Ontstaan de eerste reservaten voor Duitsers in Berlijn?

Tienduizenden langdurig werklozen uit Berlijn wonen in te dure woningen. De stad wil daarvoor niet langer de kosten dragen en roept de Hartz-IV-ontvangers ertoe op om te verhuizen. De afgelopen jaren moesten daarom steeds meer Berlijners verhuizen. Het aantal verhuizingen, vanwege de te hoge kosten die de stad niet meer betaalde, steeg in de periode van 2009 tot 2011 van 428 naar 1313.

In Berlijn ontstaan jaarlijkse kosten van 1,4 miljard euro voor het onderbrengen van langdurig werklozen. Het gaat echter vaak alleen om Duitse werklozen. Omdat men de migranten een verhuizing niet kan aandoen, worden de Duitse gedupeerden in getto´s gedrongen, in de hoop, dat ze daar geconcentreerd en ver weg van het midden van de samenleving en zodoende ook gemakkelijker te controleren zijn.

Geen idee wat de verhuizing van 65.000 sociaal afgeschreven mensen naar de getto´s aan de rand van de stad nu kost. Maar Duitsland heeft immers heel veel ervaring met dit soort verhuizingmaatregelen.

De verbroken sociale contacten zal vermoedelijk nauwelijks iemand kunnen betalen, de noodzakelijke wisseling van school etc. … die kinderen eerder een stap achteruit dan vooruit helpen.

Kortom: Een toch veeleer schadelijke maatregel.

Bron:

http://indexexpurgatorius.wordpress.com/2012/02/29/entstehen-die-ersten-reservate-fur-deutsche-in-berlin/

Auteur: indexexpurgatrius

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Duitsland, Immigratie, Nieuws. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ontstaan de eerste reservaten voor Duitsers in Berlijn?

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Niets nieuws onder de zon. In eigen land worden steeds vaker goedkope huizen afgebroken om de bewoners te dwingen veel duurdere huizen te betrekken. Stadsvernieuwing noemen ze dat, maar ik noem het stadsVERNIELING. Niet zelden zijn die “oude” huizen nog in prima staat, maar daar hebben de beleidsmakers(die meestal lid zijn van D(emagogen)66 of de pvda) schijt aan.
  Maat dit land is TE KLEIN voor massale volksverhuizingen.En dan denken ze ook nog -vergezeld van gezeik over het opengooien van de woningmarkt, huurliberalisatie* en doorstroming- dat je van de ene op de andere dag een veel hogere huur kan betalen.En da’s makkelijk lullen vanuit je rustieke grachtenpandje en een waardevast pensioen, toch?
  *is misleidingstaktiek om de huren vaker te laten stijgen dan de politiek bepaalt.
  http://tinyurl.com/83pj89k
  Voor het geval dat iedereen het vergeten mocht zijn: het is voor de zoveelste keer CRISIS in Nederland, het wordt tijd om actie te gaan voeren om alle vaste lasten op z’n minst te bevriezen.
  Want waar ik woon zijn geen eurieboompjes geplant en bij wie dat wel het geval is, mag contact met me opnemen…

  Like

 2. Columnist zegt:

  “Het gaat echter vaak alleen om Duitse werklozen.”

  En dat zien mensen die op “fatsoenlijk” rechtse partijen stemmen vaak over het hoofd. Mensen met controversiële opvattingen moeten in economisch opzicht zo Links mogelijk zijn. Met controversiële opvattingen kom je namelijk moeilijk aan een baan en heb je een uitkering nodig.

  Like

 3. Johanna Haarlem zegt:

  nee geen geldboompjes…maar wel heel veel fruit en noten en olijfbomen kan je toch nog eten als de nood het hoogst wordt…zelf geplant en het staat nog leuk ook zo een boomgaard.:) ruimte zat op de berg hierzo.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Johanna, of zo iets:
  In Seattle, de grootste stad in de Amerikaanse staat Washington, wordt een voedseloase aangelegd. In de wijk Beacon Hill is namelijk drie hectare gereserveerd voor een heus voedselbos 🙂

  http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2231:het-is-geen-sprookje-seattle-krijgt-eerste-voedselbos&catid=17:gezondheid&Itemid=30

  Like

 5. Johanna Haarlem zegt:

  ja linksy een soort levende voedselbank….:) goed idee vind ik het las het ook al van de week.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Enne, Johanna, tegen de helling aan de zonzijde van je bergje daar.lekkere druiven? mmmm… 🙂

  Like

 7. Johanna Haarlem zegt:

  haha nou ik ga niet bluffen maar heb een hele wijnberg met oude ranken erbij gekocht heb dit jaar zelf sap gemaakt met een sapcontractor veel werk maar heel lekker ennuh biologisch 🙂 ik heb 3500m2 grond tot me beschikking lekker tuintje toch…..maar geen reservaat ben maar met ze 3en….

  Like

 8. Linsky zegt:

  Johanna, Lekker wijn maken en van de troep die over is, kun je Palinka, een soort jenever, stoken. 🙂

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Ja hoor: we zijn weer thuis, biologisch, tuintjes, sapjes, druiven, d’r is niks aan het handje,
  ’t leven is mooi.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Decky, ik eet alleen vegetarische varkens! 🙂

  Like

  • Johanna Haarlem zegt:

   deckzijl ff kappe nou met die ongein ik ben helemaal niet zo!! maar heb het 2012 doomsday virus en probeer als barbie uit de jordaan het luxe popje zeg maar de andere kant van het leven in te zien als de PL…s echt uitbreekt kan je surviven deckzijl??? daarom kappe met je ongein niks aan het handje heel veel aan het handje daarom zit ik hierzo …bijgochem.

   Like

 11. Linsky zegt:

  Johanna, heb je deze al gezien dan?
  Het schijnt dat ie er is hoor. 🙂
  Tot op heden is er nog geen manipulatie van de beelden vast gesteld.
  In ieder geval wel heel vreemd!

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  @johanna: Ja, ik ben een beetje cynisch op ’t ogenblik en daar heb ik ALLE reden voor.
  DAAROM.

  Like

 13. Johanna Haarlem zegt:

  ja dat bedoel ik dus maar ik ben harstikke gek :)..al 5 jaar leef ik met die wetenschap als de rest wakker word…is het te laat heb ze proberen te waarschuwen bij netwerk…wil je niet weten hoeveel hatelijke mails ik heb gehad ik ben een doomsdayer en ook nog eens islamofoob maar alles is niet waar hoor pffffffff….thx.voor je video’s…

  Like

 14. Johanna Haarlem zegt:

  ok deckzijl maar cynisme gaat je niet redden vriend ik zeg sorry tegen je OK?ik heb ook me redenen en gaat niet om ons het gaat om de kinderen!! en ik heb een zoon van 11 daarom.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Johanna: het heeft niks met jou te maken, je kent de achtergronden niet en die ga ik ook niet hier parkeren, ok?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s