Erdoğan: Een religieuze generatie grootbrengen

De Turkse minister-president Recep Tayyip Erdoğan schijnt zijn land stap voor stap te willen islamiseren. Volgens de berichten stromen de gevangenissen vol met critici, worden de belangrijkste posities in het leger en justitie met trouwe ware gelovigen bezet en de jeugd dient nu ook nog planmatig religieus te worden geïndoctrineerd. Wie er serieus van overtuigd is dat Turkije ook maar enigszins geschikt zou kunnen zijn voor de EU, gelooft ook nog in de “Arabische Lente”, de kerstman of de vreedzame islam.

De Oostenrijkse derStandard.at bericht in een artikel “Turkije: de vromen komen”:

We willen een religieuze generatie grootbrengen, verkondigde de Turkse regeringschef Edroğan aan een geïrriteerd volk. Dat is al verbaasd genoeg over de praktijken van politie en justitie.

Dan luiden de alarmklokken. Als een hele generatie in Turkije religieus in de zin van de islam opgevoed dient te worden, dan kan men zich op iets voorbereiden. De enige machtsaanspraak van de islam, de intolerantie, de discriminatie van anders denkenden en de vrouwenonderdrukking zouden dan weldra wel eens door de staat gelegitimeerd kunnen worden. En we willen al helemaal niet denken aan de expansieve aspecten van deze ontwikkeling. De randvoorwaarden schijnen zich in Turkije al desbetreffend aan te passen:

De massale arrestaties zonder einde en herkenbaar doel (alleen al op maandag waren het 107, die ervan worden beschuldigd lid te zijn van de KCK, een in ieder geval voor het publiek niet zichtbare politieke arm van de Koerdische bevrijdingsbeweging PKK. Vermoedelijk zitten er al meer dan 4000 in gevangenissen in voorarrest, sommige van hen al bijna drie jaar).

De aanklacht tegen een generaal, die twee jaar geleden het Turkse leger nog leidde, naast de president en de regeringschef zat, maar in werkelijkheid een geheime terreurorganisatie zou hebben geleid, die de staat ten val wilde brengen.

De Turkse politie, die wordt gerekend tot het netwerk van de naar de VS gevluchte prediker Fethullah Gülen, die nu ijverig medewerkers van de nationale geheime dienst arresteert en afgelopen weekend ook heeft geprobeerd om in de zetel van het MIT in Istanboel binnen te dringen.

Tenslotte de geheime dienst, die – zo komt het publiek te weten van journalisten die een goede band hebben met justitie – die het initiatief zou hebben genomen tot die geheimzinnige Koerdische organisatie KCK, waarvan nu 4000 leden in de gevangenis zitten.

Massale arrestaties/politie in het netwerk van de beruchte Fethullah Gülen/zorgwekkende acties van de geheime dienst – er schijnt heel wat te gebeuren in het Turkije van Recep Tayyip Erdoğan:

En tenslotte Erdoğan, die twee weken geleden een zin uitsprak, die enkele jaren geleden vermoedelijk nog geleid zou hebben tot een door het leger afgedwongen aftreden en een aanklacht: “Een religieuze generatie wordt grootgebracht”. Of, zoals de plaatsvervanger van Erdoğan, Bülent Arinc, later herhaalde, opdat dit ook echt duidelijk is: “We willen een religieuze generatie grootbrengen”.

Erdoğan´s zin, uitgesproken op 1 februari in een van de wekelijkse toespraken van de minister-president in Ankara tegenover de provinciechefs van zijn Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), had een discussie veroorzaakt, die nog steeds voortduurt. Er is een taboe gebroken in de grondwettelijk gegarandeerde laïcistische republiek Turkije, dat is een ding dat zeker is.

Maar een kreet van verontwaardiging bij partijen en het publiek is uitgebleven en al helemaal dreigen door het leger, dat zichzelf ongeacht zijn eigen verzwakking nog steeds ziet als de garantie van de seculiere grondwet. Velen voelen zich onwel met het oog op de aankondiging van een “religieuze generatie”, veel AKP-tegenstanders ontvingen Erdoğan´s uitspraak met een grimmige tevredenheid (“het masker is gevallen”), de reikwijdte van de zin kan niemand goed bepalen.

Dat wordt nog akelig wakker worden met de AKP, Erdoğan & Co. Net zoals met de “revoluties” van de “Arabische Lente”. En ook net zoals met de “democratiseringsprocessen” in Irak en Afghanistan. Net zoals met Iran, dat steeds vastberadener werkt aan de bom voor de ultimatieve Jihad tegen Israël. Of Saoedi-Arabië, dat achter de coulissen de islamitische terreur moet bevorderen. Men zou over ieder islamitisch land zoiets verontrustends kunnen schrijven. Achter alles zit de oerkracht van deze schier onbedwingbare ideologie, die haar aanhangers met goddelijke zegen de sleutel tot de macht over andere mensen in handen geeft. En mannen de macht over vrouwen. En tegelijkertijd een gemeenschappelijke sterke identiteit en een overdreven eigendunk creëert.

Een zoet gif, dat al 1400 jaar met succes mensen verleidt. Een einde is niet in zicht, want in de omgang met de islam wordt zelfontkennend appeasement steeds populairder. Als hieraan niet spoedig iets verandert, staan de tekens op de lange termijn op ondergang van de westerse civilisatie. Niet meer en niet minder.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/02/erdogan-eine-religiose-generation-erziehen/#more-241137

Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

7 reacties op Erdoğan: Een religieuze generatie grootbrengen

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Dat men wakker worde! Zeg het tegen uw buurman en verder tegen iedereen die je ontmoet gedurende de dag : IK BEN GEEN MOSLIM EN IK WIL GEEN MOSLIM WORDEN. NU NIET EN NOOIT NIET. BASTA.
  Nodig degene die jij aanspreekt uit om jouw voorbeeld te volgen en houd dit minstens een maand vol. Zet het ook onderaan elke mail die je verstuurt !
  Dit moet net zo gewoon worden als het “Allah akbar” waarmee moslims de atmosfeer om zich heen vergiftigen. Herstel de wereld en begin bij jezelf. Als dat herstel klaar is kunnen we voorzichtig overgaan tot ‘verbeter de wereld’. Succes.

  Like

 2. seculiere zegt:

  waarom laat dat darmkanker op zich wachten

  Like

 3. Ad zegt:

  Erdogan is altijd een wolf in schaapskleren geweest met een dubbele agenda. Turkije mag nooit toegelaten worden tot de EU, het is een islamitisch land geworden.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  R.T.Erdogan: de nieuwe Joseph Goebbels van het Midden-Oosten.
  (Wilders was destijds nog mild met zijn typering “total freak”.)

  Like

 5. Stefan zegt:

  Erdogan ziet zichzelf als de nieuwe stichter van Ottomaanse Rijk.Sinds het aantreden van Erdogan zijn talloze Turkse journalisten gearresteerd en in de gevangenis gegooid. Militaire officieren, professoren, vakbondsleiders, activisten en vreedzame critici van allerlei pluimage worden vanwege verzonnen aanklachten gevangen genomen en maanden of jaren vastgezet.Bijbels en ander christelijke materiaal is verboden in Turkije.Priesters worden met de dood bedreigd, kerken worden beklad en met molotovcocktails bestookt.Erdogan is als een held binnengehaald door de Moslim Broederschap/terroristische organisatie/ in Egypte en wordt zelfs als nieuwe Arabische leider geëerd.Hezbollah, Syrie, Iran en Hamas zijn nu de beste vrienden van Turkije.Sinds de radicale ommekeer van Turkije naar de extremistische Islam is deze coalitie compleet. Erdogans taal is duidelijk: ” De democratie is slechts een trein, waarin wij meerijden tot we onze doelen bereikt hebben”.http://www.amazon.com/gp/mpd/permalink/m9DPXYM7WT3HC/ref=flash_player_2_preplay

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  G.D. idd. maar ik denk ook dat sindsdien die “total freak” veel duidelijker maakt wat hij werkelijk wil.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Stefan: E.v.Thijn ziet ze ook vliegen. Hij heeft niet door dat Albayrak een gecamoufleerde Turkse nationalist is die heel goed weet wat de doelstellingen zijn van Het Project. http://tinyurl.com/7qk8fb5
  Het is alweer een aantal jaren geleden dat N.A’s interview verscheen, maar ik kan nog steeds goed tussen de regels doorlezen.
  http://tinyurl.com/2wvwjzv

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s