Abbas is niet gematigd!

Twee weken geleden heeft de Palestijnse leider Mahmoud Abbas opnieuw bevestigd, dat het een joodse staat Israël niet erkent en niet zal erkennen. Terwijl er veel over wordt geschreven wat precies Abbas weigert te erkennen, zou het voordeliger kunnen zijn om eens te kijken naar de andere kant van de medaille. Laten we eens uitzoeken wat hij wel zou erkennen. Het uitgangspunt hiervoor, wat Abbas en zijn Fatah accepteren, is hun statuut. Want dit statuut stelt de vastgelegde doelen en principes voor.

Enkele voorbeelden uit het statuut:

“Wij zijn tegenstanders van iedere politieke oplossing, die in de plaats komt van de vernietiging van de zionistische bezetting van Palestina” en “…deze strijd zal niet stoppen zolang de zionistische staat niet vernietigd en Palestina volledig bevrijd is.”

Tegelijkertijd zal men in dit statuut vergeefs zoeken naar ook maar één enkele aanwijzing naar de wens op vrede en co-existentie met een joodse staat.

We weten, dat het voor Abbas onacceptabel is dat Israël een recht op bestaan heeft. We weten ook, dat volgens de grondwet van zijn partij de enige acceptabele zaak de “gewapende revolutie” en de “volledige bevrijding van Palestina” is (of, met andere woorden, de vernietiging van Israël). Ondanks alles horen we echter steeds opnieuw, dat meneer Abbas “gematigd” genoemd wordt. Wie kan uitleggen, welke van de hierboven genoemde citaten uit het statuut van Abbas als “gematigd” gekwalificeerd kan worden, mag het zeggen.

Bovendien bevestigt en versterkt de Palestijnse publieke opinie de opvattingen van meneer Abbas. Een onlangs uitgevoerde peiling van het Palestijnse centrum voor publieke opinie en de Amerikaanse opinieonderzoeker Stanley Greenberg toont aan, dat 61% van de Palestijnse bevolking twee staten voor twee volkeren afwijst. Verder zou 66% van de Palestijnen een twee-staten-oplossing slechts als een eerste stap accepteren, als deze ertoe leidt, dat Israël uiteindelijk door een Palestijnse staat wordt vervangen.

Reclame voor de dood

Ironisch genoeg stelde Abbas de eis, volgens welke als voorwaarde voor vredesonderhandelingen Israël alle woningbouw in de nederzettingen zou moeten stopzetten, nadat hij daarvoor het bestaan van een joodse staat had afgewezen. Diezelfde voorwaarde heeft hij ook al in het verleden gesteld. Feit is, dat Israël daarop de woningbouw 10 maanden volledig heeft stopgezet, maar desondanks is Abbas niet aan de onderhandelingstafel teruggekeerd.

Welke zin heeft het dan om de woningbouw stop te zetten om de onderhandelingen voort te zetten, als we van tevoren al weten dat hij nooit een joodse staat Israël zal accepteren? Dat is net alsof met een lek in de olietank van een motor wil dichtmaken, die sowieso al rijp is voor de sloop. Dat leidt gewoon nergens heen.

Hoewel dit een duidelijke conclusie is, wordt het nu tijd om ook officieel te verklaren dat de twee-staten-oplossing dood is. Maar noch Israël noch Netanyahu kunnen hiervoor verantwoordelijk worden gehouden. Want altijd, wanneer Abbas de joodse staat Israël afwijst, dan houdt hij in principe een grafrede op de twee-staten-oplossing.

Alleen dit al is voldoende om tot de terechte conclusie te komen, dat Abbas en de meerderheid van de Palestijnen de vrede niet steunen. Ze zijn ondersteuners van de dood – van de dood van de twee-staten-oplossing en van de dood van de staat Israël.

Bron:

http://aro1.com/abbas-ist-nicht-gemasigt/

Auteur: Dan Calic (vertaling: Renate)

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël. Bookmark de permalink .

11 reacties op Abbas is niet gematigd!

 1. Linsky zegt:

  Die ‘vrede’ hebben zij nooit gewild!
  De verdeling en tweedracht moet sowieso blijven, anders hebben ze niks meer om oorlog voor te voeren……
  ===============
  En dan komt er dit ook nog bij, dat gaat lekker zo!
  ————–
  Conferentie over Israëlische controle over Jeruzalem

  Islamitische en christelijke leiders en belangrijke politici zijn bijeen in Qatar om Jeruzalem te verdedigen tegen de slechte Joden en de valse beweringen van Israëlische onderdrukking in de heilige stad te steunen.
  De emir van Qatar heeft zondag de Internationale Conferentie voor de Verdediging van Jeruzalem geopend, waar drie dagen Arabieren en westerlingen, Moslims en Christenen Israëls standpunt, dat Jeruzalem de eeuwige, ongedeelde hoofdstad is, zullen aanvallen.
  http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2036-conferentie-over-israelische-controle-over-jeruzalem

  Like

 2. Marijke . zegt:

  Daar zal nooit geen vrede komen.Het aard van het beest.Ze hadden allang een mooi land op kunnen bouwen ,net zo als Israel.Maar ze hebben liever dood en verderf,en in plaatst dat het geld naar de opbouw gaat geven ze het liever uit aan wapens.Ik heb geen hoop meer.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Marijke,
  ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat er mensen zijn, die zich al hebben ingegraven onder een stapel dekentjes, lekker warm met de nodige video’s, voedselvooraden, bergen fruit en de zachte drop!
  Echt waar!
  En zo wachten ze lekker de komende gebeurtenissen af. 🙂

  Like

 4. Marijke . zegt:

  Vertel wie is dat,zou ik best wel willen weten hoor.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Marijke,
  da’s in vertrouwen medegedeeld, hè, daar kan ik dus geen uitsluitsel over geven.
  Maar ik denk dat ik dat zelf ook maar eens ga doen!
  In plaats van me hier druk te maken. 🙂

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Duidelijk verhaal van Dan Calic. En wat moeten wij daarmee? Ook dat is heel duidelijk. Wij moeten geen enkele politieke partij in Nederland steunen die heult met Palestijnen, Fatah of Hamas. Geen vertegenwooridiging van deze antisemitische moordenaars in Den Haag. Het heeft geen zin om met deze oorlogszuchtige groeperingen ‘in gesprek te blijven’.
  Dit standpunt dient ook duidelijk uitgedragen te worden in de EU. Geen subsidies naar deze openlijke vijanden van Israël. Als ze zo’n hekel hebben aan Israël en de Joden laten ze dan naar hun Arabische broeders gaan in de buurlanden.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Judenrein Qatar klaagt judaïsering van Jeruzalem aan in Verenigde Naties

  Qatar heeft op zondag 26 feb. de Verenigde Naties aangemaand om de “Judaïsering” door Israël van Oost-Jeruzalem te onderzoeken en dat de Israëlische “bezetting van de Palestijnse gebieden” onaanvaardbaar is, meldt het persagentschap AFP vandaag. Die opmerkingen werden gemaakt door de leider van Qatar op de Internationale Conferentie voor de Verdediging van Jeruzalem die al een paar dagen aan de gang is in Doha.

  “Wij moeten snel handelen om de judaïsering van Jeruzalem tegen te houden,” sprak de emir van Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al-Thani (plaatje rechts), zoals hij door het AFP werd geciteerd op de conferentie. Sjeik Hamad nodigde de VN ook uit om “de maatregelen te onderzoeken die Israël heeft genomen om Jeruzalem te judaïseren sinds het de stad in 1967 bezet houdt.”
  http://brabosh.com/2012/02/27/pqpct-gez/

  Like

 8. Stefan zegt:

  Israel wil vrede, absoluut. Maar hoe kan Israel vrede krijgen met duisternis, want dat is de islam, het enige doel wat men voor ogen heeft, is Israel vernietigen.De Arabieren beschouwen het bestaan van de staat Israël, ongeacht hoe de grenzen van Israël getrokken worden, als een bedreiging voor de uitbreiding van de islam, want Israël bevindt zich midden in de wereld van de oemma en is daarom een wezensvreemd element, een kankergezwel dat verwijderd moet worden. Zolang niet wordt erkend dat het Arabisch-Israëlische conflict over Palestina in feite een islamitisch-joods conflict is, blijven oplossingen aan de oppervlakte steken.

  Like

 9. Jan zegt:

  Abbas “Mooie huizen voor families van moordenaars en terroristen”
  http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=448&doc_id=8299

  Like

 10. Jan zegt:

  Abu Mazen: “Dode moordenaars, terroristen en antisemieten zijn ‘martelaren’.”
  included in his praise were Hamas founder Sheik Ahmed Yassin, Palestinian Islamic Jihad founder Fathi Shikaki, and Popular Front for the Liberation of Palestine founder George Habash.
  http://www.breitbart.com/Big-Peace/2013/01/14/Palestinian-President-Abbas-Praises-Dead-Terrorists-as-Martyrs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s