Sarrazin overstelpt Gauck met lof (+ video-update)

Joachim Gauck complimenteerde ooit Thilo Sarrazin voor diens moedige thesen – een uitlating, die de politici van Die Grünen en immigranten tot op de dag van vandaag niet vergeten zijn. Sarrazin revancheert zich nu: hij zou blij zijn dat Gauck president van Duitsland zou worden.

Het voormalige bestuurslid van de Deutsche Bundesbank Thilo Sarrazin is blij met het toekomstige staatshoofd. “Ik had al gewild dat Gauck in 2010 tot president zou worden gekozen en ik ben blij dat dit nu gaat gebeuren”, zei Sarrazin dinsdag tegen het persbureau dpa.

Hij zou de voormalige burgerrechtenactivist uit de DDR en predikant zeer waarderen. “Ik heb respect voor de man en respect voor zijn levensprestatie. En Gauck kan zijn woorden goed formuleren, een vaardigheid, die in zijn toekomstige functie niet helemaal onbelangrijk is”, zei de SPD-politicus.

Bij Die Grünen zou niet iedereen even enthousiast zijn over de nominatie van Gauck – politici zoals de parlementsafgevaardigde Christian Ströbele bevallen de uitspraken van Gauck over Sarrazin niet. Hij zou hopen, dat Gauck de komende weken het een en ander zou uitleggen, zei Ströbele tegen de “Frankfurter Rundschau”. De politicus van Die Grünen zei, dat hij het daarvan afhankelijk zou maken of hij opnieuw op Gauck zou stemmen.

De toekomstige president wordt er vooral vanuit het linkse kamp voor bekritiseerd, dat hij een zeker begrip voor de omstreden thesen van Thilo Sarrazin m.b.t. de gebrekkige bereidheid en het vermogen tot integratie van vooral islamitische migranten had getoond.

Twee jaar geleden had Gauck in een interview met de “Süddeutsche Zeitung” over het omstreden voormalige bestuurslid van de Deutsche Bundesbank en schrijver van het heftig bediscussieerde integratieboek “Deutschland schafft sich ab” gezegd:

“Hij (Sarrazin) is moedig, en hij is natuurlijk ook iemand, die speelt met de publieke opinie, maar dat hoort er bij. (…) Hij is niet moedig, wanneer hij precies wist een punt te benoemen waarmee hij veel instemming zal krijgen.” En: “Hij wijst op een probleem, dat niet voldoende is opgelost. Dat andere zijn z´n biologische afleidingen”.

Sarrazin wilde er dinsdag dan ook niets over zeggen wat hij van het toekomstige staatshoofd op het gebied van integratie zou wensen. Hij zei alleen maar: “Ik verwacht van Gauck, dat hij zich verstandig uit wat betreft zijn taken en aanstaande thema´s”.

Update: video – Gauck over Sarrazin en de islam

Bron:

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,816683,00.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Duitsland. Bookmark de permalink .

3 reacties op Sarrazin overstelpt Gauck met lof (+ video-update)

 1. hans van de mortel zegt:

  Zou de beschavingswal dan alsnog het primitieve heidense achterlijke middeleeuwse lekke islamitische schip doen keren? Ik dacht het niet. Lekker te pletter laten slaan.

  Islam bestaat uit de meest achterlijke middeleeuwse primitieve troep uit de woestijn die een islamitische barbaar zich maar wensen kan.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Het feit dat Ströbele (oud RAF verdediger) is in mijn ogen een compliment voor Gauck.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  vergeten; tegen is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s