Jeugdbende terroriseert zakenmensen in Uelzen

Al meer dan een jaar lang terroriseert de zogenaamde “Douglas-bende” de zakenmensen in de binnenstad van Uelzen. Ook de redacteurs van de “Allgemeine Zeitung”, die berichten over het proces in Lüneburg, staan bloot aan scherpe aanvallen.

De angst zit diep. Jens-Peter Kaisen heeft erge dingen meegemaakt, maar wil er niet meer over praten. In november vorig jaar waren kort voor sluitingstijd drie jonge mannen de winkel van de fruit- en theehandelaar uit Uelzen binnengestormd en hadden met getrokken messen geld geëist. “Voor je eigen veiligheid”, hadden ze gezegd. Diezelfde dag waren de banden van zijn auto al lek gestoken.

Het incident vormt het hoogtepunt van de bedreiging, die van de rond 20 leden van de zogenaamde “Douglas-bende” uitgaat – jonge mannen van Arabische en Oost-Europese komaf tussen 17 en 21 jaar oud, die hun naam kregen naar hun ontmoetingsplaats: een filiaal van de gelijknamige parfumerieketen. Al meer dan een jaar lang terroriseert de jeugdbende zakenmensen en voorbijgangers in de voetgangerszone van Uelzen. Ze stelen, gedragen zich onbeschoft, dreigen, schoppen rellen, zetten getuigen en journalisten onder druk en slaan er af en toe ook heftig op los.

In ettelijke winkels in Uelzen kan men – meestal fluisterend – beangstigende verhalen horen. “Die stormden hier met drie man naar binnen, grepen de schoenen uit de rekken, duwden de klanten weg en betastten de jonge verkoopsters”, kom je in de schoenenwinkel Armbruster te weten. Een verkoopster van de textielwinkel Rameloh vertelt hoe ze door jonge mannen beledigd zou zijn toen ze hen tot de orde zou hebben geroepen. “Houd je bek, slet”, zouden ze naar haar hebben geroepen. En: “Donder op, hoerendochter”. Bedrijfsleider Uwe Schwenke vertelt over een winkeldiefstal met een wilde achtervolgingsjacht en woest gebrul. “Die hadden geen enkel respect voor de politie”, zei hij.

Tijdens het incident in de nacht naar 2 juli 2011 in de Gudesstraße van Uelzen bleef het niet alleen bij scheldpartijen. Bij een ruzie sloeg de 19-jarige Ismail N. een voorbijganger met een bierfles op het hoofd. Toen de 42-jarige bloedend op de grond lag, zou een kameraad van N. nog tegen zijn hoofd hebben aangeschopt. De man was daarvoor een stelletje te hulp geschoten, dat door de kliek in het nauw werd gebracht. Hij zou zijn burgermoed op een haar na met zijn leven hebben betaald.

De beide verdachten zitten ondertussen in voorarrest. Ze moeten zich voor de jeugdrechtbank van de arrondissementsrechtbank Lüneburg verantwoorden wegens poging tot doodslag. Ook de drie mannen, die de fruit- en theehandelaar hadden bedreigd, zitten achter de tralies. Tegen hen werd een onderzoek ingesteld wegens afpersing door gebruikmaking van geweld. Daarmee is de situatie op straat weliswaar iets rustiger geworden, de bedreiging werkt echter door op een nader niveau. Want nu oefenen de familieleden en vrienden van de beschuldigden druk uit. Van twee getuigen werden de banden van hun auto´s al lek gestoken, bij anderen werd erop aangedrongen om ontlastende uitspraken te doen en van tevoren opgestelde verklaringen te ondertekenen.

Ook de redacteurs van de “Allgemeine Zeitung”, die verslag doen van het proces in Lüneburg, staan blootgesteld aan scherpe aanvallen. “We slachten je af, jij varken. Dat was je laatste artikel”, zouden familieleden in telefoongesprekken hebben gedreigd, zei redacteur Thomas Mitzlaff. “Kut-journalisten, we maken jullie dood”, zouden ze voor het gerechtsgebouw hebben geroepen en demonstratief hun messen hebben laten zien. Zelfs in de rechtszaal zou het tot onbeschoft gedrag zijn gekomen, bericht Mitzlaff. “Jullie kunnen hier maar beter niet over schrijven”, zou iemand achter hem naar hem hebben gesnauwd. “Jullie weten immers wat er met anderen is gebeurd”. Dat zou geen goed gevoel zijn, zegt de journalist. Beangstigend zou vooral geweest zijn, dat de familieleden en vrienden messen zouden kunnen meenemen naar de rechtszitting. “Tot nu toe werd er niemand gecontroleerd”.

De “Allgemeine Zeitung” heeft nu ook voor zichzelf over de “Douglas-bende” en de bedreigende situatie bericht. “Sindsdien melden zich zakenmensen en burgers, die zich tot nu toe hebben stilgehouden”, zegt hoofdredacteur Andreas Becker. Er zou consensus tussen zakenmensen, de politiek, de autoriteiten en de politie  nodig zijn. “Zoiets kan en mag een stad niet toestaan”.

De politie heeft al gereageerd. “We nemen dit heel serieus”, zegt de chef van de politie in Uelzen, Dieter Klingforth. “We hebben veel mensen op de zaak gezet, gezorgd voor arrestaties, contact opgenomen met mensen die bedreigd werden en met zakenmensen.” Daardoor zou de situatie zich hebben ontspannen. Toch toont Klingforth begrip voor de actuele angsten. De politie is daarom extra zichtbaar aanwezig in de buurt van het werk en de woningen van de redacteuren en heeft beveiligingsmaatregelen met de krant uitgewerkt. De weg naar de geparkeerde auto bijvoorbeeld moet niet te lang zijn.

Fruit- en theehandelaar Kaisen ziet ondertussen het proces wegens de overval op zijn winkel met gemengde gevoelens tegemoet. De vader van een van de verdachten heeft hem al met een bezoekje vereerd – en hem aanbevolen om toch nog eens goed na te denken over zijn uitspraak. Hij zou er geen spijt van krijgen. Geld zou geen rol spelen.

Bron:

http://s1.directupload.net/images/120225/zwe9yfp6.png

Auteur: Heinrich Thies

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, Immigratie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Jeugdbende terroriseert zakenmensen in Uelzen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Wann werden diese miese Leute in die Wüste geschickt??

  Like

 2. Linsky zegt:

  Je wordt er echt naar van, hè.
  Intimidatie, geweld, omkoperij, op de een of andere manier zal dat addergebroed toch wel weer ontsnappen….
  Ik ben geloof ik niet iemand die erg snel opgeeft, maar soms krijg ik echt een moedeloos gevoel hoor, bij dat eeuwige slappe karakterloze optreden van overheden en het politieapparaat.
  Je krijgt ook wel de indruk, dat ze door hun eigen onmacht in dit soort zaken, juist vaak extra alert zijn op de gewone burger die dan de dupe wordt van hun frustraties…

  Er zit voor die mensen niks anders op dan zelf een soort burgerwachten te vormen, en elkaar eens bij te staan en te controleren. Het moet toch mogelijk zijn om afspraken te maken en zo onverwacht overal op te duiken, bij winkels, woonwijken en vooral waar dat schorem zich vaak ophoud, want dat moet bekend zijn, daar gaan ze namelijk nog trots op ook, …het arrogante geteisem.

  En niet alleen zij, ook hier wordt het tijd dat er eens initiatieven in die richtig worden ontwikkeld. Hier worden de invaliden zelfs uit hun stoel geslagen!

  Morticia vroeg het laatst ook al; “Waar zijn verdomme de echte kerels?!” 😦

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Is dat het schattige toeristische stadje Uelzen in de buurt van Nordhorn?

  Niet te geloven, als dat zo is! Het islamgeweld komt steeds dichterbij!

  Like

 4. vederso zegt:

  @ Wachteres. Dit Uelzen ligt oostelijk van Lüneburg richting de Elbe, richting Gorleben, dus gelukkig nog een eindje uit de buurt. Klik eens op de link naar Uelzen. Daar hebben ze een “Hundertwasser”-Bahnhof! Van een multikulti kunstenaar optima forma, maar dat bewaart ze niet voor de beschreven terreur en intimidatie.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso en de anderen 03:11: Ik kan niet vaak genoeg de uitspraak van Ayaan Hirsi Ali tijdens haar persconferentie dd 18-1-2005 herhalen, de dag dat zij terugkeerde in de 2e Kamer:
  “De toon maakt voor moslimfundamentalisten geen verschil omdat we allemaal op hun dodenlijst staan”. (ik zal mijn huid schofterig duur verkopen, laat dat TUIG dat goed in hun LEGE hersenpan stoppen) Iets minder dan 5 maanden later, hetzelfde jaar, verscheen in de Azijnbode
  haar toespraak gericht aan de NVJ, getiteld: fundamentalisme is niet af te kopen met diplomatie.
  http://tinyurl.com/82kunpw

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Misselijkmakend het gedoe rond die zogenaamde neonazis.
  Heel Duitsland inclusief Merkel op zijn kop met herdenkingen enz.
  Ik wil helemaal niet goedpraten wat een paar extremen uitgevreten hebben maar er is veel meer over gezegd en geschreven dan eertijds over de RAF-ers die overigens al bijna allemaal vrij zijn.

  Stel je voor dat NPD-ers dit hadden gedaan tegen turken.
  De wereld zou te klein zijn.

  Like

 7. Pingback: Politie verbiedt politiekalender en ander interessant nieuws | E.J. Bron

 8. Pingback: Maak je geen zorgen, leef: Per slot van rekening hebben we migranten, waarop we trots kunnen zijn | E.J. Bron

 9. Pingback: Geïmmigreerde delinquenten: arresteren, opsluiten, deporteren | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s