Halal-schandaal in Frankrijk en de mogelijke consequentie

Toen bekend werd, dat er in het stedelijke gebied Parijs alleen nog maar volgens de islamitische halal-voorschriften geslacht vlees op de markt kwam, was de verontwaardiging in Frankrijk groot. Marine Le Pen, de presidentschapkandidate van het Front National, sprak van bedrog en vond in de vastberaden dierenbeschermster Brigitte Bardot een bondgenoot. Een van de belangrijkste vragen rondom de gruwelijke islamitische slachtmethode: Hoe komt het dat niet-moslims zonder hun medeweten halal-vlees moeten eten?!

De Franse marketingdeskundige J.H. d´Avirac, die heel nauw verbonden is aan zijn land en diens cultuurlandschap, stelt een eenvoudige en zeer efficiënte methode tegen “100% halal” voor: namelijk het aanduiden van producten met “GEGARANDEERD NIET HALAL”, dat door de professionals gegarandeerd en door oplettende consumenten geëist zou moeten worden – vooral in de zin van de dierenbescherming, maar ook in het belang van de gezondheid. In het tijdschrift “Polémia” schrijft d´Avirac:

“100% halal” – een onvervalst gezondheidsschandaal

De schokkende boodschap, die uitging van de door de Franse zender France 2 uitgezonden documentaire “100% halal in de regio Île-de-France” (d.w.z. het stedelijke gebied van Parijs) en door Marine Le Pen op een handige manier werd verbreid, had de impact van een bom: enerzijds bij de sprakeloze en zich misbruikt voelende consumenten, anderzijds echter ook bij de professionals van de vleesindustrie, die zich als op heterdaad betrapt voelden. Op de nu plaatsvindende landbouwbeurs is “100% halal” in ieder geval “het” thema:

 • Paniek bij het publiek
 • Aangetaste geloofwaardigheid van de producenten en leveranciers
 • Gebrekkige mogelijkheid om te traceren
 • Ernstige bacteriële problemen (listeria, salmonella, E.coli, …)
 • Onbegrijpelijk dierenleed
 • Religieheffingen, die buiten medeweten van de consumenten en zonder hun toestemming worden verlangd

De affaire is net zo verontwaardigend als ernstig en complex; hij is in tegenspraak met alle regels van het secularisme en de consumentenrechten. Wat echter helemaal het toppunt is: Een uitzonderingsbepaling, die door de wetgever was toegestaan aan een minderheid voor de uitoefening van hun religieuze gebruiken, wordt nu kennelijk opgedrongen als regel aan de meerderheid, zonder deze ooit gevraagd te hebben!

Bij een eerste analyse had niemand een idee hoe men op de korte termijn uit deze impasse en dit schandaal moest komen, dat het kan opnemen tegen het BSE-schandaal. De minimalisering van de kosten en de rationalisatie tot iedere prijs van de vleesindustrie zijn daarvoor te diep in het systeem verankerd en dat alles ook nog met het actieve gedogen van de politieke verantwoordelijken, die zich tot nu toe altijd tegen een herkenningsplicht hadden uitgesproken.

Productaanduiding zou een echt concurrentievoordeel betekenen!

Toch zou er een weg bestaan, die voor alle leden van de exploitatieketen te bewandelen zou zijn en een foutloze tracering mogelijk zou maken (namelijk in het hele land te traceren en zodoende in zijn werking veel verder gaand dan het officiële kwaliteitskenmerk): namelijk een productaanduiding “GEGARANDEERD NIET HALAL”.

Zo´n aanduiding op de verpakking in de vorm van een zegel of in discrete vorm in de lijst van de ingrediënten zou OP IEDER MOMENT voor alle producten mogelijk zijn, waarbij m.b.t. de productie-, dus slachtmethode geen twijfel bestaat (dit zou tegelijkertijd een beoordelingscriterium voor de afdeling oplichting zijn, die het toch immers niet onbelangrijk kan vinden, wanneer een misleiding van de consument in grote omvang uitgerekend plaatsvindt op een terrein dat volledig valt onder de consumentenbescherming).

Vanaf morgen zou daarom het vlees, dat afkomstig is van een provinciaal slachthuis, waar gegarandeerd geen rituele slachtingen voorkomen, van de productaanduiding “GEGARANDEERD NIET HALAL” kunnen profiteren, wat zowel zou bijdragen aan de geruststelling van de consumenten en eveneens meer marktaandeel zou opleveren. Tegen de achtergrond van dit actuele schandaal zou het zelfs een echt concurrentievoordeel zijn!

Dus, beste slagers, kom maar op met die etiketten!

En u, beste klanten, verlangt u deze productaanduiding van uw slager. En mocht dat niet lukken, neemt u dan gewoon een andere slager!

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007469-Halal-Skandal-Frankreich-und-die-moegliche-Konsequenz

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Graaien, Islamisering. Bookmark de permalink .

26 reacties op Halal-schandaal in Frankrijk en de mogelijke consequentie

 1. Linsky zegt:

  Uitstekend initiatief!
  100% mee eens!
  Onmiddellijk mee beginnen!

  Had al veel eerder moeten gebeuren, het is al eens aangekaart in Nederland, maar hier was natuurlijk ook geen steun te verwachten van de dhimmi-vazallen in de regering.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Helemaal voor .
  Hoe groter de sticker hoe beter.
  Die klote EU bemoeit zich met alles, misschien een open deur of zouden ze nu niet durven???

  Like

 3. Marijke . zegt:

  Ja in plaats ons druk te maken over Amerika zouden we ons eens druk moeten maken wat er allemaal in de EU gebeurt.En wat zij ons allemaal door de strot willen duwen.Ze worden in Amerika wel wakker.Mijn mail zit dagelijks bordevol met waar ze daar mee bezig zijn.En geloof me ze komen daar meer in opstand dan dat wij doen.Alleen dat zie je niet op de tv.

  Like

 4. Martha zegt:

  Die sticker moet er zeker komen!

  Een jaar of wat geleden heb ik ook al gewaarschuwd, dat
  wij produkten nuttigen van halal-geslachte koeien.
  O.a. Campina en Millner (kaas).

  Nooit meer gekocht.

  Like

 5. Marijke . zegt:

  Ja hoor ze zijn weer een stapje verder.De fifa heeft besloten dat er toch met hoofd doekjes mag gevoetbalt worden.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Ja, ik las ’t Marijke, ongelooflijk laffe klootzakken zeg!

  “We willen alle vrouwen in de wereld de mogelijkheid bieden om te kunnen voetballen”,
  zei secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA.
  http://www.bnr.nl/topic/sport/152331-1203/vrouw-mag-met-hoofddoek-voetballen

  Maar dan moet je het bericht hier eens vergelijken met deze!
  “De FIFA moet ervoor zorgen dat iedereen de kans heeft om met voetbal mee te doen”, schreef sportadviseur voor de VN Wilfried Lemke aan FIFA-baas Sepp Blatter. Hij vindt dat het verbod moeten worden teruggedraaid.
  http://nos.nl/op3/artikel/347067-voetbal-met-hoofddoek-draait-fifa-verbod-terug.html

  ??? Wie bepaald wat nou, en hoe zit ‘t?

  Like

 7. E.Eliveld zegt:

  Inderdaad weet wat je weet… (zie mijn verwijzing)

  Like

 8. Marijke . zegt:

  Nou Linsky ik weet nog dat die atvocaat bij knabbel en babbel was.Heersema ik vergeet steeds zijn naam.Maar hij dorst zo maar te zeggen dat hij op Widers stemde.Nou die gezichten aan tafel was een foto waard.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Weten jullie nog wel? Ik als de dag van gisteren!
  http://tinyurl.com/6xrjyfb

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  http://tinyurl.com/6xrjyfb
  (Bestaat er eigenlijk een manier dat je achteraf een slash kunt toevoegen..???)

  Like

 11. PietHein zegt:

  Volkomen fout om “niet halal” overal op te printen. Nee…….het is gewoon vlees en ik wil niet het woord “halal” op de verpakking. Dat is aan hun eisen toegeven!.
  Halalvlees op een duidelijke aangegeven verpakking in een afgschermd hoekje van de koeling en in geen geval in contact met normaal vlees.

  Je bent hier in Nederland toch ook geen “niet moslim” ????

  Like

 12. Linsky zegt:

  PietHein.
  Je hebt volkomen gelijk!
  Ik herzie mijn mening (gebeurt niet vaak) en beken mijn ongelijk….
  Mijn enthousiasme dat er eindelijk wat gebeurde, mag geen excuus zijn voor deze onvergeeflijke misser.
  Het is exact zoals je zegt.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  EJB: ik was in 20:58 een slash vergeten. Zie je ‘t…??? Vandaar m’n vraag.
  Moet duidelijk zijn, dacht ik.
  As’t nie kèn, geen probleem.

  Like

 14. lucky9 zegt:

  Allemaal naast de kwestie.
  Zij kopen principieel halal en ik koop principieel nooit of nimmer halal.
  Zo lang zij niet de meerderheid uitmaken kunnen wij de ketens dwingen halal uit de rekken te halen. Op straffe van aanzienlijk financieel verlies!
  Het gevolg is getto-vorming waar halal perfect in past.
  De getto’s moeten vervolgens ontmanteld en ontvolkt worden.
  Exit halal. Dierenwelzijn gegarandeerd. Gemakkelijk toch? Think! Denk!

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  Nee, achteraf lukt dat niet GD. Dat kan ik alleen maar doen! (zie 20:58)

  (of gewoon even wat minder snel plaatsen en nachecken?! 😉 :D)

  Like

 16. PietHein zegt:

  Ach Linsky, we tuinen er allemaal wel eens in. Mijn manier van denken, spreken en schrijven wat het “mohammedanisme” betreft is sinds ik het boek “Islamofobie een nuchter antwoord” van Frans Groenendijk heb gelezen veranderd. Bijvoorbeeld “eerwraak” heeft niets met eer noch met wraak te maken maar met “dochtermoord”. Je eigen kind vermoorden, dus. Niet islam (wat onderwerping betekend) maar mohammedanisme. Niet “halal slachten” maar “ritueel slachten”. Zeg nooit “allah” maar “jullie maangod”. En nooit met een hoofdletter in de zin.
  Als je met zulke figuren debatteerd en je gebruikt steevast je eigen bewoordingen krijg je ze gelijk in de hoogste boom die er in de omtrek te vinden is (is leuk om mee te maken ;-). En beledigen doe je niet, toch??
  Met debatteren het zelfde, probeer op de voorhand te zitten laat ze uitpraten en ga dan niet verder met hun in discussie maar met de andere gesprekspartners, je krijgt ze binnen een kwartier aan het schuimbekken, en ehh…doe ik wat verkeerds dan? nee toch?? Ik laat je toch helemaal uitpraten, nou dan… ;-)). Linsky, succes verzekerd en je houd een goed gevoel over.

  Like

 17. Linsky zegt:

  Piethein,
  Dat klopt helemaal hoor. 🙂
  Prima redenering en argumentatie.
  En ben het er ook helemaal mee eens.
  Zoals je ongetwijfeld zult hebben gezien, passen we dat hier ook zo vaak mogelijk toe.
  De meesten hier zijn bijzonder inventief in het vinden van denigrerende, maar acceptabele benamingen voor het een en ander.
  Mijn probleem was dat je stelling ook altijd de mijne was. Ik heb het ook herhaalde malen geuit op ’t blog hier en elders.
  Het gaat namelijk juist om het principe!

  Ik was dus gewoon door persoonlijke dingen even niet bij de les,.. ‘sliep’ zogezegd even, …
  Kijk maar daar heb je dan weer anderen voor, die maken je wakker. 🙂
  Dat is nou ook exact de bedoeling van samenwerking en gedachtewisseling.
  Maar je krijgt de credits. 🙂

  Als het aan dat woestijnvolk ( en onze overheden) ligt, lopen we strak met een bord voor onze kop, met “Ik ben geen moslim”
  Daarom heb ik al eens gedacht aan een eenvoudig symbooltje, bijv…och laten zeggen we een half maantje, of zo’n leuk kromzwaardje. wat zij dan trots op hun kleding kunnen dragen.
  Nee, nou niet meteen vergelijken met de Davidster, dit is dan gewoon een uiterlijk kenmerk om aan ‘ongelovige’ duidelijk te maken wie zij zijn en wat zij aanhangen.
  Kijk, dan kunnen wij daar rekening mee houden. 🙂

  Like

 18. V.K. zegt:

  -Als het halal is, dan gelijk maar goed certificeren met een E-nummer, dacht zelf aan E-666

  Like

 19. friki zegt:

  Het is onvoorstelbaar dat onze westerse beschaving zo sluipenderwijs aan het verdwijnen is. Dat wij gedwongen worden en nietsvermoedend eten wat de islam voorschrijft, geen woorden voor.
  Natuurlijk is het hoogtijd om al ons voedsel te labelen met halal of niet. Dat kan toch niet moeilijk zijn?? Hoe krijgen we de massa’s geinformeerd?

  Like

 20. Halal-schandaal in Frankrijk en de mogelijke consequentie;
  https://ejbron.wordpress.com
  niet moslims mogen dit uit protest niet mogen
  eten zij willen ons allemaal hun hun zin geven
  stem er niet bij in europiaan.
  Wat mankeerd er met onze slagers
  ********************************************
  wedden dat dit hier ook zal komen gvd

  Like

 21. europese namen moeten wijken hier voor hun.
  En we moeten het maar met open mond door laten gaan fucking Crazy!!
  Is Europa hier mee bang voor ze??
  denk het zeker wel ..

  Like

 22. DE OVERHIJD DURFT ER NIETOP IN TE GAAN
  EN WIJ MAAR PROTESTEREN EN WAARVOOR !
  ZODAT ZIJ HUN ZIN KRIJGEN .. WE ZIJN GEWOON ALLEMAAL GEK
  DAT WE HET TOELATEN HIER .
  WE SCHRIJVEN ALLES OP VOOR ELKAAR MAAR DOEN WE ER WAT MEE !
  PROTESTEREN WE NEE NIET LANDELIJK OM MET HEEL EUROPA TE PROTESTEREN ALLEN SAMEN EEN MAAND LANG .

  TEEGEN ISLAMISERING ONDERDRUKKING . WAT DENKEN ZE WEL DAT ZE GVD ZIJN .ALS DE WAPENS OPGENOMEN WORDEN IS HET TE LAAT VOOR TERUGKEER
  WENS IEDEREEN VEEL GELUK ER MEE.

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  …overhijd….. capslock vastgelijmd Bart?
  Even serieus nu: gebruik deze lijst als bliksemafleider voor je terechte kwaadheid, okee?
  http://tinyurl.com/84r2jh7
  Wel blijven volhouden, want “daro” hebben ze al jaren last van dyslexie en autisme…

  Like

 24. Juliana Schut zegt:

  Sinds ik op TV gezien heb hoe met dieren voor de consumptie wordt omgegaan, eet ik sinds ca.
  6 jaar – de tijd van de mond- en klauwzeerepidemie – geen vlees meer. Een tip voor degenen die
  terecht geen halal vlees willen eten : ga naar de biologische slager. Dat deed ik vroeger ook.
  Je krijgt daar ouderwets vlees van dieren die een goed leven hebben gehad en bovendien treft
  U in de winkel een bericht aan van de veehouders die die week het vlees aan de slager leveren.
  Men kan dan zelf gaan kijken en controleren of de bedrijven zich aan hun woord houden.
  Julia

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s