Douglas Murray: “Het tolereren van de islam is zelfmoord” (+ video!)

Douglas Murray is een bekroonde schrijver en politiek commentator, die sinds april 2007 directeur is van het Centrum voor Sociale Cohesie in Groot-Brittannië. Murray verschijnt regelmatig op de Britse radio en televisie. Vaak reagerend op kwesties die verband houden met islamitisch fundamentalisme. Hij schrijft voor een aantal bladen, waaronder Standpoint en The Spectator. In 2009 werd hij onderscheiden met de Charles Douglas-Home Prijs voor de journalistiek, voor een essay dat hij schreef over de groei van de sharia in Groot-Brittannië. Murray is de auteur van een aantal boeken, waaronder “Neo-Conservatism, Why we need it.”

Verlies van geloof

Na praktiserend anglicaan te zijn geweest, verklaarde Murray in 2008 in een artikel in The Spectator hoe het bestuderen van de islam en de koran heeft geleid tot het verlies van zijn eigen geloof. Dusdanig, dat hij zichzelf nu als atheïst beschouwt.

Visie op de islam

In 2010 schreef Murray: “Het is grotesk om te denken dat Europa zijn moslims tekort heeft gedaan. Het is integendeel herhaaldelijk duidelijk geworden dat het de moslims zijn die Europa tekort doen!”. Murray heeft geschreven over datgene, wat hij ziet als “een geloofsbelijdenis van het islamitisch fascisme – een kwaadaardig fundamentalisme, ontwaakt uit de middeleeuwen om ons hier en nu aan te vallen.”

Vertaling van de video  (zie onder):

Islam is een zeer achterlijke ideologie en moet naar mijn mening proberen aansluiting te vinden bij de moderniteit.

“David Cameron stelde recent dat het multiculturalisme als overheidsbeleid is mislukt.”

“Moeten moslims zich aanpassen aan Brittannië of zou Brittannië zich moeten aanpassen aan de moslims?”

Ik ben Douglas Murray. Ik ben een schrijver en ik geloof dat Groot-Brittannië al te ver is gegaan in het ruimte geven aan de islamitische ideologie in onze cultuur. Islamitisch extremisme is vandaag de dag de meest intolerante ideologie in de wereld. En het is er één waarvan veel mensen denken dat ze deze moeten tolereren, want als ze dat niet zouden doen, ze zelf misschien als intolerant beschouwd zouden kunnen worden. Ik denk dat dit niet alleen dom is, maar het is zelfmoord als men er goed over nadenkt.

Als men een nieuwe kledinglijn zou willen ontwerpen, de minst ruimdenkende die men zich kan voorstellen, dan komt men uit bij de boerka. De boerka is aanstootgevend tegenover 100% van het menselijk ras. Het is allereerst aanstootgevend naar vrouwen toe. Het idee alleen al dat vrouwen hun leven onder een zwarte zak zouden moeten doorbrengen! Ten tweede is het diep beledigend voor de mannelijke helft van de menselijke soort. Het idee achter de boerka maakt deel uit van de gedachte dat dit stuk stof uit de 7e eeuwse woestijn belangrijk is, omdat zodra mannen een stukje vrouwelijk vlees zouden zien, ze zouden verkrachten zonder er iets aan te kunnen doen!

De enige boodschap die elke democratisch gekozen regering zou moeten afgeven is: “Onze manier van leven gooien we niet te grabbel. Er valt over onze wetten niet te onderhandelen. Als men bijvoorbeeld 7e eeuwse, achterlijke shariawetten wil, dan zijn er, treurig genoeg, plaatsen in de wereld waar men die kan krijgen. Maar Groot-Brittannië zal niet één van deze plaatsen zijn!”

Video:

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

11 reacties op Douglas Murray: “Het tolereren van de islam is zelfmoord” (+ video!)

 1. Linsky zegt:

  Jullie zijn het licht in de wereld.
  Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.
  Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is.

  Kijk, die Matteüs wist toen al dat de vrouwen in de toekomst gehuld in het duister zouden gaan worden, 🙂

  Matteüs 5:14-17;
  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Matte%FCs+5+14&id18=1&l=nl&set=10

  Like

 2. Chantal zegt:

  @Vederso
  ‘Na praktiserend anglicaan te zijn geweest, verklaarde Murray in 2008 in een artikel in The Spectator hoe het bestuderen van de islam en de koran heeft geleid tot het verlies van zijn eigen geloof. Dusdanig, dat hij zichzelf nu als atheïst beschouwd.’

  Klinkt interessant, Vederso, heb je mischien een linkje naar dat artikel?

  Like

 3. vederso zegt:

  @ Chantal. Hier is ie.

  http://www.spectator.co.uk/essays/all/3194231/studying-islam-has-made-me-an-atheist.thtml

  Google; Murray en Spectator en je krijgt een overzicht van 31 artikelen.

  Like

 4. vederso zegt:

  Hier een recent interview van Michael Coren met Douglas Murray o.a. over zijn debat met Anjem Choudary die ook even voorkomt in de video “An idiot called Stacey Dooley” en daarin de meest verschrikkelijke dingen zegt. In de video in de link zet Murray alles op een rijtje; het fundamentalisme, het extremisme, geweld en de intimidatie. Eigenlijk zou de video moeten worden ondertiteld en uitgezonden worden door…..Het zal wel nooit.

  Like

 5. 1} Wij de westerse wereld zijn zelf zo achterlijk,
  om met hun in zee te gaan.
  Maar dat zullen zij noooit en nimer doen.
  Tenslotte zijn wij de Ongelovige.,
  Nee daar trappen ze niet in.
  Wat moeten we met dergelijke mensen hier,
  die willen alleen wereld vernieteging!
  en we kunnen er niets aan doen..
  We nemen te veel van hun.
  tot ze ons de kop afhakken !!

  Like

 6. Islam is telling us we want peace, wile if you turn your back day will Kill us .
  Thats the way thay it is.They come here to bring caos no more no les.

  Like

 7. Islam is telling us we want peace, wile if you turn your back day will Kill us .
  Thats the way it is.They come here to bring caos no more no les.

  Like

 8. berbo kip zegt:

  An idiot? Volgens mij maakt deze dame een intelligente reportage door net de twee kanten te laten zien. Er zijn radicalen, extremisten, maar er zijn ook zeer positieve, goedmoedige mensen. Het gaat hier nog altijd over mensen, he.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso: interview gezien, niks mis mee.De volgende vraag houdt me nu bezig: zouden Coren en Murray wel op de hoogte zijn van Het Project? Van taqiyya? Snappen ze ook, dat als een moslim zegt: islam is vrede, hij in feite bedoelt: het zal alleen vrede zijn als alle ongelovigen gedood zijn? Er viel me ook een bord op met de tekst: the laws of allah can resolve all issues.
  Da’s een interessante gedachte. Degene wiens auto niet wil starten kan een moslim van de straat plukken en zeggen: laat die allah van jou eens m’n auto aan de praat krijgen, ja!
  Murray maakte ook een grap: hij zei op een gegeven moment: suicide bombing is a dying profession… Ken ik nog een variant op. Zoek je een opblaaspop? Neem een Palestijnse opblaaspop, die blaast zichzelf op…

  Like

 10. vederso zegt:

  @ G. Deckzeijl. Ik heb het idee dat Murray niet alleen zeer goed geïnformeerd is, maar er vervolgens ook nog duidelijke standpunten over heeft. En niet bang is ze ook te uiten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s