GB: Jongetje van 4 jaar bestempeld als racist

Een 4-jarige Britse jongen is in het vizier van antiracisten terechtgekomen. Elliot Dearlove had op de speelplaats aan een andere jongen (7 jaar) gevraagd of deze “bruin is, omdat hij uit Afrika komt”. Op grond van dit “racistische voorval” werd zijn moeder bij de leraar en de directeur van de school geroepen, waar ze een formulier moest ondertekenen en zodoende moest toegeven, dat haar zoon een racist zou zijn.

“Toen ik op school kwam en aan Elliot vroeg wat er gebeurd was, was hij heel boos”, aldus zijn moeder Hayley White. “Hij zei de hele tijd ´ Ik heb alleen maar iets gevraagd, ik bedoelde het helemaal niet zo´ en was zeer gestrest door de situatie.” De moeder moest tijdens het gesprek de schoolregels en vooral de nultolerantie richtlijn m.b.t. racisme voorlezen. Daarna zou ze een formulier moeten ondertekenen, dat ervoor zou zorgen dat de “racistische opmerking” van haar zoon voor nader onderzoek zou worden doorgegeven aan de locale onderwijsautoriteit. Dit weigerde ze en verklaarde dat ze de vraag op generlei wijze racistisch vond. “Mijn zoon is nieuwsgierig. Hij stelt altijd graag vragen, maar dat maakt hem nog niet tot een racist.”

White heeft voor haar zoontje nu overplaatsing naar een andere school aangevraagd. Ze had gehoord, dat er nog plaats zou zijn op een nabijgelegen school, maar van officiële zijde werd haar medegedeeld, dat dit niet het geval zou zijn. De afgevaardigde van Labour, Karl Turner, stelde vast, dat het bestuur van de stad verplicht zou zijn om racisme serieus te nemen, in dit geval zou de opmerking echter niet racistisch zijn geweest: “Het lijkt erop dat de zaak volledig overgewaardeerd werd en het boerenverstand volledig is verdwenen.”

Maatregelen “in overeenstemming met de richtlijnen voor scholen”  

De school denkt daar echter anders over: De maatregelen waren “in overeenstemming met de richtlijnen voor scholen om racistische voorvallen te melden”. Ook het onderwijsbestuur van de stad is voorstander van deze dwang: “Er bestaat een wettelijke verplichting om ieder voorval te melden, dat door het slachtoffer of een andere persoon als racistisch wordt opgevat.”

Afgelopen jaar werd bekend, dat duizenden kinderen na ruzies op de speelplaats werden gebrandmerkt als racistisch of homofoob. Bij meer dan 20.000 kinderen onder 11 jaar werden zogenaamde “hatecrimes” (ongeveer hetzelfde als “volksophitsing”) genoteerd, nadat ze woorden zoals “Gaylord” hadden gebruikt.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007318-Siebenjaehriger-Junge-als-Rassist-abgestempelt

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Racisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op GB: Jongetje van 4 jaar bestempeld als racist

 1. Diana.B zegt:

  Het grote probleem is dat wij intolerante religiën/mensen MOETEN tolereren (van onze regering, de EU en de moraalridders) met gevolg dat deze hun intolerantie niet alleen maar bevestigd zien maar hun intolerantie hierdoor ook vergroot wordt ! Weet je hoe wij realisten dit noemen? ONDERWERPING!

  Like

 2. Pingback: Elliot (7 jaar) beschuldigd van ‘racisme’ | RECHTS ACTUEEL

 3. Linsky zegt:

  Prima zaak! 🙂

  Zolang het volk, de ouders zich zo ‘beschaaf’ en slaafs de oren laten wassen door dat schorem , is het niet meer dan rechtvaardig dat dit soort dingen gebeuren.

  Daarbij ben ik ook van menig dat het een goede zaak zou zijn als er een haatbaard en / of Arabische pinguïn, op het schoolplein tijdens de pauzes, toezicht houd. Mogen ze trouwens nog wel gemengd spelen? dat moet ook af zijn dan!

  Het loopt werkelijk de spuigaten uit.
  Iedereen vraagt tegenwoordig zo maar van alles! Je ziet ‘t, ze beginnen jong!

  Te gek voor woorden. Ben blij dat er nog overheden en schoolbesturen zijn die de ernst van de zaak inzien en daar dan ook onmiddellijk adequate maatregelen tegen ondernemen.
  Voor je het weet worden niet alleen andere kinderen overladen met vragen, maar ook de leerkrachten.

  Het geeft geen pas, om die welwillende lieden in verlegenheid te brengen.
  De baas hield ons al arm en de kerk hield het volk dom. laat al dat werk niet voor niets zijn geweest, laat het virus van “vragen stellen’ niet ontaarden en smoor het in de kiem!

  Het eind is anders zoek. Tjezus zeg, stel je eens voor wat ze allemaal nog meer zouden willen weten…….
  Daar komt bij, dat een gek meer kan vragen dan een wijze kan beantwoorden! 🙂

  Like

 4. Ad zegt:

  Te gek voor woorden. Ik zou ook weigeren om zo’n formulier te tekenen. Ze zijn daar helemaal doorgeslagen. Het lijkt Kafka wel.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Kafka? Orwell?
  Misschien moeten we die kinderen zelf wat eens bijspijkeren…. 🙂

  Wellicht is het tijd om de boeken maar weer eens te voorschijn te halen, voor als ons internet platgegooid word. Dan kan ik nog wel een aardige aanbevelen.
  Naast het bij velen bekende boek “1984” van George Orwell, ( pseudoniem voor Eric Blair), bestaat er een ander heel interessant boek, waar weinigen bekend mee zijn.

  Namelijk ; “The Rise of Meritocracy” van Michael Young.
  Deze Britse sociale wetenschapper (en Labour-politicus) schreef in 1958 het toen veelbesproken en beroemde satirische boek The Rise of the Meritocracy 1870-2033. Dit boek hanteert een dystopische visie op de maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij de problematiek rond de objectieve meetbaarheid van het begrip ‘verdienste’ een centraal thema vormt.

  Een groot aantal voorwaarden voor die verziekte samenleving, met enkel dus negatieve eigenschappen en uitwassen, zijn ten heden dage al markant aanwezig en in progressieve ontwikkeling, waardoor ze de samenleving onvermijdelijk tot in het absurde zullen gaan beheersen. Precies zoals Young in zijn boek beschreef.

  Bijvoorbeeld, beschreef hij een zwarte markt waarop ouders van de traditioneel bevoorrechte klassen baby’s met een gegarandeerd hoge kwaliteit hersens konden kopen als ze zelf niet in staat waren, tot behoud van hun dynastie, en om de nodige intelligentie voort te brengen. Het socialisme van de oude stempel, met zijn onbruikbaar en onhoudbaar gelijkheidsideaal moest worden overwonnen. En de meritocratie van 2058 bleek het een wrede klassenmaatschappij te zijn.

  Kortom, een heel interessant boek als alternatief voor een binnenkort volledig gecensureerd of verdwenen internet.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Wat is er racistisch aan een doodnormale vraag? Als Elliot (hij heeft veel weg van de Elliot uit ET)
  mijn zoon was geweest, had ik de huid van die schooldirecteur volgescholden.
  Kind van 7 tot de verantwoording roepen: THE BLOODY LIMIT.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Goeie reactie van die moeder.

  Linsky eerlijk gezegd heb ik me niet echt verdiept in jou reacties maar mijn indruyk is negatief.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  @louis

  Sorry hoor, maar hoe kun je nu een negatieve indruk hebben van reacties, waarin je je niet hebt verdiept???

  Like

 9. Linsky zegt:

  E.J. ik zet net op een andere draad dat ik elke dag weer verrast wordt!
  Het gebeurd nu zelfs per uur. 🙂

  Like

 10. Pingback: Nieuwsbrief Britain First | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s