Belediging van helden uit WO II: Graven van Britse troepen vernield en ontheiligd door Libische islamisten uit protest tegen “verbranden van korans” door Amerikaanse soldaten (+video-update!)

Een woedende menigte heeft tientallen oorlogsgraven van de Gemenebest op een Libische erebegraafplaats ontheiligd, te midden van de voortdurende woede in het Midden-Oosten over het verbranden van korans door Amerikaanse soldaten. Grafstenen ter herdenking van Britse en geallieerde militairen, gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog in westelijk Noord-Afrika, liggen gebroken en verspreid over de Benghazi Military Cemetry.

Demonstranten raasden vrijdag over de begraafplaats, ondanks pogingen van Amerika om de spanningen te doen afnemen, nadat bekend werd dat Amerikaanse militairen islamitische heilige boeken hadden verbrand in een berg afval op een militaire basis in Afghanistan.

President Obama heeft president Karzai zijn excuses aangeboden voor de onbedoelde verbranding van korans op de Bagram NAVO-luchtmachtbasis, nadat Afghaanse arbeiders verkoolde exemplaren hadden gevonden tijdens het opruimen van afval.

De woordvoerder van het Witte Huis probeerde eventuele kritiek te weerspreken aan boord van de Air Force One: Het is volledig terecht om verontschuldigingen aan te bieden, gezien de begrijpelijke gevoeligheden in deze kwestie. Maar het lijkt weinig effect te hebben op velen in het Midden-Oosten.

Twaalf mensen kwamen vandaag (gisteren) om tijdens de bloedigste dag van protesten tot nu toe. Direct na het bekend worden van het incident verzamelden zich 2000 woedende Afghanen – enkelen roepend “Dood, dood aan de buitenlanders!”, anderen stenen gooiend. Men kwam buiten de grote Amerikaanse luchtmachtbasis in Bagram bijeen, 40 mijl ten noorden van Kaboel, toen het nieuws over het verbranden van de korans bekend werd.

Militaire bronnen zeiden dat de boeken uit de bibliotheek van een nabijgelegen gevangenis waren verwijderd, omdat er extremistische boodschappen in waren geschreven, waardoor gevangen met elkaar konden communiceren.


Men was meteen bang dat de Taliban en andere opstandige troepen zouden proberen om van het gebeuren gebruik te maken en op te roepen tot protesten en rellen  tegen de Amerikaanse, Britse en andere coalitietroepen.
De protesten vinden plaats op hetzelfde moment dat het FBI bekend maakt,  dat het honderden pagina’s uit instructiemateriaal heeft laten verwijderen vanwege onjuiste of stereotype opvattingen over de islam.

In antiterrorisme training werd verwezen naar de profeet Mohammed als stichter van een sekte en bevatte grafieken, waaruit konden worden afgeleid dat vrome moslims door de eeuwen heen meer gewelddadig zijn geworden en Joden en christenen minder gewelddadig.


Video:

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2106230/Insult-WWII-heroes-Graves-British-soldiers-smashed-desecrated-Libyan-Islamists-protest-U-S-soldiers-Koran-burning.html#ixzz1nSUkajqS

De mening van Newt Gingrich:

http://cnsnews.com/news/article/gingrich-if-karzaidoesnt-feel-apologizing-we-should-say-goodbye-and-good-luck

Video-update (h/t G. Deckzeijl):

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Libië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Belediging van helden uit WO II: Graven van Britse troepen vernield en ontheiligd door Libische islamisten uit protest tegen “verbranden van korans” door Amerikaanse soldaten (+video-update!)

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Dat gelazer van de aanbidders van de maangod begint dezelfde vormen aan te nemen ten tijde van de cartoonrellen. Toen raakten ze helemaal hoteldebotel van een cartoon van iemand waarvan alle moslims van nu NIET weten hoe hij eruit heeft gezien, laat staan of hij ooit geleefd heeft…En nu raken ze hoteldebotel omdat een tig eeuwen geleden verzonnen pak papier tussen twee kaften prima materiaal is om je voeten te verwarmen.
  Hier is slechts één remedie van toepassing: http://tinyurl.com/34rtg9j
  Bonus voor de liefhebbers(o.a. de grachtengordel): Zuwanderer sind keine Bereicherung!
  http://tinyurl.com/2ww25br

  Like

 2. Ad zegt:

  Met die lui is nooit wat te beginnen. Ze komen alleen in beweging als ze maar denken dat er iets negatiefs over de islam wordt gezegd. Anders komen ze niet in “t geweer. Als er over christenen of andere godsdiensten de gemeenste beledigingen worden gebezigd dat vinden ze allemaal prima. En dat soort zouden we hier welkom moeten heten. Meteen bij de deur terugsturen, wat de EU daar ook van mag zeggen, we moeten in ons eigen land de baas zijn.

  Like

 3. vederso zegt:

  Ik ben het met Ibrahim Hooper in de video eens: Nuke Afghanistan!

  Like

 4. vederso zegt:

  Voor de verandering met een muziekje erbij!

  Like

 5. Marijke . zegt:

  In een woord barbaars.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Hoeveel moet er nog gebeuren voordat de grote maasa van het volk gaat zien wat islam werkelijk is???
  Een achterlijk systeem van onderdrukking dat stamt uit de middedleeuwen.

  Like

 7. Pingback: Dierenbeschermingsorganisatie slacht dieren af en Libiërs openen een mensendierentuin met Afrikanen | E.J. Bron

 8. Pingback: Dierenbeschermingsorganisatie slacht dieren af en Libiërs openen een mensendierentuin met Afrikanen | AmsterdamPost

 9. seculiere zegt:

  wow die pakistanen ergste vuil van het ergste

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s