Joachim Gauck wordt de nieuwe Duitse president! (+ video)

Volgens actuele mediaberichten dient de voormalige “DDR”-burgerrechtenactivist Joachim Gauck de nieuwe president van Duitsland te worden. Bondskanselier Merkel heeft haar verzet tegen de ook door de FDP ondersteunde kandidaat opgegeven. Gauck had vorig als kandidaat van de SPD en de Grünen verloren van Christian Wulff. Tijdens de verkiezing waren Gauck en Wulff door de voormalige Stasi-spion en huidige parlementsafgevaardigde Dieter Dehm (SED) vergeleken met Stalin en Hitler.

Of het nu gaat om lof voor Sarrazin, kritiek op de anti-atoomhysterie, het blameren van populistisch banken bashen of zijn ondersteuning van Stuttgart 21 – Joachim Gauck zou wel degelijk ook voor PI kunnen aantreden. Des te verwonderlijker, dat Gauck tijdens de laatste presidentsverkiezing uitgerekend door de SPD en de Grünen het veld werd ingestuurd.

“DIE ZEIT” vat de opvattingen van Gauck in 2011 als volgt samen:

Joachim Gauck zei tijdens de Hamburger Kamerspelen, dat hij het anti-kapitalismedebat ´ontzettend onnozel´ zou vinden: De predikant, politicus en publicist benadrukte tijdens de manifestatie in een gesprek met het weekblad “Die Zeit”, dat de droom over een wereld, waarin men zich zou kunnen ontdoen van de binding van markten, een romantisch idee zou zijn. Om te denken, dat wanneer men het kapitaal zou overwinnen, de vervreemding voorbij en daarna alles mooi zou zijn, zou een vergissing zijn.

De actuele protesten van de burgers tegen de banken en het financiële systeem zouden zich niet ontwikkelen tot een duurzame protestbeweging. “Dat zal snel wegebben”, aldus Gauck. “Ik heb in een land gewoond, waarin de banken bezet waren”. Gauck vroeg zich af of het niet twijfelachtig zou zijn om te denken dat onze inleg veilig zou zijn als de politici het voor het zeggen zouden hebben in de financiële economie.  

Met het oog op de protesten bij het spoorwegprotest Stuttgart 21 waarschuwde Gauck voor een protestcultuur, “die opvlamt wanneer het om de eigen voortuin gaat”. De Duitse neiging tot hysterie en angst noemde hij “afschuwelijk”.

In het gesprek met de uitgever van “Die Zeit”, Josef Joffe, en redacteur Jochen Bittner eiste Gauck van de politiek meer rationaliteit en een beter zakelijk debat. Men zou belangrijke politieke beslissingen, zoals het stoppen met kernenergie, niet afhankelijk kunnen maken van de gevoelssituatie van de natie. Precies dat echter zou de regering Merkel doen, omdat de angst voor de volgende verkiezingsnederlaag het politieke handelen zou domineren. “Ik ben bang voor een modern type politicus, dat volledig afziet van inhouden”, aldus Gauck.

Klein schoonheidsfoutje – in een gesprek met “Der Spiegel” had de voormalige gevolmachtigde voor de Stasi-documenten in 2010 aan pluimstrijkerij voor communisten gedaan:

“Ik heb communistische bewegingen, als ze bijvoorbeeld in Zuid-Amerika tegen onderdrukking hebben gestreden, altijd gezien als bondgenoten”.

Maar deze uitglijder kunnen we hem vergeven. Duitse communisten haten hem per slot van rekening als de pest – zie bijvoorbeeld hier en hier en daar.

Video:

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/02/gauck-soll-neuer-bundesprasident-werden/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

5 reacties op Joachim Gauck wordt de nieuwe Duitse president! (+ video)

 1. Wachteres zegt:

  http://nos.nl/artikel/343032-wulff-moet-vrezen-voor-zijn-geld.html

  Wulff moet vrezen voor zijn geld
  Afgetreden Bondspresident Christan Wulff
  Toegevoegd: maandag 20 feb 2012, 08:12

  In Duitsland is discussie ontstaan over het geld dat de afgetreden president Wulff nog tegoed heeft van de staat. Volgens de wet hebben bondspresidenten tot aan hun dood recht op “eergeld”. Ze krijgen na hun aftreden hun salaris doorbetaald, maar voorwaarde is wel dat ze zijn teruggetreden om politieke of gezondheidsredenen. Velen betwijfelen of dat bij Wulff het geval is.

  Wulff verdiende 199.000 euro per jaar. Daarnaast kreeg hij zo’n 280.000 euro per jaar vergoed voor onder meer een secretariaat, een persoonlijk attaché en een auto met chauffeur.
  Ook daarop houdt een afgetreden president tot zijn dood recht.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Ongehoord, schandalig en pure diefstal!
  Eerlijk gezegd geloof ik absoluut niet dat het iets uitmaakt wie nu de macht gaat krijgen.

  Denk er wel eens over na, waarom er zo ontstellend veel zieke, misdadige, schoftige, waanzinnige, op geld, heerschappij en kinderen beluste creaturen overal in de wereld aan de macht zijn?
  Wie heeft hen gekozen?
  Het volk, … is het volk dan niet ernstig ziek?
  De andere machthebbers, …zijn zij dan niet de echte zieken?
  Waarop is de hoop nu, na 2000 jaar, gevestigd dat het ooit nog wel eens goed kan komen?

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Het lijkt me dat de Duitsers wel veel belangrijker zaken hebben waarover ze zich druk zouden moeten maken:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/331198/CSU-Duitse-president-moet-met-minnares-trouwen.htm

  CSU-Bondsdaglid Norbert Geis vindt dat de nieuwe Duitse president, Joachim Gauck, zo snel mogelijk moet trouwen met zijn jongere minnares. Op die manier moet het staatshoofd voorkomen dat hij zich ‘blootstelt aan aanvallen’.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Over diefstal gesproken. Dit bericht over onze Europese leiders uit ‘Angeltjes’ heb ik ook op AP gezet. Lees en huiver:

  De Seychellen, Ecuador en Mexico: dit zijn slechts enkele van de reisbestemmingen die de EU-parlementairen op kosten van de belastingbetaler in het jaar 2010 bezocht hebben.
  Niet alleen de exotische bestemmingen zelf, maar ook de daaraan verbonden buitensporig hoge kosten leidden tot verbazing. En tot verontwaardiging.

  Helemaal bovenaan de lijst staat de dure reis naar Kinshasa (Congo) van een 50-koppige EU-delegatie. Het reisje heeft niet minder dan € 1.025.530 gekost: u leest het goed, meer dan één miljoen euro. Het doel van de dienstreis (of wat dacht u?) in november 2010 was een ontmoeting met volksvertegenwoordigers uit Afrika, de Caraïben en de Pacific. Niet minder dan 8 dagen van hun kostbare tijd offerden de EU-parlementairen op om contacten te leggen met hun overzeese collega’s. U was er via uw geldelijke bijdrage bij voor € 20500 per verkozene, een slordige 2500 euro per dag.

  Onze EU-potentaten zijn blijkbaar intens bezig met ervaringsuitwisseling; ze zien niet op een kilometer of een vliegmijl. Aan de ecologische voetafdruk wordt royaal de parlementraire voeten geveegd. In januari 2010 moesten ze ook al vergaderen met dezelfde groep op Tenerife.
  Toen was het nog democratischer: voor de buitengewone ijver van 64 volksvertegenwoordigers bedroeg de rekening aan het EU-parlement slechts € 707.133. Nog steeds goed voor € 11.000 per nobele afgevaardigde.

  Twee maanden later, in maart 2010, moest er € 5.259 per EU-vertegenwoordiger voor zijn/haar noeste arbeid in Buenos Aires, Argentinië, betaald worden.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  En nog een bericht van wanbeheer binnen de EU:

  http://www.mo.be/artikel/budgettair-wanbeheer-bij-eu-agentschappen

  Budgettair wanbeheer bij EU-agentschappen
  17 februari 2012 MO

  Verschillende agentschappen van de Europese Unie zouden hun budget niet goed beheren.
  Dat staat in een rapport van de Europese Rekenkamer. In tijden van economische crisis en besparingen zal dit ongetwijfeld opnieuw het debat aanzwengelen over het nut van deze instellingen.
  De budgettaire controle moet worden versterkt, klinkt het in het Europees Parlement.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s