Socialiste verbiedt “kalifaatconferentie” in België

De grondwetvijandige partij Hizb ut-Tahrir wilde begin maart niet alleen in Oostenrijk een conferentie houden om een islamitische Godstaat op te richten, maar ook in België. Zes dagen voor de “kalifaatconferentie” in de ruimtes van een Turkse vereniging in Vösendorf bij Wenen planden de aanhangers van de partij op 4 maart in het ontmoetingscentrum van de deelgemeente Godsheide van Hasselt ook een bijeenkomst. Anders dan in Oostenrijk werd deze manifestatie door de plaatselijke burgemeester (foto) echter prompt verboden.

Sinds bekend werd, dat de zelfs in veel islamitische landen verboden Hizb ut-Tahrir op 4 maart in de Limburgse provinciehoofdstad Hasselt het kalifaat als alternatief staatsmodel wilde voorstellen, heerste er onbehagen in de bevolking. Per slot van rekening proclameert de multinationale islamitisch-extremistische organisatie de ineenstorting van de westerse wereld, de vernietiging van het kapitalisme en de overname van de wereld door de islam.

De burgemeester van Hasselt, Hilde Claes, van de Vlaamse Socialisten heeft de bijeenkomst echter onmiddellijk verboden. Ze beriep zich daarbij op informatie van de politie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Claes motiveerde het verbod o.a. met wetten, die het ontkennen van volkerenmoord en racisme strafbaar stellen. Bovendien zou de stad Hasselt de openbare orde en veiligheid niet in gevaar willen brengen. Tegelijkertijd wees de burgemeester er op, dat de moskeevereniging Hasselt niets van de geplande bijeenkomst wist en dat de moslims van deze vereniging zich heftig zouden distantiëren van deze organisatie.

Vlaams Belang wil verbod bewerkstelligen

Filip Dewinter van het Vlaams Belang, die vanwege de “kalifaatconferentie” in het parlement vragen stelde aan Minister van Justitie Annemie Turtelboom, eist nu als volgende consequentie een wettelijk verbod op Hizb ut-Tahrir in België. “Wij denken, dat een organisatie zoals Hizb ut-Tahrir extreem gevaarlijk is, zodat deze geen kans mag krijgen om zijn activiteiten in Vlaanderen te ontplooien”, zegt Dewinter. Het Vlaams Belang zou daarom eisen, dat deze islamitische haatinstelling, een organisatie, die openlijk democratievijandig zou zijn en de hoofden van de moslims zou willen voorbereiden op de heilige oorlog, naar het voorbeeld van andere landen ook in België verboden zou worden.

Bijeenkomst in Oostenrijk zou door de autoriteiten kunnen mislukken

Intussen is het houden van de “kalifaatconferentie” in Vösendorf bij Wenen afhankelijk van ambtelijke behendigheden. Zaaleigenaar Yusuf Yildiz wil de verhuur namelijk niet intrekken. Hij zou “niets geweten” hebben van de ideologische opvattingen van Hizb ut-Tahrir. Wat er precies op de conferentie besproken zou worden, “interesseert me niet”, aldus Yildiz. Volgens informatie van het districtsbestuur Mödling bezit de exploitant van de vergaderzaal “Efsane Dügün Salonu” echter nog geen geldige bedrijfsvergunning. Dit zou men nu kunnen gebruiken om de bijeenkomst te verhinderen. De aanvraag voor een bedrijfsvergunning zou “nog bij het districtsbestuur worden behandeld”, aldus de plaatsvervangende voorzitster van het districtsbestuur Mödling Verena Sonnleitner tegenover het dagblad “Die Presse”. Er zou nog geen beslissing zijn genomen door het districtsbestuur Mödling. Men zou wat betreft deze “gevoelige aangelegenheid” met meerdere instanties overleg voeren.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007311-Sozialistin-verbietet-Kalifats-Konferenz-Belgien

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Islamisering, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

6 reacties op Socialiste verbiedt “kalifaatconferentie” in België

 1. Ad zegt:

  Wat voor gevoelige aangelegenheid. Gewoon meteen verbieden zonder er verder woorden aan vuil te maken.

  Like

 2. hans van de mortel zegt:

  Dom! Dom! Net doen of je neus bloedt. Laten komen. Afluister apparatuur plaatsen of anderszins de zaak beluisteren. Daarna arresteren. Wegens staatsgevaarlijke on ondermijnende activiteiten veroordelen tot de maximale gevangenisstraf. Twintig jaar lijkt mij redelijk. Jammer dat er geen zweepslagen aan vooraf mogen gaan. De kans is dan aanwezig dat de veroordeelden misschien vroegtijdig komen te overlijden. Dat scheelt een boel onnodige adminstratieve romslomp en onderhoudswerkzaamheden.

  Wie volgt?

  We maken ons als democratie in de hun op ons neerkijkende ogen volslagen belachelijk. Een koekje van eigen deeg moeten wij hen geven, die gore islamitische woestijnkeutel klootzakkken.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  @Hans: waarom laten komen als de doelstellingen van die islamoFASCISTEN al jaren bekend zijn, sterker: die club is bv. in Duitsland verboden…!!!
  Als ik het in Brussel voor het zeggen had werd die fascistenBENDE vandaag nog in de EU verboden. Goed gedaan, Hilde Claes, GA DOOR.
  Punt.

  Like

 4. seculiere zegt:

  oef! gelukkig,toch een beetje ruggengraat van de belgische politicussen

  Like

 5. Linsky zegt:

  Gelukkig zijn er inderdaad nog met ‘ballen’ Seculiere. 🙂
  Ben wel benieuwd of het navolging krijgt…..

  Like

 6. Pingback: “Kalifaatconferentie” in Oostenrijk verboden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s