Reislust van Europarlementariërs komt de belastingbetaler duur te staan

Terwijl de gewone burger iedere euro driemaal moet omdraaien en vaak alleen geld voor het hoogst nodige heeft, hebben Europarlementariërs ook in tijden van financiële en economische crisis op kosten van de gemeenschap een vrolijk leventje. Onder verwijzing naar een parlementaire interpellatie onthult de krant “Preussische Allgemeine” in een artikel een volgend facet van de ongebreidelde spilzucht van het EU-parlement.

Wie op reis gaat, kan veel vertellen. Dus ook de Europarlementariërs, want complete delegaties vliegen naar de uithoeken van de wereld, o.a. naar vakantieparadijzen zoals de Seychellen. Officieel dienen deze reizen voor de “internationale uitwisseling van ervaringen”. Waarom zo´n uitwisseling van ervaringen echter bijvoorbeeld op het vakantie-eiland Tenerife moet plaatsvinden, blijft het geheim van de parlementariërs. In totaal kostte alleen deze reis van de parlementariërs € 707.113,- Gelijksoortige reizen gingen naar Mexico, Ecuador en Argentinië. Een vierdaagse korte reis naar Cuenca (Ecuador) voor 39 parlementariërs kostte € 413.193,- Kosten van € 5.259,- per persoon per dag veroorzaakte in maart 2010 een vijfdaags luxe verblijf in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Acht dagen China voor 11 parlementariërs staat te boek voor € 176.970,- In november 2010 leidde weg van de sociale parlementariërs tot in het verre Afrika. De hoofdstad van Kongo, Kinsjasa, was het doel. Deze achtdaagse reis van een uit vijftig personen bestaand reisgezelschap kostte in totaal € 1.025.530,- Bij de hier omschreven reizen gaat het echter alleen om de highlights van het jaar 2010.

De Britse afgevaardigde Marta Andreasen van de UKIP had de reiskosten opgevraagd bij het secretariaat van het Europese Parlement. “Eens te meer lijkt het erop, dat de leden van het Europese Parlement liever aan anderen dan aan zichzelf prediken over bezuinigen”, zei de afgevaardigde. Voor haar verkiezing tot EU-afgevaardigde was Andreasen werkzaam als directrice voor rekeningcontrole bij de Europese Commissie. Ze werd ontslagen, nadat ze zich wegens de verdenking op misstanden in de boekhouding van de Europese commissie tot het Europese Parlement en de Europese Rekenkamer had gewend.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007411-Reiselust-der-EU-Parlamentarier-kommt-Steuerzahler-teuer-zu-stehen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.


Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis. Bookmark de permalink .

9 reacties op Reislust van Europarlementariërs komt de belastingbetaler duur te staan

 1. Linsky zegt:

  Nou, dan valt dat van Bleker nog mee, hè?

  Staatssecretaris Bleker boekt hotel voor 392 euro per nacht!

  Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) blijkt nadat hij een talkshow had bezocht, een nacht te hebben doorgebracht in een Amsterdams hotel voor 392 euro. Een tweede keer boekte hij een kamer in een ander hotel in Amsterdam voor 342 euro, omdat hij een congres moest openen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

  Volgens zijn woordvoerder zullen de dure overnachtingen van Bleker tot het verleden behoren. ‘De staatssecretaris heeft aangegeven niet meer in dit soort klasse hotels in Nederland te willen verblijven,’ aldus de woordvoerder.
  Bleker heeft overigens een pied-à-terre in Den Haag, waarvoor hij de huur vergoed krijgt, meldt RTL verder.Bron:http://www.ad.nl/

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Reislust/EU-KLETSkaravaan…
  Ja, en wij kunnen straks nog MEER gaan inleveren. Reken er maar op dat ze je proberen te pakken met kortingen op de zorg, veel hogere eigen bijdragen, net zo lang totdat je geen cent meer te makken hebt. Want daar willen ze naartoe, het hele land naar de voedselbank.
  En ondertussen loopt zo’n zeurpiet van Partos(zie eenvandaag van vanavond!!)te verkondigen
  dat bezuinigen op de ontwikkelingshulp niet wenselijk is.

  Like

 3. realpredictor zegt:

  En wat dachten jullie van ons kabinet, die nu keihard roept dat wij (het volk dus) enorm moeten bezuinigen?
  Het kabinet-Rutte heeft in haar eerste jaar 1,5 miljoen euro aan declaraties ingeleverd. Minister Rosenthal spant de kroon: hij declareerde ruim 3 ton. Ketjing!
  http://www.rtl.nl/components/actueel/editienl/gesprekvddag/2012/w09/declaraties-ministers.xml

  Like

 4. tante sidonia zegt:

  Ik begrijp niet waarom we dit nog steeds met zijn allen toestaan. Zo lang ik het me kan heugen is geen enkele politieker OOIT bezig geweest met het verwezelijken van een reddingsplan en oplossingen. Lastenverzwaren en belastingen verhogen kan ik ook. Daar hoef ik geen diploma’s voor te bezitten. Zeg nou eens eerlijk, dat is toch het enige wat ze doen? Zelfde voor “top”bestuurders, beetje werknemers ontslaan kan ik ook, dat kan iedereen. Wat er is zo belangrijk aan politiekers en managers? We hebben ze niet nodig.

  Like

 5. lucky9 zegt:

  Heeft er iemand nog voorstellen nodig voor te bezuinigen?

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Ach gossiepossie, Henk Kamp maakt zich zorgen over onze koopkracht. Huichelaar.
  http://tinyurl.com/6myvjkv
  Laat ik nou een snoezig ideetje hebben om aan die bezorgdheid een eind aan te maken!
  We schaffen alle denkbare subsidies af, ook die van alle moslimclubs en zgn moskeetverenigingen en verdelen de opbrengst onder alle VASTE reaguurders van dit blog en AP. Het beste is om daarna alles op een buitenlandse bankrekening te zetten en meteen te verkassen. Waarom hoef ik niet meer uit te leggen, dacht ik zo.
  Mooi toch, ofniettan?

  Like

 7. Daniël Deblaere zegt:

  Deze (onverantwoord) verkozenen (der volkeren) die schaamteloos omgaan met de centen van jou en mij hebben blijkbaar geen ‘voeling’ met de vele miljoenen mensen-in-armoede in de Europese Unie. Duizelig weerzinwekkend!

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Oproep: help MIJ de crisis door….!!!
  http://tinyurl.com/7ex394t

  Like

 9. guus velraeds zegt:

  Voor haar verkiezing tot EU-afgevaardigde was Andreasen werkzaam als directrice voor rekeningcontrole bij de Europese Commissie. Ze werd ontslagen, nadat ze zich wegens de verdenking op misstanden in de boekhouding van de Europese commissie tot het Europese Parlement en de Europese Rekenkamer had gewend.

  Dit betekent dat competente en integere mensen niet gewenst zijn in de organisatie van de EU. Het is dat Andreasen via vrije verkiezingen zitting heeft kunnen nemen in het Europese parlement anders was ze inmiddels geheel uitgerangeerd geweest. Alhoewel Europees parlement! Schijnparlement is waarschijnlijk een betere benaming.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s