Jihad tegen honden?

Sluipende islamisering in de strijd tegen “onreine” dieren.

In de islamitische wereld is men traditioneel niet echt gecharmeerd van honden. Waarschijnlijk houdt dit verband met een ongelukkige ontmoeting van Mohammed met een vertegenwoordiger van deze soort, aldus de overlevering. “Qualb ibn qualb”, in het Nederlands “Hond, hondezoon” is daarom een van de meest beledigende scheldwoorden in de Arabische wereld. Toch waren veel waarnemers niet weinig verbaasd na het standpunt van Hasan Küçük, een vertegenwoordiger van de “Islamdemocraten” in Nederland, gemeenteraadslid in Den Haag. Küçük eiste, dat het houden van honden in steden verboden zou moeten worden. Zijn partij staat op het standpunt, dat honden in de natuur horen en niet in bewoonde huizen. Daaruit trok Küçük de conclusie, dat het houden van honden in woongebouwen dierenmishandeling zou zijn, wat door de wet zou moeten worden bestraft.

Volgens critici van Küçük zou het de “Democratische moslims” niet om het welzijn van de honden gaan, maar om de gecamoufleerde minachting voor deze viervoeters. Voor de islam geldt een hond als “onrein”. Om deze reden dienen ze uit bewoonde gebieden te worden verbannen, om deze niet te “verontreinigen”. De eis van de islamitische gemeentepoliticus werd door de 33 leden tellende gemeenteraad, waarin zes islamitische gemeenteraadsleden zitten, van de stad Den Haag afgewezen.

De eisen van Küçük zorgden voor ongelooflijke verbazing, maar zijn echter geenszins nieuw voor waarnemers van de islamitische wereld. De voorbeelden stapelen zich op, waarin door moslims niet alleen aan honden de toegang wordt geweigerd, maar ook aan mensen, zelfs blinden, zoals islamitische taxichauffeurs of islamitische eigenaren van winkels. Daniel Pipes heeft een lijst van zulke via de media uit de hele wereld bekend geworden gevallen sinds de jaren-90 samengesteld.

Daar is bijvoorbeeld de kwestie van Mahmoud Awad in de VS. De islamitische taxichauffeur in New Orleans, die zich dusdanig over een passagier, Sandy Dewdney, die haar hond wilde meenemen in de taxi, opwond, dat hij haar luid schreeuwend “No dog! No dog!” met geweld uit de taxi sleurde en de vrouw daarbij aan haar hand verwondde. De rechtvaardiging van de taxichauffeur, dat het speeksel van een hond “onrein” zou maken, werd door de rechter niet erkend. De islamitische taxichauffeur werd veroordeeld tot 120 dagen sociale dienstverlening in een tehuis voor blinden.

In Edmonton in Groot-Brittannië probeerde de blinde Doris Owen de zaak van de moslim Mohammad Rafiq binnen te gaan. De Pakistani, die 25 jaar in Saoedi-Arabië had gewoond, weigerde Owen de toegang, omdat ze begeleid werd door haar blindengeleidehond. Hij bleef hierop staan, ook nadat de vrouw hem erop had geattendeerd, dat de wet het nadrukkelijk aan blinden toestaat om met hun hond openbare gelegenheden te betreden. Dat interesseerde Rafiq niet. Hij brulde alleen maar: “Breng die hond naar buiten. De winkel is tevens mij godshuis, omdat ik hier bid en eet”.

De lijst is lang. Er moet nog een voorbeeld uit juli 2010 worden gegeven. De “Daily Mail” berichtte, dat islamitische taxi- en buschauffeurs in Groot-Brittannië blinde passagiers zouden dwingen de voertuigen te verlaten. Het fenomeen “heeft zo´n omvang aangenomen, dat de zaak zelfs in het Hogerhuis ter sprake kwam en Minister van Transport Norman Baker er door de Lords toe werd opgeroepen dat religieuze voorbehouden niet voldoende reden zijn om een blinde passagier te weigeren.”

George Herridge (73), werd tweemaal door verschillende buschauffeurs, een moslim en een niet-moslim, gedwongen om de lijndienst te verlaten, omdat hij zijn blindengeleidehond Andy, een zwarte Labrador, bij zich had. Islamitische passagiers hadden woedend en dreigend tegen de aanwezigheid van de hond geprotesteerd. Herridge diende een aanklacht in en bracht daarmee het geval in de openbaarheid.

Honden hebben het echter niet alleen in de VS en Groot-Brittannië moeilijk als ze het pad van moslims kruisen. In Iran werd enkele maanden geleden een wetsontwerp ingebracht, volgens welke het bezit van honden categorisch verboden moet worden. Honden dienen in de theocratische republiek illegaal verklaard en hun bezit bestraft te worden door terugkoppeling naar de sharia. Volgens de inbrengers van het wetsontwerp zouden honden een bedreiging vormen voor de hygiëne en de gezondheid. Bovendien zou de populariteit van het houden van een hond “een cultureel probleem zijn door de blinde nabootsing van de vulgaire westerse cultuur.” Het wetsontwerp dient “het nemen en het houden van onreine en gevaarlijke dieren” te bestraffen. Volgens de formulering zou dit ook van toepassing kunnen zijn op katten, maar in de eerste plaats richt de woede van de inbrengers zich tegen honden. Het wetsontwerp voorziet in het in beslag nemen van “onreine” dieren. De vraag, wat er met de in beslag genomen dieren dient te gebeuren, wordt niet uitdrukkelijk genoemd, maar zou er wel eens niet zo rooskleurig kunnen uitzien.

Voor waarnemers zou het eigenlijke probleem vooral in Westen spelen. Men is bang, dat de religieus gemotiveerde afwijzing van honden zich sluipend in de praktijk zou omzetten, omdat bijvoorbeeld niet-islamitische buschauffeurs liever een blinde met een blindengeleidehond voor de deur zetten dan een conflict te riskeren met woedende islamitische passagiers. De angst zou nog verder gaan, zoals “Vatican Insider” bericht. De sluipende invoering van het idee van “reine” en “onreine” dieren zou in de “veroveringslogica” zorgen voor het indirecte opdringen van andere islamitische ideeën in het Westen. In Canada, in de staat British Columbia, werden islamitische taxichauffeurs er al officieel van “bevrijd” om blinden met hun blindengeleidehond te moeten vervoeren. De motivering luidt: “Omdat het religieuze geloof het hen verbiedt om blinden met hun hond te vervoeren”.

In de VS, op de luchthaven Minneapolis-Saint Louis, werd door de autoriteiten een compromis tussen islamitische taxichauffeurs en blinden met een hond “overeengekomen”. In Groot-Brittannië staat in een interne bepaling, dat politiehonden bij politieacties, antiterreurbestrijding en huiszoekingen van moskeeën en gebouwen van moslims een soort “laarzen” moeten dragen om reacties van woedende moslims te vermijden. Hoe groter het moslimaandeel in de bevolking van een gebied, des te harder en veeleisender worden hun opvattingen.

En nog een blik naar Spanje: In het jaar 2011 eisten islamitische groepen in Lérida in Catalonië, waar de mosli9ms al 20% van de bevolking uitmaken, een algemeen verbod voor honden om meegenomen te worden in het openbaar vervoer en bepaalde openbare zones te betreden, zoals wordt gezegd in een bericht van Soeren Kern. De eis van de moslims wordt ermee gemotiveerd, dat honden “de godsdienstvrijheid en het recht om volgens de islamitische principes te leven” zouden overtreden. Na afwijzing van de eis door de gemeenteraad van Lérida, werden er in de stad bovengemiddeld veel honden vergitigd.

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2012/03/03/dschihad-gegen-hunde/#more-34169

Auteur: derpatriot

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

15 reacties op Jihad tegen honden?

 1. Martha zegt:

  Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt!

  Ik zit te smelten bij ’t zien van die lieve hondenkoppies.
  Oh my goodness, ik ben razend!!
  Dit gaat te ver.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Ophouden met die islamisering schreef ik al bij Linsky.
  We zijn helemaal de weg kwijt als we daaraan toegeven.
  Dat ze oporotten als het hun niet bevalt.

  Like

 3. V.K. zegt:

  -Indien taxi-chauffeur zou ik toch voor de hond kiezen.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Compromis??
  Wanneer houd dat eens op?
  Ik mag aannemen dat men in buurten waar veel islamieten vertoeven, nu extra honden aanschaft..toch?
  Laat ze onmiddellijk ook goed africhten, ik ben er zeker van dat die dieren, halavreters herkennen aan hun verziekte lucht.
  Daar is dus wel een voordeeltje te behalen… 🙂
  Vooral als later blijkt dat het dier van niemand is!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Zie tekst: als Küçük vindt dat honden in de natuur horen, vind ik op mijn beurt dat zijn achterbakse soort enkel en alleen in de woestijn thuishoort, onder de steen waar hij en zijn maangodaanbiddende achterban destijds onder vandaan zijn gekropen. Zijn soort moet vooral op deze voet doorgaan met het stellen van eisen, sterker: als minderheid hebben ze geen donder te eisen. Nederland niet goed? Terug naar de zandbak, vandaag nog. Hondenbezitters, kom in actie! http://tinyurl.com/4yspwpw
  Klein pdf-je als toegift: http://tinyurl.com/6xfvzpw
  (Voor de goede orde: de berichtgeving inzake het geouwehoer van Küçük is alweer een tijdje geleden: hij schijnt z’n islamitische honden-zijn-onrein-keutel alweer ingetrokken te hebben
  met het taqiyya-smoesje dat z’n woorden uit z’n verband getrokken waren)

  Like

 6. Columnist zegt:

  Als waakhond of jachthond zijn honden wèl toegestaan in de Islam.

  Like

 7. Rudor zegt:

  Ik begreep dat Mohammed een nare ontmoeting had met een hond en dat hij kennelijk daarom honden als onrein heeft bestempeld. Een aanwijzing temeer voor mijn gedachte dat hij een plagiaatgeloof heeft ‘uitgevonden’ dat hij wel heel erg op zijn eigen belang heeft toegesneden.

  Buiten dat alles staan honden erom bekend dat zij in één ogenblik kunnen inschatten of iemand goed of slecht is. Het zijn ware mensenkenners als het ware.
  Dat Mohammed niet door de test kwam zegt denk ik wel genoeg.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  @Rudor: afgelopen week zag ik een prachtige Duitse docu over Siberië en hoe de mensen daar leven en wonen. Ook iemand die niet genoeg geld had voor een snowmobiel en dus een soort slee had gemaakt in de vorm van een platte metalen bak, die hij dan door zijn hond liet trekken.
  Die hondenbezitter begon tegen de interviewer over een Siberisch gezegde, namelijk(vertaald in het Duits): Besser ein Hund als Freund als wenn der Freund ein Hund ist.
  Als jarenlange hondenliefhebber is dat de mooiste “muziek” die ik ooit heb gehoord.
  Of deze, welk ik tien jaar geleden van voormalige Oostduitsers hoorde+ dichterlijke vrijheid:
  Der Hund bleibt mir im Sturme treu, der Mensch nicht mal beim Winde.

  Like

 9. Kafir Harby zegt:

  De profeet zei: “als een hond langs biddende moslims loopt, is het gebed ongeldig en van generlei waarde”. Laat het u inspireren.

  Like

 10. Linsky zegt:

  De gedachte aan een Jihad tegen agenten komt ook regelmatig bij me op!:
  ======================
  Agenten liegen in verklaring na ruzie over boete

  Twee Amsterdamse agenten hebben zo gelogen over een uit de hand gelopen arrestatie na een ruzie om een parkeerboete dat de rechtbank de strafzaak tegen de beboete man en diens partner van tafel heeft geveegd.

  Het Openbaar Ministerie mag de verdachten niet meer vervolgen voor fysiek en verbaal geweld tegen de agenten, omdat zij zowel in hun proces-verbaal als onder ede als getuigen de waarheid hebben verdraaid, zo blijkt beelden van beveiligingscamera’s.

  De agenten op scooters wilden 13 november 2009 in Westerpark een bekeuring uitdelen omdat een auto verkeerd geparkeerd stond voor de woning van de eigenaar van de auto en diens partner. Er ontstond een woordenwisseling.

  Volgens de agenten werd één van hen bedreigd, beledigd en op zijn helm geslagen. De ander zou in het gezicht zijn geslagen en zijn gekrabd. De agenten deden de noodoproep ‘assistentie collega’, waarna de straat volstroomde met tientallen politiemensen.

  De agenten, die aangifte deden, wisten kennelijk niet dat een beveiligingscamera het incident had opgenomen. Op de beelden is te zien dat de agenten niet werden vastgepakt, geslagen of bedreigd. Ook is er geen mislukte poging te zien een verdachte te boeien. Dat de agenten een verdachte uit huis hebben getrokken, hebben zij verzwegen.

  Raadsman Sander Janssen van één verdachte: ‘Wat de zaak vooral ernstig maakt, is dat de rechtbank doorgaans voor waar aanneemt wat agenten zeggen. Als we die beelden niet toevallig hadden gehad, zouden de verdachten keihard veroordeeld zijn.’ Bron: Het Parool.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky, 12:03: wat je schrijft heb ik gisteren al op AP en Boilingpoints geplaatst, plus een tip mijnerzijds…!!!

  Like

 12. Rien zegt:

  Ik hoop dat deze onzin bijn ophoud GVD wij zijn zo opgegroeid met beesten , Is niets zo mooi dan honden ze geven jou liefde , En als de moslims het niet bevallen dan flikkeren ze maar lekker op , Deze zijk moet echt op houden wat een gezoudemieter iedere keer met die kut moslims dit niet goed dat niet goed, ze kunnen blij zijn dat ze hier mogen wonen en dan nu ook nog ijzen stellen ik denk het toch niet, Als het zo door gaat dan gaan de Nederlanders uit hun vel ben eens eerlijk dit word echt te veel van het goede,

  Like

 13. Scarlatti Bombatti zegt:

  ik was van hier echt overstuur van, zie ook het geniepige gedrag v die smeerlap met dat rode shirt!
  Sri Lanka Muslim Attack

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s