Zwitserland: Ontwikkelingshulp alleen bij uitzetting

Het aantal asielzoekers in Zwitserland neemt razendsnel toe. Nu probeert de regering in Bern met harde maatregelen tegen te sturen. Landen krijgen in het vervolg alleen nog maar ontwikkelingshulp als ze afgewezen vluchtelingen snel terugnemen. Tunesië zou als eerste met de beslissing temaken kunnen krijgen.

Zwitserland zet in het vervolg ontwikkelingshulp als pressiemiddel in om afgewezen asielzoekers gemakkelijker naar hun landen van herkomst te kunnen uitzetten. Er dient alleen nog financiële hulp te worden gegeven aan landen van afgewezen asielzoekers als ze goed met Zwitserland samenwerking tijdens de repatriëring.

Dat besloot de regering in Bern volgens informatie van Minister van Justitie Simonetta Sommaruga. “De regering zal in het vervolg in de internationale samenwerking de bereidheid van een land tot coöperatie zwaarder laten meewegen”, zei de sociaaldemocrate maandag tegen de “Aargauer Zeitung” en de “Südostschweiz”. De beslissing zou woensdag al worden genomen.

Achtergrond is kennelijk een aanzienlijke toename van het aantal asielzoekers in de Alpenrepubliek: Volgens de autoriteiten vroegen vorig jaar 22.551 mensen asiel in Zwitserland aan – een stijging van 45%. In januari 2012 werd er met 2653 asielzoekers een record bereikt. Het waren meer dan tweemaal zoveel als in januari 2011. De stijging zou vooral te wijten zijn aan de gevolgen van de “Arabische Lente” en aan de sinds maart 2011 open migratieroutes van Tunesië en Libië naar Zuid-Italië, zegt men op het Landelijke Bureau voor Migratie in Bern.

Daarbij komt een stijgende immigratie uit Europese landen op grond van het verdrag met de EU betreffende het vrije verkeer van personen. Deze beide zaken maken veel Zwitsers onzeker. “Rechtspopulisten” (aanhalingstekens door de vertaler!) krijgen met de roep naar een “Stop de massa-immigratie” aanhang. Ook wordt de regering in Bern geconfronteerd met protesten van gemeenten, die extra onderkomens voor asielzoekers moeten scheppen.

Meer uitwijzingen “via de lucht”

Het asielrecht van Zwitserland berust op de verplichtingen volgens de vluchtelingenconventie van Genève. Recht op asiel hebben die mensen, die in hun geboorteland “vanwege hun ras, religie, nationaliteit, lidmaatschap van een bepaalde sociale groep of vanwege hun politieke opvattingen blootstaan aan serieuze nadelen.”

Door een referendum in 2006 werd het asielrecht verscherpt. Zo worden verzoeken van asielzoekers zonder identiteitspapieren nauwelijks nog verwerkt. De instanties moeten asielprocessen sneller afhandelen en afgewezen asielzoekers sneller uitwijzen. Het aantal erkende asielzoekers van het totale aantal steeg in 2011 lucht naar 21%. Bijna 9500 afgewezen asielzoekers werden datzelfde jaar nog “via de lucht” uitgewezen, ongeveer 1400 meer dan in 2010.

De nu nagestreefde ontwikkelingshulpregeling dient de uitwijzingspraktijk te bespoedigen. Blijkbaar krijgt Tunesië als eerste land te maken met het nieuwe principe. Zwitserland zou weliswaar bereid zijn de nieuwe Tunesische regering te helpen bij de opbouw van een democratisch land, zei minister Sommaruga. “We verwachten echter, dat Tunesië ook met ons samenwerkt in de terugkeerkwestie.”

Bern plant ook met andere landen extra verdragen over de terugname van afgewezen asielzoekers. In totaal wil Zwitserland de komende vier jaar 9,7 miljard euro voor ontwikkelingshulp uitgeven, per jaar ongeveer een miljard meer dan tot nu toe. Men zou Derde Wereldlanden helpen uit solidariteit, maar ook uit welbegrepen eigenbelang, had Minister van Buitenlandse Zaken Didier Burkhalter van de burgerlijk-liberale FDP al midden februari bij de presentatie van de begroting voor ontwikkelingshulp verklaard.

Bron:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,816470,00.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering, Zwitserland. Bookmark de permalink .

9 reacties op Zwitserland: Ontwikkelingshulp alleen bij uitzetting

 1. Ad zegt:

  Nederland zou dat ook moeten doen. We mogen wel ontwikkelingshulp geven maar moeten zelf maar zien hoe we afgewezen asielzoekers teruggestuurd krijgen. Afhankelijk maken van ontwikkelingshulp is een prima idee. Nederland is veel te meegaand voor asielzoekers

  Like

 2. al het gaos was maar een hoost,
  om ons de mensen maar binnen te laten ,
  en hiermee zullen ze nooit weggaan
  ze weten precies hoe ze zich er in moeten wormen .

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Fout Ad, helemaal fout. We hebben al veel te veel gespendeerd in de afgelopen decennia, ze hebben ons genoeg gekost, ’t wordt tijd dat WIJ eens een rekening gaan presenteren!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Het benodigde en beschikbare geld wordt anders steeds discutabeler!
  Dat wordt namelijk met de dag maffer, hoe daar mee gesjoemeld wordt!

  Lid Brits Hogerhuis levert bewijs dat Amerikaanse FED $ 15 biljoen wegsluisde naar banken Europa
  Lord James of Blackheath, een lid van het Britse Hogerhuis (soort Eerste Kamer), heeft vorige week donderdag in een publiek debat (video opname aanwezig) originele documenten overhandigd waaruit blijkt dat de Amerikaanse Federal Reserve maar liefst $ 15 biljoen ($ 15.000 miljard) heeft weggesluisd naar het Europese bankensysteem. De Britse overheid is nu gedwongen om te onderzoeken of haar allergrootste bondgenoot zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan wat wel eens de grootste bankenfraude ooit zou kunnen zijn.

  FED verstrekte $ 16 biljoen aan 20 Europese banken
  De zaak bleef dus onopgehelderd – tot nu. In een nota bene op het Internet te downloaden document van het algemene boekhoudkantoor van de Federal Reserve staat namelijk zwart op wit te lezen dat er $ 16,115 biljoen werd uitgeleend aan ongeveer 20 banken. De (ruim) $ 15 biljoen zijn dus niet alleen terecht, maar tevens is nu bekend wie de ontvangers zijn: grote banken in Europa. De Barclays bank staat voor $ 868 miljard in de boeken en de RBS voor $ 541 miljard. Lord James of Blackheath vroeg zich daarom verbijsterd af waarom deze banken niet hun hele schuld van $ 46 miljard aan de Britse belastingbetalers hebben teruggestort, een bedrag dat ze in slechts 3 weken tijd hadden kunnen terugverdienen.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=653904&r=1&tbl_archief=&

  Like

 5. Fartâb Pârse zegt:

  Mein Freund, wir haben einen Artikel über die Situation in Bahrain veröffentlicht:

  http://parseundparse.wordpress.com/2012/02/21/bahrain-die-vergessene-revolution/

  Like

 6. Wachteres zegt:

  http://petities.nl/petitie/het-esm-verdrag

  Off topic, maar op AP zag ik een link naar een petitie tegen het esm verdrag.

  Mensen, ga tekenen voor zover jullie dat nog niet hebben gedaan!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Wachteres: dat ESM is toch in juli 2011 stilletjes in werking getreden??
  De pers heeft er toch nauwelijks of helemaal geen aandacht aan besteed..???

  Like

 8. Linsky zegt:

  Redding Grieken weer bedrog; Leiders weten nu al dat er € 50 tot € 100 miljard extra nodig is

  Waarom wordt ons niet verteld dat gisteren al bekend was dat Griekenland nog minstens € 50 tot € 100 miljard extra nodig zal hebben?

  Bij de zoveelste ‘redding’ van Griekenland hebben de ministers van Financiën van de eurozone zich gisteren opnieuw schuldig gemaakt aan puur volksbedrog, ook al hield de Nederlandse minister De Jager alvast een slag om de arm. En waarom? Omdat de ministers gisteren al wisten dat het tweede, € 130 miljard hoge hulppakket aan de Grieken bij lange na niet toereikend is en er minstens € 50 tot € 100 miljard extra nodig is (1). Maar dat rapport wordt omdat het politiek nog te gevoelig ligt voorlopig onder tafel gehouden – tot de eurozone over een poosje wéér een spoedvergadering moet beleggen en Nederland opnieuw met miljarden over de brug zal moeten komen.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=653986&r=1&tbl_archief=&

  Like

 9. Linsky zegt:

  Nou is het natuurlijk ook niet zo verwonderlijk dat die Grieken niet met geld kunnen omgaan.
  Hoor zie hoe ze hun tijd verspillen met spelen. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s