 2011:
  Vilka is al eerder aangevallen tijdens openbare vergaderingen en moslims hebben herhaaldelijk geprobeerd om hem te doden en af te branden zijn huis. Het Zweedse rechtssysteem heeft geen moeite met gevallen van poging tot moord, mishandelingen en bedreigingen ….. BEHALVE wanneer moslims zijn de daders.
  Bron: http://barenakedislam.com/

  Like

 19. Linsky zegt:

  Libelle & Flair niet geïnteresseerd in onderdrukte moslima’s
  Libelle en Flair weigeren advertentie voor boek Anke Van dermeersch op basis van ‘inhoud en ethiek’

  Op 6 maart aanstaande stelt senator Anke Van dermeersch haar boek ‘Hoer noch slavin – Vrouwen en islam’ voor in het Elzenveld te Antwerpen.

  Om zowel het boek zelf voor te stellen als de startmeeting van de organisatie ‘Vrouwen tegen islamisering’ met diverse buitenlandse sprekers, vroeg de schrijfster een offerte voor een advertentie in het vrouwenblad Libelle. De hoofdredactie van Libelle weigerde evenwel de advertentiecampagne te aanvaarden ‘op basis van inhoud en ethiek’. Volgens Libelle is er geen overeenstemming te vinden tussen Libelle en Anke Van dermeersch. Voor de hoofdredactie van Libelle is er dus geen overeenstemming te vinden met een moderne, werkende vrouw en moeder. Is dat dan niet de doelgroep van het blad ?

  Hoe kan men overigens een boek weigeren ‘op basis van inhoud en ethiek’ als de inhoud van dat boek nog niet gekend is? Het komt immers pas uit op 6 maart. En op basis van ethiek ? Omdat de titel verwijst naar de islam? Is verwijzen naar de moeilijke samenhang tussen vrouwenrechten en islam dan ook al onethisch ? Zijn de hoofdredacties van Libelle en Flair dan plots tegen vrouwenrechten en tegen diegenen die deze verdedigen tegenover een vrouwonvriendelijke en totalitaire, als religie vermomde, ideologie?

  Libelle en Flair zouden moeten beseffen dat ook zij – als vrouwenblad – enkel bestaan bij de gratie van de moderne westerse normen en waarden. Vrouwenbladen waarvan een groot gedeelte van de inhoud gaat over relaties, seks en mode, zijn in de islamitische wereld veroordeeld tot een ‘underground’-bestaan. Of ze zijn sterk onderhevig aan de islamitische cultuur van doorgeslagen preutsheid en censuur.

  De weigering van Libelle en Flair om de onschuldige advertentie op te nemen heeft wellicht meer te maken met angst voor de reactie van moslims. Dat zegt wederom veel over het huidige klimaat in Vlaanderen wat islamkritiek betreft, en over de nefaste impact van de islam op onze vrije samenleving. Angst is geen goede raadgever, zeker niet als het over fundamentele normen en waarden gaat. Bron: http://blog.seniorennet.be/angeltjes/

  Like

 20. Linsky zegt:

  Echtgenoot van de Finse presidente betrapt tijdens een staatsdiner op spionage-activiteiten in Denemarken.

  Like

 21. Linsky zegt:

  Nieuwe rellen na koranverbranding in Kaboel
  ================================

  Alle ISAF-militairen krijgen ‘koranles’

  KABUL – Alle militairen van ISAF, de internationale troepenmacht in Afghanistan, moeten verplicht op cursus. Ze moeten leren hoe ze moeten omgaan met de Koran en ander religieus materiaal, zodat ze het herkennen en correct opslaan.
  Dat heeft de opperbevelhebber van de ISAF, generaal John R. Allen, woensdag bevolen. Dinsdag waren er protesten van duizenden woedende Afghanen, nadat Amerikaanse militairen exemplaren van de Koran op een vuilnisbelt hadden gegooid voor afval dat verbrand moest worden.
  Ondanks de excuses die de Amerikanen dinsdag aanboden, waren er woensdag nieuwe protesten. Honderden Afghanen gingen in de buitenwijken van de hoofdstad Kabul de straat op. Ze vielen de politie aan, sloegen autoruiten in en riepen leuzen als „Dood aan Amerika!”. Ordetroepen schoten op de menigte. Zeker 11 mensen zouden daardoor gewond zijn geraakt, van wie twee ernstig.
  Volgens ooggetuigen breiden de protesten zich uit in het Centraal-Aziatische land. Bron; http://www.telegraaf.nl/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s